Bugüne kadar o kadar çok kandırıldık ki bende şüpheci bir refleks gelişti doğal olarak canım. İyi olmana sevindim. Bu lazer olayı ilginç tepki veriyor çiziklerde. Referans olabilecek bir çiziğim vardı kenar tarafta. İlk seansta oraya atım yapılmamıştı. İkinci seansta krem bile sürdürmemiştim ama doktor gördü ve atış yaptı. O geniş çizik şu anda toplam 3 seans gördü ve tamamen geçti. Yani lazerden önce kremle nemlendirilmeyen bir çizik nedense 3 seansta yok oldu. Krem sürülen başka bir çiziğim çok azaldı ama görülüyor. Atış gücü ve şekli (şekli şu demek, çiziğin tam kenarına düz bir atış yapmıştı, yani tam üstüne değil) iyileşmede direk etkili faktörler. Bunu denedikçe görüyor insan. Sor hayatım buralardayım.
Bugüne kadar o kadar çok kandırıldık ki bende şüpheci bir refleks gelişti doğal olarak canım. İyi olmana sevindim. Bu lazer olayı ilginç tepki veriyor çiziklerde. Referans olabilecek bir çiziğim vardı kenar tarafta. İlk seansta oraya atım yapılmamıştı. İkinci seansta krem bile sürdürmemiştim ama doktor gördü ve atış yaptı. O geniş çizik şu anda toplam 3 seans gördü ve tamamen geçti. Yani lazerden önce kremle nemlendirilmeyen bir çizik nedense 3 seansta yok oldu. Krem sürülen başka bir çiziğim çok azaldı ama görülüyor. Atış gücü ve şekli (şekli şu demek, çiziğin tam kenarına düz bir atış yapmıştı, yani tam üstüne değil) iyileşmede direk etkili faktörler. Bunu denedikçe görüyor insan. Sor hayatım buralardayım.
Lütfen ilaç önerisi yapmayı doktorlara bırakın. Size iyi gelen bir ilaç herkese iyi gelecek diye bir kural yok. Bahsettiğiniz ilacın bazı ciltler için çok alerjen olduğunu biliyor musunuz?
Kullanmadan önce doktorunuza bir sorun diye mesajlarımda yazıyorum. Kullanıcının mesajlarını gör kısmında görünüyor önceki mesajlarım. Bu sefer hızlıca cevap yazarken atlamışım. Evet biliyorum bazı ciltlerde alerjen olduğunu ve onu da daha önceki mesajımda yazmıştım. Kendim de kullanmadan önce doktoruma arayıp kullanabilirmiyim diye sormuştum. Gene bu da önceki mesajlarımda görülebilir. Bu konunun sürekli takipçisi olan arkadaşlarımız, forumu ve önceki mesajları okuyarak buraya kadar geldikleri için birbirimizle olan mesajlarımızda her seferinde doktoruna da bir sor demeyi tekrarlamayabiliyoruz. Buradaki forumun amacının, doktorların bilgi ve gözetimide olmak üzere, bizlere hangi tedavinin iyi geldiğini araştırmak, nedenlerini sorgulamak ve olası tatmin edici sonuçları ihtiyacı olanlarla paylaşmak olduğunu düşünüyorum. Sitenin forumlarının tamamında, her türlü şikayet için her türlü çözüm yolu, doktor tavsiyesi, kullanılan ilaçlar ve kullanıcı memnuniyetleri, hatta tıp dışında alternatif tedavi yöntemleri ve sonuçlarının paylaşıldığını görebilirsiniz.
Sibelcim kolun üst tarafını ameliyat ettirince alınan deri genişliğine bağlı olarak orada bir çekme oluyor. Bu da açılma yapmasa dahi bir görünüm bozukluğu yaratıyor. Yani pek hoş durmuyor (kendi tecrübemle söylüyorum). Bence son yapılacak işlem olmalı. Lazerin etkisinin seans başına en az %10 civarında olması lazım. Yani 3 seans girdiğine göre izler hala görülecek ama görünümde %30 civarında azalma olacak denilebilir. Ben de 4 seans oldu ve şu an itibarı ile genelleme yaparsam izler yarı yarıya azaldı. Bunu neye göre söylüyorum? Benim izlerim çeşitli. Ameliyat izi de var, değişik kalınlıklarda çizikte. Dikişlerin açılma yapmış yerlerinde oluşmuş bağ dokusu da mevcut. Bu çeşitli scarların hepsinde olumlu gelişmeler var. ******** kremden de çok memnunum. Lazer yaralarını daha başından baskılıyor ve üçüncü gün bile rahatlıkla duşa girebiliyorum. Ayrıca öyle bir peeling yapıyor ki içindeki soğan zarından olsa gerek, aynı ince bir zar gibi üst deriyi soyuyor. Üst deride kabarıklı yaraları olan (hipertrofik scar) Halecaan gibi arkadaşlarıma önermiştim bu kremi. Bir daha ısrarla öneriyorum. Doktorumda hastalarına artık bu kremi önerebileceğini söyledi. Ama krem sadece üst tabakaya etki ediyor. Alt tabakadaki kesiden oluşmuş yaralarda lazer uygulaması yapılmadan kullanılırsa fazla etkisi olmaz diye düşünüyorum. Son olarak yukarıda lazer atış şekli ve şiddetinin kuru yada nemli ciltlerde farklı reaksiyonlar verdiğini söylemiştim. Bu konu hakikaten önemli ve şu anda üzerine gittiğim olay da bu. Sağlam bir çiziğim, nemlendirici sürülmeden lazere maruz kaldı ve toplam 3 seansta yerinde yeller esiyor. Hafif bir kızarıklık bıraktı arkasında o da geçti geçiyor. Önümüzdeki seansta kuru cilde alternatif atış denemesi talep edeceğim doktorumdan. Eğer başarılı olursa 7-8 seansa gerek kalmadan 3 seansta bütün çiziklere veda edebilir herkes(inşallah). Sonuçları buradan bildirmeye devam ederim.
nilcim anladığm kadarıyla lazer kuru ciltte fazla etki göstermiyoru mu.? bahsettiğn mkremi biliyorum bende kullanıyorum onu8 dr.um önerdi banada canm..
Forumun önceki sayfalarını okumayanların son mesaja bakarak neden behsettiğimizi anlayabileceğini zannetmiyorum. Bir üst satırda bir tedavi yöntemi adı yazarken alt satırında bana da söyleyin neymiş bu tedavi diyen bir üyeye mesajları okumasını önermek doğal sonuçtur. Olduğumuz tedavi yöntemini, doktorun onayıyla kullanılan ilaçları burada paylaşamayacaksak buranın bir arkadaşlık sitesinden farkı kalmaz diye düşünüyorum. Buradaki konuyu bilen ve yaşayanlar, (forumu okumayanlar için gene yazalım, kollarında çoğu zaman insanların kendisi tarafından çeşitli kesici aletlerle yapılan kesiler) doktorların bunu bir hastalık sınıfına dahi sokmadığını iyi bilirler. Çoğu doktora bu şikayetle gidildiğinde psikopat muamelesiyle ve tedavisi yok bahanesiyle kapı dışarı edilirler. Gene forumun ilk sayfalarında insanların çaresizlikten neler denediği,(topuk taşı, kocakarı ilaçları, iğneli rollerlar, alternatif kremler, cerrahi müdahaleler)ne acılar çektiği görülebilir. Böyle hassas ve çaresiz bir konudan 20 yıldır muzdarip olmuş biri olarak, bir tedavi yada ilaç işe yarıyorsa, bunu buradaki aynı dertten muzdarip arkadaşlarla paylaşmamak ne kadar doğru olur takdiri forum takipçilerine bırakıyorum.
Sevgili üyelerimiz
Hepimizin bildiği gibi ilaçlar kişilere bünyelere ve hastalıkların derecesine göre türleri ve dozları değişmekte, yan etkileri kişiler üzerinde farklı etkilemeler yaratmakta. Bu işin eğitimini almış, senelerini vermiş doktorlar bile hastalarını muayene etmeden ilaç tavsiye etmezken, bu bölümümüzde bol bol ilaç üzerine başlıklar sorular ve tavsiyelerle karşılaşıyoruz.(!) Sizlerden isteğimiz lütfen site içinde ilaçlar için başlıklar açmayalım, bu yönlü sorular sormayalım, kendi ilaçlarımızı başka üyelerimize önermeyelim. Karşılaştığımız bu içerikte konular ve mesajlar direk silinecektir. Tüm üyelerimizden bu konuda duyarlılık göstermelerini bekliyoruz.
Sevgilerimizle...
forumda link veremiyoruz dr.ismi veremiyoruz ilaç ismi veremiyoruz,neyi paylaşıcaz artık ne kaldıki paylaşıcak.???
nilcim senin dediğn gibi her seansta biraz daha azalma var fakat çok ağır ilerliyoruz,ben daha hızlı iyileşme bekliyodum yani bu görünen sonuçtan memnun deilim,umudum çoktu ilk lazere başladığmda,fakat bakıyorum daha çoook lazere giricem ben.?önümüzdeki hafta içi 4 seansa giricem,zannediyorum daha bi 4 seans daha giricem dimi.????