''Kadın erkek eşitliği'' tuzağının farkında mısınız?

Su erkek soyu devam ettirir konusuna da ayri kılım
Bilimsel olarak soy kadindan yurur ama erkek egemen toplum sayesinde onlar kendi soylarinin devam ettigini saniyor :) komik gercekten aslinda sadece soyadlarini devam ettiriyorlar
Katılıyorum. Soy kadından yürüyorda erkek egemen toplum sağolsun...

Ben sizi gayet iyi anladım. Geniş düşünmek lazım biraz anlamlandırabilmek anlamak için bende sizin gibi düşünüyorum sonuçta hane içinde de bir eşitlik söz konusu olmalı, ama her evlilikte her çalışan kadında bu durum böyle değil şuan. Bu durumu gayet güzel yönetebilen kişiler de var çevremde de görüyorum Bizler bunu anladıysak kendi eşlerimizle erkek arkadaşlarımızla abi yada kardeşlerimizle bu durumu konuşarak bilinç edinmeyi sağlamalıyız. Çocuk yetiştirirlerkende bunu düşünerek oğlum sen otur kızım abine su getir olursa büyüyüp çalışırken toplumda bazı şeyler böyle sıkıntı verir. Ne yazık ki eşit olacaz eşit olacaz derlen sosyal statü edinip bir baktık ki evde ki sarı bez hala bizim elimizde şahsen ben bunu kendi hanemde abimde fln değiştirmeye çalışıyorum Allah’a şükürde pek zorlanmıyorum. Daha güzel günler göreceğiz güneşli günler

Bazı akımlar boşuna feminizimi desteklemiyor.Kadın bu karmaşa içinde yıpranıp gidiyor ne çok iş yükü var üstümüzde.

Katılıyorum. Soy kadından yürüyorda erkek egemen toplum sağolsun...
Ya dun okuldan bi form gelmis rehberlik bolumu gondermid
Kardes var mi oz mu uvey mi yaziyor
Sinir oldum , oturup yazacaktim uzun uzun da vaz gectim onun yerine öz yazdim gectim
Giciklar

O ev kadınları kim biliyor musun? Şehirde oturan ve üst düzey yöneticilerin eşleri. ( Osmanlı için konuşuyorum. ) Köydeki kadının hayatıyla şehirdeki kadının hayatı çok farklıymış eskiden. Şehirde evet kadın daha az özgür ama köyde kadınlarda gayet eşleriyle birlikte çalışıyor. Konuya çok hakim değilim ama bilen varsa aydınlatsın lütfen. Benim okuduğum kaynaklarda yazanlar bunlardı.

Kadin ve erkek sadece sahip oldugu haklar konusunda esittir.
Baska bir esitlikten soz edilemez. Yaziniza katiliyorum.

Ya dun okuldan bi form gelmis rehberlik bolumu gondermid
Kardes var mi oz mu uvey mi yaziyor
Sinir oldum , oturup yazacaktim uzun uzun da vaz gectim onun yerine öz yazdim gectim
Giciklar
O ne demek ya? Kardeş kardeştir. İyi etmişsin. Babadan olan öz anneden olan üvey mi yani? Bu mudur?

belki de göçmek lazım :)

Avrupa'ya göçen Türkler kadın erkek demeden her işte çalıştılar tutunabilmek için. sonraki nesil hem okuyor hem çalışıyor.

ancak tek sıkıntı var. hala Türkiye'den alıp götürdükleri kızlara köle muamelesini reva görüyorlar.

Keske gocebilsek :)
Zaten hic anlamadigim kadinlarin bunu baska kadina reva gormesi , daha once de yazdim arada esitsizlik varsa en buyuk sebebi yine kadinlar
Erkeklerini agam pasam , kizlarini hizmetci zihniyetle yetistirenler de kadinlar

Sizin sevdiğiniz ve secdiginiz eş ile alakali bir durum.
Bu olayin türk erkeği ve kültürü ile alakasi yok.
Yeni bir fenomende değil. Yani avrupada 70 yildir mevcut olan bir konu.

Bazı akımlar boşuna feminizimi desteklemiyor.Kadın bu karmaşa içinde yıpranıp gidiyor ne çok iş yükü var üstümüzde.

feminizm kadının üstünlüğünü değil kadın erkek eşitliğini savunur yalnız..ayrıca akımlar feminizmi desteklemez insanlar akımları destekler

O ne demek ya? Kardeş kardeştir. İyi etmişsin. Babadan olan öz anneden olan üvey mi yani? Bu mudur?
Bu düşünce ataerkil toplumlarda var bilindiği üzere ama bilim de geçenlerde araştırmalar sonucu kabul etmiş.
Gene her zaman dediğim gibi bilim de kadın düşmanıdır. Bilimin çoğu araştırmasına özellikle soy ırk cinsellik gibi alanlardaki araştırmalarına inanmıyorum.
Tersi mümkün olabilir bilim erkeklere ataerkilliğe hizmet ediyor :)

Hayir bilim bunu kabul etmiyor
Tum soy arastirmalari kadin uzerinden yurur
Yanlisiniz var bu konuda , kaynak paylasabilir misiniz?

Çünkü o kızlar oranın dilini, yasasını, kültürünü bilmediği için daha muhtaç oluyor ve ailelerde bunu istiyor zaten. Sen, ben gitsek onlara kök söktürürüz ama gencecik gözü açılmamış kız ne yapabilir?

Erkek kadın eşitliği diye diye tabiri caizse kendi ağzımıza sıçtık hayır efendim eşit falan değil olamaz da...çocuk doğurmayı lohusalıği falan da atlamışsın bi kendimize gelelim artık ya..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…