- 14 Eylül 2013
- 328
- 565
-
- Konu Sahibi mavinehir17
- #9.301
Saol canim.yaklasik 1.5 ay kadar kullandim.bugunde ignelere baslicaz aksilik olmazssSlm cnm ,,hayirli olsun ins..ne kadar kullandin vitaminlerini tedaviden önce
Canim kaan bey oncelikle taze transfer yapmiyor.mutlaka embriuolari dondurup sonraki aya transfer yapiuormus.bu yuzdrn surec biraz farkli.oncelikle gerekli vitaminlrre basliuorsun sonra yumurta gelistirme ve toplama,ardindan histo ve daha sonra rahim kalinlastirip transfer.bunlari belli bi zamana yayarak yapiyor kaan bey.vucudu dinlendire dinlendire canimTamam cnm simdi anladim cnm cok saol ..tesekkür ederim.. tedavin hayirli olsun
selam canım. benimde yumurta rezervim az. ve 10 gün önce 3. opumu oldum maalesef hepsi boş çıktı. 4. opuya hazırlık yapacağız mart sonunda. bu durum senin gözünü korkutmasın. sorularına gelince;@cycas arkadaşım ne zamandır soruyorum ama arkadaşlardan tam cevap alamadım bir türlü. Ben de direkt adrese teslim sorayım belki o zaman kafamdaki sorulara cevap bulabilirim.
Ben de yumurta rezervi azlığı var eşimde problem yok. Şimdi bana tedavi uygulanırken muhtemelen yumurtaları uyarma ağırlıklı olacak.
1. Sorularım şu adetliyken gittiğimde hemen yumurta uyarıcı iğneleri veriyor ve başlıyor muyuz?
2. İğnelere başladıktan ne kadar sonra ilk yumiler toplanıyor. Yani bir yumurta toplama dönemi ne kadar sürüyor?
3. Her hastasında yumurta havuzu oluşturuyor mu? Yani ilkinde kaç tane döllenirse yeterli oluyor? Bu işi kaç tekrar yaparız?
4. Anladığım kadarıyla yumurta toplama aşamasında 2.500 veriliyormuş, peki ilaçlar ne kadar tutuyor bu aşamada?
5. 2. yumurta toplama aşamasına geçerse tekrar adet olmayı bekleyip öyle mi geçiyoruz. Yumurta toplama aşaması adet düzenini değiştiriyor mu?
6. Tüm hastalarında dondurulmuş mu koyuyor? Hemen koyduğu yok mu?
7. Histo aşaması yumurtalar toplandıktan sonra adet olunca mı başlıyor? O ne kadar sürüyor?
8. Özet olarak 1 kere yumurta toplanan bir hastada yumi toplma, histo, transfer ne kadar sürer?
Sorularımla boğdum sanırım çok özür dilerim ama o kadar aklımı kurcalıyor kiiii
Bu arada başka cevaplayan olursa da seve seve kabul ederim
Selam canim sordugun sorular kisiye gore o kadar degisken ki sana ne desem yalan olur.oncelikle hemen ignelere baslamiuor vitamin destediyle basliuosun.eger gerekli gorurse tekrar tekrar yumurta toplama yapip havuz olusturuyor.kesinliklr dondurulmus transfer yapiyor.histoyida yumurta toplamadan sonraki adet bitiminde yapiyor canim.yumurtalarin toplama sureside senin yumilere bagli canim herkesde farklidir bu durum tabi ilac dozu ve fiyatida degisken kisiye ve soruna gore@cycas arkadaşım ne zamandır soruyorum ama arkadaşlardan tam cevap alamadım bir türlü. Ben de direkt adrese teslim sorayım belki o zaman kafamdaki sorulara cevap bulabilirim.
Ben de yumurta rezervi azlığı var eşimde problem yok. Şimdi bana tedavi uygulanırken muhtemelen yumurtaları uyarma ağırlıklı olacak.
1. Sorularım şu adetliyken gittiğimde hemen yumurta uyarıcı iğneleri veriyor ve başlıyor muyuz?
2. İğnelere başladıktan ne kadar sonra ilk yumiler toplanıyor. Yani bir yumurta toplama dönemi ne kadar sürüyor?
3. Her hastasında yumurta havuzu oluşturuyor mu? Yani ilkinde kaç tane döllenirse yeterli oluyor? Bu işi kaç tekrar yaparız?
4. Anladığım kadarıyla yumurta toplama aşamasında 2.500 veriliyormuş, peki ilaçlar ne kadar tutuyor bu aşamada?
5. 2. yumurta toplama aşamasına geçerse tekrar adet olmayı bekleyip öyle mi geçiyoruz. Yumurta toplama aşaması adet düzenini değiştiriyor mu?
7. Histo aşaması yumurtalar toplandıktan sonra adet olunca mı başlıyor? O ne kadar sürüyor?
8. Özet olarak 1 kere yumurta toplanan bir hastada yumi toplma, histo, transfer ne kadar sürer?
canıım ne söylenirse söylensin eminimki acını dindirmez. Allah yar ve yardımcın olsun seni anlıyoruz aynı acıları yaşadık Rabbim kucağına hayırlı ve sağlıklı bir evlat veriride unutursun herşeyi zamanla. çok geçmiş olsunBenim bebegim öldü canım listeden silebilirsin beni tedaviye devam etmeyeceğim
canım neden adetin 2. veya 3. günü gidiyorsun.muayenede ne yapıyor adetliykenadetin 2, yada 3, günü gidiyorsun canım :)
adetliyken jinekolik muayene ediyor yumurtalıklar ve rahim tedavi hakkında daha sağlıklı bilgi veriyor.canım neden adetin 2. veya 3. günü gidiyorsun.muayenede ne yapıyor adetliyken
teşekkür ederim canımadetliyken jinekolik muayene ediyor yumurtalıklar ve rahim tedavi hakkında daha sağlıklı bilgi veriyor.
iSizin yasiniz kac amh onemlimi kac cikacagi ben bir tup denemen oldu iki cikti biri saglikliydi ben 28 yasindayimSelam canim sordugun sorular kisiye gore o kadar degisken ki sana ne desem yalan olur.oncelikle hemen ignelere baslamiuor vitamin destediyle basliuosun.eger gerekli gorurse tekrar tekrar yumurta toplama yapip havuz olusturuyor.kesinliklr dondurulmus transfer yapiyor.histoyida yumurta toplamadan sonraki adet bitiminde yapiyor canim.yumurtalarin toplama sureside senin yumilere bagli canim herkesde farklidir bu durum tabi ilac dozu ve fiyatida degisken kisiye ve soruna gore
saol cnm cvp icin,,bana kaan bey dondurulmus transfer yaptigindan hic bahsetmedi..bn türkiyede yasamiyorum cnm,,gidip gelmek sorun oluo,, historoskopiyi falan bile burdan okudum ,,ama iyi oldu gitmeden arayip konusucam ztn kaan beyle,,,ona göre giderim artik..biz esimle beraber ilac kullaniyoruz ..evet esimin vitaminleri brzdaha fazla ..siz ne kadar ödediniz vitaminlereD dstn24 canım kaan bey bahsetmiştir belki kendisi dondurulmus embriyo transferi yapiyor yani rahimi bur yada duruma ve hastaligina göre iki ay dinlendiriyor benim yumurta toplamam temmuzda oldu transferim kasımda biraz uzundu.
Zu_zu arkadasimizin dedigi gibi tedaviye baslayana arkadar yani yunurta gekistirmeye sanırım her adet döneminde odeniyor 200 tl ben adet değilken gittim adette gittigimde daha yeni oldugu icon almadilar bir sonraki adete yumurta takip ucreti olan 500 tl odeyince sonrasinda hiç odeme yapmadik opu gününe kadar. Ve sonrasinda transfere kadar.
Vitaminler herkesin farklı ymturuyordur hastaligina göre hele erkek vitaminleri sanirim çok daha fazla çünkü brn sizin dediginiz miktarlarda hiç ödeme yapmadim.
@cycas arkadaşım ne zamandır soruyorum ama arkadaşlardan tam cevap alamadım bir türlü. Ben de direkt adrese teslim sorayım belki o zaman kafamdaki sorulara cevap bulabilirim.
Selam ben de elimden geldiği kadar yardımcı olayım. Yumurta toplama işlemlerinde benden deneyimlisi olamaz :)
1- Tedaviye göre değişiyor. Ben de 4 toplama yapıldı neredeyse hepsinde ayrı bir yöntem uyguladı Kaan Bey. Genelde adet döneminde önce saizen iğne ile başlıyorsun ve sonra asıl iğnelerle devam ediyorsun. Tabi artık vitaminler kullanılmış ve tedaviye başlamaya karar verilmişse..
2- Bu da yine kişiye göre değişiklik gösterir. Benim yumurtalarım nazlı maalesef 16 günde büyüyor. kiminin 10 günde. Bunu ancak seni kontrole çağırdığı zaman yumurtanın durumuna göre anlayacaksın.
3- Yumurta rezervi yetersiz hastalar için havuz oluşturmak zorunda. Kendimden örnek vereceğim. İlk toplamada şansımıza bir yumurta toplandı ve embriyo oldu. Bir tane ile transfere gitmek istemediği için en az 1 tane daha yumurta toplama yapmak istedi. Hala yumurta oluşturma aşamasındayım. Ama mesela bir arkadaşımın 5 yumurta toplandı. 2 si embriyo oldu. ve ikisi de transfer edildi. Şimdi hamile. Başka bir arkadaşımın 10 tane kardan bebeği var mesela. Onda tekrar yumurta toplama işlemi yapmasına gerek yok.
4- Kişiye göre değişiyor. Tüm soruların cevapları öyle maalesef. Yumurta yavaş büyürse iğnelere devam edileceği için ilaç ücretleri artar. Benim genel itibariyle ilaçlar 2000-2200 arası tutmuştu.
5- Yumurta toplamadan sonra Kaan Bey adet düzenleyici hap veriyor. Genelde yumurta toplandıktan sonra 10 günlük ilaç bunlar. O ilaçlar bitince de adet oluyorsun. Kaan Bey gerekli görürse yine adet düzenleyici verebilir. Yumurta toplama işlemi geçtikten sonra tabi adet olacaksın. Sonrasında tedavinin sürecini yine kontrolde belirleyecek Kaan Bey.
6- Genelde dondurulmuş yumurta transferini tercih ediyor. Benim transfer olmadığı için bilemiyorum. Ama Ekim ayından beri dondurulan kardan bebeğim var bir tane. Transferde o kullanılacak inşallah.
7- Genelde arkadaşlarımın o şekilde gerçekleşmiş. Ama buna Tabi Kaan Bey karar verecek. Bir aksilik yoksa o şekilde oluyor.
8- Kişisine göre değişiyor cevabını vereceğim bir soru daha :) Mesela ben 23 Nisan 2013'te tedaviye başladım bir senesi olacak hala havuz oluşturma aşamsındayım. Ama benden sonra başlayıp her şey yolunda giden ve hamile kalan arkadaşlarım var. En az 2-3 ay vitamin kullandırıyor. Sonrasındeki işlemler yumurta toplama 15 gün desen. bir adet bekliyorsun. Sonra histo. Histodan 15 gün sonra da transfer.
Şanslıysan 2-3 ayda bile transfer olur.
Umarım yardımcı olabilmişimdir :)
Cnm historoskopiden sorna bir agri sizi kanama oluyormu ,,yani sonrasinda yatmak gerekiyormu ??Selam ben de elimden geldiği kadar yardımcı olayım. Yumurta toplama işlemlerinde benden deneyimlisi olamaz :)
1- Tedaviye göre değişiyor. Ben de 4 toplama yapıldı neredeyse hepsinde ayrı bir yöntem uyguladı Kaan Bey. Genelde adet döneminde önce saizen iğne ile başlıyorsun ve sonra asıl iğnelerle devam ediyorsun. Tabi artık vitaminler kullanılmış ve tedaviye başlamaya karar verilmişse..
2- Bu da yine kişiye göre değişiklik gösterir. Benim yumurtalarım nazlı maalesef 16 günde büyüyor. kiminin 10 günde. Bunu ancak seni kontrole çağırdığı zaman yumurtanın durumuna göre anlayacaksın.
3- Yumurta rezervi yetersiz hastalar için havuz oluşturmak zorunda. Kendimden örnek vereceğim. İlk toplamada şansımıza bir yumurta toplandı ve embriyo oldu. Bir tane ile transfere gitmek istemediği için en az 1 tane daha yumurta toplama yapmak istedi. Hala yumurta oluşturma aşamasındayım. Ama mesela bir arkadaşımın 5 yumurta toplandı. 2 si embriyo oldu. ve ikisi de transfer edildi. Şimdi hamile. Başka bir arkadaşımın 10 tane kardan bebeği var mesela. Onda tekrar yumurta toplama işlemi yapmasına gerek yok.
4- Kişiye göre değişiyor. Tüm soruların cevapları öyle maalesef. Yumurta yavaş büyürse iğnelere devam edileceği için ilaç ücretleri artar. Benim genel itibariyle ilaçlar 2000-2200 arası tutmuştu.
5- Yumurta toplamadan sonra Kaan Bey adet düzenleyici hap veriyor. Genelde yumurta toplandıktan sonra 10 günlük ilaç bunlar. O ilaçlar bitince de adet oluyorsun. Kaan Bey gerekli görürse yine adet düzenleyici verebilir. Yumurta toplama işlemi geçtikten sonra tabi adet olacaksın. Sonrasında tedavinin sürecini yine kontrolde belirleyecek Kaan Bey.
6- Genelde dondurulmuş yumurta transferini tercih ediyor. Benim transfer olmadığı için bilemiyorum. Ama Ekim ayından beri dondurulan kardan bebeğim var bir tane. Transferde o kullanılacak inşallah.
7- Genelde arkadaşlarımın o şekilde gerçekleşmiş. Ama buna Tabi Kaan Bey karar verecek. Bir aksilik yoksa o şekilde oluyor.
8- Kişisine göre değişiyor cevabını vereceğim bir soru daha :) Mesela ben 23 Nisan 2013'te tedaviye başladım bir senesi olacak hala havuz oluşturma aşamsındayım. Ama benden sonra başlayıp her şey yolunda giden ve hamile kalan arkadaşlarım var. En az 2-3 ay vitamin kullandırıyor. Sonrasındeki işlemler yumurta toplama 15 gün desen. bir adet bekliyorsun. Sonra histo. Histodan 15 gün sonra da transfer.
Cnm historoskopiden sorna bir agri sizi kanama oluyormu ,,yani sonrasinda yatmak gerekiyormu ??
ah ah o aşamaya gelemedim ki. ama basit bir işlem olduğu söyleniyor. yaptıran arkadaşlar tabi daha detaylı bilgi verirler.Cnm historoskopiden sorna bir agri sizi kanama oluyormu ,,yani sonrasinda yatmak gerekiyormu ??
Canım bilgiler için çok teşekkür ederim. Zaman ayırmışsın zahmet olmuş.selam canım. benimde yumurta rezervim az. ve 10 gün önce 3. opumu oldum maalesef hepsi boş çıktı. 4. opuya hazırlık yapacağız mart sonunda. bu durum senin gözünü korkutmasın. sorularına gelince;
1- eğer yumurta rezervin az ise hemen iğnelere başlamıyorsun. ben ilk opudan önce 3,5 aya yakın vitamin kullandım ve biesteron. yumurta sayısı ve kalitesini arttırmaya yönelik. sanmıyorum ama adetliyken Kaan bey iyi görürse belki bir ihtimal başlar.
2- iğnelere başladıktan 1 hafta sonra kaan bey kontrole çağırıyor yumurtalar cevap veriyormu diye. eğer güzel güzel büyüyorsa yumilerin 12. gün gibi yumurtaların toplanıyor 18-19 mm geldiğinde.
3-ben havuz oluşturuyorum. 2 kardan bebeğim var ama sanırım daha iyisini istiyor kaan bey ve bende 1 tane daha embriyom olunca transfere geçmek istiyorum. eğer sayı ve kalite olarak yeterli görmeZse havuz sistemi yapabilirsiniz.
4- yumurta toplama süresinde ücretin tamamı veriliyor. yani iğnelere başladığında 500tl takip ücretini aldıktan sonra opu zamanında kalan 4000 tl alınıyor. ama yok havuz sistemi uygulanırsa diğer opulardan 2500 tl alınıyor. ilaçlara yani iğnelere gelince onlarda markasına göre farklılık gösteriyor ve kullandığın sayıya göre. ben en yüksek doz kullanıyordum ve 1200 tl ile 2100 tl oluyordu. gonalf verirse en pahalısı o ama bulvar eczanesinden alırsan güzel bir indirim yapıyorlar.
5- eğer 2. opu olursa arkadan gelen varmı diye bakar kaan bey. yani taslak halinde gözüken. opudan sonra onları geliştirmek isteyebilir iğnelere devam edersin. yada adet düzenleyici verir ve adetin geldiğinde diğerine başlarsın. ard arda olunca adet şaşıyor tabiki.
6- evet herkrse dondurulmuş embriyo koyuyor. çünkü transfer zamanına kadar rahim dinlenmiş istenilen kalınlığa gelmiş oluyor ortam hazırlanıyor. tutma şansını yükseltiyor. zaten transfer öncesi histo olunuyor. ve bu işlemde embriyonun tutunmasını kolaylaştırıyor.
7-sanırım bir iğne var o iğne olursan opudan sonra adet beklemeden oluyorsun. ama yok olmazsan o zaman bir adet dönemi geçmesi bekleniyor sanırım. bunu bilen arkadaşlar daha iyi yanıtlar. ben daha o aşamaya gelemedim
8- bu soruyada arkadaşlar cvp versin
senin amh ve fsh nasıl. yaş kaç acaba. ilk kez mi tüp yaptırıyorsun. bu arada ben geçen sene hazirandan beri geliyorum. eskidim artık...
Çok teşekkür ederim arkadaşım değerli bilgiler için...Selam ben de elimden geldiği kadar yardımcı olayım. Yumurta toplama işlemlerinde benden deneyimlisi olamaz :)
Bu arada Allah sana peygamber sabrı vermiş resmen 1 yıl ne demek yaa... Düşünüyorum da hiçbirimiz bu iş için gösterdiğimiz sabrı başka işlere gösteremeyiz herhalde. Allah bu yolda yardımcımız olsun ve bizi bir an evvel bebişlerimize kavuştursunSelam ben de elimden geldiği kadar yardımcı olayım. Yumurta toplama işlemlerinde benden deneyimlisi olamaz :)
amh değerin çok iyi. fsh benimde yüksekti ama her ay farklılık gösteriyor sanırım stres sıkıntı üzüntü bu değerin artmasında çok etkili. fsh yumurtaların büyümesi için komut veren bir hormon (folikül uyarıcı hormon). eğer yüksekse değer kendiliğinden yumurtalar büyümüyor. o yüzden gebelik elde edilmesi güçleşiyor. Kaan bey için fsh değil adetliyken görmüş olduğu taslaklar önemli. 10 tane görülmüş. sayı iyi. iğnelerde fsh etkili. yani uyarıcı nitelikli bu yüzden yumurtalar büyüyor. myom bende de var ama engel değil gebelik için. vitaminler dediğin gibi b,c,d,e koenzim ve başkaları da var tabi. ben de yaklaşık 9 aydır bu vitaminleri kullanıyorum. kaan bey istediğimiz şekilde embriyo elde edene kadar kullanmamı istedi. ara ara tahliller istedi duruma göre ilaçları değiştirdi veya çıkardı. eğer kaan bey tedaviye başlarız diyorsa başlayın. ama vitaminleri biraz daha kullan öyle başlayalım da diyebilir. kaan beye güvenin. herkese aynı tip tedavi uygulamıyor. yaşında daha genç. başka sorun olursa seve seve cevaplarım. bu arada arı sütü bal polen de tüketCanım bilgiler için çok teşekkür ederim. Zaman ayırmışsın zahmet olmuş.
Ben zaten Kaan Bey ile Aralık ayında tanıştım ve o zamandır vitamin desteği alıyorum.
Amh 4,3 ama fsh berbat 30 çıkmaya başladı 2 aydır. Yaş 27 ve ilk tüp deneyimim.
Kaan Bey, FSH ı önemsemediğini amh ve yumurtalarımın durumunun iyi olduğunu söyledi.
Kaan Beye Histeroskopi oldum kanallar da açık çıktı.
Ama bence belli ki fsh birşeyleri etkiliyor 9 aydır hamile kalamıyorum. Bir de sol tüpte kist gibi bir şey var ama önemsiz 1,5-2 cm.
Kaan Bey, ocak ayında histeroskopi çekti ve şimdilik durum bu istediğinde tedaviye başlarız diye yolladı. Acelemiz yok dedi.
Ama ben dayanamıyorum artık bir de korku sardı çünkü daha önceden buradaki doktorum 15 taslak falan görürken şimdi 10 taslak görmeye başladı. Ya ani azalırsa diyorum.
Mart ayında tedaviye başlamak istiyorum .
Vitaminler dediğiniz klasik vitaminler mi yani e, b, c, inofolik, koenzim gibi vitaminler mi yoksa asıl tedavide farklı vitaminler mi oluyor? Ben 3 aydır bu dediklerimi kullanıyorum zaten. Bu boşa geçirilmiş vakit değil değil mi;?