- 20 Ekim 2016
- 2.992
- 2.317
- 37
-
- Konu Sahibi mavinehir17
- #20.201
Canım meraba bugun embriyoloğ aradı kalan embriyolarım 6,8,11 hücreli ve kaliteli olduğunu söyledi nezaman istersen transfer ederiz önemli olan senin kendini hazır hissetmen dedi.Ben şuan cok kararsızım ya yine olmazsa elimde hiç embriyo da kalmayacak ne yapacağımı bilmiyorum. Buarada Türkiye de son 1 ayımız bu ay olmazsa 6 ay sonraya kalacakKaan Bey negatiflerden sonra cok net birsey soyleyemiyor, en azindan bana ve burdan takip ettigim kadari ile bazi arkadaslara dahil pek cok sebep olabilir demis. Genelde 2.nci negatiften sonra eger yaptirmadiysaniz genetik test ve ERA testi var onlari oneriyor cnm. ERA testi transfere hazirlar gibi rahim kalinlastiriliyor yine ayni ilaclarla, transfer gunu embriyo transferi yapilmadan anestezi uygulanip rahimden bir parca aliniyor, yurt disina gonderiliyor. Sonuc 20 gunde falan cikiyor. Rahim transfer gunu embriyo kabul etmeye uygun olup olmadigini arastiriyorlar. Ben yaptirdim, transfer gununden once benim rahim embriyoyu kabul edebiliyormus diye sonuc cikti.
Bende embriyologla tel.da gorustum, benim son embriyolar kac hucreli ogrenmek istiyorum dedim, bana cozulurken hucre sayilari degisebilir gibi bisey soyledi, dosyanizi acmam gerek dedi ve geri donen olmadi cnm... Senin bir tanesi 11 hucreli olan belki 9 hucreli olarak cozduruldu diyecem ama hemsirenin dedikleri de tutarli degil??? Neyse yuz yuze gorusmek daha iyi olur sanirim...
haklısınız çok zor bir süreç..bende kaan beyin iyi bir doktor olduğuna inanıp bu yola girdim bakalım umarım emeklerimize değer..cvp için teşekkür ediyorum..Merhaba.öncelikle.Hayırlısı.olsun.ve.bu.yolda.mutlaka.çok.sabırlı.ve .güçlü.olmalısın.benimde.amh:0.13idi.ve.fsh:21.5du.menopoza.giriyordum.tabiki.ilk.yumurta.toplamaya. 3.ayda.başladık.önce.vitaminlerle.desteklemek.istedi.ve .illaki.bir.etkisi.vardır.ben.tedavim.boyunca.hiç.aksatmadan.ne.verdiyse.kullandım.ayrıca.tanıdık.bir.aktardan.arı.sütü.bal.polen.yaptırıp.tedavi.boyunca.yedim.ve .incir.kürü.uyguladım.kahve.çay.hiç.tüketmedim.ve.haftada. 2kere.balık.tükettim.sağlıklı.beslendim.tavsiyem.yumurta.üretimi.az.veya.kalitesiz.çıkma.ihtimali.her.zaman.var.özellikle.bizde.elin.boş.kalabilir.defalarca.denemen.gerekebilir.havuz.sistemi.uygulayacaktır.embriyo.elde.edene.kadar.buyuzden.hem.psikolojik.hemde.maddi.acıdan.güçlü.olmalısın.benim.bir.dezavantajim.vardı.tedaviye.başladığımda. 34.yaşındaydım.hiç.yılmadım.pes.etmedim.ve.şuan.bebeklerim. 11.aylık.çok.şükür.darısı.inşallah.sizlerin.başına.
alla bağışlasın inşallah...teşekkür ederimMerhaba.öncelikle.Hayırlısı.olsun.ve.bu.yolda.mutlaka.çok.sabırlı.ve .güçlü.olmalısın.benimde.amh:0.13idi.ve.fsh:21.5du.menopoza.giriyordum.tabiki.ilk.yumurta.toplamaya. 3.ayda.başladık.önce.vitaminlerle.desteklemek.istedi.ve .illaki.bir.etkisi.vardır.ben.tedavim.boyunca.hiç.aksatmadan.ne.verdiyse.kullandım.ayrıca.tanıdık.bir.aktardan.arı.sütü.bal.polen.yaptırıp.tedavi.boyunca.yedim.ve .incir.kürü.uyguladım.kahve.çay.hiç.tüketmedim.ve.haftada. 2kere.balık.tükettim.sağlıklı.beslendim.tavsiyem.yumurta.üretimi.az.veya.kalitesiz.çıkma.ihtimali.her.zaman.var.özellikle.bizde.elin.boş.kalabilir.defalarca.denemen.gerekebilir.havuz.sistemi.uygulayacaktır.embriyo.elde.edene.kadar.buyuzden.hem.psikolojik.hemde.maddi.acıdan.güçlü.olmalısın.benim.bir.dezavantajim.vardı.tedaviye.başladığımda. 34.yaşındaydım.hiç.yılmadım.pes.etmedim.ve.şuan.bebeklerim. 11.aylık.çok.şükür.darısı.inşallah.sizlerin.başına.
Canım meraba bugun embriyoloğ aradı kalan embriyolarım 6,8,11 hücreli ve kaliteli olduğunu söyledi nezaman istersen transfer ederiz önemli olan senin kendini hazır hissetmen dedi.Ben şuan cok kararsızım ya yine olmazsa elimde hiç embriyo da kalmayacak ne yapacağımı bilmiyorum. Buarada Türkiye de son 1 ayımız bu ay olmazsa 6 ay sonraya kalacak
İnşallah dediğiniz gibi Allah daha fazla aratmaz sizi de hepimizi de , ne zorlu süreç hepimiz ayrı ayrı neler yaşıyoruz meleklerimize kavuşmak için kendim için ne kadar istiyorsam isteyen herkes için de o kadar istiyorum Allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin en tez zamanda inşallahSenin kalan embriyolar iyiymis ne guzel :) Cnm bence sen acele etme, zaten negatiften sonra 2 adet gectikten sonra genelde yeni transfer hazirligina basliyorlar. Apar topar olmaz bence vucudumuz o kadar hormon aliyo, kolay bi surec degil ki tup bebek... Hem fiziksel hem psikoljik olarak yipratici, maddi yonu hic soylemiyorum bile... Yasin da genc, belki kendiliginden olur :) Kalan son embriyolar olunca korku artiyo haklisin, bende ayniyim cok korkuyorum tutmazsa sil bastan baslamak gozumu korkutuyo ama benim yasim 36 bekleme luksum yok maalesefBuna ragmen ben 2.nci negatifi haziranda aldim cnm, transfer bir aksilik olmazsa ocakta olacak dusun 6 ayda yeni transfer olabilir ins. Soku atlat, ERA testi, menapoz sureci derken yilda ancak 2 deneme yapabilirim. Allah daha fazla aratmasin ins.
Embriyoloğ da cok olumlu konuştu bugun,hatta dediki bizim doğamızda var doğurganlık sakın anne olamayacağım diye düşünme yaşında genç dedi cok mutlu oldum.Transfer konusunu eşim bana bıraktı zaten ay sonu yurtdışına gidiyoruz eşimin işi için artık 6 ayda bir türkiyeye geligelicez.Şimdi tek düşüncem gitmeden hemen yaptırsam mı ?inşallah sende bu denemende bebeğine kavuşursun cnm allah yüzümüzü güldürsün inşallah olumlu düşünelim olumlu olsunSenin kalan embriyolar iyiymis ne guzel :) Cnm bence sen acele etme, zaten negatiften sonra 2 adet gectikten sonra genelde yeni transfer hazirligina basliyorlar. Apar topar olmaz bence vucudumuz o kadar hormon aliyo, kolay bi surec degil ki tup bebek... Hem fiziksel hem psikoljik olarak yipratici, maddi yonu hic soylemiyorum bile... Yasin da genc, belki kendiliginden olur :) Kalan son embriyolar olunca korku artiyo haklisin, bende ayniyim cok korkuyorum tutmazsa sil bastan baslamak gozumu korkutuyo ama benim yasim 36 bekleme luksum yok maalesefBuna ragmen ben 2.nci negatifi haziranda aldim cnm, transfer bir aksilik olmazsa ocakta olacak dusun 6 ayda yeni transfer olabilir ins. Soku atlat, ERA testi, menapoz sureci derken yilda ancak 2 deneme yapabilirim. Allah daha fazla aratmasin ins.
Embriyoloğ da cok olumlu konuştu bugun,hatta dediki bizim doğamızda var doğurganlık sakın anne olamayacağım diye düşünme yaşında genç dedi cok mutlu oldum.Transfer konusunu eşim bana bıraktı zaten ay sonu yurtdışına gidiyoruz eşimin işi için artık 6 ayda bir türkiyeye geligelicez.Şimdi tek düşüncem gitmeden hemen yaptırsam mı ?inşallah sende bu denemende bebeğine kavuşursun cnm allah yüzümüzü güldürsün inşallah olumlu düşünelim olumlu olsun
Cnm şimdilik kullandığım ilaçlar ilk transferdekilerle aynı ancak riske atmak istemiyorum dedim Kaan bey de 4 günde bir yapılan bir iğne ekleyecek bu sefer.sanırım onu haftadaki kontrolümde ekleyecekInsallah bu sefer tutunur bebislerin, senin ve hepimiz icin dua ediyorum cnm... bu transfer icin Kaan bey degisik birsey yapacak mi acaba merak ettim?
Canım aynı ilaçlar derken bir zahmet yazar mısın? Benim birkaç eksik ilaçlarım var ilkine göre. Unutmuş olma ihtimali yoktur dimi hemşirenin. Prednol ecopirin cyclo progynova b12 vagifem birde vitamin var. Jel progestan falan yok bu sefer??????Cnm şimdilik kullandığım ilaçlar ilk transferdekilerle aynı ancak riske atmak istemiyorum dedim Kaan bey de 4 günde bir yapılan bir iğne ekleyecek bu sefer.sanırım onu haftadaki kontrolümde ekleyecek
Ay çok az kalmış canım. Hadi inşallah bu kez olur da güzel haberlerle gelirsin.Arkadaşlar merhaba ben bugün gittim Kaan beye çok şükür herşey yolunda şimdilik.haftsya Çarşamba tekrar kontrol edecek eğer yine yolundaysa diğer pazartesi için transfer dedi.nolur dua edin bu sefer tutsun nolur allahım yaaaa çok istiyoruz rabbim yüzümüze baksın bu sefer
Bence tabi ki olmaz ne ilgisi var. Çoğu insan da istemeden plansız hamile kalıyor onları bebeklerinin zekası gelişmemiş mi oluyor? Bence biz bu açıdan bir tık daha şanslı gruptayız gebeliğin başından beri haberimiz olduğu için vitaminleri de kullanıyor oluyoruz.Kızlar herkes hamile kalmayı planladığı tarihten 3 ile 6 ay öncesinde folic acid kullanmaya başlıyor ama biz kullanmıyoruz.bu oluşacak gebeliklerde bir sorun oluşturur mu ki sizin fikriniz ne yönde?
O nasıl bir doktormuş yaa nasıl moraller veriyormuş öyle deli midir nedir? Bence arkana bile bakmadan kaç ondan başka kendine güvenen doktor bul.çok teşekkür ediyorum hepimize Allah Şifalar versin inşallah..anlyorum aslında hidrosalpenksi yapan da çikolata kistinin yaptığı tahribatmış..aynı şekilde rezervimide bu denli düşüren yıllardan beri süregelen kistten kaynaklıymış..dolayısyla kaan beyde haklı olarak ameliyat dedi istersen ben yapim ama senin için gel git konuları ve yanında da biri yanında kalmalı dedi o yüzden olduğum şehirde yaptırmamı önerdi (sadece ameliyatı ) ama buradaki doktorda ''yumurta çakacakmı ki ameliyat olucaksın''dedi bende ya çıkarsa dedim,denemeden bilemeyiz dedim ,ameliyat kolaymı dedi ne kaybedecem dedim ''ya masada kalırsan'' dedi, ya kalmazsam dedim adam bana yetişemedi OZAMAN ÖNCE YUMURTA KONUSUNU HALLET ONDAN SONRA BU AMELİYATI YAPARIM '' dedi.. TAMAM DEDİM .. AMA KAAN BEY NE DER HİÇ BİLMİYORUM ..aslında bakıldığında burdaki doktor haklı ...çünkü ameliyat olursam tüplerim yok olcak..
aynen canım adam zaten beni aylık folükülüme bakmadan amh değerime bakarak bana ille yumurta donasyonuna gitmemi söyleyince soluğu izmir'de kaan bey'de aldım.. kaan bey muayenede folükül var ama az dedi..neyse ameliyatlık durumum da ayrıca olduğundan(kaan beyin söylemiyle olduğum şehirde yaptırmamı önerdi) adananın en iyi yeri diyerek gittim bu doktora.. '' boşuna olma yumurta çıkmazsa ,ya masada kalırsan'' gibi sözleri oldu... kaan beye ulaştım dün ameliyatı yumurta konusunu çözdükten sonra olsam diye neyseki o da olur dedi..kaan bey önce ameliyat deseydi eğer, traji komik olan ben başkentteki öyle konuşan doktorda nasıl ameliyat olurdum bilemiyorum :/malum ya masada kalırsam diğimi amaO nasıl bir doktormuş yaa nasıl moraller veriyormuş öyle deli midir nedir? Bence arkana bile bakmadan kaç ondan başka kendine güvenen doktor bul.
Kızlar herkes hamile kalmayı planladığı tarihten 3 ile 6 ay öncesinde folic acid kullanmaya başlıyor ama biz kullanmıyoruz.bu oluşacak gebeliklerde bir sorun oluşturur mu ki sizin fikriniz ne yönde?
Bir kere saçmalamış bu ameliyatı olan kaç kişi gördüm masada kalan falan olmadı. Ya aslında Kaan Bey iyi niyetle ailenin yanında olmanı önermiş ama sonuçta doktor da çok önemli. Ankarada da iyi merkezler var bu konuda acaba araştırsan mı?aynen canım adam zaten beni aylık folükülüme bakmadan amh değerime bakarak bana ille yumurta donasyonuna gitmemi söyleyince soluğu izmir'de kaan bey'de aldım.. kaan bey muayenede folükül var ama az dedi..neyse ameliyatlık durumum da ayrıca olduğundan(kaan beyin söylemiyle olduğum şehirde yaptırmamı önerdi) adananın en iyi yeri diyerek gittim bu doktora.. '' boşuna olma yumurta çıkmazsa ,ya masada kalırsan gibi sözleri oldu... kaan beye ulaştım dün ameliyatı yumurta konusunu çözdükten sonra olsam diye neyseki o da olur dedi.. neyse asıl traji komiği kaan bey önce ameliyat deseydi ben böyle konuşan doktorda nasıl ameliyat olurdum bilemiyorum :/malum ya masada kalırsam diğimi ama( :/
canım ankarada bana uzak adana da olmam gerekli..çünkü başka yer çok sorun olur.. bu arada bende düşündüm çok mantıklı çünkü önce kaan beyle yumurta konusunu halledelim yumurta elde edelim.. sonra da bu ameliyat dediğimiz tüplerimi aldırma işlemine geçecez.. malum hidrosalpenks var (tüplerde sıvı)ayrıca rahimde perde de varmış..kaan beyden memnunum adam mantıklı ..saçma cümleler kurmuyor ..mantıklı dinletiyor..tecrübeli,, işinde başarılı..Bir kere saçmalamış bu ameliyatı olan kaç kişi gördüm masada kalan falan olmadı. Ya aslında Kaan Bey iyi niyetle ailenin yanında olmanı önermiş ama sonuçta doktor da çok önemli. Ankarada da iyi merkezler var bu konuda acaba araştırsan mı?
Bir kere saçmalamış bu ameliyatı olan kaç kişi gördüm masada kalan falan olmadı. Ya aslında Kaan Bey iyi niyetle ailenin yanında olmanı önermiş ama sonuçta doktor da çok önemli. Ankarada da iyi merkezler var bu konuda acaba araştırsan mı?
siz hamilesiniz sanırım ,allah kucağınıza allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.. sizde sorun neydi acaba ?Bir kere saçmalamış bu ameliyatı olan kaç kişi gördüm masada kalan falan olmadı. Ya aslında Kaan Bey iyi niyetle ailenin yanında olmanı önermiş ama sonuçta doktor da çok önemli. Ankarada da iyi merkezler var bu konuda acaba araştırsan mı?
Ben de FSH yükseliği (14), çikolata kisti (2,5 cm) vardı. Bir de her ne kadar doktor o durumun hamileliğe tam etkisini bilmiyorum dese de rahmim tersti. 1 aşılama, 1 tüp bebek denemem var negatif. 2. tüp bebekte oldu. Kız bebek bekliyorum inşallah :)siz hamilesiniz sanırım ,allah kucağınıza allah kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.. sizde sorun neydi acaba ?