Her meslekte oldugu gibi, doktorun da iyisi ve malesef kotusu var. Kotu doktorların hatalarını iyi hekimleri de kapsayacak sekilde genellemek cok yanlıs. Burdan butun iyi hekimlere tesekkur ediyorum, sagolsunlar varolsunlar. Ama kotu hekimlerin mesleki ve insani hatalarını gormezden gelmek, bu hataları calısma kosullarının agırlıgıyla, meslegin zorluguyla acıklamaya calısmak da sacma. Yani saglık sistemi 20 sene once de boyleydi, simdi de boyle. Bu adamlar kosulların boyle oldugunu ongorup 36 saat fahis bir calısma saatine ragmen hastalarıma gereken iyi muameleyi gosterebilecekse bu meslegi secmeliydi. Hangi bankacı musterisini azarlamasının mazeretini dun gece kasada acık vardı, eve 12de dondum, sabahın korunde ise basladım diye acıklayabilir? Ben avukatım, iki gun eve gitmedigim oluyor, ofiste sabahlıyorum ama muvekkil geldiginde guler yuz gostermemek, senli hitap etmemek, bey-hanım dememek gibi hatalara dusmuyorum. Cunku benim calısma kosullarımdan bagımsız, karsımdaki insanın hukuki hizmet alma hakkı var ve ben yorgunlugum, uykusuzlugum gibi sebeplerle muvekkilimin bu hakkını sabote edemem. Karsımdaki kisiyle bir hizmet iliskim var ve bu hizmeti layıgınca vermek zorundayım. Doktorlarımız da keske bu meslegi hayrına, amme hizmeti olarak degil; karsılıgında maddi menfaat saglayarak yaptıklarını, taa tıp fakultesine girdikleri yıl belli olan calısma kosullarını bile isteye bu meslegi sectiklerini, dolayısıyla hastaya geren ozeni gostermediklerinde bunu calısma kosullarıyla, hekimin gunde yuzlerce hasta bakmasıyla acıklamamaları gerektiginin bilincinde olsalar. Cunku ben bir hasta olarak, bunların sorumlusu degilim ve hekim tarafından kotu muamele gormeyi haketmiyorum.