• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kabin memuru olan veya bilgisi olan

bilge_nmbs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
705
268
103
Arkadaşlar sırf kabin memuru olmak için turizm seyahat okudum fakat sonrasında hayat beni farklı yerlere sürükledi. Bu hayalimden vazgeçmiştim. Şimdi iki üniversite mezunuyum fakat aklım hala bu işte. Tek problemim ing yok 🤦 ing olmadan kabin memuru olunur mu veya yurtiçi kabin memuru diye bir şey var mı yoksa hepsi hem yurtiçi hem yurtdışı mı çalışıyor Bilgi olan var mı

Arkadaşlar sırf kabin memuru olmak için turizm seyahat okudum fakat sonrasında hayat beni farklı yerlere sürükledi. Bu hayalimden vazgeçmiştim. Şimdi iki üniversite mezunuyum fakat aklım hala bu işte. Tek problemim ing yok 🤦 ing olmadan kabin memuru olunur mu veya yurtiçi kabin memuru diye bir şey var mı yoksa hepsi hem yurtiçi hem yurtdışı mı çalışıyor Bilgi olan var mı
Kesinlikle ingilizce gerekiyor. Büyükşehirlerde kurslar var kabin memurluğu için onlara gidebilirsiniz.

Yurtiçi de olsa yurtdışından gelen turistlerle muhatap olmanız gerekiyor. Dil şart diye biliyorum.

Keşke isteğiniz doğrultusunda ikinci üni yerine 2 sene ayırarak ingilizceyi hatmetseydiniz.

Üzgünüm, yabancı dil şart hatta ingilizce zaten ama yanında başka diller bilmeniz sizin önünüzü açan bir özelliktir.

Sadece yurtiçi diye bir şey yok nereye schedule edilirse oraya uçarsın. İngilizce de çok gerekli hatta üstüne Arapça, almanca vs birkaç dil daha eklemeniz bile istenebilir artık.

Merhaba
Ben de Konaklama İşletmeciliği okudum 8 senedir kabin memuruyum.İngilizceyi zaten çok iyi bildiğini var sayıp 2. dil tercih sebebi oluyor.
Pandemi dolayısıyla uzun zamandır alım yok
bunu fırsata çevirip ingilizcenizi geliştirebilirsiniz

Benim gittiğim üni de havacılıkla ilgili bölüm vardı ve hostes olmak isteyen arkadaşlar bırakın ingilizceyi ekstra 2 dil daha öğrenmek için boş zamanlarında kurslara gidiyorlardı ki başvuru yaptıkları zaman dil problemi olmasın.

ingilizce ana diliniz gibi olmalı.
almanca 'da karşı tarafı anlamanız gerekli problem çözecek kadar.
yurtici çalışıyorum.

Merhabalar ,
Biraz geç gördüm fakat 9 yıldır kabinde çalışan biri olarak söylüyorum hiçbir şey zor yada hayal değil emin olun ki şansta çok önemli.Havacılıkta ne içersiniz yada ne yersiniz bile diyemeyen insanlarla uçtum.Yani şans denen bir faktörde var yada torpil anlatabildim umarım.Fakat siz bu sektörde kendinizi kanıtlamak ve ilerlemek istiyorsanız tabikide İngilizce öğrenmeniz çok önemli.ilk etapta başlangıç seviyesinde kendinizi işinizi ailenizi tanıtmak vs gibi koşa cümleler kuracak ve test sınavında başırılı olacak kadar gramere başlayın derim.Bu arada corendon havayıllarının alımı olduğunu duydum .Evet İngilizce çok önemli bu havayolunda fakat şansınızı deneyin derim.

Ayrıca yurtiçide yurtdışıda uçabilirsiniz sadece yurtiçi olan havayolu yok fakat sadece yurtdışı olan havayolları var

Back