İzmir’de sosyalleşme sorunu

İstanbul’da çok çevrem vardı iş arkadaşlarım kuzenlerim ailem çok kalabalıktı benim bir anda hiç kimse olmayınca inanılmaz bir boşlukta hissediyor insan kendini. Zamanla düzelir dediler 1,5 sene oldu. O yüzden buraya yazmak istedim bende..
Benimde ankara da öyleydi burda hiç kimsem yok vallahi daha rahatım 🤣

Uzun uzun yazdım yukarıda aslında ama bir arkadaşım yok, komşular hayalet gibi. Keyfi bir durum değil bende istiyorum ama olmuyor başka yerden geldim sonuçta
Seni çok iyi anlıyorm bendr İzmir'e geldim baya oldu cok fazla çevrem yok ne zor zamanlar geçirdim sonra bana dedilerki çocuk olunca onunla vakit geçirirsin sonra okula baslar cevren olur evet çocuk oldu artik alıştım yalnizlik bazen o kadar iyi geliyor ki suan çok yeniymis sizinki zamanla alışırsın...evet İzmir'de pek komşuluk Yok orda çok haklisin ama biraz kendine zmann ver, artık İzmiri tanıyorsun dur canın sıkıldığı zman atla izbana karsiyaka ordan vapurla Alsancak konak kemeralti gez Çarşamba gunleri bostanlı pazarı var oraları gez yani elimden geleni söyledim bunları yaparsan bir sure alışman için iyi gelebilir sonra kimseye ihtiyacınin olmadığını anlarsın

Seni çok iyi anlıyorm bendr İzmir'e geldim baya oldu cok fazla çevrem yok ne zor zamanlar geçirdim sonra bana dedilerki çocuk olunca onunla vakit geçirirsin sonra okula baslar cevren olur evet çocuk oldu artik alıştım yalnizlik bazen o kadar iyi geliyor ki suan çok yeniymis sizinki zamanla alışırsın...evet İzmir'de pek komşuluk Yok orda çok haklisin ama biraz kendine zmann ver, artık İzmiri tanıyorsun dur canın sıkıldığı zman atla izbana karsiyaka ordan vapurla Alsancak konak kemeralti gez Çarşamba gunleri bostanlı pazarı var oraları gez yani elimden geleni söyledim bunları yaparsan bir sure alışman için iyi gelebilir sonra kimseye ihtiyacınin olmadığını anlarsın
Çok çok teşekkür ediyorum bunları yapıyorum tek başıma geziyorum ediyorum dediğiniz yerlere ne zaman istesem gidiyorum yolları da iyice öğrendim ilk zamanlar güzel geliyordu ama artık tek başına gezmekte tatsız gelmeye başladı bakıyorum insan yanında birini istiyor sanki. Evet çocuk olunca daha çok çevren oluyor diyorlar bakalım nasip kısmet her şey düşünüyorum yavaştan ama zamanla göreceğiz 🙏🏻

Merhaba arkadaşlar ben istanbuldan izmire gelin geldim 1,5 senedir buradayım. Ve büyük bir alışma süreci yaşıyorum. Arkadaş edinemiyorum, iş bulamıyorum. Kurslara kayıt oldum aramadılar. İş başvuru kaç kere gittim olmadı, çocuk gelişimi mezunuyum farklı sektörde de bakıyorum ama tecrübe istiyor denk düşmüyor bir türlü. Bu durum beni strese ve üzüntüye yol açıyor evliliğime de yansıtıyorum. Stresten hastalık oldum alerjik tüm vücudum kabardı hastalığı araştırdığımda stres kaynaklı diyor düşünmekten olmuş. Eşimi seviyorum severek evlendik ama bazen bi anda ayrılmak istiyorum İstanbul’a geri gitmek istiyorum diyorum (biraz çocukça gelebilir bende farkındayım bunun) eşim çok seviyor ben yeterim sana diyor ama nasıl yetsin işe gidiyor akşam geliyor, alışmam için uğraşıyor ama işte… Kesinlikle ayrılmak istemiyorum ama buralarda da yapamıyorum galiba. Çocuk yap alışırsın diyorlar bu zamana kadar çocuğu stresimden etkilenir tek başıma büyütebilir miyim diye öteledim açıkçası ama yaşım da geçiyor artık çocuk sahibi olmakta istiyorum. Aileme fazla düşkünüm ve duygusal bir insanım bunlar büyük etkenler.
Uzun lafın kısası genel anlamda çok mutsuz hissediyorum evlenerek hata mı ettim diye kendime kızmaktan yoruldum sosyalleşmek için veya genel bir önerisi olan var mı?
Çocuk yap duzelirsin diyenler gerizekalı.Ben depresyonda çocuk yaptım.İlac kullanıyordum.Yasadigim zorluğu tahmin bile edemezsiniz

Çocuk yap duzelirsin diyenler gerizekalı.Ben depresyonda çocuk yaptım.İlac kullanıyordum.Yasadigim zorluğu tahmin bile edemezsiniz
Evet bende sizin gibi düşüyorum zorlanacağımı düşündüm ve hemen çocuk istemedim. İlaç kullanmayı bende düşündüm biraz daha sakin kalabilmek için ama ne bileyim çocuk konusunda hep bir acaba olsa mı diye düşündüğüm için kullanmak istemedim onda bile kararsızdım yani 😔Size de çok geçmiş olsun ve yanıtınız için teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar ben istanbuldan izmire gelin geldim 1,5 senedir buradayım. Ve büyük bir alışma süreci yaşıyorum. Arkadaş edinemiyorum, iş bulamıyorum. Kurslara kayıt oldum aramadılar. İş başvuru kaç kere gittim olmadı, çocuk gelişimi mezunuyum farklı sektörde de bakıyorum ama tecrübe istiyor denk düşmüyor bir türlü. Bu durum beni strese ve üzüntüye yol açıyor evliliğime de yansıtıyorum. Stresten hastalık oldum alerjik tüm vücudum kabardı hastalığı araştırdığımda stres kaynaklı diyor düşünmekten olmuş. Eşimi seviyorum severek evlendik ama bazen bi anda ayrılmak istiyorum İstanbul’a geri gitmek istiyorum diyorum (biraz çocukça gelebilir bende farkındayım bunun) eşim çok seviyor ben yeterim sana diyor ama nasıl yetsin işe gidiyor akşam geliyor, alışmam için uğraşıyor ama işte… Kesinlikle ayrılmak istemiyorum ama buralarda da yapamıyorum galiba. Çocuk yap alışırsın diyorlar bu zamana kadar çocuğu stresimden etkilenir tek başıma büyütebilir miyim diye öteledim açıkçası ama yaşım da geçiyor artık çocuk sahibi olmakta istiyorum. Aileme fazla düşkünüm ve duygusal bir insanım bunlar büyük etkenler.
Uzun lafın kısası genel anlamda çok mutsuz hissediyorum evlenerek hata mı ettim diye kendime kızmaktan yoruldum sosyalleşmek için veya genel bir önerisi olan var mı?
Offf İzmiirrr:KK200:
Eşim işe gittiğinde işlerimi halleder her gün bir ilçesini gezmeye çıkardım ben olsam. İzmir kendisi sosyal bir şehir bence.:KK50:

Offf İzmiirrr:KK200:
Eşim işe gittiğinde işlerimi halleder her gün bir ilçesini gezmeye çıkardım ben olsam. İzmir kendisi sosyal bir şehir bence.:KK50:
Öyle çok gezilecek yerler yok yav Çeşme Efes bu taraflar bana uzak baya. Çevre ilçeleri hep gezdim gördüm onda sıkıntı yok eşim de gezidiyor kendim de çıkıyorum ne zaman istersem ama koskoca İstanbullu birisi İzmir’den çabuk sıkılıyor 🥹🤣🤣🤣

İstanbul’da çok çevrem vardı iş arkadaşlarım kuzenlerim ailem çok kalabalıktı benim bir anda hiç kimse olmayınca inanılmaz bir boşlukta hissediyor insan kendini. Zamanla düzelir dediler 1,5 sene oldu. O yüzden buraya yazmak istedim bende..
Bakkalıyla bile 15 sn sonra kanka olduğun biyer İzmir😑

İzmir'de nasıl sosyallesemiyorsun 😳
Bende ona şaşırdım sabah sokağa çıksan hic tanımadiğin insanlar bile sirf goz goze geldin diye şoyle bir gulumseyip gunaydın diyor.
Halkı ciddi anlamda sosyal, etkinlikleri çok fazla olan bir il.
Ben de şaşırdım mahalleden mahalleye ilçeden ilçeye elbette fark vardır ama Kemeraltına gitsem zaten yeter 😂

İzmir'de nasıl sosyallesemiyorsun 😳

Ben de şaşırdım mahalleden mahalleye ilçeden ilçeye elbette fark vardır ama Kemeraltına gitsem zaten yeter 😂
Gidiyorum zaten canım benim o kadar eve kapanık değilim belki bir alanda sosyalleşmek için arkadaş edinmek için fikir verilir diye konuyu açtım bende geziyorum elbette kaç kere gittim eşimden daha iyi biliyorum kemeraltını vs

Bu kadar önyargıya, İstanbuldan sonra İzmirde gezecek yapacak bişey yok diyene dön demekten başka ne tavsiye vereyim.
Dönmeyi düşünmedim mi sanıyorsunuz neler yaşadım ayrıntıya girmedim ayrıca tavsiyeniz yoksa vermeyin zorla değil. Bende buraya tutunmaya çalışıyorum çaba sarf ediyorum hemde fazlasıyla. Tartışmak istemiyorum lütfen bana cevap yazmayın teşekkürler.

Bende izmirde yasiyordum bi ucundan bi ucuna gelin geldim yani sehir degistirmek gerekmiyor ne komsuluk var ne birsey🥶 ama alisiliyor zamanla
Ilk zamanlar bunalimdaydim bende🥳
Umarım bende zamanla daha da iyi hissederim kötü bir şehir olduğunu düşünmüyorum asla. Teşekkür ederim yanıtınız için 💕🌸

İzmir rahat sosyallesebiliceginiz bir il aslinda. Ben dogma buyume İzmirliyim. Birine meraba dersiniz sizinle sohpete baslar. Sicakkanlidir insanlari. Fakat sizi su acidan cok iyi anliyorum. Ben izmirden baska bir sehre gtsem kesinlikle psikolojim bozulurdu. Yabancilik ve yalnizlik cekerdim. Eski komsularimi eski arkadaslarimi isterdim muhtemelenen. Aliskin oldugum sokaklari evimi isterdim. Ama donme sansiniz yoksa adapte olmaya calismaktan baska yapabilceginiz bir sey de yok. Nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama apartmanlarda malesef dediginjz gb kimse kimseyi tanimiyor. Ben apt da oturuken tam tersini dusunurdum yani burda boyleyse mustakil evde kimse birbirini takmaz gb gelirdi ama tam tersine evlendikten sonra mustakil eve gectim herkes birbirinin okadar guzel komsusuki. Apt da yasiyorsaniz komsulugun olmayisini anlayabiliyorum. Baba evinde bizim de oyleydi. Calisiyorsaniz yada dusunuyorsaniz arkadas edinmek icin iyi bir yol. Yada bakarsiniz esinizle tatile gittiginizde birileriyle tanisirsiniz arkadasliginizi surdurursunuz. Umarim kisa zamanda guzel arkadasliklariniz olur kendinizi yalniz hissetmezsiniz 🙏🏻

İzmir rahat sosyallesebiliceginiz bir il aslinda. Ben dogma buyume İzmirliyim. Birine meraba dersiniz sizinle sohpete baslar. Sicakkanlidir insanlari. Fakat sizi su acidan cok iyi anliyorum. Ben izmirden baska bir sehre gtsem kesinlikle psikolojim bozulurdu. Yabancilik ve yalnizlik cekerdim. Eski komsularimi eski arkadaslarimi isterdim muhtemelenen. Aliskin oldugum sokaklari evimi isterdim. Ama donme sansiniz yoksa adapte olmaya calismaktan baska yapabilceginiz bir sey de yok. Nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama apartmanlarda malesef dediginjz gb kimse kimseyi tanimiyor. Ben apt da oturuken tam tersini dusunurdum yani burda boyleyse mustakil evde kimse birbirini takmaz gb gelirdi ama tam tersine evlendikten sonra mustakil eve gectim herkes birbirinin okadar guzel komsusuki. Apt da yasiyorsaniz komsulugun olmayisini anlayabiliyorum. Baba evinde bizim de oyleydi. Calisiyorsaniz yada dusunuyorsaniz arkadas edinmek icin iyi bir yol. Yada bakarsiniz esinizle tatile gittiginizde birileriyle tanisirsiniz arkadasliginizi surdurursunuz. Umarim kisa zamanda guzel arkadasliklariniz olur kendinizi yalniz hissetmezsiniz 🙏🏻
Zaman ayırıp Uzun yanıt verdiğiniz için çok çok teşekkür ederim 🌸💕 Kesinlikle dediğiniz gibi oldu tam anlamıyla duygularımı ifade ettiniz. Psikolojim bozuldu gibi bir şey oldu. Dönmek istedim evliliğimi bitirmek istedim ama öyle kolay mi bunlar uzun uzun şeyler buraya yazmak anlamsız olur. Çok şey yaşadıktan sonra artık toparlanmam gerektiğini düşündüğüm için hem sosyalleşmek hem de aynı zamanda bir çocuk düşünmeye başladım. Tabiki iş arıyorum hala ama maalesef bulamadım farklı sebeplerden dolayı o da nasip işi gerçi. Ramazandan sonra tekrar bir kurslara başvuru yapmak istiyorum belki bir umut. Zamanla düzelir diye umut ediyorum olumlu düşünüyorum. Tekrar çok teşekkür ederim çok zarifsiniz 💖💖

Evet bisiklet fikri benimde aklımda, uygulama indirdik eşimle kendim sürmek için gideceğim en yakın zamanda. Peki konak ilçesinde hangi kursa gidiyorlar isim olarak söyleyebilir misiniz bir de oraya başvuru yapayım hiç aklıma gelmedi. Yanıtınız ve değerli görüşleriniz için çok teşekkür ediyorum 💖🙏🏻
Güzelyalı'daki parkın içindekine gidiyor biri, diğerleri Karşıyaka'da. Tam isimlerini bilmiyorum ama internette siteleri oluyor, hangi kursları açıyorlar falan. Numaralarından ya da ararsınız en kötü, içinize sinen bir kurs illa çıkar. Bir de Desem var, Dokuz Eylül'ün sürekli eğitim merkezi.

Back
X