- 30 Ağustos 2014
- 1.391
- 2.874
- 44
-
- Konu Sahibi mavinehir17
- #9.321
Canım bence kaan bey fsh 'ın önemi yok diyorsa öyledir tüp bebekte yumurtalar birsürü iğneyle uyarılıyor zaten senin folikül sayın oldukça iyi benim 6 taslak görünüyordu 2 tane kardan bebeğim vardı başkada yoktu bir tane miniğim şimdi karnımda ben ilk denemende olacağına inanıyorum biraz daha sabır herşey çok güzel olacak :)Canım bilgiler için çok teşekkür ederim. Zaman ayırmışsın zahmet olmuş.
Ben zaten Kaan Bey ile Aralık ayında tanıştım ve o zamandır vitamin desteği alıyorum.
Amh 4,3 ama fsh berbat 30 çıkmaya başladı 2 aydır. Yaş 27 ve ilk tüp deneyimim.
Kaan Bey, FSH ı önemsemediğini amh ve yumurtalarımın durumunun iyi olduğunu söyledi.
Kaan Beye Histeroskopi oldum kanallar da açık çıktı.
Ama bence belli ki fsh birşeyleri etkiliyor 9 aydır hamile kalamıyorum. Bir de sol tüpte kist gibi bir şey var ama önemsiz 1,5-2 cm.
Kaan Bey, ocak ayında histeroskopi çekti ve şimdilik durum bu istediğinde tedaviye başlarız diye yolladı. Acelemiz yok dedi.
Ama ben dayanamıyorum artık bir de korku sardı çünkü daha önceden buradaki doktorum 15 taslak falan görürken şimdi 10 taslak görmeye başladı. Ya ani azalırsa diyorum.
Mart ayında tedaviye başlamak istiyorum .
Vitaminler dediğiniz klasik vitaminler mi yani e, b, c, inofolik, koenzim gibi vitaminler mi yoksa asıl tedavide farklı vitaminler mi oluyor? Ben 3 aydır bu dediklerimi kullanıyorum zaten. Bu boşa geçirilmiş vakit değil değil mi;?
Çok teşekkürler. Evde polen vardı bir ara baya tükettim yeniden başlayayım bari. İyi arı sütü nereden bulabilirim? Sen nerden bulmuştun?amh değerin çok iyi. fsh benimde yüksekti ama her ay farklılık gösteriyor sanırım stres sıkıntı üzüntü bu değerin artmasında çok etkili. fsh yumurtaların büyümesi için komut veren bir hormon (folikül uyarıcı hormon). eğer yüksekse değer kendiliğinden yumurtalar büyümüyor. o yüzden gebelik elde edilmesi güçleşiyor. Kaan bey için fsh değil adetliyken görmüş olduğu taslaklar önemli. 10 tane görülmüş. sayı iyi. iğnelerde fsh etkili. yani uyarıcı nitelikli bu yüzden yumurtalar büyüyor. myom bende de var ama engel değil gebelik için. vitaminler dediğin gibi b,c,d,e koenzim ve başkaları da var tabi. ben de yaklaşık 9 aydır bu vitaminleri kullanıyorum. kaan bey istediğimiz şekilde embriyo elde edene kadar kullanmamı istedi. ara ara tahliller istedi duruma göre ilaçları değiştirdi veya çıkardı. eğer kaan bey tedaviye başlarız diyorsa başlayın. ama vitaminleri biraz daha kullan öyle başlayalım da diyebilir. kaan beye güvenin. herkese aynı tip tedavi uygulamıyor. yaşında daha genç. başka sorun olursa seve seve cevaplarım. bu arada arı sütü bal polen de tüket
Verdiğin güç için teşekkür ederim. İyi geldin :) inşallah benim de kardan bebeciklerim olur.Canım bence kaan bey fsh 'ın önemi yok diyorsa öyledir tüp bebekte yumurtalar birsürü iğneyle uyarılıyor zaten senin folikül sayın oldukça iyi benim 6 taslak görünüyordu 2 tane kardan bebeğim vardı başkada yoktu bir tane miniğim şimdi karnımda ben ilk denemende olacağına inanıyorum biraz daha sabır herşey çok güzel olacak :)
canım sen balıkesirden geliyordun sanırım. ben tanıdığımız bildiğimiz bir aktardan alıyorum kemeraltından. eşimde bende kullanıyoruz.Çok teşekkürler. Evde polen vardı bir ara baya tükettim yeniden başlayayım bari. İyi arı sütü nereden bulabilirim? Sen nerden bulmuştun?
canım ilk 5 soru senin soruna göredeğiştiği için ve bizzat bu durumu yaşayan arkadaşlar cevapladığı için ben 6. sorudan başlıyorum. kaan bey tüm hastalarına dondurulmuşun değerini ve başarı şansını anlatıyor bana ilk gittiğimde söyledi istersen öyle yaparız sonra tutsun diye dua ederiz hep beraber demişti. ama zaten havuz oluşturursan ister istemez dondurulmuş olur. ama senin ve rahimin dinlenmesi için dondurulmuş büyük bir nimet :)cycas arkadaşım ne zamandır soruyorum ama arkadaşlardan tam cevap alamadım bir türlü. Ben de direkt adrese teslim sorayım belki o zaman kafamdaki sorulara cevap bulabilirim.
Ben de yumurta rezervi azlığı var eşimde problem yok. Şimdi bana tedavi uygulanırken muhtemelen yumurtaları uyarma ağırlıklı olacak.
1. Sorularım şu adetliyken gittiğimde hemen yumurta uyarıcı iğneleri veriyor ve başlıyor muyuz?
2. İğnelere başladıktan ne kadar sonra ilk yumiler toplanıyor. Yani bir yumurta toplama dönemi ne kadar sürüyor?
3. Her hastasında yumurta havuzu oluşturuyor mu? Yani ilkinde kaç tane döllenirse yeterli oluyor? Bu işi kaç tekrar yaparız?
4. Anladığım kadarıyla yumurta toplama aşamasında 2.500 veriliyormuş, peki ilaçlar ne kadar tutuyor bu aşamada?
5. 2. yumurta toplama aşamasına geçerse tekrar adet olmayı bekleyip öyle mi geçiyoruz. Yumurta toplama aşaması adet düzenini değiştiriyor mu?
6. Tüm hastalarında dondurulmuş mu koyuyor? Hemen koyduğu yok mu?
7. Histo aşaması yumurtalar toplandıktan sonra adet olunca mı başlıyor? O ne kadar sürüyor?
8. Özet olarak 1 kere yumurta toplanan bir hastada yumi toplma, histo, transfer ne kadar sürer?
Sorularımla boğdum sanırım çok özür dilerim ama o kadar aklımı kurcalıyor kiiii
Bu arada başka cevaplayan olursa da seve seve kabul ederim
canım ara sorkaan bey aklındakileri yanıtlar. ben bikerede maksimum 200-300 falan ödedim sanırım emin değilim çok oldu ama bundan daha fazla değildi.saol cnm cvp icin,,bana kaan bey dondurulmus transfer yaptigindan hic bahsetmedi..bn türkiyede yasamiyorum cnm,,gidip gelmek sorun oluo,, historoskopiyi falan bile burdan okudum ,,ama iyi oldu gitmeden arayip konusucam ztn kaan beyle,,,ona göre giderim artik..biz esimle beraber ilac kullaniyoruz ..evet esimin vitaminleri brzdaha fazla ..siz ne kadar ödediniz vitaminlere
canım yumilerin büyüyorsa hiç elleşme ters tepmesin sadece sağlıklı beslenSelam canlarim.bugun kaan beyle gorusmemiz guzel gecti.yarin ignelere basliuorum.onumuzdeki sali gorelim ona gore toplama gunu brlirleyelim dedi.yumiler bolmus yine nazar degmesinbu donemde tavsiyeleriniz varmi kizlar.yumurta kalitesi icin tuketmem gereken seyler varmi acaba canlar.
Canım çok sevindim. Hadi hayırlısı olsun. Salı günü nasipse ben de gideceğim. Belki denk geliriz. Bu arada telefonum bozuldu , tamirde. Gruba dahil olamıyorum. Bütün rehberim gitti. Kızlara slm söyle canım.Selam canlarim.bugun kaan beyle gorusmemiz guzel gecti.yarin ignelere basliuorum.onumuzdeki sali gorelim ona gore toplama gunu brlirleyelim dedi.yumiler bolmus yine nazar degmesinbu donemde tavsiyeleriniz varmi kizlar.yumurta kalitesi icin tuketmem gereken seyler varmi acaba canlar.
kac ay kullandin vitaminleri,,bizim 3 aycanım ara sorkaan bey aklındakileri yanıtlar. ben bikerede maksimum 200-300 falan ödedim sanırım emin değilim çok oldu ama bundan daha fazla değildi.
ben çok kısa kullandım 1.5 ay kadar canım yani opu öncesi o kadar sonrasındada kullandımkac ay kullandin vitaminleri,,bizim 3 ay
arkadaşın da dediği gibi yaradan seni en kısa zamanda bebeğine kavuştururda bugünkü acılarını unutursun....canıım ne söylenirse söylensin eminimki acını dindirmez. Allah yar ve yardımcın olsun seni anlıyoruz aynı acıları yaşadık Rabbim kucağına hayırlı ve sağlıklı bir evlat veriride unutursun herşeyi zamanla. çok geçmiş olsun
şimdiye kadar olan beslenme tarzın zaten yumurta kalitesini etkiledi etkileyeceği kadar...bundan sonrasında olabildiğince doğal beslen ve mutlu et kendini...Selam canlarim.bugun kaan beyle gorusmemiz guzel gecti.yarin ignelere basliuorum.onumuzdeki sali gorelim ona gore toplama gunu brlirleyelim dedi.yumiler bolmus yine nazar degmesinbu donemde tavsiyeleriniz varmi kizlar.yumurta kalitesi icin tuketmem gereken seyler varmi acaba canlar.
hay aklınla bin yaşa bende senin gibi sorular sorup, bi kaç cevap alıp, aldıklarımı da tam anlamayıp oturuyorum aşaacycas arkadaşım ne zamandır soruyorum ama arkadaşlardan tam cevap alamadım bir türlü. Ben de direkt adrese teslim sorayım belki o zaman kafamdaki sorulara cevap bulabilirim.
Ben de yumurta rezervi azlığı var eşimde problem yok. Şimdi bana tedavi uygulanırken muhtemelen yumurtaları uyarma ağırlıklı olacak.
1. Sorularım şu adetliyken gittiğimde hemen yumurta uyarıcı iğneleri veriyor ve başlıyor muyuz?
2. İğnelere başladıktan ne kadar sonra ilk yumiler toplanıyor. Yani bir yumurta toplama dönemi ne kadar sürüyor?
3. Her hastasında yumurta havuzu oluşturuyor mu? Yani ilkinde kaç tane döllenirse yeterli oluyor? Bu işi kaç tekrar yaparız?
4. Anladığım kadarıyla yumurta toplama aşamasında 2.500 veriliyormuş, peki ilaçlar ne kadar tutuyor bu aşamada?
5. 2. yumurta toplama aşamasına geçerse tekrar adet olmayı bekleyip öyle mi geçiyoruz. Yumurta toplama aşaması adet düzenini değiştiriyor mu?
6. Tüm hastalarında dondurulmuş mu koyuyor? Hemen koyduğu yok mu?
7. Histo aşaması yumurtalar toplandıktan sonra adet olunca mı başlıyor? O ne kadar sürüyor?
8. Özet olarak 1 kere yumurta toplanan bir hastada yumi toplma, histo, transfer ne kadar sürer?
Sorularımla boğdum sanırım çok özür dilerim ama o kadar aklımı kurcalıyor kiiii
Bu arada başka cevaplayan olursa da seve seve kabul ederim
Sonra adetin 2. ve ye 3. günü yumurta geliştirici iğnelere başlıyacaksın yaklaşık 2 hafta boyunca günde 2 bazen 3 tane iğne vurulacaksın (ama gözünü korkutmayayım genelde iki iğne arada üç )en son çatlatma iğnesi ve hoppp gelsin yumiler :)hay aklınla bin yaşa bende senin gibi sorular sorup, bi kaç cevap alıp, aldıklarımı da tam anlamayıp oturuyorum aşaa
kaç bilinmeyenlidenklem gibi geldi bana bu tüp bebek iş...
misal şimdi saizen iğneye başladım 12 doz kullanacakmışım...o da ayın 24 üne kadar tekabül ediyor... arada
perşembe duphastone kullanacam 5 gün boyunca.. sonra adet görecekmişim. arayacam doktoru randevu alacam...
sonrası kocaman bi soru işareti
10 haftalik oluncaya kadar cnmcvz bu bandı(clamara forte) kaçıncı haftaya kadar kullanacagız.bir bilgin varmı.
Tesekkur ederim.kaan bey ilaclari 9. haftanin sonuna kadar ic demisti.banti sormayi unutmusuz.10 haftalik oluncaya kadar cnm