• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kırıldım :(

Hukuk bürosunda sekreterim.. 4 yildir bu işi yapıyorum. Belki işsiz bile kalmam ama patron iyi oldugu için ne diyip çıkacagımı bilmiyorum :KK43: Gerçi sebep olarak maaşı gösterebilirim ama piyasa böyle derse ne dicem..
ne demek piyasa böyle, asgari ücret net 949,00 tl şuan. onu vermek zorunda ssknız da yok anladığım kadarıyla yapmayın, hakkınızı yedirdiğiniz sürece sömüren patronlar bitmeyecek.

Hukuk bürosunda sekreterim.. 4 yildir bu işi yapıyorum. Belki işsiz bile kalmam ama patron iyi oldugu için ne diyip çıkacagımı bilmiyorum :( Gerçi sebep olarak maaşı gösterebilirim ama piyasa böyle derse ne dicem..

Buyuk sehirdemi yasiyorsunuz?
Sigortaniz varmi en azindan yemek parasi talep edin bence patron iyi olsa hakkinizi yemezdi.

Hukuk bürosunda sekreterim.. 4 yildir bu işi yapıyorum. Belki işsiz bile kalmam ama patron iyi oldugu için ne diyip çıkacagımı bilmiyorum :KK43: Gerçi sebep olarak maaşı gösterebilirim ama piyasa böyle derse ne dicem..
iyi de piyasa böyle değil ki?
temizlik işçileri bile günlük 100 liradan aşağı çalışmıyor, siz koskoca hukuk bürosun asgari ücrete bile tabii değilsiniz, olur mu öyle şey?

canım istanbuldaysan burda hukuk bürosunda verilen maaş 1250 dirr bilemedim sen nerdesin olurmu öyle şey önce iş araştırr.. sonrada patronuna söyle baktın yapmıyor çık canımm..

Valla arkadaşım maaş çok azmış yeminlen köle gibi çalışş bu maaş ne yaaa.. asgariden bile az. nerde çalışıyorsunki canım sen daha iyi şartlar bul öyle çık yazık sana.

ne demek piyasa böyle, asgari ücret net 949,00 tl şuan. onu vermek zorunda ssknız da yok anladığım kadarıyla yapmayın, hakkınızı yedirdiğiniz sürece sömüren patronlar bitmeyecek.

Buyuk sehirdemi yasiyorsunuz?
Sigortaniz varmi en azindan yemek parasi talep edin bence patron iyi olsa hakkinizi yemezdi.

Ssk var 750 tlde maaş işte cumartesi günleride yarım gün çalışıyorum. Hem ofisin temizliğine bakıyorum hem gelene gidene hemde icra dosyalarına..

Sanki ona ödetcem..

Her ay maaşımın 400-450 tlsini veriyorum.

Ama ben maaşımdan eşime vermeyince çok sıkışıyoruz.
şu alıntıladığım cümlelerinden hiç hoşlanmadım.. "maaşımdan şu kadarını verdim.bu ay vermedim, benim param onun parası. ödemedi, ödedim" böyle muhabbetler ev arkadaşlıklarında olur. tabi sizin tarzınız da buysa bilemem ama siz evlisiniz artık. gelir de gider de ortaktır evlilikte benim bildiğim. bişeye ihtiyacın varsa söylersin alınır. ya da gider alırsın. bunun neresi sorun. boş yere büyüyüp kavgaya dönüşmüş..
oturup konusun bence, başka türlü çözülmez.. umarım kısa zamanda düzelir.

ikinizde hatalısınız..
verdiğin tepkiye aldığın tepki eşdeğer.

bende kırılacak bırsey goremedım
sız belkı de bunladınız sıze oyle geldı yanlıs anladınız
ben de alısverıse cok duskunumdur
esım de benle takılır hep alıyorsun der

ssknız olduğuna eminmisiniz? 750 tl net verip, 1.201 tlden ssk göstermez herhalde? anlamadım ben bu işi. yada ödediği ssk pirimini sizin almanız gereken maaştınmı kesiyor?

Ssk var 750 tlde maaş işte cumartesi günleride yarım gün çalışıyorum. Hem ofisin temizliğine bakıyorum hem gelene gidene hemde icra dosyalarına..

Oncelikle is aramaya baslayin ve patrona en azindan yemek masrafini karsilamasini soyleyin resmen kullaniyor sizi birde avukat.. Yasalari bilmiyormu .

iyi de piyasa böyle değil ki?
temizlik işçileri bile günlük 100 liradan aşağı çalışmıyor, siz koskoca hukuk bürosun asgari ücrete bile tabii değilsiniz, olur mu öyle şey?

canım istanbuldaysan burda hukuk bürosunda verilen maaş 1250 dirr bilemedim sen nerdesin olurmu öyle şey önce iş araştırr.. sonrada patronuna söyle baktın yapmıyor çık canımm..
Küçük bir şehir. İçanadoludayım.

şu alıntıladığım cümlelerinden hiç hoşlanmadım.. "maaşımdan şu kadarını verdim.bu ay vermedim, benim param onun parası. ödemedi, ödedim" böyle muhabbetler ev arkadaşlıklarında olur. tabi sizin tarzınız da buysa bilemem ama siz evlisiniz artık. gelir de gider de ortaktır evlilikte benim bildiğim. bişeye ihtiyacın varsa söylersin alınır. ya da gider alırsın. bunun neresi sorun. boş yere büyüyüp kavgaya dönüşmüş..
oturup konusun bence, başka türlü çözülmez.. umarım kısa zamanda düzelir.

ikinizde hatalısınız..
verdiğin tepkiye aldığın tepki eşdeğer.

Haklı olabilirsiniz. Zaten günlerce kavga edip küsen birileri degiliz. Ben sadece üzüldügüm noktayı yazdım ve bu gitgide büyür mü diye size sordum. Ve Akıl istedim.

ssk.nızı kontrol edin.
part time gösteriyor olabilir.
yani asgari ücret adı üstünde. ondan daha az bir rakama sigortalayamaz ki sizi.

elden mi alıyorsunuz bankadan mı?

önce maaş işini çözmelisin, sonra aldığınız parayı ortak biyerde tutup, özel yada genel tüm ihtiyaçlarınızı "ortak" olan paradan harcamalısınız. siz ben maaşımdan ona veriyorum diye söylenirseniz, oda bende maaşımdan kira vs ödüyorum der. bunu görev olarak değil, olması gereken gibi rutine bağlayın, benim param senin paran meselesi kalsın ortadan bence

ssknız olduğuna eminmisiniz? 750 tl net verip, 1.201 tlden ssk göstermez herhalde? anlamadım ben bu işi. yada ödediği ssk pirimini sizin almanız gereken maaştınmı kesiyor?

Oncelikle is aramaya baslayin ve patrona en azindan yemek masrafini karsilamasini soyleyin resmen kullaniyor sizi birde avukat.. Yasalari bilmiyormu .

ssk.nızı kontrol edin.
part time gösteriyor olabilir.
yani asgari ücret adı üstünde. ondan daha az bir rakama sigortalayamaz ki sizi.

elden mi alıyorsunuz bankadan mı?

ssk yatıyor çünkü evrakları ofise geliyor ben bankaya yatırıyorum hem avukatınkini hem kendiminkini. Maaşımıda elden alıyorum zaten

750 ye maaşmı kalmışş yahuu..
Bende onu dicektim...4 yilinizi vermissiniz bide cok enteresan..yarim gun filanmi calisiyorsunuz..asgarinin altinda sizi nadil calistirir..bugun ordan cikip baska yere girseniz 900-1000 tlden assa maas almazsiniz..emeklerinize yazik, kendinize baska is bulun ya..

tabikide bu kadar butceye hem kira hem yeni evlilik borc harc fatura kocanizda sende bunalirsiniz..

Asgari ücret altında kimse çalıştırılamaz. Ceza maddesi İş kanununda belirtilmiştir. Ceza her ay ve her işçi için uygulanacaktır. 2015 yılı cezası 153 TL dir. örnek verirsek iki işçi 12 ay asgari ücretin altında çalıştırıldı ise 2*12 =24 hesabına göre 153 *24 = 3672 TL para cezası uygulanacaktır.

İş kanunu 39. maddesinde açıklama yapılmış olup ceza maddesi ise İş kanunun 102 a maddesidir.

ssk yatıyor çünkü evrakları ofise geliyor ben bankaya yatırıyorum hem avukatınkini hem kendiminkini. Maaşımıda elden alıyorum zaten
ozaman ssk pirimini sizin maaşınızdan kesiyor, o sebeple siz 750 tl alıyosunuz. yoksa 1.000 tlnin üzerinde maaşınız. buda bi suç tabiki, maaş bordrosu imzalamanız lazım resmi bordro yani. onda 750 tl gözükmezki aldığınız maaş. bu işin üstüne gidin derim

Back
X