doktor arkadaşlara kesinlikle katılıyorum kaç kez benim yanımda doktora sözlü tacizde bulunuldu her gittiğimde rastgeldim ne hikmetse.
bir kere doktorlardan arzular istekler bitmiyor asla. kimliksiz muayene edemem diyene kapı çarpılıp ne halin varsa gör mü denmedi (bir de bankadan kimliksiz işlem yapmayı denese ya aynı kişi olur mu canım kimliksiz bankaya mı gidilir!), başkasının üstüne ilaç yazmayana tehditler mi edilmedi, sahte rapor istekleri zaten hak getire!! yok yıllık iznim bitti yok sınava giremedim yok okula geç kaldım 3 gün rapor yazsan nolur ki diye doktorun kapısında bitenler! acilde kalp krizi şüphesi olan hastaya bakmaya gitti ve 10 dk gelmedi diye "öldürülmeyi hakediyorsunuz" mu denmedi yanımda!!!!!!,
ve son olarak merkezden 33 km uzaktaki bakkal bile olmayan bir köyde yıkık dökük sağlık evi binasında hergün soba yakıp ısınan ve hastaları ısıtmaya çalışan aile hekimi arkadaşıma eli kesik hasta geldiğinde parmağını hareket ettiremeyince acile gitmen lazım burda yapamayız dikişi pansuman yapalım hemen git götürebilecek kimsen varsa dedi. hasta tamam bekleyen var zaten götürür dedi. biz odaya döndük hemşire pansuman yapıyor diye. adam bağıra çağıra çıkmasın mı pansuman odasından neymiş doktor onla ilgilenmemiş dikiş atamıyosa bile pansuman yapılırken yanında durup beklemeliymiş, herkese şikayet edecekmiş kaymakamın yanına gidecekmiş bunun hesabını soracakmış!!!!! o an arkadaşımın gözündeki hayal kırıklığını gördüm ben. doktor arkadaşlar boşuna savunmaya geçmeyin sizin yaşadığınızı yanınızda olup yaşamayan anlamaz siz savundukça size olan kin daha da büyür, arkadaş demiş ya kendi ailesi bile anlamaz. yanında olup yaşaması lazm ne halden ne hale geldiğiniz görmesi lazım.
doktor grev yapıyorken haberlerde doktorların grev uyanıklığı diye geçiyor var mı daha ötesi!
öğretmenlik polis bildiğim meslekler abimden annemden eşimden. kesinlikle doktora duyulan kin nefret bu mesleklerde yok. ilkokulda öğretmenim sınıfta burnunu karıştırır, burnunun kıllarını bizden makas isteyip keserdi mesela hiç unutmam. ama bu "öğretmenler iğrençler ve pislikler" sonucuna vardırmadı beni hiçbir zaman. lisede öğretmenim erkek arkadaşımın olduğunu öğrendiğinde sınıfın ortasında "manita yaptın diye adam mı oldun sandın" dedi soruya yanlış cevap verdim diye burdan da "öğretmenlerin hadsiz terbiyesiz" olduğu sonucuna varmadım.
evet ben de çocuk istediğim için 2 senedir kadın doğumculara sık sık gidiyorum. ben de sorun yaşadım bazılarıyla. ama bu içimde doktorlara karşı kin nefret biriktirmemi gerektirmedi (ki bunda ulaşılamayan ciğere mundar denmesi payı da var). evet öğretmenlerin de poliserin de avukatlarında ev hanımlarının da her mesleğin de içinde kötü kalpli insanlar var. ama hiçbirini genellemezken doktora da artık saldırmayı içimizde kin nefret öfke biriktirmeyi bıraklım.
haksız bir uygulamayla karşılaşırsanız elbette şikayet edin gereğini yapın ama bunu bütün doktorlara mal etmeyin