''Kadın erkek eşitliği'' tuzağının farkında mısınız?

E yapma! Sen ç kocan eve geldiğinde paltosunu tutup ayağını yıkarsan beklenti içine girer. Ben eşimden hiç böyle bir beklenti görmedim açıkçası..
Eşim değil ki annesi
Kv ister 7/24 oğluşunun ardında dolaşayım
Ah benim oğlum böylemiydiden başlar bekarken hiçbirşey yapmazdı herşey ayağına gelirdi şunu yemezdi vs vs vs şindi herşeyi yapıyor paşa oğluşu köle olmuş
Klasik yurdum annesi:))))

Siz hukukçusunuz daha iyi bilirsiniz, nikah islamda iki kişi arasında yapılan bir sözleşmedir aynı ticari bir sözleşme gibi (örnek maksadıyla yazdım evlilik ticarettir demiyorum yanlış anlaşılmasın), kadına ağır şartlarda boşanma yükü vermez. Mutabık kalınan şartlarla sözleşme (nikah) yapılır, bir taraf şartlara uymazsa ötekinin sözleşmeyi bozma hakkı vardır. Kadın halife de duymamanız normal, dönemin arap toplumundan sonuçta, aynı toplum kadının tek başına araba kullanabilmesine ancak 2017de ikna oldu. İslamiyet esasında erkeği üst kadını alt seviyede görmez bunlar arap kültürünün sonucu biraz da. Müslüman göçebe türklerin yaşantısına bakın orta asyada mesela, böyle şeyler pek görmezsiniz.

Kölelik islamiyetin yasakladığı bir şey, yine üstteki yazdığıma geliyorum kölelik arap kültürüne ait bir olgu, islamiyetle aşama aşama kaldırıldı.

Okudum, katılmıyorum görüşüne. Birazdan gelip detaylı fikrimi yazacağım

aynen öyle

bir de yaşı bana yakın olanlar daha iyi hatırlar ama forum biraz daha küçük ağırlıklı galiba

89 da Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç oldu

insanlar üstlerindeki giysiler ile yürüyerek geldiler

gelirken çalışma kültürlerini de getirdiler yanlarında en yaşlılar yani 70-80 yaşındakiler çocuk bakar evde yemek vs yapar diğerleri dışarıda çalışır

zira kadın işi erkek işi ayrımları da yoktu sıvacı ustası bir teyzeyle tanışmıştım ben üniversitede iken gelmesinin üzerinden 10 yıl geçmişti

kimse bana iş vermedi neler çektim ben diye anlatırdı zira kadının ne işi var inşaatta demişler

toplumsal algımız bir değişik hale geldi

oysa eskiden o sıvayı da anadoluda kadınlar yapardı ki

mesela karı koca hayvanı keser yüzer doğrar kış için kavurma yapardı

şimdi ayy kadın ne anlar bu tarz işlerden denir

aaa bak yukarıda yazmamışım

1923 doğumlu babaannem 15-16 yaşında dokumacılık yapıyormuş yani 1940 tan önce

annesi daha doğrusu babasının ikinci eşi varmış, hoca imiş o para ile çocuklara kur an öğretirmiş

babalarının da hem mesleği hem de bağı bahçesi tarlası hayvanı var kadın bu işlerde de eşi ile çalışırmış evin büyük çocuğu da dokumacılık yapıyormuş evlenmeden önce

evlenmiş hem dokumacılığa devam etmiş, hem tarla işlerini yapmışlar birlikte

bu ev kadınları neredeymiş diyorum işte hayatımızda bulabildiğim anneannem ve kv dem var

aynen öyle

bir de yaşı bana yakın olanlar daha iyi hatırlar ama forum biraz daha küçük ağırlıklı galiba

89 da Bulgaristan'dan Türkiye'ye göç oldu

insanlar üstlerindeki giysiler ile yürüyerek geldiler

gelirken çalışma kültürlerini de getirdiler yanlarında en yaşlılar yani 70-80 yaşındakiler çocuk bakar evde yemek vs yapar diğerleri dışarıda çalışır

zira kadın işi erkek işi ayrımları da yoktu sıvacı ustası bir teyzeyle tanışmıştım ben üniversitede iken gelmesinin üzerinden 10 yıl geçmişti

kimse bana iş vermedi neler çektim ben diye anlatırdı zira kadının ne işi var inşaatta demişler

toplumsal algımız bir değişik hale geldi

oysa eskiden o sıvayı da anadoluda kadınlar yapardı ki

mesela karı koca hayvanı keser yüzer doğrar kış için kavurma yapardı

şimdi ayy kadın ne anlar bu tarz işlerden denir

aaa bak yukarıda yazmamışım

1923 doğumlu babaannem 15-16 yaşında dokumacılık yapıyormuş yani 1940 tan önce

annesi daha doğrusu babasının ikinci eşi varmış, hoca imiş o para ile çocuklara kur an öğretirmiş

babalarının da hem mesleği hem de bağı bahçesi tarlası hayvanı var kadın bu işlerde de eşi ile çalışırmış evin büyük çocuğu da dokumacılık yapıyormuş evlenmeden önce

evlenmiş hem dokumacılığa devam etmiş, hem tarla işlerini yapmışlar birlikte

bu ev kadınları neredeymiş diyorum işte hayatımızda bulabildiğim anneannem ve kv dem var

Ne güzel işte :) demrk ki beni çok seviyor diyip gülü dalga geçin :)
Benimki de öyle diyor apzının payını alıyor yani. Kv ne düşünürse düşünsün hmurumda değil valla :)) gerçi hamilelikten dolayı bende görüştüğüm zaman kafama takmaya başladım ama en azından geçici ve yine cevabını alıyor :)))

Eşitlikten kasıt insan hakları bakımından eşitlik arkadaşlar, kadına evi hem çekip çevirmeyi hem de finanse etmeyi kitlemenin nesi eşitlik. "Kadın çalışma hayatına girince yükü arttı demek ki eşitlik yalan" söylemlerinin sonu tehlikeli bi yere gider. O zaman kadın çalışmasın evde otursuna gelir iş, ki benim işyerimde kadınların çalışmasının erkeklerin istihdamını azalttığı için zararlı olduğunu düşünen kafalar hala var.

Çalışın, kimseye muhtaç olmayın ve kendinizi geliştirin arkadaşlar. Sonra da vicdanlı, geri kafalı çıkarcı ve kan emici olmayan, gerçekten seven bir adamla evlenin, tersi bir adamla evlenmeyin, evlendiyseniz ayrılın. O zaman böyle sorunlarımız olmaz.

evet hukukçuyum

bize öğretilen islam hukukunda da kadının boşanmasının şartları olduğu eve bakmamak, cinsel sorunlar gibi bir şeylerdi tam hatırlayamıyorum ama birkaç tane idi erkeğin ise istediğinde mehri verip boşayacağı şeklinde idi

bu bilgiler yanlış olabilir ama en basitinden mirasta eşitlik yok onun açıklaması kız başka aileye gidiyor erkek soyu devam ettiriyor vs vs

hadi bunu da kabul ettik ama en önemlisi şahitlikte eşitlik yok

yani bir erkek şahit varken iki kadın şahit gerekiyor

bu arada "Müslüman göçebe türklerin yaşantısına bakın orta asyada mesela, böyle şeyler pek görmezsiniz." cümlenize katıldım zira bize din diye söylenen çoğu şey din değil kültür esasen

o göçebe türkler müslüman olmadan da öyle yaşıyorlarmış müslüman olunca da devam etmişler tıpkı arapların da müslüman olmadan önceki yaşam şartlarını müslüman olduktan sonra da devam ettirdikleri gibi

Doğru olanı yapıyorsun taviz vermemek lazımda
Benim cevaplarım hep berlin duvarı tabiatlı kv çarpıp bana geri dönüyor:)
Gerçi berlin duvarı bile yıkılabildi ama bendekinin önyargıları berlin duvarını sollar:)
Seneler 17 tane üstüste olunca takmamayı takılmadığını öğretiyor
Annemdir kırma onuda öyle kabul et ben onun gibi düşünmüyorum der eşim
Ve ikimizide bir akrobat ustalığı ile idare eder:)

Arkadaşim sana eşitliği yanliş anlatmişlar..
Bu anlattiğin şey kadinin ezilmesi ve hiç kimsede savunmuyor.
Eşitlik çok başka bişey , ögrendikten sonra savunabilirsin

Tek kişinin çalışması ile hic bir sey yapılamadigi bir ülkede yaşıyorsunuz. Ev fiyatlarindan geçim derdinden haberiniz varsa şayet erkegin kadının çalışmasını sorgulamasını hic yadırgamamalısınız. Erkegim bana kol kanat gerecek beni koruyacak bana bakacak düşüncesinde iseniz zaten kadin erkek eşitliğinden hic bahsetmeyin. Zaten eşitlikçi bakmıyorsunuz.

Aslında eşitlikçi yapı bizim gibi ataerkil toplumda konu sahibinin dediklerine yol açıyor. Konu hemen kadin evde otursun erkek calişsin a dönmüş biraz. Kadına şiddetin had safhada olduğu bir ülkede yaşadigimiz gerçeğini de göz ardı etmeyin. Kocam bana baksın mantigindaysaniz dayak yediginizde aldatildiginizda sömürüldüğünüzü düşündüğünüz işiniz mesleğiniz kurtaracak sizi. Sizin maaşınızı sorgulayan erkek varsa sizde evlenince size nasil yardımcı olacağını sorgulayın ona göre eş seçimi yapın. Konu sahibinin eleştirdiği durumdan kadının çalışmaması anlamini çıkaranlar üzgünüm ama 1-0 yeniksiniz hayata. Nasılsa sömürüye açık olacak evde otursun kocasi baksin diyorsaniz kızlarınızı okutmayacaksınız bir meslek sahibi yapmayacaksınız o zaman.

Son düzenleme:
bazı hanımların yorumları gözlerimi kanattı. hepsini de okumadım gerçi.

kocasının kendisine bakması gerektiğini düşünüp kendi maaşını da tek başına yeme hakkı olduğunu düşünen birkaç yoruma denk geldim. erkek olsam ve böyle bir laf işitsem "SENİN ANAN GÜZEL Mİ" derim.

bu toplumda bazı kadınlar ne kadar ileri gidiyorsa bazıları da o kadar geri gidiyor. buradan konuştuğum,tanıştığım bazı hanımlar yurtdışı masterlarından bahsediyor,bana "sakın hayallerinden vazgeçme ablacım oku" diyor. bazılarını da konularda görüyorum "kocam bana bakmayacaksa neden evleniyor" diyor. mantık çerçevesinde değerlendirebilen herkes kimin bu hayatın çemberinde daha iyi yere gelebileceğini vs anlayabilir,e tabi objektif olarak.

şahsen ben çıkıp evlilik planı kurduğum insana "bana bakacaksın" diyemem elim ayağım tutarken.

adam "senin çalışmana gerek yok" derse,maddi durumu çok iyiyse,ben de çalışmak istemiyorsam okay. ne güzel başka aktivitelere katılır kendimi geliştiririm ama bunu yaparken aklımdaki düşünce "eheheheheh evimin hanımı olcam kaynanamı alt edicem" asla olamaz.

ben bunca yıl okuyacağım,kendimi yırtacağım ama dışarıda "x hanım" olmak varken,insanlar beni "y'nin eşi,z'nin gelini" diye tanıyacak. böyle bir hayat seçersem yazık bana.

Benim babamin babaannesi de koy agasiymis , saka diil gercekten buyuk dedem savasa gidince babaanne yonetmis koyu , herkesin korktugu bir hatunmus :)
O zamanlarda bile kadinin toplumda bir varligi varmis
Bu arada o bulgar gocmenlerini pek severim , benim sinifima da gelmisti bir kiz , ailecek cok caliskanlardi ve dedigin gibi her isi yaparlardi

En modern dediklerimiz bile ev işlerinde eşim bana "yardım edecek" diyor.Yani işin büyüğünü yine kadın yapacak eşi de "yardım edecek".

O kadar içimize işlemiş ki bu durum sözcüklerimiz de bilinçaltımızı ele veriyor.

Yani yazmaya başlasam bitmez , bitiremem.Doğru düzgün insanlar bulun , iyi niyetli insanlar.Gerisi boş.

Evde oturunca boyle mi oluyor? Şu calismayan kadinida yerden yere vurup, gomdukca gomuyorsunuz evde oturan hergun dayak yiyor, emir altinda yasiyor, kocasi boşasa gidecek yeri yok... Nereden biliyorsunuz?
Kusura bakmayin boyle sacma sapan genellemeler yaparsaniz onlarda kendi çercevesinden genellemeler yapar.

Calisan kadin şöyledir, calismayan boyledir tartismalarina girmedim hiç. Size ne arkadas herkesin kendi hayati. Sizi alıntı yqptim ama mesajım aynı zamanda geneledir.
Kim daha çok eziliyor yarışı yapıyorsunuz birde oturmuş. Konuya zaten diyecek birşeyim yok. Kim yerinde nasıl rahatsa öyle yaşasın. Calismaktan gurur duyan, seven calissin, isteyende yan gelip yatsin, gezsin tozsun. Ne kadar cok zorunuza gidiyor.

yoo kadınında gayet hakkı sebebi ne olursa olsun..
ha ama boşanmanın süreci kolay değil her iki taraf içinde o ayrı..
yani öyle kendilerine evirdikleri gibi 3 kere peşpeşe boş ol denilince boşanılmış olmuyor. ki bu da sinirle yanlış kararlar verilmesin diye. yoksa onun dışında kadında beğenmediği kocasını aynı şartlarla boşayabilir.

Ben bütün çalışmayan kadınlar böyle diye genelleme yapmadim eskiden tüm kadınların çalışmadığı zamanlarda kadinlarin gidecek yeri yokken böyle yaşıyorlardı dedim
Ayrıca suanda da boyle yaşayan kişi sayısı az buz değil

Su erkek soyu devam ettirir konusuna da ayri kılım
Bilimsel olarak soy kadindan yurur ama erkek egemen toplum sayesinde onlar kendi soylarinin devam ettigini saniyor :) komik gercekten aslinda sadece soyadlarini devam ettiriyorlar

Ne alaka ya? Çalışıyorum; paramı kocama vermiyorum ve evet eve temizlikçi gidip geliyor. Siz eşitliği yanlış anlamışsınız. Dışarıda çalışıyorsanız ev işi yapmayın mesela yada abartmayın. Her gün 3 çeşit yemek yapmayın. Bunlar sizin elinizde. Bunları isteyen adamdan da son sürat kaçın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…