Jinekologlarin cinsiyetci yargilari

sizin hata Dediğiniz şey oturmasıydı ? farkında mısınız ?

şu mesajınızı okuyun bir .

sevgili jooker o soru sormaya korkanlar çok eskide kaldı emin ol.
şimdi herkes prof. olmuş şikayetlerini anlatmadan tahlilini kendi isteyip yorumlamaya çalışıyor.
bankada vergi dairesinde sıra beklerken gıkları çıkmıyor ama hastanede içerdeki hastanın muayenesi biraz uzasın olay çıkıyor.
çok defa yaşadım yani. çocuk polikliniğinde çalışırken gelen bütün hastaları tepeden tırnağa muayene eder, anne karnından başlayarak bütün hikayesini alırdık, tabi beklediklerinden uzun olurdu, kapıda habire söylenmeler, kavga etmeler olurdu. ee bi bekle senin hastana sıra gelince seninki de öyle uzun muayene olacak zaten.
kimse bilgi vermekten kaçmıyor ama devletin muhteşem (!) sisteminde doktorun bir hastayı görme süresi 5 dk filan olduğu için ve hastalar sürekli arıza çıkardığı için istese de bilgi veremiyor.
suç doktorların değil sistemin suçu.
ve sistemin değişmesi için eylem yaptığımızda da yine maaşını beğenmiyorlar diye sanıyor vatandaşlar.

Arkadasim siz isinizi iyi yapan bir doktor olabilirsiniz. Bu size hastir ama maalesef herkes sizin gibi degil. Sizin meslekte de curukler yok mu? Var.
En basitinden bir örnek vermek istiyorum. Istanbulda buyuk vir arastirma hastanesine umut bagladim. Dedim ki o kadar özel gezdim derdime derman bulamadim bari devlete gideyim. Randevu aldim bayan doktora. 182deki bayan gebeyseniz gebelere bakmiyor doktor dedi. Anlamadim çünkü kadin dogumdu neyse dedim.
Sonra aklima geldi ya dedim doktoru neden arastirmadim diye. Arastirdim ve ne cikti tahmin edin??
4 aylik Hamile bir kadinin bebeginin down sendromli olma ihtimaline karsi zorla kadinin karnina birden fazla igne batirip sıvı almis ve hem anne hem de bebegi ölmüş. 6 yil hapis verilmis ve tekrar meslege gelmis devlet hastanesine konulmus. Sadece gebelere bakmiyor.
hemen randevumu iptal ettim.
daha sonra baska bir devletten alayim dedim onu da araştırdım ve o da haberlere konu olmus bir doktor cikti..

Inanin siz iyi olabilirsiniz mesleginizi iyi yapabilirisniz. Ama herkes sizin gibi degil..

kızamıkçık rutin bir olay zaten . Bambaşka bir durum o . siz 1 yıl en az düşünmüyorsunuz . pko için bel çevrenize ve hormonlarınıza bakar . ve Zayıflamakdır birinci Şartı .onun için o istediklerinize bakılmaz yani . anlayacağınız uzman olan o . işini yapıyor .

şu mesajınızı okuyun bir .
Oh olsun mantığı içeren bir şey göremiyorum. Sizlerin ajitasyonlarına cevaptı. doktorların davranışlarını onlar istediğini yapar çünkü yorgunlaaaar diye savunan sizsiniz. Mesleki olarak alınganlık yaparak savunmaya geçiyosunuz.
Iyi geceler.

Bilgece nerden araştırdın bilmiyorum ama haberlerin nerdeyse %99'u doktorların aleyhine yapılan propagandalar, işin içinde olsan şok olurdun emin ol.
ayrıca amniyosentez işlemi dediğin, o işlemde gebelik kaybı ve annenin ölümü de gelişebilecek komplikasyonlardandır, hatta hastalardan onam alınır riskler için.
kimse zorla amniyosentez yapmaz.

Valla canim inan direk sabah gazetesinden karsima cikti. Yoksa ben de oyle kulaktan dolma bilgilere inanmam.
Ama var yani cidden ogretmenin de doktorun da avukatin da curukleri var. Siz iyisinizdir elbet ama herkes sizin gibi olmayabiliyor emin olun..

arkadaşim, tum iyi niyetimle tekrar soyluyorum konuyu lutfen tekrar okuyun. Ikinci gittigim doktora bunları anlattim ve dalga gecti dedim. Hicbir test de yapmadı! Hormon tahlili bile istemedi. Yani bu sikayetleri olan birine dene de bi gel deyip hic ama hicbir sey yapmamakla nasil isini yapmış olunuyor anlamadim?

ben zaten acilde oturma kısmına yazdım siz okumadınız sanırım başlangıcını . yani siz söyleyin 36 saat ayakta durabilir misiniz ? ben herkes mesleğini mükemmel yapıyor demedim . kadın doğumda kendi içinde dallara ayrılıyor aklıma ilk o geldi yazdığınızda . tabi diğer sebep de olabilir . haberlere çok güvenmeyin . basın dava sonuçlarını yazmaz pek . doktor aleyhine yazı daha popüler gelir başlık olarak . elbette kötüsü de vardır ama ben zaten acilde oturuyordu gördüm yazılmasına yazdım . düşünün doktor insan ve en fazla çalışan grupta acilde . oturması konu oluyor . bu sizce insani değil mi ? nasıl dayansın . ve 1 gün değil ki çalışma işi bu . 36 saat çalış 8 saat dinlen tekrar 36 saat . o 8 saat zaten uyku evdekileri görme duşla bitiyor .

Isterse on gün uyumasın, yaptığı işi insan insani Değerler çerçevesinde layıkıyla yapsın. Diğer yapabilenler gibi. Yapamıyorsa yapmasın.
Hah tam da bunu diyorum. Toplum hekimlerden bunu bekliyor. "On gün uyumazsa uyumasın o seçti ona müstehak. Köpekler gibi bakacak bize." Tamam işte öyle bir insan yok. On gün uyumayan adam asık suratlı olur, hata yapar, muşmula olur. Bu tehdit hekimlerin üzerinde olduğu için hekimler daha riskli görülen cerrahi bölümlerden kaçıyorlar. Hani "doktorsuz kalın" diyorlar ya, bu o demek. Bu devlet kendisine "on gün uyumasa işini layıkıyla yapan" robotlar aradıkça, halk da -bilmiyorum hangi akla hizmet- bu uygulamanın değil, sömürülenin karşısında durdukça bir gün kimse bu taşın altına elini sokmayacak.
Hekim, saygılı olmak zorundadır ve inanmasanız da sizi önemser, iyiliğinizi ister. Siz de hekiminizi önemseyin ve onu böyle çirkin genellemelere sığdırmayın. Sağlığınız için sağlık çalışanlarının çalışma koşullarının düzeltilmesi konusunda mücadeleye katılın.

http://m.sabah.com.tr/yasam/2012/03/27/anne-ve-cenini-olduren-teste-6-yil-istendi

Bak haber burda

endokrinde tetkikleriniz yok muydu ? ben baktığını düşündüm onlara . o yüzden yenisini istememiştir dedim . açıkçası o testleri istemenizi saçma bulmuştur . çünkü istenmez . ayrıca pcos için gidin isterseniz .geçmiş olsun çok.

Elbet haklisiniz ben dayanamam. Ama her meslegi zorluguna göre seciyoruz. Tamam bir gün kötü olabilir 2 gun olabilir ama 3.gün olmamali diye dusunuyorum.
neyse sizin isiniz zor Allah yardimciniz olsun diyorum.

Peki neden insanlar artık kendikendilerinin doktoru oldu?
Tıbba ilgi duyduklarından mı? Örneğin kardeşimin Kanı bozuk çıktı. Belli iki üç değer düşük veya yüksekse lösemi ihtimali yüksekmiş. Bunu ben araştırarak mı öğrenmeliyim yoksa doktor bana biraz da olsa bilgi vermeli mi? Hastaneye git gel git gel ondan sonra mı kemik iliği alınması gerekebileceğini öğrenmeliyim?
Veya ciddiyeye siğil ilacı yazdırmaya gittiğimde bana okut derse ben ne yapmalıyım uykusuz musunuz beyefendi mi diyeyim. : )

Nolur konuya dönün. Kimse doktorlari suclamasin, kimse doktorları savunmasin. Bu bir meslek meselesi degil. Benim derdim karsilastigim dar kafali insanlar ve onlari bu hale getiren politikalar.

tabi ki vardır canım, hiçbir meslekte yok öyle herkes süper olsun, hepimiz insanız zaten.
ama sabah gazetesine filan güvenme, ciddi diyorum bak, neler neler yazıyorlar, sonra bir araştırıyoruz, hasta yakınlarının dediğiyle, basının haberleriyle alakası yok yani :)
insanlar komplikasyon ve hatayı ayıramıyorlar.
mesela bir tiroid ameliyatında ses kısıklığı komplikasyondur, hatta sık görülür, doktor hatası olarak adlandırılamaz.

Bana gore burdaki doktor olan arkadasin ustune cok gidiliyor evet dogru cok kotu doktorlarimiz var malesef insan sagligi umrunda degil ama buradaki kisi farkli seyden bahsediyir konu sahibesi farkli.. bencede saglik sektoru duzeltilmeli cunku hic bir insan evladi okadar uzun sure calisamaz..

Mesela niyeyse benim yaşadıklarım kimsenin başına gelmemiş. Ve niyeyse o kadar hastane dolaştım, doktor azarlayan, sıra geç geliyor diye kavga eden hastalar görmedim.
Kötü hastalar size kötü doktorlar bana denk geliyor herhalde.

istediğini yapmak yorulunca oturmak mı ? sizin doktorlarla ilgili probleminiz başka bence . size de iyi geceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…