Jinekologlarin cinsiyetci yargilari

Inanilmaz rahatsiz oldum. Bi de diyorum ya aynı kurumun personeliyiz. Orda burda konusursa diye endisem var ozellikle hemsireyle ilgili.

Tabiki yaptigi terbiyesizlik. Bana biri oyle yapsa her yere sikayet ederdim. Cok buyuk edepsizlik.. Konu sahibini anliyorum yani..

Tesekkur ederim detayli cevaplariniz icin. Oyle bisey yaparsa zaten elimden kurtulamazdoktorlarin baski gordugunu ve tedbirli davranmak zorunda olduklarini anlıyorum ama bunun bir caresi yok mu? Kadin sirf cinsel iliski yasamadi henüz diye göz göre göre hastaligi gecistirilsin mi? Ne kadar zor bu ulkede kadin olmak.

Inanilmaz rahatsiz oldum. Bi de diyorum ya aynı kurumun personeliyiz. Orda burda konusursa diye endisem var ozellikle hemsireyle ilgili.

O halde sadece doktoru degil, hemsireyide sikayet edersin. Yahu oraya keyif olsun diye gitmiyorsun. Sagligin için gidiyorsun, bundan dedikodu malzemesi yapmak çok alçakça!

beni de ankara numune hastanesinde bir hemşire muayene edip smear örneği almıştı
üstelik bakire olmadığımı söylediğimde (yaşım 20 idi) bana cins cins bakmalar ve ısrarla ama bekarsın sözleri yüzünden sonucumu almaya gitmedim bile
4 sene geçti hala travmam geçip de vajinal muayene olamadım
şu anda ara kanamalarım falan var gitmem gerek üstelik

Vajinal muayene erkek bir hekim tarafından yapılacaksa bir kadın sağlık çalışanı eşliğinde yapılır, haksız suçlamalardan kaçınmak için. Ama muayeneyi tabii ki hekim yapar.

gercekten anlamiyorum herkes bekareti tabu etmek zorunda mi? Erkek doktora muayene olmak istemeyen hastaya saygi duyarim, kendi tercihi. Ama bu isi yapan insanlarin neden bizim gibilere saygisi yok?

Benim gittiğim Jinekologlarda da hemşire yatırıyor, doktor smear alıyordu. Hemşirenin almaya yetkisi olduğunu pek sanmıyorum. :/
Doktor milleti böyle ilgisiz sorunun yoksa niye kontrol istiyorsun der, test mest yapmadan ilaç verir iyileştirmez, böyle kızınca doktorlar atağa geçiyor, yok doktorlar sizin hayatınızı kurtarıyor ne şartlarda çalışıyor biliyor musunuz falan diye. Devlet hastanelerinde %90 durum böyle. Ama özel hastanelerde ücrete tabii olmayan işlemleri bile doktorlar kontrol olsun diye kendiliğinden yapabiliyorlar. Allah kimseyi devlet hastanelerine Muhtaç etmesin.

Küsuratlı şeyetseydiniz de salladığınız anlaşılmasaydı

hanımefendi her hastalığa test yapmak mı gerekli?
tabi bizim insanlarımızın gözünde hemen bütün kan tahlilleri yapılsın, bt MR filan çekilsin, süper doktor olursunuz.
her hastalığın bir teşhis- tedavi algoritması vardır zaten.
ayrıca bence devlet hastaneleri her zaman çok daha iyiler
.

bende ilk defa duyuyorum..doktor madem muayne etmekten çekiniyor..başka mesleği seçsin..hemşirenin böyle şeyleri yapmaya hiç hakkı yok..ben olsam muayne ettirmezdim hemşireye..hemen kalkar başka doktora giderdim..bu ne saçmalık..

Evet ben de mesela bileğim ağrıyor diye beyin tomografisi çekmelerini bekliyorum zaten. : ))) yaşadığım Hastalıklara hiç bir işe yaramayan tekrar tekrar doktora gitmemi gerektiren tedavilere nazaran konuşuyorum.
Tabi bunlar benim görüşüm. Acilde bile özelde zehirlenirsin yatırır serum verirler. Devletin aciline gitsen ayakta zor duran insana ayakta derdini anlattırmaya çalışırlar. doktor oturuyor acildeki hasta ayakta. Ha o arada ilaç tanıtımına gelen bir tanıtımcı reklamcı vardır önce onunla sonra seninle ilgilenir sen ayakta doktoru beklerken. Gerçekten yerinden kımıldamadan söylediğin bir cümle şikayetle soru falan da sormadan muayene de etmeden direk ilaç yazıp yollayan çok doktor gördüm. Böyle olanların hepsi birbirine Muhtaç olsun. : )

hemşirenin usg ile bakması hariç gerisi gayet normal geldi. hemşireler smear alma eğitimi görüyorlar zaten. ketemlerde smear işi tamamen hemşirede hatta. bekar iken vajinal muayene yapılmaması da gayet normal neler duymadık biz bile doktora açılan ne davalar var.hastaların "canım istedi vurdum" diye açıklama yaptığı şu günlerde iyice anlaşılabilir bir namus davasına konu olmamak adına bekara vaginal muayene yapmayışı.bir de siz çocuğum olmuyor diye gitmemişsiniz zaten o yüzden elbette ayrıntılı bir muayene beklenilmez. tarama testleri yapılabilir ancak. yoksa hepimizin 3-5 sene sonra akciğer kanseri olma riskimiz var ama bu risk herkese tomografi çekilmesini gerektirmiyor.kar zarar oranına göre planlanıyor tarama testleri. ve çocuk düşüneceğiz bir gün diye spermiyogram yapılmayışı da gayet anlaşılır.

ama son nokta hemşirenin usg ye bakması olmuş ki bunu kesinlikle şikayet et. hemşire usgden ne anlar? nerde görmüş eğitimini bu nasıl bir saçmalık! benim de rastladığım doktorlar daha şikayetimi dinlemeden ultrasonla bakmanın peşindeydi hatta hamjile değilim, adetliyim dediğimde bile baktılar.

bana da oldu bak geçen
boşanmış bir kadınım
"bekar" yazıyor tabi artık kimliğimde

hazırlayan hemşire resmen iteleyip kakaladı beni
alttan alttan sert sert konuştu
ortamdaki gerginliği anlatamam

acilde doktor mu oturuyor . hanımefendi 36 saat çalışıp 8 saat dinleniyor ara vermeden tekrar 36 saat çalışılıyor .bunu personel hemşire yapmıyor doktor yapıyor sadece. uydurmayın . ayrıca doktor insan . anlayın şunu bi .

bu konuda da hemşirenin sadece ultrasona hazırladığını düşünüyorum . konuyu anlatışınızda önyargı var. 1 yıl geçmesi gerek evet bu kitaplarda böyle yazar . erkek yaptırmaz dediği sen istiyorsun sırf ihtimal için bi sürü test yapılacak sonra sonuç olumlu dense bile partnerine bakılması gerekecek eğer o kabul etmeZse bir anlamı kalmayacak . ayrıca 1 sene deneyip Çocuğunuz olmazsa bu testleri olmanız mantıklı olan . çünkü bu testlerle de yüzde yüz olur denemiyor. yani Dünya'da öyle bir Yöntem yok . olmazsa sebebe Yönelik bakılır . hiç sorun yokken de çocuğunuzun olmama ihtimali oluyor . bırakın doktor işini yapsın . sekreter değil o . şunu şunu istiyorum diye gidemezsiniz muayeneye . olmazsa 1 sene deneyip öyle yaptırmanız doğrusu . niye işi uzmanına Bırakamıyorsunuz?

Uydurmayın diyerek terbiyesizlik yapıyorsunuz. Kendinize gelin. Benim gittiğim acilin ilk müdahalesinde doktor oturuyor, hasta ayakta derdini anlatıyor. Kendileriyle kan davam mı var uydurayım?
Gerçekler işinize gelmiyor olabilir, kimseye sataşmanıza gerek yok. Muhatabım değilsiniz daha fazla.

Ha ayrıca doktorları zorla mı doktor yaptırdılar. Tıbba girerken 5 saat çalışma umuduyla mı girdiler? Hayrına mı çalışıyorlar? Ne yapalım yazık deyip göz mü yumalım. Asıl onlara Muhtaç kalan hastalara yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…