Jinekologlarin cinsiyetci yargilari

vallahi trajikomik..kadın jinekolog yetişmiyor mu bu ülkede en kötü onlara gideydiniz..neden illa erkek doktor bak hep edep hayacılarına denk gelmişsin

Katiliyorum..tam üstüne bastiniz.

Bence konu sahibi yanlis algiliyor bu olayi.. türkiye yobazlar ülkesi doktorlar bile zar odakli diyor
Jinekolog olmus bir doktor bunun bilinciyle olmustur degil mi? yani sizin vajinaniza bakmiyorsa baska bir sebebi vardir.
Böyle sizin düsündügünüz gibi bir durumu da yasayan olmamis baska, görüldügü üzere. Mantiksiz zaten...
Ben yurtdisinda yasiyorum burda da doktor soruyor bakire misin degil misin diye ona göre muyane ediliyor vs. Bu adam da yobaz mi simdi

Amaaa yok. Türkiye out yurtdisi in.
Acayip algi bozuklugu olusmus bazilarinda. Herhangi bir konu olsa direk türkiye ve yobazligi ve cahilligi yüzündendir diye bir düsünce tarzi olusuyor. Realist yaklasmiyorsunuz olaylara kendi yorumunuzu katiyorsunuz.

Ha Türkiye güzel mi? Herseyi ile degil tabiki. Ama baska ülkeler de dörtdörtlük degil ki.
Her ülkenin iyi veya kötü yanlari vardir. Yok mu sizce?

Son düzenleme:
Bende senin yorumuna katiliyorum arkadasim.
en ufak bi seyde damga vuruyolar turkiyeye.
sanki diger ulkeler dortdortluk.
tmm bi sorun yasamis olabilirsin.kim yasamiyoki.
ama kalkipta zaten turkiye boyle.yok ust mervhlerin baskisi falan diye kotulemek cok ama cok yanlis.
bu ulkenin ekmegini yiyosan bukadar nankor olmamalisin diye dusunuyorun.
Simdi bazilari konuyu siyasete getirdiniz gibi laflar edililecek ama konu sahbinin yaklasimina ve bi uyenin "igrenc turkiye " yorumuna begeni butonuna bastigini gozardi etmeyin.
Konu basli basina bu onyargi ve asagilamayla acilmis bi konu.
Turk drunu begenmiyen gitsin israil doktorlarina muane olsun.
ataturk bile ne demis beni turk drlarina emanet edin demis.

Soylemezsem içimde kalacak diğer bir konu daha var. Yorumlardan birinde gözüme çarptı ama sadece söyleyeni suclamiyorum, genelde böyle bir yargı var: "Erkek doktor tercih ediyorum daha ilgileniyorlar/ daha iyiler"

Yahu arkadaş normalde ccinsiyetcilikten bahsediyoruz, magduruz diyoruz. Sonra kendi cinsimizi yerden yere vuruyoruz. Kotu bir örneği size denk gelmiş diye kadın doktorları başarısız/ ilgisiz ilan etmek nesi? Peki bu söylem cinsiyetçilik olmuyor mu?

Konu giderek tuhaf ve eğlenceli bir hal alıyor. :)
Sözkonusu hekim kadına dokunmak istemediği için muayeneden kaçınmadıysa bile bahsedilen iftiralardan korunmak adına böyle saçma sapan bir iş yapmış. Bir hekim adayı olarak söylüyorum: İşini savsaklamış, yetkisi ve yeterliliği olmayan birine yaptırmış. Ancak adam bunu saldırgan toplumsal iklimin getirdiği kaygılarla yaptı ise oturup bir düşünmek lazım bu ülkede yanlış söylemler neden hakim oldu, neden böyle grotesk bir durum oluştu diye. Konu sahibi başından beri Türk hekimlerini değil, karşılaştığı hekimi eleştiriyor. Mustafa Kemal gibi materyalist bir adam bu güzel sözü söylerken "benim hekimim eleştirilemez" mi demek istedi sanıyorsunuz?
Bu ülkenin ekmeği dediğiniz de sizin, benim, bizim hepimiz alınteriyle var edilen ekmek. O ekmeği yemek kimseyi köle yapmaz. Sanki ekmeği başımızdakiler ekti, kardı pişirdi de biz beslemeyiz... Kusura bakmayın ama şu söze adeta allerjim var, çok yanlış bir bakış açısı.
Çok tuhaf ya... Yanlış bir davranışı tüm hekimlere mal etmeye ya da hekimleri savunmak adına yanlış bir uygulamayı tartışılmaz addetmeye ne kadar meyilliyiz. Baya baya gülüyorum :)

Son düzenleme:
vallahi trajikomik..kadın jinekolog yetişmiyor mu bu ülkede en kötü onlara gideydiniz..neden illa erkek doktor bak hep edep hayacılarına denk gelmişsin
çok fazla alternatifim yok zaten. randevu alırken ismi de yazmıyordu, ki benim için farketmez kadın yada erkek oluşu. daha önce de kadına denk geldim onda da yüzüm gülmedi.

benim ağzımdan din lafı çıktı mı acaba? konu sahibi deyip durmuşşunuz da olayı benden bağımsız herkes bir yana çekti. benim yorumlarıma tek tek bakın lütfen, ne kimseyi inancından dolayı ötekileştirdim ne de türkiye yobaz dedim. bazı politikalar insanların işini yapmasını, hizmet alanların da hizmetten yararlanmasını engelliyor dedim hepsi bu. buna da yok demezsiniz heralde...

Kendi kanılarını resmen sana dayatmışlar, ne demek hiçbir erkek Sperm testi vermek istemez benim eşim te bekarken yaptırdı kendince bi hastalıktan şüphe ettiği için
teşekkür ederim beni en iyi sen anladın. ha işte benim demek istediğim de bu. ben gelmişim eşimle, eşim kapının önünde bekliyor, ama doktor yok canım erkek bu işlemi yaptırmak istemez diyor. buna nasıl karar veriyor? evet belki istatistiksel olarak böyle olabilir, ama acaba olumluya teşvik etmek yerine olumsuzu pekiştirmek ne kadar doğru?

maalesef haklısın

işte bu baskılar herkesin sunacağı ve alacağı hizmeti kötü etkiliyor ne yazık ki

bize anlatılan koruyucu hekimlik, başınıza en kötüsü gelmeden kontrole gelin kamu spotları uygulamada maalesef yalan oluyor

çok ilginç gerçekten
erkek kadın doktoruna birkaçdefa gittim ama hiç bu gibilerle karşılaşmadım.

ben dinden bahsetmedim. hatta bence yobaz olmak için dindar olmak şart değil. ateist yobaz da olabilir. ki ben yobaz da demedim. adama seslenince benim için sakıncası yok diye, böylesi iki taraf içinde daha uygun dedi. dinle ilgili bir açıklama değil bu elbette ama sebebi her ne ise bu bakmamdan sen rahatsız olmuyorsun ama ben bakmaktan rahatsız oluyorum demek değil midir?

sayfalarca ben çekildim, doktorlar yazdı burada hastalardan, medyadan, yöneticilerden duyduğu rahatsızlıktan dolayı işlerini yapamadıklarını, korktuklarını... bunları bizzat kendisi yaşayanlar yazdı, açıp okumanızı tavsiye ederim. ayrıca konuyu sadece derdimi anlatmak için yazdım. at gözlüğü bende değil sizde. ben hiç bir genelleme yapmadım ama siz yapıyorsunuz.

ağzına sağlık

size sadece hayret ettim nereden nereye bağladınız olayı yuhhh! seçimler bitti hanımefendi, çıkın bu miting havasından allaseven

çok haklısın

olaya nadir olgun bakabilenlerden olduğun için seni kutluyorum. mesajını okuyunca içime su serpidi. hiç değilse bir kişi de olsa anladı benim vatanhaini olmadığımı, doktorları hele hele türkiyedeki doktorları genelleyip yaftalamadığımı... yahu bir derdim vardı hepsi bana denk geldi diye nasipsizliğimi paylaştım, elalem hergün kocasını sevgilisini eleştirince türk erkeklerini beğenmiyorsan israile git mi deniyor sanki? yada bütün erkekler kocalar böyle mi deniyor. duruma göre cevap yazılıyor. benimki de dert. millet aynı hafta üst üste kayınvalide ile koşu ile kocayla sorun yaşar dayanamaz konu açar bende ısrarla belirttiğim bu küçük şehirde (asla türkiye örneklemim olmadı) üst üste yaşadığım bir talihsizliği anlattım hepsi bu.

Mesleğiniz ne diyerek bir insanı bu derece aşağılamak nedir yahu

Resmen zihni şerefsiz.!

daha neler neler yazacağım da ban var işin ucunda...
bu kadar kirli düşünce olabilir mi?? ben kerhanede çalışıyom eşim de p...vengim deseydin o yüzlerinin alacağı şekli görüp öcünü alsaydın.. Allahım çok sinir oldum ya

senin mesleğin ne o alet neden hemşirenin elinde deseydin? parasını hemşireyle kırışıyor mu acaba maaş günü!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…