• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kırıldım :(

uzuldum ama soyle birsey var bu erkeklere cok yuz veriyorsunuz.erkeksin sen bi kere kadinincalisma zorunlulugi bile yok aldigin maasi ona vermen bile hata tek basina gecindirsin evi .hem ev isine hem calisiyosun birde ustune basina laf etmeye hakki yok .senin ustundeki sorumluluk ondan daha fazla.

Kadınların üzerinde ki sorumluluk tabiki de fazla. Yalnız konu sahibi aldığı parayı eşine vermiyor evin giderlerine veriyorr. Erkeklere çok yüz veriyorsunuz diye birşey yok arkadaşım. Konu sahibi çalışmıyo olsa 1500 gelir olup 1000 lira gider kalan 500 ile geçinilmesi zordur bu devirde. Eğer kadın sağlıklı ise bir engeli yoksa çalışmalı, çalışması gerekiyor kesinlikle.

İhtiyacınız olduğu zaman " önümüzdeki ay şu kadar kendime ayırmak istiyorum acil bir ödememiz yoksa " şeklinde bir cümle kurabilirsiniz.
Cevap verirse " ihtiyacımız var diye" ertelersiniz , vermiyorsa demek ki yok ihtiyaç.
..

Yeni evlisiniz , lütfen lütfen dediğimi kulak ardı etmeyin. Ne istiyorsanız mutlaka dile getirin. Asla , asla eşinizin düşünmesini beklemeyin.

Böyle yaparsanız mutsuz olur mutsuz ederdiniz.
..

Eşinizle aranızda olan muhabbette ise kısmen hatalı buldum sizi. Aslında eşiniz birşey dememiş , dediğine ise aldırmamış olarak " evet canım kilo aldığımdan dolayı olmuyorlar" deyip çıkabilirdiniz evden.
İşte her zaman aynı soğuk kanlılıkla cevap veremiyor insan haklısınız fakat bunun için çabalayın.

Eşinize kurduğunuz cümle ise yaptığınızı başına vurmak olmuş. Beraberce çalışıyorsunuz ve sırt sırta birşeyler yapmaya çalışıyorsunuz.

Birde erkeklere para konusunda çok baskı yapmamak gerekiyor. Evliliği olumsuz etkiliyor. Ve en doğrusu evliliğin içinde para kelimesinin geçmemesi.

Ben anlamadım, tüm maaşınız size mi kalsın istiyorsunuz? Evlilikte paranın senini benimi olmaz.

Ayakkabı ve pantolon alıcam bu ay diyorum sesini çıkartmıyor. Tamam 100 lira eksik ver demiyor.Sonuçta eşiyim ihtiyaçlarımdan sorumlu değil mi sizce? Ben çalışmayada bilirdim yine aynı şekilde davranacaktı. İşten çıkmayı düşünüyordum ama sırf bu korkumdan vazgeçiyorum..

Pardon ama siz 6 yasindaki bir çoçukmusunuz, birisi ihtiyaçlarinizdan sorumlu olsun?? Bu nasil bir düsünce tarzi anlam veremiyorum. Sonuçta yetiskin bir bireysiniz. Kendi ihtiyaçlariniz nedir düsünemiyormusunuz?

Adamin maasi belli, sizin maasiniz belli. Dogal gaz, mutfak masraflarin giderleri belli. Yani sanirim sizde matematikten biraz anlarsiniz. Para yoksa yok. Ha adam size ihtiyaçlarinizi sormus, ha sormamis. Fazla pantalon, bluz almak istiyorsaniz, baska, yüksek maas ile bir iste çalismaniz lazim.

Yani ne demek isten çikmak? Isten çikinca ne olacagini saniyorsunuz? Adamin birden maasi mi yükselecek? Yada ömür boyu adamin eline bakmayimi planliyordunuz? Yani madem böyle bir arzunuz vardi, niye gidip zengin bir adam bulmadiniz?

Tekrar diyorum, yetiskin bir insan kendi ihtiyaçlarini kendisi saglamali, baskalarindan beklemek çok tuhaf. Ki velev ki es karsilayacak, bu hep daima öyle olacaginin garantisi var mi? Ya bosanirsaniz? Ya adam kaza geçirip engelli kalirsa? Ya adam isten atilip, kaç ay issiz kalsa? Hayat müsterek sonuçta. Bunlari hiçmi düsünemediniz?

Ve son olarak, o parayi esinize vermeyi lütüf olarak görüyorsunuz, ki ne yalnis. Sonuçta sizde o evde yasiyorsunuz, yemegini yiyorsunuz, isiniyorsunuz. Üstelik adamin maasi az, elinden geleni yapmaya çalisiyor. Elbette para vereceksiniz, hayati paylasacaksiniz.

Son düzenleme:
Sanki ona aldırtıcam demen çok tuhaf geldi. Paralarınızın ayrı durması garip. Bizim ortada durur. İhtiyaçlar belirlenir ay başında hesap kitap yapılır.

Evlenmeden önce maaşını biliyordunuz heralde.

Evin ihtiyaçlarına harcadığınız paradan lütuf gibi bahsetmeniz garip geldi.
Eşiniz neden size neye ihtiyacın var diye sorsun ki? Gider kendi maaşınızdan alırsınız neye ihtiyacınız varsa. Eşim de hiç sormadı bana bugüne kadar. :)
Bir de senin paran benim param olayını çok abartmışsınız.

Kırılmak mı? Ben olsam çok çok üzülürdüm.
Hayat zor, eşinizin maaşı yetmiyorsa tabii destek çıkacaksınız.
Gelir– gider hesabı yapılır.her ay teker teker kalan paradan şahsi ihtiyaçlar karşılanır.
Ama bir eksiğin varmı diye sormaması ve sizinle alış verişe gelmemesi sinir bozucu.
Hem bir erkek 3–5 parçayla haftayı tamamlayabilir, ama çalışan bir bayanın hergün kıyafetinin, süsünün dört dörtlük olması gerekir.
Bence tatlı dille konuşun, değiştirin eşinizi...

Oyle bir yaziyorsunuzki sanki esiniz kendine harciyor size harcamiyor. Sen hic soruyormusun esne birseye ihtiyacin varmi herseyi sen oduyorsun elinde paran varmi diye? Demekki esinizin aklina gelmiyor adam okadar ince dusunemiyor.. Boyle seyler icin birbirinizi kirmaya deymez. Bence esinize guzellikle soyleyin.

Kadınların üzerinde ki sorumluluk tabiki de fazla. Yalnız konu sahibi aldığı parayı eşine vermiyor evin giderlerine veriyorr. Erkeklere çok yüz veriyorsunuz diye birşey yok arkadaşım. Konu sahibi çalışmıyo olsa 1500 gelir olup 1000 lira gider kalan 500 ile geçinilmesi zordur bu devirde. Eğer kadın sağlıklı ise bir engeli yoksa çalışmalı, çalışması gerekiyor kesinlikle.

Arkadaşlar daha öncede birkaç konu açmıştım. Belki tanırsınız bilmiyorum. Bu sefer sizden akıl almak için açtım konuyu. Eşimde bende özel sektördeyiz onun maaşı 1500 benimki 750 tl. Ev kirası dogalgaz ihtiyaçlar derken gidiyor maaşımız şükür geçinmeye yetiyor. Ama ben maaşımdan eşime vermeyince çok sıkışıyoruz. Geçen aylarda okul harcımı yatırdıgım için veremedim çok sıkıştı hatta ben avans çekmek zorunda kaldım bu ay maaşımı eksik aldım. Her ay maaşımın 400-450 tlsini veriyorum. Bana 300 civarı para kalıyor. O paraylada öğlen araları ofiste yemek yiyorum ve kitap alıyorum kendime başka hiçbir lüksüm yok. Neyse bunu belirttikten sonra yaşadığım olayı anlatayım.

Ben düğünden sonra çok kilo aldım ve pantolanlarım filan olmuyor. Bende her ay kendime ayırdıgım parayla taksit taksit birşeyler almaya çalışıyorum ama yetişemiyorum doğal olarak. Bu sabahta siyah bir pantolon giydim eşim çok dar dedi. Bende diğeri makinede dedim. Diger pantolanlarımda dar başka yok dedim. ''Seninde panyolonun yoksa yani'' diye söylendi. Çok üzüldüm. :KK43: Ne ihtiyacımı sorar ne eksigimi görür şunuda alalım der :KK43: Ben kendi kendime yetmeye çalıştıkça üstüme geliyor çok üzüldüm. Daha şu güne kadar nişanlıyken bile ihtiyacın ney diye sormadı hep gidip kendim aldım. Alışverişe gidelim derim gelmez. Sanki ona ödetcem.. Evden çıktık işe giderken bende sinirlendim açtım ağzımı. ''Suç bende oturcam evimde senide eşşek gibi kullancam tüm eksiklerimi aldırcam o zaman daha değerli olurum demi dedim.'' oda sinirlendi kredi kartını çıkartıp önüme uzattı. 'Köpek değilim ben dedim. Adam gibi tamam ihtiyacın varsa alırız demeyi bilmiyorsun'' dedim. Çok canım yandı kızlar. Bu adamı ben böyle alıştırdım biliyorum suçluyum :KK43: Şimdi ne yapayım akıl verin daha 7 aylık evliyim.
Bence kocanin söylediği sözü çok abartmissin eminimki kıyafetlerin olmuyor alışveriş yapalım desen hic sesini cikarmaz senle alisverise gelir ayrica ne huzurun kaçar nede başka sorun çıkar

Back
X