''Kadın erkek eşitliği'' tuzağının farkında mısınız?

çocuğum var

haklısınız

ama işte çalıştığım için hastama bakım hizmeti çocuğuma eğitim hizmeti alıyorum

ve de o çocuk benim değil bizim çocuğumuz

onunla ilgilenmek görevi de ortak

yani çocuğun ödevini ben yaptırıyorsam oyununu o oynatmalı ya da o yatırmalı

ay çekemem sen git kenarda oyna diyemez zira çocuk da birlikte yapıldı

hayat şartlarının ağırlığı, çalışma saatlerinin fazlalığı tabii ki de sorun ama bu sorunun çözümü bana ne erkek bana bakmalı onun yükümlülüğü diyerek kenara çekilmek olamaz

zira bu şekilde deniyor ki kadın evinde otursun çocuk büyütsün erkekler de günde 12 saat değil 15 saat çalışsın

insani şartlarda hep beraber çalışalım hep beraber yaşayalım

Vallahi birçok eski insan var çevremde hiçte çok iyi yaşamamış bir çogu..vede bu devirde iş hayatındaki birçok kadın erkek eşitliliğiyle alakalı değil mecburiyetten çalışıyor, ev kirası hayat şartları tek maaşla geçinilecek gibi değil, millet 6 aylık bebegini bırakıp çalışıyor kim ister o kadar küçük bebeginden ayrılmak mesela..Avrupa standartlarında bir hayat güvencemiz olsaydı başka olurdu diye düşünüyorum..

ilgisi yok.
mehir kadının malı. o yüzden erkeğin söz hakkı yok. vermiyorum boşamam diyemez.
ayrıca bir kadın sahabe kocasını çirkin bulduğu için gayet kolay boşadı.
şartlar evliliğin kolay yıkılmaması için var.

haklısınız ama kadın erkek eşitliğinin temeli kadınlara söz hakkı tanınmasına, gerekli eğitimi almalarının sağlanması, isterlerse bir işte çalışabilmelerine imkan tanınması, oy kullanabilmelerine vs vs dayanan bir şeydir.
yani kadın hem evde hem işte çalışıyor ve erkeklerde hem yapıları gereği hemde yetiştirilme tarzlarından ötürü ev işi ve çocuk bakımı gibi konularda kadınlara yardım etmiyor tam tersi hizmet bekliyorsa ya da eşinin eve maddi katkıda bulunmasını istiyorsa burda mevzu farklı bir eksene kayıyor aslında..
maddiyat kısmı tamamen hayat standartının yukselmesı ıle alakalı bence. ...bende erkek olsam ev hanımı bir eş istemem, neden daha iyi yaşaak varken kendimizi kısalım ki????ki bir kadın olarakta elim ayağım tuttuğu müddetçe çalışmaktan kendi paramıkazanmaktan yanayım şahsen...

Siz nerde yaşıyorsunuz acaba? Nr geçti hayatınızdan? Bu bahsettikleriniz kölelik yapmak. Sizden bunu bekleyen de yoktur bu şekilde. Eşitlikten kastları da bunlar değil zaten siz konuyu yanlış anlamışsınız bence.

ee sonuçta siz yapıyormuşsunuz işleri yine..neyi savunduğunuzu pek anlayamadım. Kadın çalışsını savunuyorsunuz onu anladım da neden ev işlerinde eşitlik beklenmiyor onu anlamadım. Keşke evlenirken bak ben çalışıyorum ev işleri ortak ona göre evlen ya da çalışmayan birini bul deseymişsiniz. Ama o kadarı zor gelir tabii

vermiyorum der demedim ki

verir mehrini boşar dedim yani neden boşadığı gibi bir şart yok aklına estiği için boşar

aslında mesele kadın erkek olmak değil.

İYİ İNSAN olabilmek.

gerek kadın gerek erkek sadece iyi insan olmanın gereğini yapsalar, ne ezen olur ne ezilen.

şu sözün tam olarak günümüz insan profilini özetlediğini düşünüyorum:

"içimizde olmayan iyiliği var göstermek için, nezaketi icat ettik."

hepimiz çok iyiyiz ama kocamız, çevremiz, iş verenimiz, arkadaşlarımız kötü, dedikoducu vs

demek ki iyi insan yok, biz de değiliz.

Ne yani erkek mı emzirsin? Siz olayı çok saptırdınız bayan.
Bu bahsettiğiniz şey kadının görevi değil yaradılışı. Fiziksel özellikleri

Kadın erkek eşitliği istenilen tarafa çekilen bir konu bence de.. Konu sahibine katılıyorum. Şimdi kayınvalide adayları BİLE gelin adayı çalışsın istiyor..

Ben çalışıyorum ama eşime zaman zaman benim çalışmama güvenmemesi gerektiğini belirtirim. Ben aynı zamanda bir anneyim. Ve istediğim an 'çalışmayacağım' deme yetkisine sahibim.

Tabi ki hayat müşterek. Eşim de evde bana yardımcıdır mesela..
Nasıl ki ev alırken ben ona 'çalışacağım beraber ödeyeceğiz' güvencesi verdiysem yükümüz hafifleyince maddi sorumluluğu ona bırakma lüksüne de sahibim..

vermiyorum der demedim ki

verir mehrini boşar dedim yani neden boşadığı gibi bir şart yok aklına estiği için boşar
onu karaktersiz her erkek yapıyor, din meselesi değil yani.
boşanma aşamasında karısını çocuğunu dımdızlak ortada bırakan çok.

Konuya geçmişten geleceğe kadın olmak diye bakınca rolleri de değiştirince bunlar var elimizde
Bunları benden bekleyen var canım olmaz mı!

onu karaktersiz her erkek yapıyor, din meselesi değil yani.
boşanma aşamasında karısını çocuğunu dımdızlak ortada bırakan çok.

bakın ben çok farklı bir şey söylüyorum

şimdi mahkemeye gidip ben bu kadını istemiyorum boşanacağım derse hakim adamı kovar

bir gerekçe ileri sürmeli

o yorumda arkadaş islamda kadın erkek zaten eşit dedi ben de dedim ki nasıl eşit

kadının boşanması çok zor ama adam canı istediği anda gerekçe ileri sürmeden verir mehrini boşar

anlatmaya çalıştığım erkeğin bir gerekçe dahi ileri sürmeden boşama hakkı varken kadının böyle bir şansı olmadığı yani eşitlik olmadığı idi

Konuya geçmişten geleceğe kadın olmak diye bakınca rolleri de değiştirince bunlar var elimizde
Bunları benden bekleyen var canım olmaz mı!

E yapma! Sen ç kocan eve geldiğinde paltosunu tutup ayağını yıkarsan beklenti içine girer. Ben eşimden hiç böyle bir beklenti görmedim açıkçası..

Ev işi ve çocuk bakmak :)

Ne kadar guzel ozetlemissin
Bende bir ilave yapmak istiyorum
39 yasindayim , calisan kadin cocuguyum
Bizim ailenin normali buydu , hicbir zaman annemin calismasi ozellikli bir durum olmadi cunku aile icind3 kadin erkek degil herkes insandi ve insan denen olgu calisir uretir topluma katkida bulunur
Ben gencken cevremdeki herkes de boyleydi
Tum arkadaslarim universitede okudu , mezun olduk kadinlarin yuzde 90 i calismaya basladi ve bu cok olagan bir durumdu
Ancak son yillarda bakiyorum topluma bizim normal algiladigimiz durum anormal olmaya baslamis , kadinlar erkenden evlenmeye ve evde oturmaya baslamis
Toplum ileri gidecekken gerilemeye baslamis
Cok enteresan gercekten , 21.yuzyilda geriye dogru gelisen baska bir toplum daha var mi merak ediyorum gercektrn
Kadin cinayetleri her grcrn gun artiyor , kadin eve kapatilacak sekilde yetistiriliyor
Kadin erkek esitliginden ziyade bambaska sorunlarimiz var aslinda..

verdiğim örnek oydu işte.
sahabe kadın eşi çok iyi bir insan olduğu halde, çirkin bulduğu için yani dış görünüşünden hoşlanmadığı için boşadı.

kadının da hakkı.

kadin ve erkek hicbir zaman esit olamaz Allah her iki cjnsi de farkli fitratta yaratmistir,kapitalizmin oyunu bu kadinlar da is hayatina girsin ki cark böyle dönsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…