''Kadın erkek eşitliği'' tuzağının farkında mısınız?

Konu sahibi ile verdiği erkek örnekleri ile "kadın-erkek eşitliği" mevzusu arasında hiç bir bağ göremedim ben şahsen.

Tanıştığınız erkeklerin sorduğu bu sorular daha çok geçim kaygısı, hayatın pahalılığı gibi konuları irdeler. Çünkü günümüzde o kadar adaletsiz bir gelir dağılımı var ki, kişi ne kadar iyi eğitim almış, ne kadar kendini geliştirmiş olursa olsun çoğu zaman hakettiği karşılığı maddi veya manevi anlamda alamamakta.

Almanlar nasil bakiyor cocuklarina?
Onlarda anneanne babaanne cocuk bakar kulturu de yok , merakimdan soruyorun

B.k gibi bakiyorlar bence

Bebekler hayatlarina normal insan olarak baslayip, baskasinin basarisizligindn zevk alan, biri takilsa dusse de izleyip eglensek kafasinda; sosyal anlamda yetersiz, icten sicak bir insan iliskisi kuramayan, bastan asagi boring, sosyal anlamda verecek bir seyi olmayan insanlara donusuyorlar. Patronum uzun yillar Amerika'da Londra'da yasamis bir Alamn, kendi agziyla soyledi, Almanya cok tekduze, sosyal anlamda oluk bir ulke, Almanlar da mal gibi bir millet dedi Adam artik nasil baydiysa bunlari kendi ulkesi icin soyledi?! Ben de dedim ki valla ben bir sey demedim patron.

Bebek her ulkede bebek. Ama Alman ebeveynle buyursen mal gibi bir yetiskin oluyorsun iste!

Özellikle, bahsettiğim konuları başarıyla yerine getirebilen süpermen kadınları dinlemek istiyorum..

Evet kadın erkek eşitliği kadınlara çok güzel inandırıldı, biz kadınları erkekler gibi çalışmaya zorladılar. Başardılar. Ancak kadın erkek eşittir diyenlerin hiçbiri aynı şeyi erkeklere inandıramadı. hemen hemen bütün kadınlar eşitlikten yanayken, hemen hemen bütün erkekler eşitliği istemiyorlar.

19 yaşımın sonlarında kamu kurumunda çalışmaya başladım. kendi ayaklarım üzerinde duruyordum, harika bişey. Sevdim, evlendim. Hala çok seviyorum. Eşim yaşadığı toplumun değerleri gereği ev işlerinde bana nadiren sofra toplamak veya nadiren bebeği uyutmak dışında birde evlendiğimden bu yana 3-4 kez ev süpürmekten başka hiçbir yardımda bulunmadı. Keşke eşitlik hikayesi hiç çıkmasaydı, ben de çalışmasaydım

kadın erkeği sadece çalışma konusunda eşit görürlerse böyle sonuç çıkar tabi.
şimdilerde erkek annelerinde çokça görülen bir durum bu bence. gelin çalışsın ama diğer herşeyide yapsın, ben yatılı gideyim banada baksın, oğlumuda pohpohlasın.
böyle düzene eşitlik değil köleleil diyoruz.
Eşim bir ara benim çalşıp eve bakmam gerektiğini kim söylüyor demişti, ben uzun amndır işşiz gezmesine darlanıp ağzımı açıp gözünü yumduğumda. He canım senin hiç sorumluluğun yok ama herşey benim sorumluluğumda.
karşında böyle düşünen birisi varsa koşarak uzaklaş, fazlada kafaya takma.

Alemsin cherry cok guldum :)
Benim tanidigim almanlar da dunya tatlisi insanlardi , sosyal yonden de oldukca basarili insanlardi

Katiliyorum, simdiki erkekler adam degil, ergen cocuk. Ya anasi ya karisi baksin, yemegini yapsin, arkasini toplasin...boyle evlilik mi olur????

Almanlar iyidir yaa

Aynen cok cok haklisin.bend ekadin erkek esittir tuzagina karsi cikanlardanim.onlarla bedensel yetilerimiz bile ayni deilken ayni iste ayni performans beklemiyor.ustune bi dunyada evde ailede sorumluluk.bide ekstra duygusal sorumluluk olarak biz onlardan ustunuz.herseyi biz dusunuyrz..somuc ne..kendi ayaklarimizin uzerinde duruyormusuz ayakta uyuttular bizi ayakta

Bunun almanla türkle fazla alakasi yok. Buranin düzeni böyle. Zaten bakma kültürleri olmamasinin sebebi kadinlarin çalışmak zorunda olmasi.
Savaş dan sonra kadinlar mecbur iş dünyasına atılmış ve bu durumdan ibaret aile birliği kültürü yok olmuş.
Ne kv/ anne çocuğa bakar nede cocuk yaşlılıkta anne veya babaya...

Üstüne birde Euro eklenince kadinlar iyice çalışma makinesi oldu...
Bundan yirmi sene önce bir erkeğin geliri 6 bin Deutsche Markt idi...
Şuan can catlasin 2 bin euro...
Yani kadin çalışmıyorsa normal hayat sürmek mümkün değil

Bakmak sorun olduğu icin zaten doğuran kalmadi... alman nesili iyice kurudu.

Bir çocuk doğuran sürüne sürüne okul yaşına getirip konuyu kapatıyor.

Çoğu part time çalışmaya devam ediyor. Gelir 100/ 60 % düşüyor tabi bu durumda...

Başka çözüm yolu olamadığı için mecbur katlanıyoruz.

Katiliyorum, simdiki erkekler adam degil, ergen cocuk. Ya anasi ya karisi baksin, yemegini yapsin, arkasini toplasin...boyle evlilik mi olur????

kendimle eşit koşullarda tanışmıtım eşimle, aynı çevrede okuyorduk hemen hemen aynı işi yapıyorduk. oldukça uygununda görünmüştü. doğal ortamından uzakta fenada sayılmazdı, adara saçmalayınca doğru yolu buldurmak kolaydı.ama ne zmnkı dğasına döndü herşey değişmeye başladı. nerde o eski taşı sıkıp duyunu çıkaran erkekelr diycem nerdeyse.
Senden benden duygusal, narin insanlarmış bunlar.

Bu konu çok kişiselleştirilerek yazılıyor.

Kadın erkekten daha güçsüz deniyor, valla benim bir teyzem vardı kocasını kucağında taşırdı hasta vs olduğunda, kocası sağlıklıyken taşıyamazdı:)

Benim de bünyem eşimden daha sağlamdır mesela, o kışın kesin bir kaç kez hasta olur, ben turp gibiyimdir.

Bu konular çok kişisel, bunlar eşitlik kavramını sorgulatmamalı.

Eşinizi neye göre seçiyorsunuz, nasıl bir hayat istiyorsunuz, hayat size ne kadarını veriyor, siz ne kadarını kabul ediyorsunuz, bunlar önemli.

İlk evlendiğimde eşimden bir saat evvel evde olurdum iş çıkışı, alışverişi yapar yemeği ocağa koyar sofrayı kurardım. Eşim hazır sofraya otururdu.

Sonra taşındık, aynı anda eve girmeye başladık. Ben yemek yaparsam o sofra kurdu, veya tamamen ortak bölüştük.

Çocuk için izin aldım, her işi yaptım, ne sofra kurdu ne kaldırdı,
Sonra işe başladım, oğlumun bana daha çok ihtiyacı vardı, eve geldim onunla ilgilendim, eşim yemek de yaptı, temizlik de, gelen misafirle de ilgilendi.

Gün geldi, o işsiz kaldı, evde çocuk baktı, yemek yaptı, temizlik yaptı.

Şuan 2 çocuk var, ben evdeyim, eşim akşam geldiğinde sofrası genelde hazır olur, ama sonrası tamamen on kalır, toplar dizer mutfağı temizler.

Hayatımızın dinamiği değişmedi. Kimi zaman çalışan olduk, kimi zaman evde kalan, kimi zaman depresif takılıp yan gelip yattık. Hayatın getirdiklerini birlikte göğüslemeye çalıştık, çabalıyoruz. Ama hiç bir zaman birimizin üzerinden geçinme çabasında olmadık.

Kısaca kendinizi sevin, eşinizi de sevin, seçtiğiniz hayatı yaşayın. Ama yaşadığınız hayatın sorumluluğunu da alın. Hani öyle kadın şöyledir erkek böyledir beylik laflarını kullanmayın, ben böyleyim benim eşim böyle, bizim yaşamımız da şöyle işte...

Kulturel dejenerasyon had sahfada bence de. Cocuklar anneanne, dede bilmiyor, tanimiyor saka gibi.

Dediginiz gibi yok yani, 70 yil sonra Alman nufusu 10 milyona dusecekmis, hesaplamislar.
Kimse cocuk yapmiyor, kimse sorsam cok pahali gibi bir sebep gosteriyor. Hani maddiyat derdi olmasa da zaten yine yapmazlar bence, kafa bir garip cunku aile birligi yok, insanlar mal gibi inandiklari hicbir deger yok, ne millet ne vatan, ne din, ne sevgi/ask, ne aile birligi....hicbir sey , insanlarin cogu bombos varsa yoksa para. Nihilizm mi artik konformizm mi diyeyim artik herkes kendi aleminde yasayip gidiyor. Gecende bir anket okudum, istila olsa ulkenizi savunur musunuz sorusuna evet diyenlerin sayisi %2-3 civari bir sey cikmisti. Almanlar ot bence. Sosyal iliski kurma, aile bagi kurma, inandigin hicbir sey olmasin...o zaman sen insan degil otsun kardesim.

Son düzenleme:
Eşitlik fitrat yani yaratılış gereği pek mümkün değil ama bu kadının ezilmesi sömürülmesi anlamına gelmiyor. Ben hür irademle çalışıyorum. Esim beni sömürüyor diyemem.Evdeki dengeler de iki tarafın anlayışına bağlı. Bi arkadaş eşitlik değil adalet vardır demiş. Katılıyorum ve genelliyorum bütün ilişkilerde adalet varsa vicdan varsa sorun yoktur.

Her ne kadar benim eğitimim, "üniversite sıralamalarını bile bilmediğim" tartışılmış olsa bile tanıdığım, düşüncelerine inandığım ve samimi bulduğum çok saygın profesör olan bir hocam ki kendisi erkektir kadınları savunur ve şunu söyler: Bilim de din de farklı yerlerde gibi gözükseler de ikisi de kadını ezer.
Din konusuna girmiyorum şimdi ama ne demek istediğimi anlarsınız umarım. Saygın bilim insanları ki bilim adamı ve bilim kadını diye ayrım olmasın diye artık bilim insanları diyoruz her neyse ne diyordum saygın bilim insanlarının da ne zaman ne karar vereceğini, üstten ne emir gelirse onu demek, dinlemek zorunda olacaklarını bilemezsiniz tabii ki de bu dünyada ne dolaplar dönüyor da bazılarına akıl erdirebiliyoruz :)

evet

cumhuriyet döneminde benim anneannem kv dem işte

dedem köy çocuğu eğitim enstitisü okuyup öğretmen olmuş tek okuyan topraktan kopan o zaten sülalesinde, o gidip ilçeden hatun alıp yanında gezdirmiş

hali ile kadın okumamış da ev hanımı olup kocasının arkasını toplayıp yeni yaşam biçimine adapte olmaya çalışmış

kv de aynen kp ortaokul okumuş kv nin okuma yazması yok

adam polis kadın da onun yanında ev hanımı

bu arada babam da öğretmen okulu mezunu onun arkadaşlarının eşleri de okumamış dışarıda çalışmıyor vs ama o zamanlarda herkesin tayini kendi memleketine çıkmış orada da evlenip baba topraklarında kadınların çalışması devam etmiş

babam da evlense idi o tarihlerde aynısını o da yapardı

o geç evlenmiş bu şekilde okumuş ve çalışan eşi var

Aynen. Eline sağlık. Benim türkçem 5 yaş sinifi olduğu icin yazamıyorum düşüncelerimi.

Benim çocuklarda kreşde büyüyüp alman olacaklar sonunda...
Kaçışı yok yani. Adamlar sistematikmen resmen robot yetiştiriyor. Mümkünü yok yani. O bebek sabahdan akşama kadar aileden uzak duracak... sonrada dediğin gibi ot olup cikacak...

Yani hartz 4 alip evde kendin bakacaksin...
Ben daha başka çözüm bulamadim...
Varsa önerin at bana. Korkudan doğuramadım daha...

Siz çok güzel ifade etmişsiniz.. Bu dediğiniz eşitlik erkek de çocuk bakımında gerçek anlamda bizim kadar yükümlü olsa, ve ona keza ev işlerinde bir nebze eşitlik olabilirdi..
Ama kadınlar kendilerini bu durumun içine sokuyorlar ve belki de böyle yaşamaktan hoşlanıyorlar bilmiyorum..
Burdaki bir konuda maddi sıkıntıda olan ve bebeğini bırakacak bir yeri olmayan bir arkadasa ben eşin iki iş yapsın bir süre demiştim diye, kocamı eşek gibi çalıştırıyor olmuştum
Alakası Yok bebeğim küçük kimseye emanet edebileceğim yasta değil ( bu konu da herkesin düşüncesi farklıdır, saygı duyarım, benimki bu)
Asgari ücret alacağım ve belki yarısından fazlasını bakıcıya vereceğim bir iş için neden çalışayım.
Böyle bir durumda bunun sorumluluğunu alması gereken kişi eşimdir bence.
( Tam olarak erkek kadınlaşıyor, kadın erkekleşiyor bu nokta da başlıyor bence)
Ama çocuk büyümüştür kendine yetiyordur o zaman Yok ben evimde kek pişiricem dersem ihtiyaç olduğu halde o zaman o yanlıştır.
Asla demiyorum ki kadın çalışmasın okunmasın, ne münasebet..
ama alması gerekenden fazla sorumluluğu da almasın diyorum ben sadece, sizinle aynı düşüncedeyim..
Yoksa şartlar uygunsa erkekten fazla bile çalışır kendisi için çocuğu için..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…