Jinekologlarin cinsiyetci yargilari

Nolur konuya dönün. Kimse doktorlari suclamasin, kimse doktorları savunmasin. Bu bir meslek meselesi degil. Benim derdim karsilastigim dar kafali insanlar ve onlari bu hale getiren politikalar.

Kadın doğum çok riskli bir bölüm. Bekaretini dileye isteye kaybedip "doktor muayene etti ondan oldu" diyen çok var. Bu yüzden dava edilen bir sürü de kadın doğumcu. Artık hekimler de ne yapacağını şaşırmış durumda.. ben acil doktoruyum. Hemoroid le gelen hastayı bile muayene etmeye çekiniyorum. Mutlaka ailesinden birilerini yanıma alıyorum. Sistem bizi her hareketimizde kendimizi düşünmek zorunda bırakıyor.

Ne doktorum nede doktor yakını.doktorlara çok büyük saygm var.devlette gerçekten sistem olarak zor ve yorucu şartlar altında çalışıyorlar. Binbir türlü insanla karşılaşıyor. Annem bypass ameliyatı oldu 6 ay önce,ameliyat masrafini yüzde yüz karşılayan özel hastaneler olmasına ragmen üniversite hast.yaptırdık.hiçbir özel hastanede bu kadar ilgi ve hizmet alamazdık. Hiçbir doktorun peşinden koşmadik.cumartesi pazar günleri hiçbir mecburiyeti yokken 10 dk hastaneye ugrayip hastaları kontrol eden proflar var.Çevrede gördüklerim göre iyi doktor eşittir ne kadar çok tahlil,tetkik ve ilaç yazan doktor. Buda genelde özel hastanelerde olduğu için devlet hastaneleri begenilmiyor

cok haklisiniz. Iste sorun nasil boyle cirkin bir sistemin icine dustugumuz. Eminim doktorlari da cok zorluyordur boyle seyler. Politikalarimiz yanlis bence

ben size çok çalış demedim . üni Sınavına tekrar girip tıp kazanıp layıkıyla yapın dedim . sizin bilinçaltınız bence doktorları fazla IQ lu ve çok çalışan olarak Görüyor . IQ böyle ölçülmeZ . size de öyle bir şey diyen olmadı .anlatamadım sanırım doktor mükemmel değildir insandır . iyi geceler

Sabrınız hayranlık uyandırıcı ama vazgeçmelisiniz. Üzgünüm ki yaşamayan asla anlayamaz bizi.. çoğu kez benim ailem bile anlamıyor beni.. hem de üsye şikatiyle acile gelmiş bir hasta tarafından darp edildiğim halde. Değil 36, 36000 saat de uykusuz kalsak yetmez.. bunun sebepleri başka aslında ama polemiğe mahal vericek şeyler yazmak istemiyorum.. neyse sonuç olarak kaleminize sağlık ama aynı zamanda kaleminize yazık..

çocukluk hayalim olan meslekte geldiğim nokta beni çok üzüyor açıkçası . sağolun okuyup cevap Verdiğiniz için . sanırım bizi en iyi yine kendimiz anlıyoruz . umarım gelecekte güzel olur . tek temennim o . iyi geceler :)

Reactions: twe
Her meslekte oldugu gibi, doktorun da iyisi ve malesef kotusu var. Kotu doktorların hatalarını iyi hekimleri de kapsayacak sekilde genellemek cok yanlıs. Burdan butun iyi hekimlere tesekkur ediyorum, sagolsunlar varolsunlar. Ama kotu hekimlerin mesleki ve insani hatalarını gormezden gelmek, bu hataları calısma kosullarının agırlıgıyla, meslegin zorluguyla acıklamaya calısmak da sacma. Yani saglık sistemi 20 sene once de boyleydi, simdi de boyle. Bu adamlar kosulların boyle oldugunu ongorup 36 saat fahis bir calısma saatine ragmen hastalarıma gereken iyi muameleyi gosterebilecekse bu meslegi secmeliydi. Hangi bankacı musterisini azarlamasının mazeretini dun gece kasada acık vardı, eve 12de dondum, sabahın korunde ise basladım diye acıklayabilir? Ben avukatım, iki gun eve gitmedigim oluyor, ofiste sabahlıyorum ama muvekkil geldiginde guler yuz gostermemek, senli hitap etmemek, bey-hanım dememek gibi hatalara dusmuyorum. Cunku benim calısma kosullarımdan bagımsız, karsımdaki insanın hukuki hizmet alma hakkı var ve ben yorgunlugum, uykusuzlugum gibi sebeplerle muvekkilimin bu hakkını sabote edemem. Karsımdaki kisiyle bir hizmet iliskim var ve bu hizmeti layıgınca vermek zorundayım. Doktorlarımız da keske bu meslegi hayrına, amme hizmeti olarak degil; karsılıgında maddi menfaat saglayarak yaptıklarını, taa tıp fakultesine girdikleri yıl belli olan calısma kosullarını bile isteye bu meslegi sectiklerini, dolayısıyla hastaya geren ozeni gostermediklerinde bunu calısma kosullarıyla, hekimin gunde yuzlerce hasta bakmasıyla acıklamamaları gerektiginin bilincinde olsalar. Cunku ben bir hasta olarak, bunların sorumlusu degilim ve hekim tarafından kotu muamele gormeyi haketmiyorum.

yanlışınız var sistem Değişti . fakülteye girdiğimde performans sistemi yoktu . belli ki bilmiyorsunuz . Hukukçu olarak bu düzenlemelerin nasıl yapıldığını biliyorsunuzdur . sağlık bence ciddi bir iş ve doktor dinlenmiş Olmalı . Dünya'da 36 saat uykusuz kalıp dikkati tam ya da tama yakın olan 1 tek insan var mı ? yok . ben hekim hatalarını bununla açıklamıyorum . ama hekim oturabilir . hekimin oturmayacağını düşündüren nedir ? şuan cerrahi bölümlerin asistanı yok 10 seneye tükenirler . numune kalır hepsi . bakalım o zaman hangi ülkeden ithal gelecek :) bu arada onlar bu çalışma koşullarında çalışmayacak .

Yok zaten 36 saat cok asırı, keske daha fazla hekim olsa gunde max 8 saat calıssanız. Bu normal bir sistem demiyorum ben. Ama sistem boyleyken bunu hastadan cıkartmak mantıklı degil diyorum. Oturmayla ilgili bi sey demedim ki ben. Otursun ben buna takılmadım. Kotu muameleden kastım, su aralar benim sahsen de cok karsılastıgım bagırma azarlama senli hitap vs.idi. Gereken ozeni gostermeden pat ilac yazıp gondermek gibi.

Bu arada konudan bagımsız ama 36 saat acilde calısan hekimler icin bir uygulama mı? Ve ozel hastanelerin kosulları da boyle mi?

"Çok çalışıyorlar diye hekimlerin saygısız davranmaya ya da kötü hizmet vermeye hakları var" demiyorum, bu oluyor diyorum. İstemeden, farkında bile olmadan olan insani bir durumdan bahsediyorum.
36 saat ayakta durun, yemek molası vermeyin, sürekli çalışın yığılır kalırsınız. Yığılıp kalmaya hakkı yoktu ama yığılıp kaldı işte.
Bir de şu amme hizmeti meselesi var. "Para için yapılacak iş değil" çünkü. Çünkü karşılığı maddi olarak alınamıyor. Tek mesele mesailer de değil. Alınan risk-kazanç orantılı değil. Tıbbi hata davalarından haberdar olmalısınız. Hoş, bu memlekette kimse emeğinin karşılığını alamıyor bugün için, değişecek.
Gönül borcu değil, minnettarlık değil ama saygı bekliyoruz. Madem ki bizden birer profesyonel olmamız bekleniyor, öyleyse maddi karşılığı verilsin. Tedavisi uygulanan hasta avutulmadı diye sitem edilmesin, rapor rica edilmesin. Hasta hekimden ne istediğini bilsin, soracak vakti olsun; kapıda bekleyen hasta odaya dalmasın. Hekim de görevini yapsın.

Son düzenleme:
Bu arada konudan bagımsız ama 36 saat acilde calısan hekimler icin bir uygulama mı? Ve ozel hastanelerin kosulları da boyle mi?
6 yıllık tıp fakültesinin ardından uzmanlık eğitimi almakta olan her asistan hekim 36 saatlik nöbetler tutar. Eğitim araştırma hastanelerinde ve üniversite hastanelerinde bu evrim geçirmiş yaşam formuna rastlayabilirsiniz.
Özel hastaneleri de belirteyim. Eğer orada eğitim gören asistan hekimler varsa onların durumu da böyle. Ama her özel hastanede yok.

bayanlar dini karıştırmayınız ... çünkü bu yapılanın din ile alaksi yoktur.Dinimizde doktorun erkek yada kadın olması önemli değildir ...alanında kim uzmansal ve sizi sağlığınıza kim kavusturacksa erkek yada bayan ona gidebilirsiniz .....nerede oturdugunuzu merak ettim açıkçası çünkü benim yaşadığım ilçede gayet normal erkek doktora gidilmesi ki öncelik bayan doktordur fakat ilgisiz ve alakasız yada tedavi edemezse tabiri caizse bir şey anlandiysa mecburum erkek doktora gitmeye...burada araştırma hastanelerinde genelde erkek var ...sizin yaşadığınız durum gerçekten tuhaf ...acaba hangi hastaneye gittiniz

cerrahi bölüm asistanları daha da fazla Çalışıyor . vakit ayırmama sebebi hasta ve zaman matematiği tutmuyor . günlük poliklinik bakması gereken hasta sayısı var . ona göre hareket ederse maksimum 4 ya da 5 dk ayırabilir . doktorlar da bu yüzden yürüyüş yapıp hastaya daha fazla vakit ayırmak istiyoruz diyorlar . 2 gün eve gitmediğim oluyor demişsiniz . benim ablamda 4 senedir avukat . ama inanın aynı şey değil . 36 saat çalışıp 8 saatliğine ,buna ulaşım süreniz de dahil ,eve gidip tam 8 saat dolduğunda işe başlayıp tekrar 36 saat çalıştığınızı düşünün ve bunu ayda 2 kere falan değil bütün işinizin ömrünüzün bu oluğunu düşünün . haftasonu olmadan .sizin de şartlarınız zordur ama bu muameleyi başka meslek grubu Görmüyor . halk da medya dolduruşundan mı yoksa başka sebepten mi bilmiyorum sürekli oturmasın bak gördün mü sadece reçete yazdı diyor . bu sistemi doktor getirmedi ki . bu sistemi getiren devlet . özeldeki doktorlar böyle çalışmıyorlar . nöbet ertesi tatilleri oluyor .

sonuç herkes insan olmalı bu alışveriş te de hastane de olsak bile herkes insan olmalı ...size katılıyorum bazen biz insanlar tek kendimiz olduğunu düşünüyoruz malesef

önce ozele sonra devlete em son da arastirma hastanesine gittim.

bir arkadaş Yazmış . özelde Değişiyor olabilir o kısma tam hakim değilim . kendi tanıdığım bir hastaneye göre cevap yazmıştım :)

Hiçbirinizi sahsen tanımıyorum ama her nasilsa her gun bu siteye girip baskalarinin dertlerine elimden gelen kadariyla yazarak ortak olmaya calısıyorum. Ilk defa bdv de bir konu açtım. Acip eski mesajlarimi inceleyebilirsiniz, az cok nasil bir insan oldugum, insani iliskilerim hakkinda fikir sahibi olursunuz. Ilk kez kimseye degil size anlatmak istedim. Yardim etmeye, empati yapmaya calisanlar oldu tesekkur ederim onlara. Ama sayfalardir bakıyorum konu benim derdimden oyle uzaklasmis ki... millet birbirinin isinin zorlugunu yaristirir olmus. Inanin sanki aileme bi derdimi anlatirken beni dinlenmemis lafin arasina girilmiş kadar koydu bana bu. Kimseyi kirmak istemiyorum. Bu polemigin iki tarafina karsi da notrum. Ama bilmem anlatabildim mi kirildim iste ben yatayim iyisi mi... benden sonra da ben yokmus gibi sohbete devam edin lutfen rahatsiz olmayin. iyi geceler hepinize

buna kesinlikle katılıyorum.böyle bir davası olan kadın doğum doktoruyla konuşmuştum kızın ailesinin doktoru öldürme tehditlerini saymıyorum bile

Reactions: twe

Nolur konuya dönün. Kimse doktorlari suclamasin, kimse doktorları savunmasin. Bu bir meslek meselesi degil. Benim derdim karsilastigim dar kafali insanlar ve onlari bu hale getiren politikalar.

Konu basligi "Türkiyede ki jinekologlarin cinsiyetci yargilari" olmaliymis

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…