- 23 Ağustos 2012
- 49.682
- 230.466
-
- Konu Sahibi edaligeceler
Pardon da komik olan ne ? Kadın aklında ki soru işaretlerini kaldırmaya çalışıyor besbelli. Kafasında kim bilir daha neler vardır. Iki çocuğuyla hic bilmediği bir yere gidecek kolay bir şey mi. Aynı şartlarda büyüseydiniz aynı hayatı yaşasaydınız belki siz daha sacma sorular soracaktınız kim bilir. Nolursa olsun, zor bir durumda ki anneyle bu tarz konuşmak ve dalga geçmek hic bir insana yakışmaz bence
Bana cidden cok garip geldi cunku.
Hayati kaymak uzere olan bir insanin oturup domuz eti dusunmesi bana garip geliyor.
Insanin basi bu kadar dertteyken ne yiyip icecegini dusunmesi bana garip geliyor.
Siz ciddimisiniz?
Ne yiyip ne icecegini düsünmücekte neyi düsünücek.. cocuklarini kurtarmak istiyor ac sussuz birakmak istemiyor.
Ayrica "Hayatina kaymak üzere" ne kadar igrenc söylediniz bunu???
BILGISI olan yardim ede bilen birilerinden yorum istemis.... yargilanmak istememis....
terbiyesizsiniz baska birsey demiyorum
Pardon ne munasebet once Turkce ogrenin?? Hayati kaymak diye bir deyim var Turkce'de , taslarin yerinden oynamasi ve kotu duruma dusmek demek. Googlelayin ogrenin. Zira hatun kotu durumda, oturma izni bitmek uzere, basi dertte, kocasi sinirdisi ettirmek pesinde vs vs.
http:// www. tohat .org /hayati- kaymak- deyiminin- anlami- nedir.html
Ben de onu yazdim fark ederseniz, Alman devleti olmasaydi cocuklari da kendi de perisan olacakti. Devlet bakimlarini ustlenecek, korkacak bir sey yok.
Baska yazdigim bir cumleye bakarsaniz da , Almanlar baskici, despot, manyak insanlar degiller ki zorla yedirsinler. Kaldi ki bunu kendi de biliyordur, zorla yedirecek halleri yok ya??? Tek yiyecek cesidi domuz etinden mi ibaret baska yiyecek yok mu koca memlekette???
Sadece uzun sure Almanya'da olup ulke kulturunden bu kadar bihaber olmayi garipsedim. Keske kafasini kaldirip azicik etrafindaki dunyaya baksaymis.
Kadinlarimiz da akilli olsunlar o zaman bayan.
Bu kadin yillardir Almanya'da hic mi kafasini kaldirip etrafina bakmamis? Almanlar saygisiz, despot, zalim insanlar degiller ki, zorla domuz eti yedirsinler, baski yapsinlar. Devlet zulum yapmiyor ki, kendi vatandasi bile olmayan birine zorunu olmadigi halde siginacak yer sagliyor. Kaldi ki devlet kendi vatandasi olmayan birine sahip cikmak zorunda degil.
Eger birine siginacak kadar kotu duruma dustuyseniz, o zaman sigindiginiz yeri sorgulayamazsiniz, zira oyle bir luksunuz yok. Akilli insanlar zaten siginti durumuna dusmezler. Yillardir oldugun ulkenin dilini bilmiyorsan, Almanya gibi milyonlarca is/egitim olanagi olan bir ulkeden bunlardan yararlanmiyorsan , evlendigin adam da berbatsa ama buna ragmen kendini kurtarmak icin girisimde bulunmuyorsan, o zaman sigindigin yerin nasil bir yer oldgunu sorgulyamazsin, siginacak yer bulduguna sukredersin.
Hanımefendi de zaten domuz eti yeniyorsa kalmam, şu olmuyorsa gitmem tarzında konuşmamış ki sadece nelerle karşılaşacağını merak etmiş sormuş bebeğinin mamasından, bezine ,elbisesine kadar sormuş farkındaysanız. Kendini kurtarma girisiminde bulunuyor iste. Bu daha baslangıç belkide. Herkes sizin kadar "güçlü" olamaz kadın sığınma evleri de bu yüzden var. Kadının kocası ve ailesinin belli ki sorunlu bu ailede insan nasıl dil öğrensin nasıl kendini geliştirsin.
"Akilli insanlar zaten siginti durumuna dusmezler." Düşmem dersin düşersin. Hayatta en çok çekindiğim ve korktuğum şeylerden biridir büyük konuşmak bu cümleyi kurduğunuzu unutmayın belki bir gün lazım olur.
Milletin almancasi türkcesi seni ilgilendirmez
O zaman anlamini net anlamadiginiz cumleleri burda kufur var heyoooooo diyerek atlamayin, kendinizi gulunc duruma dusurursunuz.
KIBledim bu arada.
O zaman anlamini net anlamadiginiz cumleleri burda kufur var heyoooooo diyerek atlamayin, kendinizi gulunc duruma dusurursunuz.
KIBledim bu arada.
Küfür mü? Sadece igrenc konusma tarziniz var o kadar. Bu durumda olan bir bayanla biraz daha yumusak konusula bilir... hakaret etmeden mesela
Yazdiklarimi anlamamssiniz, igrenc olacak bir sey demedim/yazmadim. Anlama kapasiteniz goz onunde bulundurulacak olursa daha fazla tartismamakta fayda var.
Konuyu yeniden okudum, sesli guldum sabah sabah arkadasiniz cidden alem.
Kendisi b.ka batmis durumda bilmem farkinda mi, yakinda sinirdisi edilebilir ve cocuklarini bir daha goremez ama domuz etini dert edinmis?!?!!!! Siddet var, rezilligin her turu var, bunca b.kun ustune domuz eti ancak cila olur.
Sabah sabah aklima gelen goruntu, kadin siginma evinde 2 hans gorevli onlara siginmis zavalli Turk kadinini kiskivrak yakalamislar, domuz yediriyorlar. Biri kacmasin diye ellerini ayaklarini tutmus, digeri elinde catal agzina bacon koyuyor.....zorla bir vatandasimizi mundar ediyorlar.
Dert edindiği tek şey domuz eti değil. Dikkatli okuduysan bebeğinin bezine kadar kafasını ne kurcalıyorsa sormuş. Dalgaya alarak konuşmanız hiç doğru değil. Kadın çocuklarını yanına alıp apar topar yuvasından kaçacak, şiddet görmüş, korkuyor, gergin, bir de siz onu kırıcı sözlerinizle üzmeyin.
Acaba ne oldu evden çıkabildi mi gidebildimi iyi haberler olsun inşallah,
Cidden ne yazdigimi kimse anlamamis, anlatayim tek cumle:
Yiyecek icecek, mama, bez varsa da yoksa da basini sokacak yer olmasi yeter, bir an once kacsin, gerisini nasila sonra dusunur/halleder/bir caresine bakar.
Dua dilimden düşmediİnşallah canım ben de merakta kaldım ya
Tatlım çocuk olmasa şimdiye kadar sabretmez ne yiyip ne içeceğini düşünmeden sığınabileceği bir yere kaçardı zaten. Ama kolay mı küçücük yavrucaklarla cesaret edip kaçmak? Tek başına olsa gerekirse aç yatardı ama çocuk olunca her ayrıntı kafasını kurcalıyor ana yüreği işte...
Dogru soyluyorsunuz ama duruma bakinca simdi kacmazsa bu isin sonu cok kotu yerlere gider, bu adamin niyeti cocuklari hatuna gostermemek. Allah korusun, cocuklari yillarca yurtdisinda ordan oraya kacirip gostermeyenler var, mesela Rafet El Roman....bu herifler o kadar pislik ki, kadinlara eziyet etmek icin her seyi yaparlar, hic sasirmam, hic.