Anlatımda, görüşte problem hissediliyor da o yüzden.
Mesela biri derdini yazıyor; okuyana kadar göbeğimiz çatlıyor artık konudan kopuyorsun, çünkü noktalama imla hak getire. Hal böyle olunca bunu söylüyor insanlar "Türkçe yazım öğrensen mi acaba?" diye, konu değişiyor. Ya da işte bugün bir örneğini gördük, konu dine kadar geldi, kadın sahil ortamında bulunmak istemiyor, istemediği gibi çevresinde gitmek isteyenlere de kota koyuyor "Ben istemiyorum, onlar da gitmemeli, bana nezaketsizlik ediyorlar" tarzında. Şimdi dert bu ama bu deniz-sahile gitmeme olayı nedir insanlar soruyor temelini çünkü tepki aşırı. Denizle ilgili bir travma mıdır, kocası bikinili kadın görecek korkusu-özgüvensizliği midir nedir? Sonra kadın çıkıp diyor "Benim ahlak anlayışıma uymuyor". Dese "Muhafazakar görüşlü bir insanım, biraz keskin yaşıyorumdur belki size göre, inancım gereği sahile gitmeyi uygun bulmuyorum" kimse de laf edemez üzerine. Ama kadın ahlak mahlak deyince e bikinili denize girenler de irite oluyor.
Daha bugünkü örnek bu. :)
Konular böyle sapıyor çoğunluk. Yani durduk yere sorulmuyor o sorular, o tepkilerin nedenini, niye bu kadar şiddetli olduğunun gerekçesini arıyor insanlar hak vermek ya da haksız mı net görmek, kendilerince yorumlamak için.