- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
- 398
- Konu Sahibi _bilgehan_
sen sigortasız mı çalışıyorsun, ben mi yanlış anladım?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bilmiyorum maaş konusunda ne yapacagımı çaresizim..
Sizin küçük bir kısmı dediniz şey benim maaşımın 3de2si :) Tabiki bundan şikayetim yok benim. Keşke daha fazla alsamda daha fazla versem ikimizde sıkıntı çekmesek
sen sigortasız mı çalışıyorsun, ben mi yanlış anladım?
ssk'nı eksik gösteriyor.ssk yatıyor çünkü evrakları ofise geliyor ben bankaya yatırıyorum hem avukatınkini hem kendiminkini. Maaşımıda elden alıyorum zaten
Peki eşiniz kendisine özel ne kadar harcıyor..
Evin ihtiyaçları dışında?
ssk'nı eksik gösteriyor.
ben Çalışma Ekonomistiyim. ya tam gösterip sana eksik para veriyor 200 lirayı cebe indiriyor ki elden veriyorsa durum bu ya da part time gösteriyor.
maaşını elden alma bankaya yatırmasını iste. sorunun çözülür.
En iyisi sektör değiştirmek. Küçük bir şehirse 750 civarı maaş veriliyor olabilir. En azından yemek olsaydı diyorum. E madem yok, patron da iyi ama cimri geleceğine bakıp şöyle bir sektörleri ilanları araştırmaya başla bakalım. sürekli bakar ol çevrene ve patronum çok iyi diyerek orada kendini çürütmeye devam etme lütfen!
Hangi şehirde isen o şehrin baro sayfasının ilanlarına bak her gün düzenli. Tabi başka iş yapamam, buna alıştım diyorsan. Büyük bir hukuk bürosuna denk gelebilirsin belki. Çok iyi maaş verir büyük bürolar, kurumsallaşmış oluyorlar (en azından bildiklerim). Özellikle banka takipleri, gms operatörlerinin icra dosyalarına bakan büroları tercih etmeye çalış.Haklısınız
öyle hüzünlü hüzünlü kafa sallama.Haklısınız
sigarası var kuşu var bide özel yemlerden alır sürekli..
Hukuk bürosunda sekreterim.. 4 yildir bu işi yapıyorum. Belki işsiz bile kalmam ama patron iyi oldugu için ne diyip çıkacagımı bilmiyorum Gerçi sebep olarak maaşı gösterebilirim ama piyasa böyle derse ne dicem..
Yapacak bişey yok, alışmış, kudurmuştan beterdir. Şu saatten sonra değişmez yani. Nereden buluyosunuz böylelerini bilmem ki . Adamın kendinde var bence sorun. Ben de eskiden hep kendim alırdım. Ama eşim ihtiyacım olmadığı halde mutlaka sorar, alalım der. Kendine bir pantolon alıyorsa bana da sormadan 2 gömlek alır. Ya da kazak. Ne bileyim. Ben bekarken çok açık giyinirdim. Evlenince kilo falan aldım. Eşim hepsini attırdı, dolabımı yeniledi. Eşin bu dar deyince, dar olmayanını al da giyelim deseydin keşke sende...Arkadaşlar daha öncede birkaç konu açmıştım. Belki tanırsınız bilmiyorum. Bu sefer sizden akıl almak için açtım konuyu. Eşimde bende özel sektördeyiz onun maaşı 1500 benimki 750 tl. Ev kirası dogalgaz ihtiyaçlar derken gidiyor maaşımız şükür geçinmeye yetiyor. Ama ben maaşımdan eşime vermeyince çok sıkışıyoruz. Geçen aylarda okul harcımı yatırdıgım için veremedim çok sıkıştı hatta ben avans çekmek zorunda kaldım bu ay maaşımı eksik aldım. Her ay maaşımın 400-450 tlsini veriyorum. Bana 300 civarı para kalıyor. O paraylada öğlen araları ofiste yemek yiyorum ve kitap alıyorum kendime başka hiçbir lüksüm yok. Neyse bunu belirttikten sonra yaşadığım olayı anlatayım.
Ben düğünden sonra çok kilo aldım ve pantolanlarım filan olmuyor. Bende her ay kendime ayırdıgım parayla taksit taksit birşeyler almaya çalışıyorum ama yetişemiyorum doğal olarak. Bu sabahta siyah bir pantolon giydim eşim çok dar dedi. Bende diğeri makinede dedim. Diger pantolanlarımda dar başka yok dedim. ''Seninde panyolonun yoksa yani'' diye söylendi. Çok üzüldüm. Ne ihtiyacımı sorar ne eksigimi görür şunuda alalım der Ben kendi kendime yetmeye çalıştıkça üstüme geliyor çok üzüldüm. Daha şu güne kadar nişanlıyken bile ihtiyacın ney diye sormadı hep gidip kendim aldım. Alışverişe gidelim derim gelmez. Sanki ona ödetcem.. Evden çıktık işe giderken bende sinirlendim açtım ağzımı. ''Suç bende oturcam evimde senide eşşek gibi kullancam tüm eksiklerimi aldırcam o zaman daha değerli olurum demi dedim.'' oda sinirlendi kredi kartını çıkartıp önüme uzattı. 'Köpek değilim ben dedim. Adam gibi tamam ihtiyacın varsa alırız demeyi bilmiyorsun'' dedim. Çok canım yandı kızlar. Bu adamı ben böyle alıştırdım biliyorum suçluyum Şimdi ne yapayım akıl verin daha 7 aylık evliyim.