• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kırıldım :(

Aman benim eşimde der senin mi kıyafetin yok diye bir sürü kıyafetin var bilmem ne
Bunda bir şey yok ki klasik erkek mantığı.

avukata,bugün birileri gelip maaşımı sordu.asgari ücretten az almıyorsunuzdur umarım diye söylediler ,desen ne yapar acaba,ya da böyle bir şey söyleyebilir misin.belki bu sayede maaşın artar:KK66:

ozaman ssk pirimini sizin maaşınızdan kesiyor, o sebeple siz 750 tl alıyosunuz. yoksa 1.000 tlnin üzerinde maaşınız. buda bi suç tabiki, maaş bordrosu imzalamanız lazım resmi bordro yani. onda 750 tl gözükmezki aldığınız maaş. bu işin üstüne gidin derim
maaş bordrosu imzalatmıyor olmalarının altında nasıl bi neden ytabilir?
Bende elden alıyorum maaşımı ve bordro imzalamıyorum.

Bende onu dicektim...4 yilinizi vermissiniz bide cok enteresan..yarim gun filanmi calisiyorsunuz..asgarinin altinda sizi nadil calistirir..bugun ordan cikip baska yere girseniz 900-1000 tlden assa maas almazsiniz..emeklerinize yazik, kendinize baska is bulun ya..

tabikide bu kadar butceye hem kira hem yeni evlilik borc harc fatura kocanizda sende bunalirsiniz..

Asgari ücret altında kimse çalıştırılamaz. Ceza maddesi İş kanununda belirtilmiştir. Ceza her ay ve her işçi için uygulanacaktır. 2015 yılı cezası 153 TL dir. örnek verirsek iki işçi 12 ay asgari ücretin altında çalıştırıldı ise 2*12 =24 hesabına göre 153 *24 = 3672 TL para cezası uygulanacaktır.

İş kanunu 39. maddesinde açıklama yapılmış olup ceza maddesi ise İş kanunun 102 a maddesidir.

bordro imzalıyor musunuz maaşınızı elden alırken?
Hayır hiçbirşey imzalamıyorum elden veriyor maaşımı. Cezası oldugunu çok iyi biliyordur bence ama çogu sekreter bu ücretle çalışıyor sanırım. Ama diger avukat sekreterleri evli degil ki :( Bilmiyorum ne yapıcam buda ayrı bir dert zaten

avukata,bugün birileri gelip maaşımı sordu.asgari ücretten az almıyorsunuzdur umarım diye söylediler ,desen ne yapar acaba,ya da böyle bir şey söyleyebilir misin.belki bu sayede maaşın artar:KK66:

Bana geçen sene 1000tl teklif geldi gitmedim. bundan haberi var. Ama hiç yorum yapmıyor.. Tabi o teklif eden avukatta eleman aldı bile beni mi beklicek adam..

maaş bordrosu imzalatmıyor olmalarının altında nasıl bi neden ytabilir?
Bende elden alıyorum maaşımı ve bordro imzalamıyorum.
imzalanması lazım, bankadan değil elden alıyorsanız maaşı aldığınıza dair belgedir. siz şimdi patronum bana maaşımı vermiyor dediğinde nasıl ıspatlanacak? ki ben ön muhasebe yapıyorum şuan, mali müşavirimiz her ay bordro gönderiyor, bankadan aldığımız halde bordrodanda imzalıyoruz. eksik gösteriyorsa görmenizi istemediği için imzalatmıyor olabilir.

Aralarda ne yazılmış bilmiyorum, okumadım. Ama arkadaşım maaşlarınız zaten 3 kuruş. Kiradayız diyorsun bir de. Adam anca yetişiyordur evin ihtiyaçlarına. Parası var da senden sakınıyor değil ki. Tabi ki sen de destek olacaksın, normal olan bu. Bunu çok büyük fedakarlık yapıyormuş gibi anlatmanın anlamı yokki.
Gerilmiş ve birbirinize hoş olmayan şeyler söylemişsiniz. Ki bunu da başlatan biraz siz olmuşsunuz. Büyütmeyin bence...

Gecim sikintili evlilikte her turlu sorun da olur gibime geliyor. Ucu ucuna geciniyorsunuz, ve anlasamayip duruyorsunuz. Esinizden size ihtiyac sormasini beklemeyin, ve ikiniz de paranizi heseapli harcayin. Buyuk bir mesele gibi gelmedi bana durum, buyuten ikinizsiniz.

Hayır hiçbirşey imzalamıyorum elden veriyor maaşımı. Cezası oldugunu çok iyi biliyordur bence ama çogu sekreter bu ücretle çalışıyor sanırım. Ama diger avukat sekreterleri evli degil ki :( Bilmiyorum ne yapıcam buda ayrı bir dert zaten

Sekreterlik yapiyorum ve 750 tl almiyorum bekar halimle bana yetmez bu para...

Bana geçen sene 1000tl teklif geldi gitmedim. bundan haberi var. Ama hiç yorum yapmıyor.. Tabi o teklif eden avukatta eleman aldı bile beni mi beklicek adam..
keşke gitseydin,bu sene zam bile alırdın.
zam iste patronundan:KK66:

Aralarda ne yazılmış bilmiyorum, okumadım. Ama arkadaşım maaşlarınız zaten 3 kuruş. Kiradayız diyorsun bir de. Adam anca yetişiyordur evin ihtiyaçlarına. Parası var da senden sakınıyor değil ki. Tabi ki sen de destek olacaksın, normal olan bu. Bunu çok büyük fedakarlık yapıyormuş gibi anlatmanın anlamı yokki.
Gerilmiş ve birbirinize hoş olmayan şeyler söylemişsiniz. Ki bunu da başlatan biraz siz olmuşsunuz. Büyütmeyin bence...

Kesinlikle katılıyorum.
Adam bütün evin yükünü sırtlanmış.
Siz sadece çok küçük bir kısmını karşılıyorsunuz.
Adamın olsa da lafını etse neyse..

Ama erkekler o kadar düşünceli değil ki. Bunu düşünseler daha neler neler düşünürlerdi arkadaşım :) ben eşimi genelde düşünceli olarak tabir ederim ama o bile hayatım kilo aldın yada verdin gel şuyun mu eksik demez yani aklına gelmez . Ev kredisi, faturalar, kredi kartları, işi ... Bunları bizde düşünüyoruz tabiki ama kadınların erkeklerden daha çok şey düşündüğü zaten bilimsel olarak kanıtlanmış birşey.

Sekreterlik yapiyorum ve 750 tl almiyorum bekar halimle bana yetmez bu para...

keşke gitseydin,bu sene zam bile alırdın.
zam iste patronundan:KK66:

Bilmiyorum maaş konusunda ne yapacagımı çaresizim..

Kesinlikle katılıyorum.
Adam bütün evin yükünü sırtlanmış.
Siz sadece çok küçük bir kısmını karşılıyorsunuz.
Adamın olsa da lafını etse neyse..

Sizin küçük bir kısmı dediniz şey benim maaşımın 3de2si :) Tabiki bundan şikayetim yok benim. Keşke daha fazla alsamda daha fazla versem ikimizde sıkıntı çekmesek

Orda vakit oldurmeyin bos yere, baska yerde olsan 4 senede terfi pozisyon degisikligi bile yapilmisti yani..

nasil kizdim adama ne insanlar var, vicdan yoksunu..demiyormusun be adam bu paraya ev nasil doner

Bilmiyorum maaş konusunda ne yapacagımı çaresizim..

Sizin küçük bir kısmı dediniz şey benim maaşımın 3de2si :) Tabiki bundan şikayetim yok benim. Keşke daha fazla alsamda daha fazla versem ikimizde sıkıntı çekmesek
iş arasana çalışırken bir taraftan,belki bulursun:KK66:

Arkadaşlar daha öncede birkaç konu açmıştım. Belki tanırsınız bilmiyorum. Bu sefer sizden akıl almak için açtım konuyu. Eşimde bende özel sektördeyiz onun maaşı 1500 benimki 750 tl. Ev kirası dogalgaz ihtiyaçlar derken gidiyor maaşımız şükür geçinmeye yetiyor. Ama ben maaşımdan eşime vermeyince çok sıkışıyoruz. Geçen aylarda okul harcımı yatırdıgım için veremedim çok sıkıştı hatta ben avans çekmek zorunda kaldım bu ay maaşımı eksik aldım. Her ay maaşımın 400-450 tlsini veriyorum. Bana 300 civarı para kalıyor. O paraylada öğlen araları ofiste yemek yiyorum ve kitap alıyorum kendime başka hiçbir lüksüm yok. Neyse bunu belirttikten sonra yaşadığım olayı anlatayım.

Ben düğünden sonra çok kilo aldım ve pantolanlarım filan olmuyor. Bende her ay kendime ayırdıgım parayla taksit taksit birşeyler almaya çalışıyorum ama yetişemiyorum doğal olarak. Bu sabahta siyah bir pantolon giydim eşim çok dar dedi. Bende diğeri makinede dedim. Diger pantolanlarımda dar başka yok dedim. ''Seninde panyolonun yoksa yani'' diye söylendi. Çok üzüldüm. :KK43: Ne ihtiyacımı sorar ne eksigimi görür şunuda alalım der :KK43: Ben kendi kendime yetmeye çalıştıkça üstüme geliyor çok üzüldüm. Daha şu güne kadar nişanlıyken bile ihtiyacın ney diye sormadı hep gidip kendim aldım. Alışverişe gidelim derim gelmez. Sanki ona ödetcem.. Evden çıktık işe giderken bende sinirlendim açtım ağzımı. ''Suç bende oturcam evimde senide eşşek gibi kullancam tüm eksiklerimi aldırcam o zaman daha değerli olurum demi dedim.'' oda sinirlendi kredi kartını çıkartıp önüme uzattı. 'Köpek değilim ben dedim. Adam gibi tamam ihtiyacın varsa alırız demeyi bilmiyorsun'' dedim. Çok canım yandı kızlar. Bu adamı ben böyle alıştırdım biliyorum suçluyum :KK43: Şimdi ne yapayım akıl verin daha 7 aylık evliyim.

Kocanızın gözü kör ve hesaptan kitaptan haberi yok sanırım. Hem çalışıyorsun hem eşinin yarısı kadar para alıp ona destek çıkıyorsun hemde imalı imalı konuşup seni üzüyor. Valla bazı erkeklere, onların kredi kartlarını kullanıp sonuna kadar alış veriş yapan, para harcamayı bilmeyen har vuran harman savuran kadınlar yaranıyor. Sen güzelce lafını söylemişsin. Canın falan yanmasın. Azcık düşünme nasıl geçinicez diye, al kredi kartını git üst baş al kendine. Olmayanları da ver birine ya da kaldır belki geçici bir kilo almadır zayıflayınca tekrar değerlendirirsin.

ben farklı bir çözüm önerisi sunacağım izninizle size diyet gruplarını öneriyorum masrafa gerek yok kilo verseniz kıyafet masrafı ortadan kalkar.
Bende aynı öneriyi verecektim. Biraz dengeli beslenme biraz spor. Hiçbir şey yapamıyorsanız sadece akşam 7den sonra yemeseniz bile çok fark keder.
Aylık 50 tl ayırsanız parça parça hem güzel bir dolap düzer hem de tüm kıyafetlerinizi kullanabilirsiniz.
Kitaba ayırdığınız para yerine de kütüphane üyesi olabilirsiniz.

Back