- 20 Haziran 2017
- 1.117
- 4.239
-
- Konu Sahibi mavkelebek
Almanlar nasil bakiyor cocuklarina?Göcmek fazla işe yaramıyor.
Ben almanyadayim ve burdada 70 yıldır aynı sorunlarla boğuluyoruz.
Ben 30 yaşındayım ve hâlâ evlenip bir çocuk doğuramadım. Doğursam kim bakacak? 6 aylikken ver kreşe... eeee kreş sabah 8den akşam 17e kadar... ben nasil 8 saat calışicam? Kv bakamaz çünkü 67 yaşına kadar çalışması lazim...
Vallah gülünç. Evde otursam emeklim yatmicak. Part time çalışınca hem kreş masrafi hemde düşük emeklim ödenecek.
Yani avukat olmama ragmen eninde sonunda kocaya muhtac bir 5 senem gececek....
Almanlar nasil bakiyor cocuklarina?
Onlarda anneanne babaanne cocuk bakar kulturu de yok , merakimdan soruyorun
Özellikle, bahsettiğim konuları başarıyla yerine getirebilen süpermen kadınları dinlemek istiyorum..
Alemsin cherry cok guldum :)B.k gibi bakiyorlar bence
Bebekler hayatlarina normal insan olarak baslayip, baskasinin basarisizligindn zevk alan, biri takilsa dusse de izleyip eglensek kafasinda; sosyal anlamda yetersiz, icten sicak bir insan iliskisi kuramayan, bastan asagi boring, sosyal anlamda verecek bir seyi olmayan insanlara donusuyorlar. Patronum uzun yillar Amerika'da Londra'da yasamis bir Alamn, kendi agziyla soyledi, Almanya cok tekduze, sosyal anlamda oluk bir ulke, Almanlar da mal gibi bir millet dediAdam artik nasil baydiysa bunlari kendi ulkesi icin soyledi?! Ben de dedim ki valla ben bir sey demedim patron.
Bebek her ulkede bebek. Ama Alman ebeveynle buyursen mal gibi bir yetiskin oluyorsun iste!
kadın erkeği sadece çalışma konusunda eşit görürlerse böyle sonuç çıkar tabi.
şimdilerde erkek annelerinde çokça görülen bir durum bu bence. gelin çalışsın ama diğer herşeyide yapsın, ben yatılı gideyim banada baksın, oğlumuda pohpohlasın.
böyle düzene eşitlik değil köleleil diyoruz.
Eşim bir ara benim çalşıp eve bakmam gerektiğini kim söylüyor demişti, ben uzun amndır işşiz gezmesine darlanıp ağzımı açıp gözünü yumduğumda. He canım senin hiç sorumluluğun yok ama herşey benim sorumluluğumda.
karşında böyle düşünen birisi varsa koşarak uzaklaş, fazlada kafaya takma.
B.k gibi bakiyorlar bence
Bebekler hayatlarina normal insan olarak baslayip, baskasinin basarisizligindn zevk alan, biri takilsa dusse de izleyip eglensek kafasinda; sosyal anlamda yetersiz, icten sicak bir insan iliskisi kuramayan, bastan asagi boring, sosyal anlamda verecek bir seyi olmayan insanlara donusuyorlar. Patronum uzun yillar Amerika'da Londra'da yasamis bir Alamn, kendi agziyla soyledi, Almanya cok tekduze, sosyal anlamda oluk bir ulke, Almanlar da mal gibi bir millet dediAdam artik nasil baydiysa bunlari kendi ulkesi icin soyledi?! Ben de dedim ki valla ben bir sey demedim patron.
Bebek her ulkede bebek. Ama Alman ebeveynle buyursen mal gibi bir yetiskin oluyorsun iste!
Almanlar nasil bakiyor cocuklarina?
Onlarda anneanne babaanne cocuk bakar kulturu de yok , merakimdan soruyorun
Katiliyorum, simdiki erkekler adam degil, ergen cocuk. Ya anasi ya karisi baksin, yemegini yapsin, arkasini toplasin...boyle evlilik mi olur????
Alemsin cherry cok guldum :)
Benim tanidigim almanlar da dunya tatlisi insanlardi , sosyal yonden de oldukca basarili insanlardi
Almanlar iyidir yaa
Siz bence Hanslara fitsiniz ya... neysealin okuyun bana inanmiyorsaniz : berlinhater.com
Bunun almanla türkle fazla alakasi yok. Buranin düzeni böyle. Zaten bakma kültürleri olmamasinin sebebi kadinlarin çalışmak zorunda olmasi.
Savaş dan sonra kadinlar mecbur iş dünyasına atılmış ve bu durumdan ibaret aile birliği kültürü yok olmuş.
Ne kv/ anne çocuğa bakar nede cocuk yaşlılıkta anne veya babaya...
Üstüne birde Euro eklenince kadinlar iyice çalışma makinesi oldu...
Bundan yirmi sene önce bir erkeğin geliri 6 bin Deutsche Markt idi...
Şuan can catlasin 2 bin euro...
Yani kadin çalışmıyorsa normal hayat sürmek mümkün değil
Bakmak sorun olduğu icin zaten doğuran kalmadi... alman nesili iyice kurudu.
Bir çocuk doğuran sürüne sürüne okul yaşına getirip konuyu kapatıyor.
Çoğu part time çalışmaya devam ediyor. Gelir 100/ 60 % düşüyor tabi bu durumda...
Başka çözüm yolu olamadığı için mecbur katlanıyoruz.
Her ne kadar benim eğitimim, "üniversite sıralamalarını bile bilmediğim" tartışılmış olsa bile tanıdığım, düşüncelerine inandığım ve samimi bulduğum çok saygın profesör olan bir hocam ki kendisi erkektir kadınları savunur ve şunu söyler: Bilim de din de farklı yerlerde gibi gözükseler de ikisi de kadını ezer.Her bilim adaminin dedigini dinlemiyorum ben :)
Dunyada kendini ispat etmis dogru duzgun bilim adamlarinin ve bilim kadinlarinin yaptigi arastirmalari ciddiye aliyorum sadece:)
Yoksa gazeteye ozellikle turk gazetelerine manset olmus ne oldugu belirsiz sozde bilim adamlarini iplemedigim icin kaynak istemistim , cok sukur toplumun dayattigi kurallara gore dusunmeyen bilim adamlari da var dunyada
O ev kadınları kim biliyor musun? Şehirde oturan ve üst düzey yöneticilerin eşleri. ( Osmanlı için konuşuyorum. ) Köydeki kadının hayatıyla şehirdeki kadının hayatı çok farklıymış eskiden. Şehirde evet kadın daha az özgür ama köyde kadınlarda gayet eşleriyle birlikte çalışıyor. Konuya çok hakim değilim ama bilen varsa aydınlatsın lütfen. Benim okuduğum kaynaklarda yazanlar bunlardı.
Kulturel dejenerasyon had sahfada bence de. Cocuklar anneanne, dede bilmiyor, tanimiyor saka gibi.
Dediginiz gibi yok yani, 70 yil sonra Alman nufusu 10 milyona dusecekmis, hesaplamislar.
Kimse cocuk yapmiyor, kimse sorsam cok pahali gibi bir sebep gosteriyor. Hani maddiyat derdi olmasa da zaten yine yapmazlar bence, kafa bir garip cunku aile birligi yok, insanlar mal gibi inandiklari hicbir deger yok, ne millet ne vatan, ne din, ne sevgi/ask, ne aile birligi....hicbir sey , insanlarin cogu bombos varsa yoksa para. Nihilizm mi artik konformizm mi diyeyim artik herkes kendi aleminde yasayip gidiyor. Gecende bir anket okudum, istila olsa ulkenizi savunur musunuz sorusuna evet diyenlerin sayisi %2-3 civari bir sey cikmisti. Almanlar ot bence. Sosyal iliski kurma, aile bagi kurma, inandigin hicbir sey olmasin...o zaman sen insan degil otsun kardesim.