- 22 Kasım 2010
- 11.087
- 19.383
- Konu Sahibi edaligeceler
benim anlamadığım siz de mi almanca bilmiyorsunuz? bu sorularınızı bizzat sığınma evi görevlilerinize sorup cevaplarını öğrenebilirdiniz?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Siz kendiniz oraya benim gibi girmediginiz icin bilmezsiniz bir girdigi zaman insan gerekirse benim gibi 2 bucuk sene kaliyor. Alay edilcek dalga gecilcek bisey bulamadim insanin yasamasi icin yemege ihziyaci oldugunuda hatirlatayim bu kadincagiz eger orada uzun bir sure kalacaksa ne yediginin ve cocuklarina ne yedirdiginin onemi var bence. Siz hic ama hic gitmediginiz bir yeri daha onceden arastirmiyosunuz herhalde. Yardim istemis sormus eglencek baska seyler bulun derim
Helal olsun cok guzel soylediniz hem bu yaziniz sayesindede konu kapanmis olur.Bence de cok uzadi bu domuz eti olayi, ayrica almanlar yemek konusunda cok hassas, vejeteryan olanlar cok cünkü, müslümanlarin kültürünü dikkate almasalar da vejetaryanlari yok sayamazlar, olay cikar. O da vejeteryan yiyiverir olur biter.
Umarim hersey yolunda gider, bir sorun cikmamistir
Bende bu gün gitmeyi dusunuyorum. Başka çarem yok. Bunu da göreceğim varmış.
Her tartışmada beni evden kovuyor, hakaret ediyor ve gitmediğim icin her defasında daha beter oldu. Ben artık yapamayacağımı anladım, geçici olarak orda kalıp hemen bir is bulup ev bakacağım kendime. Dayanamıyorum kimseye de anlatamıyorumHayirdir canim sana ne oldu?
Her tartışmada beni evden kovuyor, hakaret ediyor ve gitmediğim icin her defasında daha beter oldu. Ben artık yapamayacağımı anladım, geçici olarak orda kalıp hemen bir is bulup ev bakacağım kendime. Dayanamıyorum kimseye de anlatamıyorum
Sagol canım benzeri Konuları okudumCanim bir konu ac istersen orda paylas dok icini, arkadaslar destek olur yol gosterirler.hakkinda hayirlisi olsun.
Cok uzuldum ya allah yardimcisi olsun,bende yurt disindayim kesinlikle basvursun yardimci olurlar hatta sikayette bulunsun yerini izini kimseye bildirmiyorlar ne kocasi nede kv kp kimse bulamaz ama su var canim eger yapabilirseniz siz yardimci olun ve oturumunu uzatmasi icin onunla beraber bi basvurun derim cunku gec kalinirsa degismeyebilirler bide eger siz dil biliyorsaniz yabancilar burosunu arayip bilgi alabilirsiniz hani bi ayi kaldi ne lazim yenilemek icin diye bide ona soyleyin butun kagitlarini toplasin onun adina hic bi belge birakmasin,ozellikede cocuklarin saglik karnelerini dogum kayit orneklerini evlilin cuzdani pasaport ne varsa artik birakmasin bisey bu konuylada ilgilenirler mutlaka yanliz almanyada nasil isliyor bilmiyorum ben fransadayim burda oncellikle rdv aliniyor durum anlatiliyor acil rdv aliniyor ve isleme basliyorlar once cocuklarimdan asla ayrilmam desin belli olmaz cunku yer falan yok deyip ayri yerlere yerlestirebilirler insallah oyle degildir orda yani diyecegim dirensin.oturumu iscimi yoksa siginma talebiylemi aldi kac aylik oturumu var?Meraba arkadaslar.
Bu konu benim icin deyil,bir arkadasim icin...
Arkadasim burada,almanyada evli ve iki cocuyu var. 2ve4 yaslarinda.
Esinden,esinin abisi ve annesi yani kayin valide sinden psikolojik ve fizik siddet gormekte. Hepsi ayni evin icinde yasiyor lar...
Bugun sabah kadin siginma evini aradik,bilgi aldik yarin kacip gidecek insallah...
Ama korkulari var.. Cocuklarini ondan ayirabilirlermi,sinir disi edilebilir mi... Oturumu sureli ve bu ay sonu bitecekmis,esi uzatmamis...
Bende emin olamiyorum
Daha kucuk cocuklari ,ama arkadas calismiyor,dil bilmiyor bir geliri yok
Esi normal bir maas calisiyor.
Kocasi alman vatandasiysa ki oyle gorunuyor cocuklar dogrudan vatandas oluyo o zaman adam baya ugrascaktir onlari almak icin dikkatli olsun gerekirse cocuklarada siddet uyguluyordu dayanamadim kactim desin cunku o zaman babaya vermezler ayy allah yardimcisi olsun ya cok uzuldum insallah hayirli haberlerinizi bekliyoruz canimTek isdegimiz ve duamiz cocuklari alamasinlar asla.
Bu durumlar geçtik canım barışdi döndü kocasına ve beni suçladılar ikisiKocasi alman vatandasiysa ki oyle gorunuyor cocuklar dogrudan vatandas oluyo o zaman adam baya ugrascaktir onlari almak icin dikkatli olsun gerekirse cocuklarada siddet uyguluyordu dayanamadim kactim desin cunku o zaman babaya vermezler ayy allah yardimcisi olsun ya cok uzuldum insallah hayirli haberlerinizi bekliyoruz canim