Jinekologlarin cinsiyetci yargilari

Anlamadim nesi komik?
Canım banada komik geldi ama şu kelimene (yahu sen kadının vakinasına bakmayacaksan niye bu beanşı seçtin) Koptum..
Kedinlikle haklısın bende yeni evlendiğimde çocuk istiyorum diye gittim bana daha küçüksün niye acele ediyorsun dedi ama tahlil yapmaktan geri kalmadı sonrada başından saldı manyak kadun..

doktor arkadaşlara kesinlikle katılıyorum kaç kez benim yanımda doktora sözlü tacizde bulunuldu her gittiğimde rastgeldim ne hikmetse.

bir kere doktorlardan arzular istekler bitmiyor asla. kimliksiz muayene edemem diyene kapı çarpılıp ne halin varsa gör mü denmedi (bir de bankadan kimliksiz işlem yapmayı denese ya aynı kişi olur mu canım kimliksiz bankaya mı gidilir!), başkasının üstüne ilaç yazmayana tehditler mi edilmedi, sahte rapor istekleri zaten hak getire!! yok yıllık iznim bitti yok sınava giremedim yok okula geç kaldım 3 gün rapor yazsan nolur ki diye doktorun kapısında bitenler! acilde kalp krizi şüphesi olan hastaya bakmaya gitti ve 10 dk gelmedi diye "öldürülmeyi hakediyorsunuz" mu denmedi yanımda!!!!!!,

ve son olarak merkezden 33 km uzaktaki bakkal bile olmayan bir köyde yıkık dökük sağlık evi binasında hergün soba yakıp ısınan ve hastaları ısıtmaya çalışan aile hekimi arkadaşıma eli kesik hasta geldiğinde parmağını hareket ettiremeyince acile gitmen lazım burda yapamayız dikişi pansuman yapalım hemen git götürebilecek kimsen varsa dedi. hasta tamam bekleyen var zaten götürür dedi. biz odaya döndük hemşire pansuman yapıyor diye. adam bağıra çağıra çıkmasın mı pansuman odasından neymiş doktor onla ilgilenmemiş dikiş atamıyosa bile pansuman yapılırken yanında durup beklemeliymiş, herkese şikayet edecekmiş kaymakamın yanına gidecekmiş bunun hesabını soracakmış!!!!! o an arkadaşımın gözündeki hayal kırıklığını gördüm ben. doktor arkadaşlar boşuna savunmaya geçmeyin sizin yaşadığınızı yanınızda olup yaşamayan anlamaz siz savundukça size olan kin daha da büyür, arkadaş demiş ya kendi ailesi bile anlamaz. yanında olup yaşaması lazm ne halden ne hale geldiğiniz görmesi lazım.

doktor grev yapıyorken haberlerde doktorların grev uyanıklığı diye geçiyor var mı daha ötesi!

öğretmenlik polis bildiğim meslekler abimden annemden eşimden. kesinlikle doktora duyulan kin nefret bu mesleklerde yok. ilkokulda öğretmenim sınıfta burnunu karıştırır, burnunun kıllarını bizden makas isteyip keserdi mesela hiç unutmam. ama bu "öğretmenler iğrençler ve pislikler" sonucuna vardırmadı beni hiçbir zaman. lisede öğretmenim erkek arkadaşımın olduğunu öğrendiğinde sınıfın ortasında "manita yaptın diye adam mı oldun sandın" dedi soruya yanlış cevap verdim diye burdan da "öğretmenlerin hadsiz terbiyesiz" olduğu sonucuna varmadım.

evet ben de çocuk istediğim için 2 senedir kadın doğumculara sık sık gidiyorum. ben de sorun yaşadım bazılarıyla. ama bu içimde doktorlara karşı kin nefret biriktirmemi gerektirmedi (ki bunda ulaşılamayan ciğere mundar denmesi payı da var). evet öğretmenlerin de poliserin de avukatlarında ev hanımlarının da her mesleğin de içinde kötü kalpli insanlar var. ama hiçbirini genellemezken doktora da artık saldırmayı içimizde kin nefret öfke biriktirmeyi bıraklım.

haksız bir uygulamayla karşılaşırsanız elbette şikayet edin gereğini yapın ama bunu bütün doktorlara mal etmeyin

Benim muayenemde vajinal usg olunca hemşire yerleştirip ortu ortuyo, dktr usg den bakıyo. İlk defa duydum boyle bişeyi.
zaten dktrlar artık o kadar mesleki bi durum olarak goruyor ki vajinaya bakma gereği bile duymuyorlar.

banada hiç böylesi denk gelmedi.ben ne kadar utanıp sıkılıyorsam vajinal muayenede doktorlarımda hep bi o kadar meraklı çıktılar görmeye .

aynen ya doktorları gidince biz yönlendiriyoruz 3 tane kadın doğuma gittim hiç biri hiç bir şeyden anlamıyor bende senin gibi öncesinde önlem amaçlı gittim ama kendileri bilirler şu an için daha yeni yeni çocuk düşünüyorum bilmiyorum doktora gitsem mi öncesinden

Dini inanci yuzunden olsaydi baştan kadin dogumcu olmazdi herhalde...

Kendi kanılarını resmen sana dayatmışlar, ne demek hiçbir erkek Sperm testi vermek istemez benim eşim te bekarken yaptırdı kendince bi hastalıktan şüphe ettiği için

öyle bir ülkede yaşıyoruz ki adamlar korkuyordur sizi bu şekilde muaiyne etmeye ne iş yaptığınızı sorması bir yana evli olup olmadığınızı sorması bu yüzden olabilir,kocan başıma bela olmasın diye düşünebilir,çünkü neden biz millet olarak bacak arasına çok önem veriyoruz.

Ağzına sağlık. Allah razı olsun ki durumumuzu özetlemişsiniz..

Ne acı ki bu yaşananlar doktorları hastalarla en az muhatap olacağı branşlara yönelmeye itiyor.. artık doktorlar da kendi canını düşünür oldu..

ben bugüne kadar 3 jinekologa gittim biri kadın ikisi erkekti ve ikisi çok iyi jinekologlardı, en önemli en ünlüsü ise iyi değildi adı da rıza madazlı. ben çok iyi bir doktor diye gittim aynen sana olanı yaptı bana. evlenmeden önce bir problemim var mı detaylı araştırma istiyorum dedim, doğuma engel hayati riskim var mı falan. risk her zaman var napıcaksın anne olmayacak mısın. sen önce evlen hamile kal sonrasına bakarız dedi tetkik filan yapmadı çok sinir olmuştum. sonradan acıbadem hastanesine şikayet ettim onlar da doktorumuzla olan muayenenizi inceledik size yanlış bilgi vermediğine karar verildi dediler. ben yanlış bilgi verdi demedim ki muayene ve profesör farkı ücretini alıp hiç bi şekilde ilgilenmedi madem 5 dk dalga geçerekten konuşup gönderecekti o zaman muayene açmayacaklar. acıbadem de bana lütuf olarak tekrar muayeneye gelebilirsiniz başka doktora. kurumunuzun muayene ücretini alacağız çünkü kontrol süreniz geçmiş ama profesör farkını sizden almıcaz dedi. bu nasıl bir açıkgözlülüktür ki. kurumumun ne suçu var 2 defa muayene parası ödüyor.

Size mesleginizi sorması vs gerçekten ayıp olmuş ve doktor hatalı. Çünkü USG yi kendisi gormeliydi.

Ama öte yandan doktor dini bakımdan sakıncalı diye bir açıklama yapmamış ki. Buradaki herkes hemen doktoru dinci=yobaz=yaftalayici=cinsiyetçi olarak etiketlemis. Belki adam sadece tembel ve isini kotu yapan biri. Yanlış yapilan bi uygulamanin kendinize sebeplerini bulup dinci:yobaz seklinde tümevarım yapmak da yobazligin bir diğer seklidir. Adamı şikayet edin haklisinizdir. Ancak hatalı davranışından bambaşka bi konuyla ilgili hüküm vermek onun yanlisinin bir diğer versiyonunu yapmak sanki

ili soyleyemem desifre olurum ama malesef çok buyuk ve imkanlari genis bir yer degil. Ben bimerden gelen cevaptan sonra hekimleri de yukardan sikistirdiklatini farkettim. Artik ne kadar baski kuruyorlarsa kimse riske girmek istemiyor.
Konuyu neden actiginiz belli oldu.
evet yaa bu ulkede okadar baski varki drlar bile muane etmeye korkuyolarr.
takmissiniz at gozlugunuzu her olan biteni sacma sapan yerlere cekmeye calisiyosunuz
(Siz genelleme yapiyosunuz diye genelleme yapiyorum "siz"kelimesi sizin gibi zihniyetleri kapsiyo burda)
Oyle bi yere getiriyosunuzki turkiyeyi gozunuzde "gerici,cahil,baskici" bi millet olmus cikmisiz gozunuzde.
evet evet bi siz ileri goruslusunuz.bi siz medenisiniz.bi siz aydinliksiniz.

tanıdığım insanalr var.. Evlenmedikleri halde Hormonlarına baktırıp Hamilelik şansı var mı diye süreci takip eden.. Böyle doktorları duydukca ..

Şimdi burda 2 farklı konu dönüyor.

Sizin adam bariz net korkuyor. Tutucu küçük bir yerde kadınların kocası babası dıdısı gelip adamın başına taciz diye bela olurlar diye doktor korkuyor ve haklı.

2. konuya geleyim kadınlara yollu gibi davranan özel hayatla yargılama yapan doktorcuklar. Onlar şikayeti ve davayı hakediyor işte. Ulan bekaret kadınların hayat kadınların siz kimsiniz kardeşim??? Sizin fikrinizi soran mı var? Edebinizle muayenizi yapın ve haddinizi aşmayın. Bütün toplum yetmedi siz de mi namus bekçiliğine özendiniz? Aldığınız eğitimden utanın, bunca yıl okuyup boş beyinli olmak zor zanaat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…