- 8 Temmuz 2012
- 2.612
- 3.844
-
- Konu Sahibi Sexingthecherry
emin olun hergün doktora giden bir suru kronik hastaligi yuzenden evinden cok hastanede vakit geciren biri olarak hic doktora isini ogretmeye kalkismadim, haddim de degil zaten. Hatta hep der doktorlarim keske her hasta senin gibi olsa, her dedigimizi sorgulamadan dikkate aliyorsun diye daha dun soyledi baska branstan bir doktorum. Benim ne haddime onun yapacaklarini soylemek. Ama kimsenin de esimi tanimadan klasik erkek genellemeleriyle hareket etmeye hakki yok. Esim istemese ben salak miyim da gideyim bunlari onun adina sorayim? Kadin dogum polikiniginde oldugumuz izin iceri beraber girmemize izin vermediler haliyle. Ama esim gayet istekli tetkik yaptirmaya. Ve bence konuyu detayiyla okumadiniz, zira durduk yere gitmedim. Dedigim gibi arka planda bir suru hastaligim oldugu icin gittim, ki endokrin, uroloji ve dahiliyeden konsultasyonla gittim.bu konuda da hemşirenin sadece ultrasona hazırladığını düşünüyorum . konuyu anlatışınızda önyargı var. 1 yıl geçmesi gerek evet bu kitaplarda böyle yazar . erkek yaptırmaz dediği sen istiyorsun sırf ihtimal için bi sürü test yapılacak sonra sonuç olumlu dense bile partnerine bakılması gerekecek eğer o kabul etmeZse bir anlamı kalmayacak . ayrıca 1 sene deneyip Çocuğunuz olmazsa bu testleri olmanız mantıklı olan . çünkü bu testlerle de yüzde yüz olur denemiyor. yani Dünya'da öyle bir Yöntem yok . olmazsa sebebe Yönelik bakılır . hiç sorun yokken de çocuğunuzun olmama ihtimali oluyor . bırakın doktor işini yapsın . sekreter değil o . şunu şunu istiyorum diye gidemezsiniz muayeneye . olmazsa 1 sene deneyip öyle yaptırmanız doğrusu . niye işi uzmanına Bırakamıyorsunuz?
36 saat çalışan insan oturur hanımefendi . anladınız mı bunu ? 5 saat umuduyla girmedik fakülteye insana hizmet umuduyla girdik . o zaman öğretmenler sadece 8 saat çalışıyorlar maksimum hiç oturmasınlar . mantıklı geliyor mu size ? insanın bir Sınırı var . 36 saat ayakta kalabilir misiniz . belli aralıklarla oturmalı insan . ve eve sadece 8 saat gidip geri dönüyorsanız hastaya değil doktora yazık. elimden gelen fedakarlığı yapıyorum . öyle bir noktaya geldim ki arkamdan bu tip konulan hiç bir hastaya hakkım helal değil . onlar da bana etmesin vicdanen rahatım . bir anlatamadık doktor insan diye . Yazdığınız Cümleye bakın Banane öyle girmeseydi fakülteyeymiş . siz böyle diyin diye gitmedik zaten .sizin yaptığınız ayıp !Uydurmayın diyerek terbiyesizlik yapıyorsunuz. Kendinize gelin. Benim gittiğim acilin ilk müdahalesinde doktor oturuyor, hasta ayakta derdini anlatıyor. Kendileriyle kan davam mı var uydurayım?
Gerçekler işinize gelmiyor olabilir, kimseye sataşmanıza gerek yok. Muhatabım değilsiniz daha fazla.
Ha ayrıca doktorları zorla mı doktor yaptırdılar. Tıbba girerken 5 saat çalışma umuduyla mı girdiler? Hayrına mı çalışıyorlar? Ne yapalım yazık deyip göz mü yumalım. Asıl onlara Muhtaç kalan hastalara yazık.
Uydurmayın diyerek terbiyesizlik yapıyorsunuz. Kendinize gelin. Benim gittiğim acilin ilk müdahalesinde doktor oturuyor, hasta ayakta derdini anlatıyor. Kendileriyle kan davam mı var uydurayım?
Gerçekler işinize gelmiyor olabilir, kimseye sataşmanıza gerek yok. Muhatabım değilsiniz daha fazla.
Ha ayrıca doktorları zorla mı doktor yaptırdılar. Tıbba girerken 5 saat çalışma umuduyla mı girdiler? Hayrına mı çalışıyorlar? Ne yapalım yazık deyip göz mü yumalım. Asıl onlara Muhtaç kalan hastalara yazık.
ama o testler size olur Çocuğunuz demeZ. o testlerle sorunu olmayıp çocuğu olmayan kaç kişi var . sizin Çocuğunuz olmazsa o testlerle sebebiniz bulunmaya çalışılır . yani bu noktada doktoru dinlemelisiniz . olayı anlatışınızda ben biraz önyargı görüyorum . araştırın isterseniz . iki çiftin de testlerde problem yok ama çocuk olmayan vakaları . inşallah ilerde böyle bir sıkıntınız olmaz . ama bunu bilmek için en az 1 sene deneyeceksiniz.emin olun hergün doktora giden bir suru kronik hastaligi yuzenden evinden cok hastanede vakit geciren biri olarak hic doktora isini ogretmeye kalkismadim, haddim de degil zaten. Hatta hep der doktorlarim keske her hasta senin gibi olsa, her dedigimizi sorgulamadan dikkate aliyorsun diye daha dun soyledi baska branstan bir doktorum. Benim ne haddime onun yapacaklarini soylemek. Ama kimsenin de esimi tanimadan klasik erkek genellemeleriyle hareket etmeye hakki yok. Esim istemese ben salak miyim da gideyim bunlari onun adina sorayim? Kadin dogum polikiniginde oldugumuz izin iceri beraber girmemize izin vermediler haliyle. Ama esim gayet istekli tetkik yaptirmaya. Ve bence konuyu detayiyla okumadiniz, zira durduk yere gitmedim. Dedigim gibi arka planda bir suru hastaligim oldugu icin gittim, ki endokrin, uroloji ve dahiliyeden konsultasyonla gittim.
Bu ne demektir ya? Günde 12 saat yok pahasına çalıştırılan taşeron işçinin de hakkını savunuruz, 36 saat ve gün aşırı, iş güvenliği olmadan çalıştırılan doktorun da! Şimdi sizin mantığınıza göre insanlık dışı çalışma koşullarını kabul eden her çalışan buna zaten razıydı ve "sırtlarına semer vurulmasını" da hak ediyorlar.Ha ayrıca doktorları zorla mı doktor yaptırdılar. Tıbba girerken 5 saat çalışma umuduyla mı girdiler? Hayrına mı çalışıyorlar? Ne yapalım yazık deyip göz mü yumalım.
Jinekoloji, cildiye, dahiliye gibi bir sürü hastalığımdan doktorlarla ilgili heeep kötü anılarım var. Bu yüzden sizin kadar pozitif ve anlayışlı bakamıyorum. son zamanlarda özele gittiğimden aklıma eski hastane maceralarım geldiğinde düşününce sinir oluyorum. Doktorlar ne kadar yorgun olursa olsun insan gibi müdahale etmek, davranmak zorunda. Her işin kendi içinde zorlukları vardır ve insanlar bunları bilerek o işi seçerler. Mesleğini iyi yapmayan doktorların bu davranışının bahanesi yorgunlukları olamaz!36 saat çalışan insan oturur hanımefendi . anladınız mı bunu ? 5 saat umuduyla girmedik fakülteye insana hizmet umuduyla girdik . o zaman öğretmenler sadece 8 saat çalışıyorlar maksimum hiç oturmasınlar . mantıklı geliyor mu size ? insanın bir Sınırı var . 36 saat ayakta kalabilir misiniz . belli aralıklarla oturmalı insan . ve eve sadece 8 saat gidip geri dönüyorsanız hastaya değil doktora yazık. elimden gelen fedakarlığı yapıyorum . öyle bir noktaya geldim ki arkamdan bu tip konulan hiç bir hastaya hakkım helal değil . onlar da bana etmesin vicdanen rahatım . bir anlatamadık doktor insan diye . Yazdığınız Cümleye bakın Banane öyle girmeseydi fakülteyeymiş . siz böyle diyin diye gitmedik zaten .sizin yaptığınız ayıp !
iyi de ben sadece kahine sorar gibi çocuğum olacak mi diye gitmedim ki. Bu hastaliklarim var dedim, hic degilse insulin direncim, hormonal dengesizligim ve tuylenmem var endokrin doktoru pko olabilirsin dedigini söyledim. Gebelik planlamadan once ne yapmam gerekiyor dedim. Bunlar da mi gebeligi 1 yil denemeden ongorulemeyecek seyler? Az once burada baska bir konuda gördüm dokktor gebelik oncesi kizamikcik geçirip gecirmemedigine bile bakmis. Benimki gayet anlasilir bir kaygiama o testler size olur Çocuğunuz demeZ. o testlerle sorunu olmayıp çocuğu olmayan kaç kişi var . sizin Çocuğunuz olmazsa o testlerle sebebiniz bulunmaya çalışılır . yani bu noktada doktoru dinlemelisiniz . olayı anlatışınızda ben biraz önyargı görüyorum . araştırın isterseniz . iki çiftin de testlerde problem yok ama çocuk olmayan vakaları . inşallah ilerde böyle bir sıkıntınız olmaz . ama bunu bilmek için en az 1 sene deneyeceksiniz.
Doktorlar önce hastaya sen diye hitap etmemesini öğrensin sonra konuşsun. : )Bu ne demektir ya? Günde 12 saat yok pahasına çalıştırılan taşeron işçinin de hakkını savunuruz, 36 saat ve gün aşırı, iş güvenliği olmadan çalıştırılan doktorun da! Şimdi sizin mantığınıza göre insanlık dışı çalışma koşullarını kabul eden her çalışan buna zaten razıydı ve "sırtlarına semer vurulmasını" da hak ediyorlar.
Ezilenlerin hedef tahtasında neden bizzat ezenler değil de sadece daha az ezildiğine inanılan hekimler var?
siz acilde oturan doktora laf edemezsiniz . 36 saat çalışıyorsa oturacak . başka yolu yok . ha bunu eleştiriyorsan sağlık Bakanlığı'nı eleştir bu insanlar da normal insan saatlerinde çalışsın diye yaz mesela . ama bana yarın sağlık bakanlığı 48 saat çalışacaksın derse ben 4 saat uyurum da . bu da fizyolojik . öyle çalışan asistanlar da var cerrahi bölümlerde . Allah onlara da yardım etsin .kimse kusura bakmasın . biz 36 saatte bir sadece 8 saat mola için seçmedik tıp Fakültesi'ni . zaten bu Tıpla alakası olan bir durum değil . hükümet politikası sağlık . bizim ülkemizde böyle maalesef . Dünya'da böyle çalışan var mı yok . neden onlar doktorlarını böyle çalıştırmıyor acaba . bir tek bizim aklımıza gelmiş . ben kendi enerjimin hepsini mesleğime hastaya harcıyorum . 2 Sn sadece oturduğumda ,dizlerim kopmuş olarak ,aynı cümleniz geliyor kulağıma hastalar Tarafından . önce karşıdakinin insan olduğunu bir kabul etmek gerek . ben de hasta oluyorum . ailem de hasta oluyor . biliyorum hasta Olmayı . doktoru sadece doktor ve ailesi biliyor . bu acımasızlığınız da ondan bence.Jinekoloji, cildiye, dahiliye gibi bir sürü hastalığımdan doktorlarla ilgili heeep kötü anılarım var. Bu yüzden sizin kadar pozitif ve anlayışlı bakamıyorum. son zamanlarda özele gittiğimden aklıma eski hastane maceralarım geldiğinde düşününce sinir oluyorum. Doktorlar ne kadar yorgun olursa olsun insan gibi müdahale etmek, davranmak zorunda. Her işin kendi içinde zorlukları vardır ve insanlar bunları bilerek o işi seçerler. Mesleğini iyi yapmayan doktorların bu davranışının bahanesi yorgunlukları olamaz!
Bu bir bahane değildir. Insan gibi davranan doktorlar yok değil tabii ki. Genelleme Yapmıyorum. Ama benim için azımsanmayacak kadar çoklar.
ÖĞRETMEN günde kaç saat Çalışıyor . benim onların yaptığı işe de saygım sonsuz . ama bana örnek verebilir misiniz 36 saat çalışıp 8 saat ara veren bir meslek grubu ? buna haftasonları da dahil ? siz madende çalışana da oh olsun diyorsunuzdur kafa yapınız öyle bence .Doktorlar önce hastaya sen diye hitap etmemesini öğrensin sonra konuşsun. : )
Tekrar ediyorum, doktorların çalışma Şartları hastanelerde karşılaştığım olumsuzlukların bahanesi olamaz. O zaman öğretmenler de bütün gün yaramaz Çocuklardan çok çekiyor, yazık onlar da bir ders otursun ders anlatmasın, onlarınki de kafa? Buna benziyor yaklaşımınız. Boş bir savunma içindesiniz. Ülkedeki çoğu meslek grubu işini üstün körü yapıyor. maaşı yüksek olanlar bu işleri daha insani şartlarda yapıyor.
Bunun sorumlusu siz de değilsiniz ben de değilim. Ama olan şeyleri inkar etmek savunmaya geçmek Gülünç oluyor.
Sırtlarına semer vurulması ne alaka? Ne güzel çektiniz ya, sadece işlerini karşılarındakilerin de saygıyı hak eden insan olduklarını farkında olarak yapsınlar diyorum. Şimdi hasta mı doktora daha saygısız doktor mu hastaya? Hastalar doktora soru sormaktan bile korkuyor yahu kim doktorları saymıyor? Doktor BEY, doktor HANIM, yapabilir MİSİNİZ? Bakabilir MİSİNİZ?Bu ne demektir ya? Günde 12 saat yok pahasına çalıştırılan taşeron işçinin de hakkını savunuruz, 36 saat ve gün aşırı, iş güvenliği olmadan çalıştırılan doktorun da! Şimdi sizin mantığınıza göre insanlık dışı çalışma koşullarını kabul eden her çalışan buna zaten razıydı ve "sırtlarına semer vurulmasını" da hak ediyorlar.
Ezilenlerin hedef tahtasında neden bizzat ezenler değil de sadece daha az ezildiğine inanılan hekimler var?
Boş konuşuyorsunuz. Olgular üzerinden değil kabuller üzerinden genel yargılara varmaya çalışıyorsunuz.Doktorlar önce hastaya sen diye hitap etmemesini öğrensin sonra konuşsun. : )
Tekrar ediyorum, doktorların çalışma Şartları hastanelerde karşılaştığım olumsuzlukların bahanesi olamaz. O zaman öğretmenler de bütün gün yaramaz Çocuklardan çok çekiyor, yazı onlar da bir ders otursun ders anlatmasın, onlarınki de kafa? Buna benziyor yaklaşımınız. Boş bir savunma içindesiniz. Ülkedeki çoğu meslek grubu işini üstün körü yapıyor. maaşı yüksek olanlar bu işleri daha insani şartlarda yapıyor.
Bunun sorumlusu siz de değilsiniz ben de değilim. Ama olan şeyleri inkar etmek savunmaya geçmek Gülünç oluyor.
sizin ilk cümleniz çok mu saygılı ? bana da hastalar sen diyor . hiç aklıma kötü bir niyet gelmedi . yarın yaşlı teyzeleri , çocukları , sen diye hitap eden gençleri azarlayayım . nelere takılıyorsunuz ama eleştirdiğiniz doktorlar nelerle uğraşıyor . komiksiniz keşke bana sen diye hitap edilse sadece . yediğim hakaretin , hastalar Tarafından yapılan sözlü tacizin ve fiziki şiddetin yanında ben samimi bir Sözcük olarak buluyorum . Allah size başka dert vermesin . derdinize bakın bir de eleştirdiğiniz şeye bakın . tam ekmek bulamayıp pasta yiyen tipsinizDoktorlar önce hastaya sen diye hitap etmemesini öğrensin sonra konuşsun. : )
Tekrar ediyorum, doktorların çalışma Şartları hastanelerde karşılaştığım olumsuzlukların bahanesi olamaz. O zaman öğretmenler de bütün gün yaramaz Çocuklardan çok çekiyor, yazık onlar da bir ders otursun ders anlatmasın, onlarınki de kafa? Buna benziyor yaklaşımınız. Boş bir savunma içindesiniz. Ülkedeki çoğu meslek grubu işini üstün körü yapıyor. maaşı yüksek olanlar bu işleri daha insani şartlarda yapıyor.
Yahu... Nerede oh olsun demişim? Hatalı şeyleri savunup, Hatalı davanışların yogunluk uykusuzluk bahanesiyle görmezden gelinmesini umuyorsunuz.ÖĞRETMEN günde kaç saat Çalışıyor . benim onların yaptığı işe de saygım sonsuz . ama bana örnek verebilir misiniz 36 saat çalışıp 8 saat ara veren bir meslek grubu ? buna haftasonları da dahil ? siz madende çalışana da oh olsun diyorsunuzdur kafa yapınız öyle bence .