- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.865
- Konu Sahibi bogurtlenkusu
Konunun ozeti var mi
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
öncelikle kendinizi çok doğru ifade etmişsiniz normalde insanlar aa ne var bunda bu kadar kabus olacak aradan beş sene geçmiş bu mu dert diyebiliyorlar ama size benzer bir ortamda yetiştiğim için bu durumun sizi ne kadar etkilediğini anlayabiliyorum ve bende sizin gibi hep susmaya alıştırıldım heralde o büyüktür sen sus saygısızlık etme arkadaşlarla kavga ettiğini görmüyeyim şeklindeydi Allahtan sizin akraba gibi biri yoktu bizim ailede ama bana da konuşamadıkça küsüp kaçtıkça benim de adım yabani asi çocuk anlamıyor mu acaba bu şeklindeydi ama arkadaş ve diğer insanlarla olan ilişkilerimde bundan çok çektim
çok daha sonraları bu yaptığımın ne kadar yanlış olduğunu gördüm insanlar arasında bazen haklı olan değil en çok kendini savunan daha çok haklı gibi görünüyor tıpkı sizin gibi üniversite yıllarında değiştim ben de
yengenin yaptığı şeyin elle tutulur tarafı yok aslında o yenge konu komşusuna kendi ailesine karşı çok iyi davranmasına bakılırsa aslında size ve ailenize karşı gerçek yüzü ortaya çıkar elbette herkes herkesi sevecek gibi bir kural yok ama önemli olan sevmediğin insana bile haklıyla davranabilmek misafirperverlikte kusur etmemektir insan sevdiği insanlara karşı veya ortada hiçç bir sorun yok herkes çok cici ve iyidir
sizin yengeniz de böyle işte elbette misafirliğin uzunu insanı sıkar ama burada hasta yaşlı kadın söz konusu hadi bakmak istemiyor bunu dayına açıkça söylese ya yok ama şimdi öyle söylese eşiyle kötü olur sürekli karşısına gelir sen zamanında benim annemi istemedin olur onun yerine siz orda olduğu müddetçe burnunuzda fitil fitil getirmeyi yeğliyor ve sizin maddi durumunuzdan pek iyi olmadığından anaannezi hor görüyor anladığım kadarıyla nefret edilesi insan tiplerinden
ve ayrıca size karşı yaptığını savunmasını duyabiliyorum ben de ne yapayım kız bizdeydi somurtup duruyordu eli hiç bir işe gitmiyor bir şey yapmıyordu vs vs söylenip durmuştur kimsenin günahını almak istemem ama genelde bu tarz insanlar savunmayı iyi bilirler ve sizin de sessiz olduğunuzu bildiğinden nasıl olsa cevap vermez o kadın bu olayı çoktan unutmuştur ama sizin sürekli aklınızda çünkü insanların haksızlığa uğradıkları anlarda sesi çıkamayınca sürekli dert olabiliyor bu kendimden biliyorum benim de bir arkadaşımla durumum böyleydi niye cevap veremedim neden bir şey söylemediim
insan psikolojisi bu siz ne zaman bakın kendi kötü bir olay yaşadığınızda kötü bir gün geçirdiğiniz de kadın rüyanızda karşınıza çıkıyor çünkü bu kötü durumuda orda olduğu gibi atlatımayacak mıyım bir cevap veremeyecek miyim vs
size tavsiyem ise kadının sizi bu kadar rahatsız etmesine izin vermemeniz değmez ama eğer karşısına çıktığında alttan alta laf sokmak yaptığını yüzüne vurmak burdaki bir çok insan belki beni ayıplar ama inanın çok işe yarıyor denedim biliyorum
Ayy ..İlk defa ağlamaklı oldum ben burda..Neden dayına söylemedin..
Çocukmuşsun ama,şimdi bari dayına söyle..Bilsin karısının ne olduğunu..
Böyleleri de rahat oluyor böyle yaa..
Ay nasıl sinirlendim kadına,aklıma dayımın eşi geldi.,,
...
Aynı bunun gibi oldu:
Geçtiğimiz ekimde işten bunalıp yıllık izin aldım..İstanbul'da dayım var..
Daha önce gitmiştim..5 gün kadar ilk defa kalmıştım..
,Ve hiç rahat edememiştim.
ilk gidişim:
Her gün gezmeye çıktım ,ozaman biri vardı hayatımda..
Bunlara söylemedim tabi..
Yenge:''nereye gidiyor ''bu havalarında..
Laf sokmalar falan..
Ki ben 30 un üstündeyim..
Gideceğim yere iki var,belli yere kadar ben götüreyim diyor dayım..
Vaya beni havaalanına götürmek istiyor giderken..
Ben giderim diyorum..
Karısı atılıyor.^''ben giderim dedi ya''diyor bilmiş bilmiş..
Ben ilk defa gelmişim ömrü hayatım da..
Zaten kendileri de toplasan 2 kez gelmişlerdir bizim şehrimize,küslük de yok..
sadece bağlar zayıf..
Büyük ablamlardan biri birkez dayımdan 200 tl kadar para istemiş,hani çoluk çocuk yok yanlarında ''dayımın durumu iyi diye..
Onu başıma kakıp durdu..
Az yesinlere kadar geldi konu..
Ablam güya demişki,bir oturuşta bir kilo portakal yiyorum''demiş..
Herhalde benden de korktu ama ben çalışıyorum zaten..
Benim suçum ne..
Belki de, bunu ileteyim de bir daha istemesin diye,yuh,bazılarında cahil cesareti olur ya hani ,kimbilir,herhalikarda yanlış ,ömrümde ilk kez gitmişime:44:
Aman ufak tefek daha ne inciler..
Ben onlara daha gitmem derken;aradan 4 yıl geçti..Belki daha iyi olmuştur,hatasını anlamıştır,dayım uyarmıştır derken..
En yakın orası diye yine oraya gittik bir kız arakdaşımla..
2.gidişim:
6 gün kaldık..Gündüz gezdik .Akşam da yemek,bulaşık...Sen yapma ,biz yaparız dedik..
yaptık ki ,laf söylemesin,hem yaşlıca biraz..
Ama evini öyle benimsemiş ki,
Buzluğun kapağı tam kapanmamış,dondurma alıp koymuştuk,biraz erime olmuş diye ciddi cidi diye söylendi..
Temzilemeye çaıştım,bırak'dedi,asık suratla..
..
En ufak bir şey de laf sokmalar falan..
Ben grip oldum ,sabah kalktım .Yakında ki polk. gideceğim.Dayım ''ben de geleyim ''diyor..Gelme desem de geldi.
Bana serum takıldı..İki saat falan durdum,dayım bekledi..
Eve gittik ''vay sen niye haber vermedin'' diye azarladı resmen adamı,surat astı..Dayım tlf kullanmıyor,70 yakın bir adam,karısı da o yaşlara yakın 65 falan
.Giderken çarşaflarımızı topladım .O gece çok terlemiştim,çarşaf nemlenmişti.'yenge al yıkarsın,gece terledim ''deme gafletinde bulundum.
Bilirim ben evimde ne yapacağımı''dedi.Evini sahiplenmeler,sanki elindne alacaz evini..Dayım değilmiş de 40 kat yabancıymış havaları..
Neyse diken üstünde tatil geçirip döndük.Ben bir tatil hatırası gümüş bir yüüzğü orda unutmuşum..
Aradım dayımı,kargoyla ödemeli gönder ''dedim.
Dayım bilmem kargoyu ben dedi.
Hemen teli eline aldı yenge..
Boşver sen onu,uğraşamaz dayın dedi..Ben takarım''dedi
Takacaksan tak da takmayacaksan gönder''dedim.
Takarım''dedi sırf uğraşmamak için.
Ama ben bu şımarıklığa çok sinir oldum.
Biraz haddini bildirmek gerek diye düşünüp benim yaşındaki evli kızını aradım..Onla da samimni değiliz ama iyi bir kız..
Durumu(yüzük sadcee) anlattım,durumu garipsediğimi kibar cümlelerle anlattım..Anlayışla karşıladı zaten.
tamam ben gönderirim kargoyla oraya gitiğimde''dedi.
Sonra da gönderdi zaten..
Kadın dayımı parmağında oynatıyor..
Bir daha da gitmem..
Bizim aileden birini istemiyor kadın..,
Ama kendi akrabalarıyla görüşüyormuş,hepsi de İstanbul'daymış.
Bizimkilere anlattım döndüğümde''Kadın gençliğinde de öyleymiş''
Bu dünyanın öte tarafı da var,yazık..
Böylelleri el üstünde tutulup..
Biz terkediliyoruz ya yuhhh..
Ben eski evliliğimde eş ailesi bizden çıkmıyordu ,hadi neyse,laf sokuyorlardı da gıkımız çıkamıyordu, eş ailesine ,ayıp olur diyee..
.Ancak laf sokuldu diye eşimize söylüyorduk da yine korunamıyorduk.. ,ne dünyaaa
Valla çok fazla uzundu yarıya kadar okudum sen kadına karşı sanırım anlatılanlardan biraz önyargılı davranmışsın aman birşey der diye elini hiçbirşeye sürmemişsin oysa yenge bulaşıkları yerleştireyim mi bi toz alıyım mı gibi sorabilirdiniz onun size iş buyurmaması bile saygılı olduğunu gösterir yoksa pekala kalk süpür sil yardım et diyebilir ayrıca anneannenin kendilerinde kalmasını da o istemiş yük görse neden teklif etsin neden gelin elind bırakılıyor annen bakmıyor ya da başka çocuğu yok mu. Sonuçta iki tane küçük çocuk ev işleri bir hasta kadın bir yaşlı dede ve bir genç kız evin durumunu düşünün gerilmesi normal arada çocuklar birbirine girmişken kitap okumanız hoşolmamış. Siz de evleneceksiniz bı durumda kalsanız siz de aynı olursunuz belki de. Siz de anneannenizi ona bırakmayın rüyalarınıza girecek kadar takıntınyapacak ne var aynı şehirde bile değilsiniz sanırım cevabınızı vereceksiniz büyütmeyeceksiniz
Yazdıklarınızım geri kalanını da okudum ama size zerre inanmadım kusura bakmayın bir kere ev ne kadat büyük olursa olsun dubleks bile olsa o kavgayı deden de anneannen de duyar ikincisi kimse dayından da izin almamışsın diyen hakaret eden bir yengenin evinde dakika durmaz anında arar ailesini. Yok başka şehire iftara gitmişler hadi o gün öyle ya öbür gün neden gitmedin neden dayına beni istemiyor musun diye sormadım o kadınım zerre lokması kursağımdan geçmez annanne isteyen zaten yengeniz ki zaten en baştan oraya elin kadınına bırakılması hata anneye kızı daha iyi bakar. O kadar gün iş yapmamanıza ses çıkarmadı sonra mı patladı istese en baştan zorla yaptırırdı. Ağlarken çocul odası dağılmış toplamışsın filan kusura bakma sende çok iyi niyetli olsan o demedennyardım ederdin. Benim 3 kuzenim büyük kuzenim evlenince ile geçtiler onlarda kalmaya başladı köydeydiler ikisi çalışıyordu erkek kız olan kalkıyor hiçbir işe elini sürmüyordu kız da hamile önğne yemek konuyor bends tatile oaraya gitmiştim şok oldum çektim kuzenimi kenara konuştum olmadı en son kız patlamış kavga çıkmış. Yengeyi suçluyordu ama kardeş annesi de. Görüşmek istemiyorsanız görüşmeyin de yapılanları ailenize neden anlatmadınız ona göre bilirlerdi
Katiliyorum.
Yaşi 12-13 sandim ben.
20 yasinda kiz.
Bulasik yikamaz evi supurmez silmez öyle kkokona kuşugibi oturursa 15 ggün herkes sinir olur.
Çocuklar kavga ediyor oturmuş kitap okuyor birde.
Vallahi yengeniz hakli.
Bu kız orda anneannesinin bakımına yardımcı olmaya gelmiş,üstündeki yükü hafifletmiş..
Bir süre iş yapmamış ama yengesinden çekindiğinden iletişimi zayıf olduğundan..
Sizler iletişimi iyi,fıkır fıkır olabilirsiniz ama böyle zorluk çekenler var..
Karşı taraf da cüssesiyle çekinilen biriyse insan kendini daha bir ezik hissedebilir..
İlk defa kalmış,bahsedilen sebeple,bir kusuru da hoş görülebilir..Erkek yeğen olsa ne yapacaktı,önüne koyacaktı..
Ki ben eski evliliğimd ekayınımın önüne koyuyordum..
Lise öğrencisiydi..
15 gün de değil..
2 yıl boyunca bir bizde bir evli ablasında..
Sabah kahvaltısını hazırlıyordum..
Eski eşim yemeden giidyordu,ben onun için hazırlıyordum.
Eş nöbette oluyordu,kendim ne olsa yerdim,onun için hazırlıyordum.
Üstelik erkek,dikkatli giyinmek zorundasın..
Bir kez incitmişliğim yok..
Ailesindeki insanlardan hoşnutsuzdum bir tek..
Ama yine de saygılıydım..
Yaptığı hoş değil..Sanki sürekli kalmış..
Değmez üzmeye ,kızmaya...
Bakıyorum da bir hatada silenler varmış..
Çok agresif gördüm yengeyi..
Yengenin o başa çalar tavırları hoş mu yani?
Ev de temizlemiş.
15gün nedir yaa..
Kitap meselesi..
Onu da anlarım..
Çünkü çocuklara her kavgada müdahale edilmemeli.
Büyük bir sorun yoksa kendi aralarında halletmeli..
Belki bunu biliyordu,bir kitapta okudu..
Ben de çocukların kavgaları konusunda yeğenlerime ilişmezdim pek.
Ablam kızardı..
O kadar da fanusta yaşamamalı çocuklar..
Her kavgada yürek mi tüketilir..
işte bakış açısı..
Bu kız orda anneannesinin bakımına yardımcı olmaya gelmiş,üstündeki yükü hafifletmiş..
Bir süre iş yapmamış ama yengesinden çekindiğinden iletişimi zayıf olduğundan..
Sizler iletişimi iyi,fıkır fıkır olabilirsiniz ama böyle zorluk çekenler var..
Karşı taraf da cüssesiyle çekinilen biriyse insan kendini daha bir ezik hissedebilir..
İlk defa kalmış,bahsedilen sebeple,bir kusuru da hoş görülebilir..Erkek yeğen olsa ne yapacaktı,önüne koyacaktı..
Ki ben eski evliliğimd ekayınımın önüne koyuyordum..
Lise öğrencisiydi..
15 gün de değil..
2 yıl boyunca bir bizde bir evli ablasın
Sabah kahvaltısını hazırlıyordum..
Eski eşim yemeden giidyordu,ben onun için hazırlıyordum.
Eş nöbette oluyordu,kendim ne olsa yerdim,onun için hazırlıyordum.
Üstelik erkek,dikkatli giyinmek zorundasın..
Bir kez incitmişliğim yok..
Ailesindeki insanlardan hoşnutsuzdum bir tek..
Ama yine de saygılıydım..
Yaptığı hoş değil..Sanki sürekli kalmış..
Değmez üzmeye ,kızmaya...
Bakıyorum da bir hatada silenler varmış..
Çok agresif gördüm yengeyi..
Yengenin o başa çalar tavırları hoş mu yani?
Ev de temizlemiş.
15gün nedir yaa..
Kitap meselesi..
Onu da anlarım..
Çünkü çocuklara her kavgada müdahale edilmemeli.
Büyük bir sorun yoksa kendi aralarında halletmeli..
Belki bunu biliyordu,bir kitapta okudu..
Ben de çocukların kavgaları konusunda yeğenlerime ilişmezdim pek.
Ablam kızardı..
O kadar da fanusta yaşamamalı çocuklar..
Her kavgada yürek mi tüketilir..
işte bakış açısı..
Yalnız şimdi takıldığım bi'nokta var cidden o 15 günde neden hiç şurayı da ben yapayım demedin? Tartışınca demişsin ya hani yardım edeyim ev temizlenecekse diye daha önce niye demedin?:44:
Şimdi yenge açısından düşünmeye çalışıyorum biraz emrivaki gibi olmuş kalman sanırım ne kadar dayının yeğeni de olsan şahsen ben de kuzenlerimle yakın olmadığımız için babam hep bize de sorar. Mesela benle yaşıt kuzenim tatil için pat diye çıkıp geldi 3 kuzen kahvaltı yapardık o otururdu ister istemez gözüme batardı:26:Yatağını toplar tüm gün otururdu annemler çalıştığı için ben evi temizlerdim o izlerdi. Ee misafire de ben diyemezdim al şu tabağı da sen koy diye. 20 gün öyle geçti.
Bi'de beni sevmiyomuş diyosun sevmediği için senin o çekinmelerinden ötürü oturman onun gözüne çok çok batmıştır diye düşünüyorum.
İlk yorumumda yazdım kadına çok sinirlendim diye yemek almalar bilmem ne insan düşmanına yapmaz elbet ama anlamaya çalışınca onun da haklı olduğu noktalar var gibi geldi. Tavrını kesinlikle doğru bulmuyorum o ayrı.