Ben devamlı velilerden şikayet edilmesini Anlamıyorum. 1. Sınıfa kesinlikle hamile bir öğretmen verilmemeliydi.
Burada en masum kişi sizsiniz tabi ki. Ama en başta müdürünüzde büyük hata var. Sonra da Yalan şikayette bulunan velilerde.
Evet, öğretmen de tabi ki hamile kalır, bebeği olur izne ayrılır. Yakın çevrem hep öğretmen arkadaşlarla dolu. Hepsi doğumlarını atamadan sonraya getirdi. 4. Çocuğu olan bile var.
Öğretmenliğin izin şartları ve çalışma koşulları bir anne için çok uygun. Ki iyi bir idareye denk gelirse saatlerde de büyük kolaylık sağlanıyor. Yarım gün çalışıp çocuğu daha öğle uykusundan uyanmadan evde olan arkadaşlarım var.
O yüzden çok ağlamaya gerek yok. Ne güzel bir mesleğiniz var.
Veliler yalan şikayette bulunmakta haksız. Ama şikayet etmekte hiç de haksız değil.
4. Sınıf annesiyim. Okullar içinde en önemlisi ilkokul bence. Çocuğun okula yaklaşımını belirliyor. Ve o sınıflar içinde en önemlisi de 1. Sınıf. Alıştırma haftasıyla başlanıyor ama bir hafta önce gelmekle alışılmıyor. En az bir dönem sürüyor çocukların alışması.
Öğretmen değişse, çocuğun eğitim hayatı mahvolmaz ama müdürün kontrolündeyken bu gereksiz bir atraksiyon.
Ben İngilizceci olduğum için branş öğretmenleri için bu kadar önemli değil gerçekten. 3 ve 4. Sınıflarda da bu kadar mühim değil. Ve Eminim siz de öyle olmasını tercih ederdiniz. Sizlik bir durum yok yani.
Ama velilerin bu durumdan hoşlanmaması da gayet makul.