Popüler Konu Jilet izi giderme

halecan arkadaşlık talebi gönderdim kabul edersin canm,ayrıca lazerde 3 seansatn sonrası kabuk atımı bitsin hemen resimlerimi koyucak herkez bilgilensin istiyorum arkadaşlar...

merhaba silwister benim kolumda da izler var.senin gibi tek iz ameliyatı olmak istiyorum.izinin son halinin resmini koyabilirmisin bu resimlerin parlıyor biraz net göremiyorum.genelde duyduğum tek iz ameliyatı olanların izi birkaç ay sonra genişleyeceğini söylüyor doktorlar.senin izde genişleme oldumu.dilek avşar iz genişlerse seneye tekrar genişleyen yeri çıkarıp dikeriz dedimi.bende de 4 iz var onun için kararsızım.ameliyat izi yarım cmden fazla olacaksa yaptırmak istemem.yardımcı olurmusun teşekkürederim.

Arkadaslar forumu bastan sona kadar olmasa da cogunu okudum. Kimse ben bunu yaptırdım tamamen gecti dememiş. Suna Hanım'a bile gitmeyi düşündüm ama ona giden birinden yorum bekliyorum, yok Mu izlerinden kurtulan arkadaslar. Tedaviyi başlatan sonucunu yazmıyor( buradaki bazı arkadaşları tenzih ederim). Hadi lutfen paylaşalım. Bıktım artık bu izlerden. Tevsiyesi olan var mi

kızlar dün ankara tıpta bir plastik cerraha gittim. 4 adet izimin ( ama benim üst kolda) çıkartıp dikine bir çizgi oluşturulacağını söyledi. Öncelikle deri altına koyulan balonlar doku genişletmek için kol ve bacakta çok işe yaramıyor dedi onları genelde kafa bölgesindeki 25cm2 lik alanın üstündeki yanıklarda falan kullanıyorlarmış saçlı deriyi getirmek için. neyse çıkarılan doku gergin olarak iyileşeceği için iz boyutu yarım santim kadar genişler dedi. Onuda 12-15 ay sonra 1 milimetelik incecik bir iz haline getiririz dedi. bilginiz olsun. Aayrıca franksiyonel c02 yaptıranlar paylaşımda bulunsun durum nedir. nil ince çiziklerimi yok etti demişti. ince beyaz çiziklere uygulatalım bir kaç seansta yok ediyorsa. sevgiler herkese.

Tavsiyelerimizi son 20 sayfada defalarca yazdık. Bir kez daha bu mesaja cevap bahanesiyle yazalım arkadaşlar. Öncelikle şunu belirterek başlayayım cümlelerime. Ben izleri tek çizgi haline getirmek için bundan tam 18 yıl önce ameliyat olmuştum. (38 yaşındayım) O zaman koldaki dikişler açılma yapmıştı ve kolda yanık benzeri atrofik scar görünümlü parlak ve buruşuk bir doku oluşmuştu. Yıllarca arada sırada gittiğim doktorlar bir tedavinin olmadığını söyleyip durdular. Ta ki bu seneye kadar. Son 10 yılda tıpta kullanılan lazerlerin daha yüksek dalga boyu atımlı 'Karbondiyoksit' tipinin , yara izleri , çatlaklar ve buruşukluklarda çok etkili sonuçlar verdiğini keşfetmişler. Bu lazer tipi henüz 2 senedir kullanılmaktaymış ve bir kaç sayfa önce alıntılıyarak koyduğum 'british medical journal' gibi çok ciddi tıp dergilerinin makalelerinde, en etkili tedavi biçimi olarak yer almış. Ben dördüncü seansımı yaptırdım ve ameliyat izlerimde çok hızlı bir iyileşme gözlemledim. Çiziklerde biraz daha sabırlı ve istekli olarak en az 5-6 seans devam etmek gerekiyor. Benim tüm arkadaşlarıma tavsiyem, ameliyatı en sona bırakıp önce lazer tedavisini iyi bir yerde yaptırın. Çok daha ucuz, acısız, komplikasyon risksiz olan bu tedaviden en az %50 oranında memnun kalırsınız.(en az diyorum dikkat) Daha sonra gerekli olursa cerrahi müdahale düşünün.

nilcim operasyon sonrası ne kadar bir açılma oldu. kaç cm eninde bir alan çıkardılar ve dikiş izin kaç cm oldu vede ne kadar zamanda. paylaşırsan sevinirim.

slvestır ı yine iptal etmişler
yeni bir ad aldımı acaba
neden iptal ettiler

arkadaşlar merhabalar 10 yıldır ben de bu izlerle mücadele ediyorum ve deneyimlerimi sizlere aktarmak istedim. ilk yıllarımı plastik cerrahların kapılarını aşındırmakla geçirdim yüzüme kapanan kapıların artışından sonra ilk olarak kalıcı makyaj uygulattım beyaz beyaz görünen yerlere ancak rengi tutturamıyorlar ve yazın en ufak bir bronzlaşmanızda daha belirgin bir renk farkı oluşuyor. daha sonra dermabrazyon yöntemini denedim. izin kabarıklığı ve bir nebze renk kontrastı açısından iyi ancak yine de beyaz beyaz izlerimiz malesef orada kalıyor. kimsenin bir faydası olmadığını düşünmek insanı daha da çıkmazlara sürüklüyor kendim topuk taşı uygulayıp ******* sürerek aylarca gözünün içine baktım ama sakın bu hatayı yapmayın yaptım geçti diye yazılan yorumlara inanmayın daha kötü oluyor. daha sonra fraksiyonel lazer yaptırmaya karar verdim 4 seans gittim. gerçekten küçülme oluyor ama o beyazlar yine orada yine orada. sadece yüzey alanında bir ufalma ve yüzeydeki pürüzlerde bir düzlme oluyor. son olarak bunların balonla deri genişletmesi yaparak çıkarılıp başka bir iz haline getirlmesine karar verdim pek çoğunuzda olduğu gibi benim içinde önemli olan ne ifade ettiğiydi çünkü iz olması değil. bir plastik cerraha daha gittim muhtemelen 14 ya da 15 inci gittiğim doktor oldu. o da bana izin çıkarılıp tekrar güzel bir şekilde dikilmesi ve bu arada lazer uygulayarak olası en düzgün sonucun elde edilmesini önderdi. bir iz üzerinde denemek:2: ve karşılaşıcağımız tabloya göre nihai karar vermek mantıklı geldi. şu an ameliyatım yapıldı bir ay sonra az çok şekli anlaşılırmış doktorun söylediğine göre beklemedeyim....
10 yıldır o kadar yoruldum ki insanlara anlatılan dertler, yapılan seviyesiz psikopat esprilerine etmek durumunda kalınan tebessümler, bazı doktorların suratına bile bakmadan seni hastaneden def etmeleri(başlarda bir arkadaşımın yorumunu okumuştum o da aynı şeyi yaşamış) gelinlik provalarında kayınvaldeden saklanan kollar, yazın 40 derece sıcağında uzun kolluyla yaşanan isilikler... ve daha sayamadığım pek çok şey. uğraşmaktan üzerine gitmekten başka yapabileceğimiz bir şey yok sanırım ve hepinizi kalben anlıyorum arkdaşlar umarım bir gün hepimiz özgür oluruz allah herkesin yardımcısı olsun

Son düzenleyen: Moderatör:

Geçmiş olsun Luthien. Yapılması tavsiye edilmeyen hemen her şeyi yapmışsın. Dermabrazyon ve tıbbi kamuflaj konularıyla kafasını fazlaca yoran Halecaan'nın da bu yazıyı okuduğunu ümit ediyorum. Ameliyat bölgene çok dikkat et. Açılma yaparsa (bende malesef yapmıştı) daha kötü bir görüntüyle karşılaşmak işten bile değil. Nedense cerrahlar kesip biçmeyi çok seviyorlar. Bir izi kesip başka ve daha derin bir iz yapmak, ardından dikiş atılmış bir ize lazer tedavisini tavsiye etmek herhalde bir dermatologtan değil, cerrahtan beklenebilecek bir tavsiyedir. Naçizane tavsiyem, yaran iyileştikten sonra yaptıracağın lazerin yeni tip Co2 fraksiyonel lazer olmasına dikkat etmen. Birçok klinikte bulanan lazerler erbium-lazer tipinde ve malesef bazen doktorlar para kazanabilmek için bu konuda hastaları yeterince bilgilendirmiyorlar. Cerrahi operasyon yaptırmayı düşünen arkadaşlarıma, bu operasyonu yaptıran birisi olarak (18 sene önce lazer falan yoktu malesef) tekrar düşünmelerini ve benim 4. seans lazer sonuçlarımı doktoruma bir sormalarını bir kez daha tavsiye ederim. Çünkü kolumdaki izler tarih olmaya başladı. Tekrar geçmiş olsun Luthien. Sonuçlarını paylaşmaya devam lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:

Nilcim Merhaba izler tarih olmaya başladı demişsin Çok sevindim Eğer resimlerini bizimle paylaşırsan sevinirim

nilllciim... selam ben doktorumla konuştuğumda cerrahi müdahale sonrssında mevcut izin yarım santim olarak açılacağını söyledi. (ama benim üst kol dirsek üstü kısım) operasyondan bir birbucuk sene sonra o izide milimetrik bir çizgi haline getiririz dedi çünkü ikinci işlemde orada gerginlik kalmayacağı için. ayrıca nilcim ince çizikler ise artık yok demiştin. gerçekten yok oldumu ince çizikler bende bi kaç tane incecik beyaz çizik var zor görünüyo ama kurtulmak istiyorum. ten rengine dönüyormu bu ince çizikler?

Halecaan çiziklerin derinliği, uzunluğu ve şekline göre değişik reaksiyon veriyor. Kolun üst kısmındaki çizikler neredeyse yok oldu 4 seans itibarıyla.(evet ten rengine dönüyor) Alt taraftaki daha derin izler ise yüzeyselleşti ve görünülürlüğü yarı yarıya azaldı. Bu en son seansta doktorla konuşup atış gücü seviyesini biraz yükseltmesini istemiştim.(güvenli sınırlar dahilinde tabi ki) İzlerde çok iyi reaksiyon verdi. 10 gün sonra gittiğimde sonuçtan kendisi de memnun kalacak tahmin ediyorum. Benim ameliyattan sonraki görüntüm pek iç açıcı değildi. (açılma yaptığından) O bölgedeki yumuşak dokuda da çok iyi sonuç verdi. Mayıs ayına kadar 4 yada 5 seans daha girmeyi düşünüyorum. Poppy elimde öncesi resmi yok. Gitmeden resim çekmek aklıma gelmemişti. Şimdiki resimlerimi çekip koyabilirim ama öncesini bilmeden aradaki farkı anlamak, öncesini bilmeyen için imkansız. Önceki halini bilen kızkardeşime geçenlerde bak bakayım kollarıma dedim. Bana ''aaaa inanmıyorum '' dedi. Halecaan sanırım artık derbrazyon ve tıbbi kamuflajdan vazgeçtin. Şu cerrahi işlemden de vazgeçip 200 Lira verip en azından bir seans lazere girsene. Bakalım nasıl sonuç verecek izlerin. Belki de (çok büyük olasılıkla) iyi ki ameliyat olmamışım diyeceksin.

Nil'cim birtakım problem yaşadım yoktum,herheyse şimdi burdayım yazarım artık..
şimdi canm ben 3 seansı yaptırdım ama beylik düzü acıbadem hastanesinde,makine geleli henüz 1 ay olmuş hastaneye,burdaki yapılan tedaviden daha çok hoşnut kaldım açıkçası,sebebi ise dr.çok profosyonel çalışıyor ve çok ilgileniyor,inceliyor en ufak detayı bile kaçırmıyor,büyüteçle inceledi en ince çizgileri bile gördü yaptı,ameliyat izimden nokta nokta kanlar çıktı acıdı çok offf...

bu arada seans ücreti 250 tl. merhem olarak ta roche marka hücre yenileyici kremi yazdı canm onu kullandım.

Bir dakika tam olarak anlayamadım. Henüz bir ay önce gelen o yeni cihazı kullanan ve çok profesyonel çalışan doktor, (daha önce kollarından 2 seans lazer tedavise girmene rağmen) canını çok acıtıp ameliyat izlerinden nokta nokta kanlar mı çıkardı ve sen bu tedaviden çok daha hoşnut mu kaldın? Lazer tedavisi komplikasyonlarında kanama sık rastlanılmayan ve görülmesi de istenilmeyen bir durum. Ben ne kendim tedavi olurken, ne de okuduğum yüzlerce yorumda bu tarz bir vakaya rastlamadım. Sadece biraz kızarıklık ve yanma hissi oluyor ki bunu sen de biliyorsun. Kanama beraberinde enfeksiyon riskini de getireceği için pek hoş olmamış. Sana verdiği roche marka krem antibiyotik içerikli mi acaba yada ayrıca ağızdan kullanman için herhangi bir ilaç verdimi? Doktora daha önce girdiğin seanslardan bahsedip kanamanın sebebini sordun mu? Bu yeni gelen daha bir aylık cihazı senden önce kaç vakada kullanma şansı olmuş? Bu vakaların kaçı tedaviye olumlu tepki vermiş? Son olarak kullandığı lazer başlığı, daha önceki girdiğin seanslara göre sana aşina geldi mi? gibi birçok soru geldi bir çırpıda aklıma. Tabi bunlar benim kuruntularım da olabilir ama sağlığın herşeyden önemli Sibel'cim ve sen memnunsan sorun yok. Sonuçlarını bildir hayatım.

Hoşgeldin Sibelcim merak etmiştik iyi olamana sevindim hadi inş. geçer şu izler bu doktorun kullandığı cihaz ne cihazıymış acaba gelişlmelerden bizide haberdar et canım kaç seansta ne sonuç alacağın hakkında bilgi verdi mi?

Nilcim abartmışsın yaa,kanama oldu dediysem ole deil yanlış anlamışsın sen beni,ameliyat yerimde sadce birkaç nokta kan damlası oldu okadar,ameliyat olalı henüz 6 ay oldu biliyosun,enfeksiyon kapma gibi herhangi birşey olmadı dr.solediklerini harfiyen uyguluyorum,ethem bey yaptığnda da çok acımıştı kanar gibi olmuştu zaten.
dr.cilt dr.uzman lezer konusunda da,makinenin üzerinde de fraksyonel lazer c02 yazıyordu,daha önceki yapılanın evet aynısı,ayrıca bittikten sonrada başka bir aletle tarama yaptı,artık 4 seansa giricem 3.ocakta.sen demisşn ki ince çizgiler gitti diye,benim niye gitmiyo yaa hala sabırla bekliyorum,gerçi daha hafifi kırmızılık var..

nilcim buralarda olsanda konuşsak biraz sormak istediklerim var sana.çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…