- 14 Aralık 2012
- 21.404
- 32.065
- 37
-
- Konu Sahibi Sexingthecherry
vallahi trajikomik..kadın jinekolog yetişmiyor mu bu ülkede en kötü onlara gideydiniz..neden illa erkek doktor bak hep edep hayacılarına denk gelmişsinMerhaba, kronik bir cok rahatsızlığım var. Evlenmeden once de urologum israrla vajinal muayene olmam gerektiğini soylemisti. Bekaret tabum yok. Bu konularda oldukca rasyonel düşünürüm. O dönem yaşadığım ağrılar, bitmek bilmeyen hastaneye yatislar arasinda guya sehirdeki en iyi kadin dogum uzmanina özel bir hastaneye gittim. Durumu anlattim. Bekarsin, vajinal muayene yapamam dedi. Ama yapilmasi sart, yazili onay vererek muayene olmak istiyorum dedim. Mümkün degil yapmam, bekareti onemsemiyorum diye belirtirsem olmazmis. Ya gidip zardan kurtul gel yada bakire degilim diye beyan ver dedi. Yani saglik icin istiyorum demem yetmedi. Illa ki onda benim imzaladigim bakire degilim kanitim olacakmis! Başhekime bimere sikayet ettim ama hiçbir sey degismedi. Savunma olarak doktorlarımizin toplumun genel ahlakina uygun davranmasi bakanligin destekledigi bir uygulama dediler. Neyse... evlenince bu sefer baska bir kamu hastanesine gittim. Raporlarimi gosterdim endokrin ve uroloji doktorlarımin endiselerini dile getirdim. Hemen çocuk istemiyorum ama esimin ve benim önlenebilir bir problemi var mi, simdiden yapilmasi gereken tetkikleri yaptırmak istiyorum dedim. Doktor resmen benimle dalga gecti. 1 sene kesintisiz korunmadan ilişkiye girdikten sonra eger olmazsa o zaman gidecekmisim kontrole. E yas zaten 30 sayilir, bir kac yil da istemiyorum, ya sonra keske once muayene olsaydim tedaviye bir yerden baslasaydim dersem dedim. Sen istesen kocan istemez, hicbir erkek sperm testi falan yaptırmak istemez bosuna ugrasma dedi! Ben kadin çalışmaları alaninalanin calisan biri olarak sinirden cildirdim! Buna da neyse... bugun baska bir hastaneye gittim hic degilse pop smear testi, akinti kültürü ve hormon tahlili vereyim diye. Tabi oncesinde arastirdim yine basindan savmasin diye. Resmen doktoru ben yonlendirdim sunlari sunlari yapar misiniz diye cunku e sikayetiniz yoksa olunca gelin dedi hemen. Neyse vajinal muayene istiyorum dedim. Adam tamam siz perdenin arkasina gecip hazirlanin dedi. Ben hemsireyi cagiriyorum dedi ve cikti odadan. Hemsire hazirlanmama yardim edecek sandim. Hemsire hem smear testi icin pataloji aldi, hem akinti kültürü örneği aldi. Bi baktim kadin ultrasona da bakmaya baslayinca doktora seslendim. Doktor bey benim icin iceri gelip beni muayene etmenizde bir sakinca yok dedim. Arkadan sesleniyor yok boylesi herkes için daha rahat diye! Ben ultrasona sizin bakmanizi istiyorum dedim, bu seferde hemsireyle bir afalladilar. Bana imali sorular sormaya basladilar. Yok ne is yapiyormusum, esim nerede calisiyormus, vs... kendimi adami zorla taciz ediyorum gibi hissettirdiler. Oysa ki en dogal hakkim hekim tarafindan muayene edilmek. Hem hemsireye adaletsizlik degil mi bu? Jinekoloji bölümüne erkek hasta gelmeyecegine göre resmen hemsire kadin doktorun yerine çalışıyor ama maasi statuyu beyefendi hakediyor. Sinir oldum yaa. Nedir bu cinsiyetci yargılar? Yahu sen kadinin vajinasina bakamayacaksan niye bu branşı sectin? Off off. Yine husran. Dertlesmek istedim sizinle. Bu arada ilk gittigim doktor kadin, ikinci ve üçüncü erkekti. Zaten bu sehirdeki tum alternatifleri tukettim.
Size mesleginizi sorması vs gerçekten ayıp olmuş ve doktor hatalı. Çünkü USG yi kendisi gormeliydi.
Ama öte yandan doktor dini bakımdan sakıncalı diye bir açıklama yapmamış ki. Buradaki herkes hemen doktoru dinci=yobaz=yaftalayici=cinsiyetçi olarak etiketlemis. Belki adam sadece tembel ve isini kotu yapan biri. Yanlış yapilan bi uygulamanin kendinize sebeplerini bulup dinci:yobaz seklinde tümevarım yapmak da yobazligin bir diğer seklidir. Adamı şikayet edin haklisinizdir. Ancak hatalı davranışından bambaşka bi konuyla ilgili hüküm vermek onun yanlisinin bir diğer versiyonunu yapmak sanki
Konuyu neden actiginiz belli oldu.
evet yaa bu ulkede okadar baski varki drlar bile muane etmeye korkuyolarr.
takmissiniz at gozlugunuzu her olan biteni sacma sapan yerlere cekmeye calisiyosunuz
(Siz genelleme yapiyosunuz diye genelleme yapiyorum "siz"kelimesi sizin gibi zihniyetleri kapsiyo burda)
Oyle bi yere getiriyosunuzki turkiyeyi gozunuzde "gerici,cahil,baskici" bi millet olmus cikmisiz gozunuzde.
evet evet bi siz ileri goruslusunuz.bi siz medenisiniz.bi siz aydinliksiniz.
Bende senin yorumuna katiliyorum arkadasim.
Katiliyorum..tam üstüne bastiniz.
Bence konu sahibi yanlis algiliyor bu olayi.. türkiye yobazlar ülkesi doktorlar bile zar odakli diyor
Jinekolog olmus bir doktor bunun bilinciyle olmustur degil mi? yani sizin vajinaniza bakmiyorsa baska bir sebebi vardir.
Böyle bir durumu da yasayan olmamis baska, görüldügü üzere. Mantiksiz zaten...
Ben yurtdisinda yasiyorum burda da doktor soruyor bakire misin degil misin diye ona göre muyane ediliyor vs. Bu adam da yobaz mi simdi
Amaaa yok. Türkiye out yurtdisi in.
Acayip algi bozuklugu olusmus bazilarinda. Herhangi bir konu olsa direk türkiye ve yobazligi ve cahilligi yüzündendir diye bir düsünce tarzi olusuyor. Realist yaklasmiyorsunuz olaylara kendi yorumunuzu katiyorsunuz.
Ha Türkiye güzel mi? Herseyi ile degil tabiki. Ama baska ülkeler de dörtdörtlük degil ki.
Her ülkenin iyi veya kötü yanlari vardir. Yok mu sizce?
ama kalkipta zaten turkiye boyle.yok ust mervhlerin baskisi falan diye kotulemek cok ama cok yanlis.
bu ulkenin ekmegini yiyosan bukadar nankor olmamalisin diye dusunuyorun.
Simdi bazilari konuyu siyasete getirdiniz gibi laflar edililecek ama konu sahbinin yaklasimina ve bi uyenin "igrenc turkiye " yorumuna begeni butonuna bastigini gozardi etmeyin.
Konu basli basina bu onyargi ve asagilamayla acilmis bi konu.
Turk drunu begenmiyen gitsin israil doktorlarina muane olsun.
ataturk bile ne demis beni turk drlarina emanet edin demis.
çok fazla alternatifim yok zaten. randevu alırken ismi de yazmıyordu, ki benim için farketmez kadın yada erkek oluşu. daha önce de kadına denk geldim onda da yüzüm gülmedi.vallahi trajikomik..kadın jinekolog yetişmiyor mu bu ülkede en kötü onlara gideydiniz..neden illa erkek doktor bak hep edep hayacılarına denk gelmişsin
benim ağzımdan din lafı çıktı mı acaba? konu sahibi deyip durmuşşunuz da olayı benden bağımsız herkes bir yana çekti. benim yorumlarıma tek tek bakın lütfen, ne kimseyi inancından dolayı ötekileştirdim ne de türkiye yobaz dedim. bazı politikalar insanların işini yapmasını, hizmet alanların da hizmetten yararlanmasını engelliyor dedim hepsi bu. buna da yok demezsiniz heralde...
Katiliyorum..tam üstüne bastiniz.
Bence konu sahibi yanlis algiliyor bu olayi.. türkiye yobazlar ülkesi doktorlar bile zar odakli diyor
Jinekolog olmus bir doktor bunun bilinciyle olmustur degil mi? yani sizin vajinaniza bakmiyorsa baska bir sebebi vardir.
Böyle sizin düsündügünüz gibi bir durumu da yasayan olmamis baska, görüldügü üzere. Mantiksiz zaten...
Ben yurtdisinda yasiyorum burda da doktor soruyor bakire misin degil misin diye ona göre muyane ediliyor vs. Bu adam da yobaz mi simdi
Amaaa yok. Türkiye out yurtdisi in.
Acayip algi bozuklugu olusmus bazilarinda. Herhangi bir konu olsa direk türkiye ve yobazligi ve cahilligi yüzündendir diye bir düsünce tarzi olusuyor. Realist yaklasmiyorsunuz olaylara kendi yorumunuzu katiyorsunuz.
Ha Türkiye güzel mi? Herseyi ile degil tabiki. Ama baska ülkeler de dörtdörtlük degil ki.
Her ülkenin iyi veya kötü yanlari vardir. Yok mu sizce?
teşekkür ederim beni en iyi sen anladın. ha işte benim demek istediğim de bu. ben gelmişim eşimle, eşim kapının önünde bekliyor, ama doktor yok canım erkek bu işlemi yaptırmak istemez diyor. buna nasıl karar veriyor? evet belki istatistiksel olarak böyle olabilir, ama acaba olumluya teşvik etmek yerine olumsuzu pekiştirmek ne kadar doğru?Kendi kanılarını resmen sana dayatmışlar, ne demek hiçbir erkek Sperm testi vermek istemez benim eşim te bekarken yaptırdı kendince bi hastalıktan şüphe ettiği için
maalesef haklısınöyle bir ülkede yaşıyoruz ki adamlar korkuyordur sizi bu şekilde muaiyne etmeye ne iş yaptığınızı sorması bir yana evli olup olmadığınızı sorması bu yüzden olabilir,kocan başıma bela olmasın diye düşünebilir,çünkü neden biz millet olarak bacak arasına çok önem veriyoruz.
işte bu baskılar herkesin sunacağı ve alacağı hizmeti kötü etkiliyor ne yazık kiAğzına sağlık. Allah razı olsun ki durumumuzu özetlemişsiniz..
Ne acı ki bu yaşananlar doktorları hastalarla en az muhatap olacağı branşlara yönelmeye itiyor.. artık doktorlar da kendi canını düşünür oldu..
bize anlatılan koruyucu hekimlik, başınıza en kötüsü gelmeden kontrole gelin kamu spotları uygulamada maalesef yalan oluyorben bugüne kadar 3 jinekologa gittim biri kadın ikisi erkekti ve ikisi çok iyi jinekologlardı, en önemli en ünlüsü ise iyi değildi adı da rıza madazlı. ben çok iyi bir doktor diye gittim aynen sana olanı yaptı bana. evlenmeden önce bir problemim var mı detaylı araştırma istiyorum dedim, doğuma engel hayati riskim var mı falan. risk her zaman var napıcaksın anne olmayacak mısın. sen önce evlen hamile kal sonrasına bakarız dedi tetkik filan yapmadı çok sinir olmuştum. sonradan acıbadem hastanesine şikayet ettim onlar da doktorumuzla olan muayenenizi inceledik size yanlış bilgi vermediğine karar verildi dediler. ben yanlış bilgi verdi demedim ki muayene ve profesör farkı ücretini alıp hiç bi şekilde ilgilenmedi madem 5 dk dalga geçerekten konuşup gönderecekti o zaman muayene açmayacaklar. acıbadem de bana lütuf olarak tekrar muayeneye gelebilirsiniz başka doktora. kurumunuzun muayene ücretini alacağız çünkü kontrol süreniz geçmiş ama profesör farkını sizden almıcaz dedi. bu nasıl bir açıkgözlülüktür ki. kurumumun ne suçu var 2 defa muayene parası ödüyor.
çok ilginç gerçektenMerhaba, kronik bir cok rahatsızlığım var. Evlenmeden once de urologum israrla vajinal muayene olmam gerektiğini soylemisti. Bekaret tabum yok. Bu konularda oldukca rasyonel düşünürüm. O dönem yaşadığım ağrılar, bitmek bilmeyen hastaneye yatislar arasinda guya sehirdeki en iyi kadin dogum uzmanina özel bir hastaneye gittim. Durumu anlattim. Bekarsin, vajinal muayene yapamam dedi. Ama yapilmasi sart, yazili onay vererek muayene olmak istiyorum dedim. Mümkün degil yapmam, bekareti onemsemiyorum diye belirtirsem olmazmis. Ya gidip zardan kurtul gel yada bakire degilim diye beyan ver dedi. Yani saglik icin istiyorum demem yetmedi. Illa ki onda benim imzaladigim bakire degilim kanitim olacakmis! Başhekime bimere sikayet ettim ama hiçbir sey degismedi. Savunma olarak doktorlarımizin toplumun genel ahlakina uygun davranmasi bakanligin destekledigi bir uygulama dediler. Neyse... evlenince bu sefer baska bir kamu hastanesine gittim. Raporlarimi gosterdim endokrin ve uroloji doktorlarımin endiselerini dile getirdim. Hemen çocuk istemiyorum ama esimin ve benim önlenebilir bir problemi var mi, simdiden yapilmasi gereken tetkikleri yaptırmak istiyorum dedim. Doktor resmen benimle dalga gecti. 1 sene kesintisiz korunmadan ilişkiye girdikten sonra eger olmazsa o zaman gidecekmisim kontrole. E yas zaten 30 sayilir, bir kac yil da istemiyorum, ya sonra keske once muayene olsaydim tedaviye bir yerden baslasaydim dersem dedim. Sen istesen kocan istemez, hicbir erkek sperm testi falan yaptırmak istemez bosuna ugrasma dedi! Ben kadin çalışmaları alaninalanin calisan biri olarak sinirden cildirdim! Buna da neyse... bugun baska bir hastaneye gittim hic degilse pop smear testi, akinti kültürü ve hormon tahlili vereyim diye. Tabi oncesinde arastirdim yine basindan savmasin diye. Resmen doktoru ben yonlendirdim sunlari sunlari yapar misiniz diye cunku e sikayetiniz yoksa olunca gelin dedi hemen. Neyse vajinal muayene istiyorum dedim. Adam tamam siz perdenin arkasina gecip hazirlanin dedi. Ben hemsireyi cagiriyorum dedi ve cikti odadan. Hemsire hazirlanmama yardim edecek sandim. Hemsire hem smear testi icin pataloji aldi, hem akinti kültürü örneği aldi. Bi baktim kadin ultrasona da bakmaya baslayinca doktora seslendim. Doktor bey benim icin iceri gelip beni muayene etmenizde bir sakinca yok dedim. Arkadan sesleniyor yok boylesi herkes için daha rahat diye! Ben ultrasona sizin bakmanizi istiyorum dedim, bu seferde hemsireyle bir afalladilar. Bana imali sorular sormaya basladilar. Yok ne is yapiyormusum, esim nerede calisiyormus, vs... kendimi adami zorla taciz ediyorum gibi hissettirdiler. Oysa ki en dogal hakkim hekim tarafindan muayene edilmek. Hem hemsireye adaletsizlik degil mi bu? Jinekoloji bölümüne erkek hasta gelmeyecegine göre resmen hemsire kadin doktorun yerine çalışıyor ama maasi statuyu beyefendi hakediyor. Sinir oldum yaa. Nedir bu cinsiyetci yargılar? Yahu sen kadinin vajinasina bakamayacaksan niye bu branşı sectin? Off off. Yine husran. Dertlesmek istedim sizinle. Bu arada ilk gittigim doktor kadin, ikinci ve üçüncü erkekti. Zaten bu sehirdeki tum alternatifleri tukettim.
ben dinden bahsetmedim. hatta bence yobaz olmak için dindar olmak şart değil. ateist yobaz da olabilir. ki ben yobaz da demedim. adama seslenince benim için sakıncası yok diye, böylesi iki taraf içinde daha uygun dedi. dinle ilgili bir açıklama değil bu elbette ama sebebi her ne ise bu bakmamdan sen rahatsız olmuyorsun ama ben bakmaktan rahatsız oluyorum demek değil midir?Size mesleginizi sorması vs gerçekten ayıp olmuş ve doktor hatalı. Çünkü USG yi kendisi gormeliydi.
Ama öte yandan doktor dini bakımdan sakıncalı diye bir açıklama yapmamış ki. Buradaki herkes hemen doktoru dinci=yobaz=yaftalayici=cinsiyetçi olarak etiketlemis. Belki adam sadece tembel ve isini kotu yapan biri. Yanlış yapilan bi uygulamanin kendinize sebeplerini bulup dinci:yobaz seklinde tümevarım yapmak da yobazligin bir diğer seklidir. Adamı şikayet edin haklisinizdir. Ancak hatalı davranışından bambaşka bi konuyla ilgili hüküm vermek onun yanlisinin bir diğer versiyonunu yapmak sanki
sayfalarca ben çekildim, doktorlar yazdı burada hastalardan, medyadan, yöneticilerden duyduğu rahatsızlıktan dolayı işlerini yapamadıklarını, korktuklarını... bunları bizzat kendisi yaşayanlar yazdı, açıp okumanızı tavsiye ederim. ayrıca konuyu sadece derdimi anlatmak için yazdım. at gözlüğü bende değil sizde. ben hiç bir genelleme yapmadım ama siz yapıyorsunuz.Konuyu neden actiginiz belli oldu.
evet yaa bu ulkede okadar baski varki drlar bile muane etmeye korkuyolarr.
takmissiniz at gozlugunuzu her olan biteni sacma sapan yerlere cekmeye calisiyosunuz
(Siz genelleme yapiyosunuz diye genelleme yapiyorum "siz"kelimesi sizin gibi zihniyetleri kapsiyo burda)
Oyle bi yere getiriyosunuzki turkiyeyi gozunuzde "gerici,cahil,baskici" bi millet olmus cikmisiz gozunuzde.
evet evet bi siz ileri goruslusunuz.bi siz medenisiniz.bi siz aydinliksiniz.
ağzına sağlıkŞimdi burda 2 farklı konu dönüyor.
Sizin adam bariz net korkuyor. Tutucu küçük bir yerde kadınların kocası babası dıdısı gelip adamın başına taciz diye bela olurlar diye doktor korkuyor ve haklı.
2. konuya geleyim kadınlara yollu gibi davranan özel hayatla yargılama yapan doktorcuklar. Onlar şikayeti ve davayı hakediyor işte. Ulan bekaret kadınların hayat kadınların siz kimsiniz kardeşim??? Sizin fikrinizi soran mı var? Edebinizle muayenizi yapın ve haddinizi aşmayın. Bütün toplum yetmedi siz de mi namus bekçiliğine özendiniz? Aldığınız eğitimden utanın, bunca yıl okuyup boş beyinli olmak zor zanaat.
size sadece hayret ettimBende senin yorumuna katiliyorum arkadasim.
en ufak bi seyde damga vuruyolar turkiyeye.
sanki diger ulkeler dortdortluk.
tmm bi sorun yasamis olabilirsin.kim yasamiyoki.
ama kalkipta zaten turkiye boyle.yok ust mervhlerin baskisi falan diye kotulemek cok ama cok yanlis.
bu ulkenin ekmegini yiyosan bukadar nankor olmamalisin diye dusunuyorun.
Simdi bazilari konuyu siyasete getirdiniz gibi laflar edililecek ama konu sahbinin yaklasimina ve bi uyenin "igrenc turkiye " yorumuna begeni butonuna bastigini gozardi etmeyin.
Konu basli basina bu onyargi ve asagilamayla acilmis bi konu.
Turk drunu begenmiyen gitsin israil doktorlarina muane olsun.
ataturk bile ne demis beni turk drlarina emanet edin demis.
çok haklısınSoylemezsem içimde kalacak diğer bir konu daha var. Yorumlardan birinde gözüme çarptı ama sadece söyleyeni suclamiyorum, genelde böyle bir yargı var: "Erkek doktor tercih ediyorum daha ilgileniyorlar/ daha iyiler"
Yahu arkadaş normalde ccinsiyetcilikten bahsediyoruz, magduruz diyoruz. Sonra kendi cinsimizi yerden yere vuruyoruz. Kotu bir örneği size denk gelmiş diye kadın doktorları başarısız/ ilgisiz ilan etmek nesi? Peki bu söylem cinsiyetçilik olmuyor mu?
olaya nadir olgun bakabilenlerden olduğun için seni kutluyorum. mesajını okuyunca içime su serpidi. hiç değilse bir kişi de olsa anladı benim vatanhaini olmadığımı, doktorları hele hele türkiyedeki doktorları genelleyip yaftalamadığımı... yahu bir derdim vardı hepsi bana denk geldi diye nasipsizliğimi paylaştım, elalem hergün kocasını sevgilisini eleştirince türk erkeklerini beğenmiyorsan israile git mi deniyor sanki? yada bütün erkekler kocalar böyle mi deniyor. duruma göre cevap yazılıyor. benimki de dert. millet aynı hafta üst üste kayınvalide ile koşu ile kocayla sorun yaşar dayanamaz konu açar bende ısrarla belirttiğim bu küçük şehirde (asla türkiye örneklemim olmadı) üst üste yaşadığım bir talihsizliği anlattım hepsi bu.Konu giderek tuhaf ve eğlenceli bir hal alıyor. :)
Sözkonusu hekim kadına dokunmak istemediği için muayeneden kaçınmadıysa bile bahsedilen iftiralardan korunmak adına böyle saçma sapan bir iş yapmış. Bir hekim adayı olarak söylüyorum: İşini savsaklamış, yetkisi ve yeterliliği olmayan birine yaptırmış. Ancak adam bunu saldırgan toplumsal iklimin getirdiği kaygılarla yaptı ise oturup bir düşünmek lazım bu ülkede yanlış söylemler neden hakim oldu, neden böyle grotesk bir durum oluştu diye. Konu sahibi başından beri Türk hekimlerini değil, karşılaştığı hekimi eleştiriyor. Mustafa Kemal gibi materyalist bir adam bu güzel sözü söylerken "benim hekimim eleştirilemez" mi demek istedi sanıyorsunuz?
Bu ülkenin ekmeği dediğiniz de sizin, benim, bizim hepimiz alınteriyle var edilen ekmek. O ekmeği yemek kimseyi köle yapmaz. Sanki ekmeği başımızdakiler ekti, kardı pişirdi de biz beslemeyiz... Kusura bakmayın ama şu söze adeta allerjim var, çok yanlış bir bakış açısı.
Çok tuhaf ya... Yanlış bir davranışı tüm hekimlere mal etmeye ya da hekimleri savunmak adına yanlış bir uygulamayı tartışılmaz addetmeye ne kadar meyilliyiz. Baya baya gülüyorum :)