Kadin siginma evi..

Kadinlarimiz da akilli olsunlar o zaman bayan.

Bu kadin yillardir Almanya'da hic mi kafasini kaldirip etrafina bakmamis? Almanlar saygisiz, despot, zalim insanlar degiller ki, zorla domuz eti yedirsinler, baski yapsinlar. Devlet zulum yapmiyor ki, kendi vatandasi bile olmayan birine zorunu olmadigi halde siginacak yer sagliyor. Kaldi ki devlet kendi vatandasi olmayan birine sahip cikmak zorunda degil.

Eger birine siginacak kadar kotu duruma dustuyseniz, o zaman sigindiginiz yeri sorgulayamazsiniz, zira oyle bir luksunuz yok. Akilli insanlar zaten siginti durumuna dusmezler. Yillardir oldugun ulkenin dilini bilmiyorsan, Almanya gibi milyonlarca is/egitim olanagi olan bir ulkeden bunlardan yararlanmiyorsan , evlendigin adam da berbatsa ama buna ragmen kendini kurtarmak icin girisimde bulunmuyorsan, o zaman sigindigin yerin nasil bir yer oldgunu sorgulyamazsin, siginacak yer bulduguna sukredersin. Siginacak yer bulup ustune ne eti var acaba demek abes, zira Turkiye'de olsaydi sokakta kalip bugun nerden yemek bulsam diye dusunecekti.

Domuzu danayi birakip Almanya'da bulunduguna sukretsin yani.

Son düzenleme:
Bana cidden cok garip geldi cunku.

Hayati kaymak uzere olan bir insanin oturup domuz eti dusunmesi bana garip geliyor.

Insanin basi bu kadar dertteyken ne yiyip icecegini dusunmesi bana garip geliyor.

Siz ciddimisiniz?
Ne yiyip ne icecegini düsünmücekte neyi düsünücek.. cocuklarini kurtarmak istiyor ac sussuz birakmak istemiyor.

Ayrica "Hayatina kaymak üzere" ne kadar igrenc söylediniz bunu???

BILGISI olan yardim ede bilen birilerinden yorum istemis.... yargilanmak istememis....

terbiyesizsiniz baska birsey demiyorum

Pardon ne munasebet once Turkce ogrenin?? Hayati kaymak diye bir deyim var Turkce'de , taslarin yerinden oynamasi ve kotu duruma dusmek demek. Googlelayin ogrenin. Zira hatun kotu durumda, oturma izni bitmek uzere, basi dertte, kocasi sinirdisi ettirmek pesinde vs vs.

http:// www. tohat .org /hayati- kaymak- deyiminin- anlami- nedir.html

Manyak koca, gidecek yer yok, para yok, pasaport yok, sinirdisi edilmek soz konusu derken devlet kucak aciyor. Sonra oturup bunlar bana domuz eti yedirir mi diye dusunmek abesle istigal. Bunca derdin arasinda dusunecek son sey bence domuz eti.

Ben de onu yazdim fark ederseniz, Alman devleti olmasaydi cocuklari da kendi de perisan olacakti. Devlet bakimlarini ustlenecek, korkacak bir sey yok.

Baska yazdigim bir cumleye bakarsaniz da , Almanlar baskici, despot, manyak insanlar degiller ki zorla yedirsinler. Kaldi ki bunu kendi de biliyordur, zorla yedirecek halleri yok ya??? Tek yiyecek cesidi domuz etinden mi ibaret baska yiyecek yok mu koca memlekette??? Ekmek, peynir vb??

Sadece uzun sure Almanya'da olup ulke kulturunden bu kadar bihaber olmayi garipsedim. Keske kafasini kaldirip azicik etrafindaki dunyaya baksaymis.

Milletin almancasi türkcesi seni ilgilendirmez ... zaten kötü durumda kadin... bide sende itekleme...
saygisizlik ... terbiyesizlik...
DAHADA fazla polemige girmicem

Hanımefendi de zaten domuz eti yeniyorsa kalmam, şu olmuyorsa gitmem tarzında konuşmamış ki sadece nelerle karşılaşacağını merak etmiş sormuş bebeğinin mamasından, bezine ,elbisesine kadar sormuş farkındaysanız. Kendini kurtarma girisiminde bulunuyor iste. Bu daha baslangıç belkide. Herkes sizin kadar "güçlü" olamaz kadın sığınma evleri de bu yüzden var. Kadının kocası ve ailesinin belli ki sorunlu bu ailede insan nasıl dil öğrensin nasıl kendini geliştirsin.

"Akilli insanlar zaten siginti durumuna dusmezler." Düşmem dersin düşersin. Hayatta en çok çekindiğim ve korktuğum şeylerden biridir büyük konuşmak bu cümleyi kurduğunuzu unutmayın belki bir gün lazım olur.

Bakin, bu soylediginize ben de katiliyorum.

Burda 10 kere yazdim, yurtdsina gelin gitme sacmaligini kizlar artik yapmasin diye.

Zira adam iyi cikarsa iyi , ama kotu cikarsa orda bu kizlar tek baslarinalar, gidecek yerleri yok, bunlari bilen kotu kocalar ve berbat aileleri firsat bulup zulum yapiyorlar. Yurtdisina evlenen gelinlerin mutlu olanlari iyi durumdaysa, mutsuz olanlari da cok cok kotu durumda. Gidecek yerleri, dilleri, paralari yok. Ziyan oluyorlar.

Burda evlenip gideyim mi yazan kizlara ben hep ayni seyi yaziyorum, gidince mutlaka dil ogrenin, mumkunse is bulun, okula gidin, firsatlardan yararlanin diye. Aksi halde, cok cok kotu durumlara dusuyorlar, ziyan oluyorlar, bu hanimin oldugu gibi.Sirf bu hanim degil, onlarca konu var burda, hepsi korkmus, ne yapacagini bilmeyen hatunlar.

Yani demeye getirdigim sey, bu evlenip yurtdisina gitmek cidden kumar. Yapabilecek, kotarabilcek gibi olanlar yapsin.

Benim de basima kotu seyler geldi ama el acacak duruma dusmedim cok sukur. Dusecegimi de zannetmem, birikim durumum fena degil.

Son düzenleme:

Dert edindiği tek şey domuz eti değil. Dikkatli okuduysan bebeğinin bezine kadar kafasını ne kurcalıyorsa sormuş. Dalgaya alarak konuşmanız hiç doğru değil. Kadın çocuklarını yanına alıp apar topar yuvasından kaçacak, şiddet görmüş, korkuyor, gergin, bir de siz onu kırıcı sözlerinizle üzmeyin.

Cidden ne yazdigimi kimse anlamamis, anlatayim tek cumle:

Yiyecek icecek, mama, bez varsa da yoksa da basini sokacak yer olmasi yeter, bir an once kacsin, gerisini nasila sonra dusunur/halleder/bir caresine bakar.

Cidden ne yazdigimi kimse anlamamis, anlatayim tek cumle:

Yiyecek icecek, mama, bez varsa da yoksa da basini sokacak yer olmasi yeter, bir an once kacsin, gerisini nasila sonra dusunur/halleder/bir caresine bakar.

Tatlım çocuk olmasa şimdiye kadar sabretmez ne yiyip ne içeceğini düşünmeden sığınabileceği bir yere kaçardı zaten. Ama kolay mı küçücük yavrucaklarla cesaret edip kaçmak? Tek başına olsa gerekirse aç yatardı ama çocuk olunca her ayrıntı kafasını kurcalıyor ana yüreği işte...

Dogru soyluyorsunuz ama duruma bakinca simdi kacmazsa bu isin sonu cok kotu yerlere gider, bu adamin niyeti cocuklari hatuna gostermemek. Allah korusun, cocuklari yillarca yurtdisinda ordan oraya kacirip gostermeyenler var, mesela Rafet El Roman....bu herifler o kadar pislik ki, kadinlara eziyet etmek icin her seyi yaparlar, hic sasirmam, hic.

Tabi ki... bu durumda kaçmaktan başka bir çaresi yok. Bizim için demesi kolay da, kadıncağız hep baskı altındaymış, çalışamamış, dilini bile geliştirememiş. Muhtemelen kendi başına dışarı da çıkamamıştır, hep birilerine bağımlı olmuştur. Hayatının son birkaç yılını ev işi yaparak ve kendini çocuklarına adamış bir bayandan bahsediyoruz... empati yapalım. kaçma fikrini düşünmesi bile cesaret ister... Dediklerinizde haklısınız, benim kızdığım nokta üslubunuzdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…