• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kırıldım :(

Bilmiyorum maaş konusunda ne yapacagımı çaresizim..

Sizin küçük bir kısmı dediniz şey benim maaşımın 3de2si :) Tabiki bundan şikayetim yok benim. Keşke daha fazla alsamda daha fazla versem ikimizde sıkıntı çekmesek

Peki eşiniz kendisine özel ne kadar harcıyor..
Evin ihtiyaçları dışında?

ssk yatıyor çünkü evrakları ofise geliyor ben bankaya yatırıyorum hem avukatınkini hem kendiminkini. Maaşımıda elden alıyorum zaten
ssk'nı eksik gösteriyor.
ben Çalışma Ekonomistiyim. ya tam gösterip sana eksik para veriyor 200 lirayı cebe indiriyor ki elden veriyorsa durum bu ya da part time gösteriyor.
maaşını elden alma bankaya yatırmasını iste. sorunun çözülür.

En iyisi sektör değiştirmek. Küçük bir şehirse 750 civarı maaş veriliyor olabilir. En azından yemek olsaydı diyorum. E madem yok, patron da iyi ama cimri geleceğine bakıp şöyle bir sektörleri ilanları araştırmaya başla bakalım. sürekli bakar ol çevrene ve patronum çok iyi diyerek orada kendini çürütmeye devam etme lütfen!

ssk'nı eksik gösteriyor.
ben Çalışma Ekonomistiyim. ya tam gösterip sana eksik para veriyor 200 lirayı cebe indiriyor ki elden veriyorsa durum bu ya da part time gösteriyor.
maaşını elden alma bankaya yatırmasını iste. sorunun çözülür.

En iyisi sektör değiştirmek. Küçük bir şehirse 750 civarı maaş veriliyor olabilir. En azından yemek olsaydı diyorum. E madem yok, patron da iyi ama cimri geleceğine bakıp şöyle bir sektörleri ilanları araştırmaya başla bakalım. sürekli bakar ol çevrene ve patronum çok iyi diyerek orada kendini çürütmeye devam etme lütfen!

Haklısınız :(

Hangi şehirde isen o şehrin baro sayfasının ilanlarına bak her gün düzenli. Tabi başka iş yapamam, buna alıştım diyorsan. Büyük bir hukuk bürosuna denk gelebilirsin belki. Çok iyi maaş verir büyük bürolar, kurumsallaşmış oluyorlar (en azından bildiklerim). Özellikle banka takipleri, gms operatörlerinin icra dosyalarına bakan büroları tercih etmeye çalış.

öyle hüzünlü hüzünlü kafa sallama.
önce yediklerine dikkat ediyorsun. eve gidince eline kocaman bir çöp poşeti al evde cips kola bisküvi ne varsa çöpe at. sonra belirli bir yemek saati koy kendine o saatten sonra yeme. günde belirli bir süre spor vakti ayır kendine. dışarıda spor yapmaya vaktim yok diyorsan aç youtube'u zilyon tane spor kanalı var, seç birini evde yat kalk yuvarlan.
yeni bir iş ara ama bu sürede de kendine küçük bir termos sefer kabı al öğle yemeğini yanında götür yemek parası yanına kalsın. hem sağlıklı beslenirsin, hem tasaruf edersin.

**Eşler birbirlerini değiştirmeye ve eşi için kendini değiştirme çalışmasınlar. Birbirinizi olduğunuz gibi kabul edin ve eşinizin hayrı için ona dualar edin. Emin olun bu şekilde ilişkiniz kademe kademe yükselecek ve evinizden bolluk-bereket eksik olmayacaktır.

**“Seni seviyorum” cümlesine hayatınızda daha sık kullanın. Sevgi bizim kırılma noktamızdır.

-Uyandığınız güne sevgiyle başlıyorsanız o zaman doğru yoldasınızdır.

Sen kendini sevdirmek istiyorsan, önce kendini sevmelisin. Ben kendimi sevmezsem, değer vermezsem sen neden bana değer versin ki? Yaradan’ın yarattığı her şey değerlidir.

Beraber olduğunuz kişinin değerini bilin ve şükredin. Eşinizi yargılamak, aşağılamak ve küçük görmek yerine onu olduğu gibi kabul edin ve bu hayattaki takım arkadaşınız olduğunu aklınızdan çıkartmayın.

-Elbette yaşamda zorluk çektiğimiz dönemler yaşıyoruz. Bunlar bizim imtihanlarımız. Önemli olan bu imtihanlardan el ele vererek geçebilmektir. Böylelikle mutlu olduğumuz anlar fazlalaşır.

-Eşler birbirlerini değiştirmeye ve eşi için kendini değiştirme çalışmasınlar. Birbirinizi olduğunuz gibi kabul edin ve eşinizin hayrı için ona dualar edin.

-Emin olun bu şekilde ilişkiniz kademe kademe yükselecek ve evinizden bolluk-bereket eksik olmayacaktır.

- Ailenizden birine kızmak yerine ona sevgi gönderin. Bunu deneyebilirsiniz. Göreceksiniz o kişinin hayatınızdaki olumsuz rolü bitecektir.

-Bir evin içinde iki insan düşünün, eş mutlulukları için bir şeyler yapmaya çalışıyor, fakat diğer eş negatif yönde tavır sergiliyorsa evin içindeki bolluk ve bereket sıfırdır.

-Eşler birbirlerine sevdiklerini sık sık söylerlerse, gün içinde ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar yorulmazlar. Çünkü sevgi olduklarının bilincindedirler ve bu onlara bitmek tükenmek bilmeyen bir enerji verir.

-Unutmayın, yaşadığımız kavgalarda ya da küçük tartışmalarda haklı ya da haksız yoktur. Kavgalarımız ve olumsuz düşüncelerimiz sadece evdeki bolluk-bereketimizin enerjisini düşürür. Karşınızdakini suçlamak, aslında kendi yarınızı suçlamaktır.

Problem diye bir şey yoktur. Eşler birbirlerini suçladığında hiçbir taraf kazanmaz. İki tarafın sadece korkuları vardır. Bu korkuları değiştirmek bireylerin elindedir. Kimse kimseyi değiştiremez. İnsanlar değişime değil değiştirilmeye karşıdır! Bu yüzden değişimi kendimiz için başlatmalıyız. Siz değiştikçe çevrenizde sizinle birlikte değişimi yaşayacaktır. Fakat bu değişimi çiftler karşılıklı olarak kabul etmelidir. Eğer karşı taraf kabul etmez ise hiçbir şey yapamayız.

Değişimi kendi içinde gerçekten isteyen insanlarda %99 başarı yakalanmıştır.

-Geçmişte hepimizin kırgınlıkları, kızgınlıkları ve bunlardan doğan korkularımız ve güvensizliklerimiz vardır.
yukarıdaki yazı senin ve eşin için önemli eğer ikinizde aynı iyi niyete sahipseniz bu yazı size faydalı olabilir.
sakın iyi bir şekilde düşünmeden karar verme. mutsuz olmak için değil mutlu olmak için bahaneler bulmaya çalış

uzuldum ama soyle birsey var bu erkeklere cok yuz veriyorsunuz.erkeksin sen bi kere kadinincalisma zorunlulugi bile yok aldigin maasi ona vermen bile hata tek basina gecindirsin evi .hem ev isine hem calisiyosun birde ustune basina laf etmeye hakki yok .senin ustundeki sorumluluk ondan daha fazla.

ya asıl senın aldıgın maaş neden o kadar az asgari ücret bile değil. iş değirme imkanın varmı her ay kendıne limit ayır bu ay ayakkabı diğer ay su falan diye. birde kılo aldım demıssın zayıflamaya çalıssan hem gelmeyen pantalonlarını giyebilirsin masraf yapmassın bosuna. kazandıgınız para ortak senın paran benım param olmaz ki bir evde. sizde eşinizi kırmadan anlatın sıkıntınızı anlayacaktır

Hukuk bürosunda sekreterim.. 4 yildir bu işi yapıyorum. Belki işsiz bile kalmam ama patron iyi oldugu için ne diyip çıkacagımı bilmiyorum :KK43: Gerçi sebep olarak maaşı gösterebilirim ama piyasa böyle derse ne dicem..

pıyasa boyle degıl ıyı arastırın avukatlar sömurmeye cok bayılıyorlar zaten

Arkadaşlar daha öncede birkaç konu açmıştım. Belki tanırsınız bilmiyorum. Bu sefer sizden akıl almak için açtım konuyu. Eşimde bende özel sektördeyiz onun maaşı 1500 benimki 750 tl. Ev kirası dogalgaz ihtiyaçlar derken gidiyor maaşımız şükür geçinmeye yetiyor. Ama ben maaşımdan eşime vermeyince çok sıkışıyoruz. Geçen aylarda okul harcımı yatırdıgım için veremedim çok sıkıştı hatta ben avans çekmek zorunda kaldım bu ay maaşımı eksik aldım. Her ay maaşımın 400-450 tlsini veriyorum. Bana 300 civarı para kalıyor. O paraylada öğlen araları ofiste yemek yiyorum ve kitap alıyorum kendime başka hiçbir lüksüm yok. Neyse bunu belirttikten sonra yaşadığım olayı anlatayım.

Ben düğünden sonra çok kilo aldım ve pantolanlarım filan olmuyor. Bende her ay kendime ayırdıgım parayla taksit taksit birşeyler almaya çalışıyorum ama yetişemiyorum doğal olarak. Bu sabahta siyah bir pantolon giydim eşim çok dar dedi. Bende diğeri makinede dedim. Diger pantolanlarımda dar başka yok dedim. ''Seninde panyolonun yoksa yani'' diye söylendi. Çok üzüldüm. :KK43: Ne ihtiyacımı sorar ne eksigimi görür şunuda alalım der :KK43: Ben kendi kendime yetmeye çalıştıkça üstüme geliyor çok üzüldüm. Daha şu güne kadar nişanlıyken bile ihtiyacın ney diye sormadı hep gidip kendim aldım. Alışverişe gidelim derim gelmez. Sanki ona ödetcem.. Evden çıktık işe giderken bende sinirlendim açtım ağzımı. ''Suç bende oturcam evimde senide eşşek gibi kullancam tüm eksiklerimi aldırcam o zaman daha değerli olurum demi dedim.'' oda sinirlendi kredi kartını çıkartıp önüme uzattı. 'Köpek değilim ben dedim. Adam gibi tamam ihtiyacın varsa alırız demeyi bilmiyorsun'' dedim. Çok canım yandı kızlar. Bu adamı ben böyle alıştırdım biliyorum suçluyum :KK43: Şimdi ne yapayım akıl verin daha 7 aylık evliyim.
Yapacak bişey yok, alışmış, kudurmuştan beterdir. Şu saatten sonra değişmez yani. Nereden buluyosunuz böylelerini bilmem ki .:KK11: Adamın kendinde var bence sorun. Ben de eskiden hep kendim alırdım. Ama eşim ihtiyacım olmadığı halde mutlaka sorar, alalım der. Kendine bir pantolon alıyorsa bana da sormadan 2 gömlek alır. Ya da kazak. Ne bileyim. Ben bekarken çok açık giyinirdim. Evlenince kilo falan aldım. Eşim hepsini attırdı, dolabımı yeniledi. Eşin bu dar deyince, dar olmayanını al da giyelim deseydin keşke sende...

Adam ne yapsın?
para var da mı saklıyor?Herşey bütçeye bakıyor malesef.
Ayrıca eşinize destek çıkmanızı bir lutuf gibi anlatmışsınız.
çalışmasanız eşinizin maaşıyla nasıl geçineceksiniz?
Evlenirken bilmiyormuydunuz?
Ya iş değişikliği yapın ya da hem kendi sağlığınızı ve bütçenizi
düşünerek zayıflamaya çalışın.

[QUEuluk Perisi_, post: 40422924, member: 465633"]Arkadaşlar daha öncede birkaç konu açmıştım. Belki tanırsınız bilmiyorum. Bu sefer sizden akıl almak için açtım konuyu. Eşimde bende özel sektördeyiz onun maaşı 1500 benimki 750 tl. Ev kirası dogalgaz ihtiyaçlar derken gidiyor maaşımız şükür geçinmeye yetiyor. Ama ben maaşımdan eşime vermeyince çok sıkışıyoruz. Geçen aylarda okul harcımı yatırdıgım için veremedim çok sıkıştı hatta ben avans çekmek zorunda kaldım bu ay maaşımı eksik aldım. Her ay maaşımın 400-450 tlsini veriyorum. Bana 300 civarı para kalıyor. O paraylada öğlen araları ofiste yemek yiyorum ve kitap alıyorum kendime başka hiçbir lüksüm yok. Neyse bunu belirttikten sonra yaşadığım olayı anlatayım.

Ben düğünden sonra çok kilo aldım ve pantolanlarım filan olmuyor. Bende her ay kendime ayırdıgım parayla taksit taksit birşeyler almaya çalışıyorum ama yetişemiyorum doğal olarak. Bu sabahta siyah bir pantolon giydim eşim çok dar dedi. Bende diğeri makinede dedim. Diger pantolanlarımda dar başka yok dedim. ''Seninde panyolonun yoksa yani'' diye söylendi. Çok üzüldüm. :KK43: Ne ihtiyacımı sorar ne eksigimi görür şunuda alalım der :KK43: Ben kendi kendime yetmeye çalıştıkça üstüme geliyor çok üzüldüm. Daha şu güne kadar nişanlıyken bile ihtiyacın ney diye sormadı hep gidip kendim aldım. Alışverişe gidelim derim gelmez. Sanki ona ödetcem.. Evden çıktık işe giderken bende sinirlendim açtım ağzımı. ''Suç bende oturcam evimde senide eşşek gibi kullancam tüm eksiklerimi aldırcam o zaman daha değerli olurum demi dedim.'' oda sinirlendi kredi kartını çıkartıp önüme uzattı. 'Köpek değilim ben dedim. Adam gibi tamam ihtiyacın varsa alırız demeyi bilmiyorsun'' dedim. Çok canım yandı kızlar. Bu adamı ben böyle alıştırdım biliyorum suçluyum :KK43: Şimdi ne yapayım akıl verin daha 7 aylık evliyim.[/QUOTE]

evliligin ilk senesinonemli.taslar yerine oturmaya calisiyor.herseyden once hernikinizinde olumlu yaklasmaniz iyi iletisimkurmaniz lazim

Evliligin

Siz maasinizi ihtiyaclara veriyorsunuzda kocaniz ne yapiyor.gereksiz agir konusmussunuz.calismayan kadinda el ustunde tutlmayabiliyor

İnanın büyütülecek birşey yok :) sadece maddiyat sıkışıklığı sizi biraz germiş :) çok şükür eşim alışveriş konusunda benden daha heveslidir her ay birşey mutlaka alır bana da kendisinede ama alamadığı zaman sorun etmem ki alamasaydıda sorun etmezdim.. İnanın çok daha büyük sorunlar var dünyada. Bunlalarla yıpratmayın evliliğinizi bi müddet sonra onunda parası artık artmaya başladığında anlayacaktır sizi. Şuan sadece tüm erkeklerde olduğu gibi ona da bu durumda pantolon almak anlamsız geliyor o kadar..

Aynı evin içinde olup maddi konuda ayrı gayrı olmasına çok karşıyım. Benim param senin paran tabiri çok yanlış geldi bana.
Evin bir ihtiyacı olduğunda ödemesi kimden çıkıyor?

Benimde eşim 1500 alıyor bende 1000 lira alıyorum. Ama hiç birzaman benim senin olmadı aramızda. O ay ki borçlarımız hep yazılıdır defterde. Ben maaşı alınca koyarım ortaya oda aldığında koyar ortaya. O ay ki giderlerin hepsini ayırırız. Geriye kalan parayı 2ye bölüyoruz. Birimiz parası bittiğinde diğeri destek çıkıyor :) Yani bence böyle olmalı diye düşünüyorum.

Kusura bakma ama sende eşine biraz itici konuşmuşsun sanırım. Oda sana kızarak kötü davranmış. Öncelik olarak 'benim' 'senin' kelimelerini unutmanız gerekir.

Evet çalışmayabilirsin evde yatabilirsin bi katkın olmayabilir ama ben şuna inanıyorum ki ozaman söz hakkında olmayabilir. Gerçi bu dediğimi yanlış algılamayın, çalışırsan eğer maddi özgürlüğün olur, çalışmaz evde yatarsan hemde bu şekilde dırdır edersen eğer daha kıymetli değil daha çekilmez olursun..

Back