- Konu Sahibi Metruk Sahil
-
Katılıyorum ne yazık ki insanlar kültür farkı diyince hemen eksik olanı savunmaya geçiyorlar. Halbuki kızı ezmeye ya da aşagılamaya değil farkı anlatmaya çalışıyorum. evet o kız da insan ve eşit haklara sahibiz, o da benim gibi yaşıyor, aynı şehirde aynı şeylere bakarak ortak bir hayat sürüyoruz, o da evlenebilir, çocuk büyütebileir, her şey yapabilir. kızı ezmeye çalışmıyorum. kendimi de yüceltmiyorum asla bi halt değilim çok eksiğim var, hatalarım var. ama Ortada bir fark var. eğitim. ve ne yazık ki sosyal hayatı da iş hayatını da çoook etkiliyor, siz isteseniz de istemeseniz de.
evet canım. bak ben üniversite mezunuyum diye resmen piskolojik baskı görüyorum bunu anlattım. karşımdakinin bana tavırlarını falan yazdım nafile. yinede ben onu rencide etmişim gibi yorumlar.
annelik içgüsü taşıyan bebeğini düşünen her kadın çocuğuna bir şekilde mutlaka bakar ama eğitimli kadın herzaman daha bilimçlidir. 6 aylık bebeğe su verilmeyeceğini bilir. 6 ay içinde bebeğe yemek tattırmak gerekli çünkü sonra yemek seçer safsatasına inanmaz. hiç kimse darılmasın gücenmesin çocuk büyütürken çok maruz kaldım böyle saçmalıklara ve her seferinde cahil yerine ben koyuldum. nedenmi çünkü doktor ne derse onu yaptım çocuğumu kokmasın diye tuza bastırmadım. yemeğine tuz koymuyorum şeker yedirmiyorum süt vermiyorum, pirinç unuyla şişirmiyorum, her öksürdüğünde şurup vermiyorum, ve çevremdeki ilk okul mezunu annelere göre çok büyük yanlış yapıyorum. biz okudk diye bizi niye hakir görüyosunuz diye kimsenin yakasına neden yapışamıyoruz yaa.:))
ilk okul mezunu çıkıp sen ne bilcen ya dese susuyoruz çünkü senmi bilceksin 5 yıllık eğitiminle yoksa benmi bilcem desek taşlarlar valla :)))))))
hay ağzına sağlık be cikom ağzını öpim desem erkek sanarmısınız:)
şaka şaka öle bi niyetim yok:) sana kesinlikle katılıyorum yazdıgının her harfinde haklısın zaten okuyan insan okumayan insanı b şekilde aşlamaz bakışıyla duruşuyla aşalar konu sahibi arkadaş sen ne anlarsınki diyip çocu elinden almamış nezaket gösterip kadına bişede dememiş burda derdini biz anlarız diye bize anlatmış amacı kadını yerden yere vurmak diil biz olayı anlayabilelelim diye detaylandırmak:)
zaten o kadında aşalandını düşünse yada hoşnutsuz olsa bidaha gelmez bahaneler uydurur biraz mantıklı olaım demekki hoşuna gidiyo konu sahibi arkadaşla aynı evde bulunmak ona bişeler anlatmak ama kızcağızda bunalmış neden kültür farkı var olay bu ben bunda bi aşığılama göremiorum varsada neresinde? ha evet kız hakkında çok şey sölemiş ama kadın bunalmış hangimiz bunalınca neler sölemioruz neler düşünmüyoruz:)o bizimle paylaşmış ben kocama kızdımda düşündüklerimi paylaşsam varyaaaaaaaa beni psikopat diye akıl hastanesine tarlar sonra sakince neler yapılabilceni düşünüorum çözüm buluorum bu arkadaşta biz sakiniz çözüm yolu için bize başvurmuş:)
amma çok konuştum ha....
Anlıyorum evet ben de bi aN sinirle ağır bi üslupla yazdım haklısın. Ama kıza karsı kesinlikle kırıcı davranmadım. Sadece o anın siniriyle gece aklıma gelenleri sıraladım öylece. Bi hediye alıp verme fikri çok güzel teşekkür ederim.
kizlar siz okumus olabilirsiniz,fakat ne almis oldugunuz acikca ortada.univeristelerde bunlarimi ögreniyoruz ?konu her neyse o konuyla ilgili bir yüksek lisansa sahipseniz o ayri.fakat 6 aylik bir bebege su verilmeyecegi konusunda siz üni demi bilgi ediniyorsunuz...sahsen ben edinemedim o yillarimda.ayrica ilkokul mezunu anne de, doktoraa yapmis anne de bir cocuk doktoru degildir neticede.cocuk doktorlari bebekle ilgili detaylari egitime göremi veriyor.her anne ayni bilgiyi,hatta doktora göre degiskenlik gösteren bilgileri ögreniyor.bir dr su verme diyor,ama digeri kesinlikle verin diyor.ne alaka ya senin doktorun yemegine tuz koyma demis ,sen koymuyorsun uni mezunusun ya sen kesinlikle ondan.e benim doktorum da iyotlu tuz koymalisin cok az diye tavsiye etti özellikle .e bende koyuyorum bende uni mezunuyum ne olucak simdi.anlatmak istedigim egitimle bunun ne ilgisi var.hepimiz en degerlilerimiz icin dinliyoruz elbet.ilkokul mezunu olmakla ne ilgisi var bunun.ve bizler universite okuduk uzman mi olduk bu konularda.yaptiginiz sözde asagilamamak.kendinizle bu kadar yetinmeyin bence ilerisi her insan icin hep acik.konu sahibi ise madem cok memnun degil bu onun elinde.kiysin parasina rezil etmesin kendince cocugunu.ya isinden ya cocugundan feragat etmesi sözkonusu.ya da paradan.hem ona muhtac isini görüyo ve gördürüyor hemde sikayet ediyor.hakli olabilir cocga bakamayabilir bu anne icin kötü birsey.ama mecburiyeti kendi elinde neticede.egitim ve kültür ayri seyler arkadaslar.bu ayrim maalesef ülkemizde toplumumuzda var.yeterince gelisemedigimiz icin.kompleksli oldugumuz icin.hepimiz siradaniz neticede.2 sene uni okuyan herkes bilim adami kesiliyor.asil cehalet icimizden geliyor.
hay ağzına sağlık be cikom ağzını öpim desem erkek sanarmısınız:)
şaka şaka öle bi niyetim yok:) sana kesinlikle katılıyorum yazdıgının her harfinde haklısın zaten okuyan insan okumayan insanı b şekilde aşlamaz bakışıyla duruşuyla aşalar konu sahibi arkadaş sen ne anlarsınki diyip çocu elinden almamış nezaket gösterip kadına bişede dememiş burda derdini biz anlarız diye bize anlatmış amacı kadını yerden yere vurmak diil biz olayı anlayabilelelim diye detaylandırmak:)
zaten o kadında aşalandını düşünse yada hoşnutsuz olsa bidaha gelmez bahaneler uydurur biraz mantıklı olaım demekki hoşuna gidiyo konu sahibi arkadaşla aynı evde bulunmak ona bişeler anlatmak ama kızcağızda bunalmış neden kültür farkı var olay bu ben bunda bi aşığılama göremiorum varsada neresinde? ha evet kız hakkında çok şey sölemiş ama kadın bunalmış hangimiz bunalınca neler sölemioruz neler düşünmüyoruz:)o bizimle paylaşmış ben kocama kızdımda düşündüklerimi paylaşsam varyaaaaaaaa beni psikopat diye akıl hastanesine tarlar sonra sakince neler yapılabilceni düşünüorum çözüm buluorum bu arkadaşta biz sakiniz çözüm yolu için bize başvurmuş:)
amma çok konuştum ha....
evet canım. bak ben üniversite mezunuyum diye resmen piskolojik baskı görüyorum bunu anlattım. karşımdakinin bana tavırlarını falan yazdım nafile. yinede ben onu rencide etmişim gibi yorumlar.
annelik içgüsü taşıyan bebeğini düşünen her kadın çocuğuna bir şekilde mutlaka bakar ama eğitimli kadın herzaman daha bilimçlidir. 6 aylık bebeğe su verilmeyeceğini bilir. 6 ay içinde bebeğe yemek tattırmak gerekli çünkü sonra yemek seçer safsatasına inanmaz. hiç kimse darılmasın gücenmesin çocuk büyütürken çok maruz kaldım böyle saçmalıklara ve her seferinde cahil yerine ben koyuldum. nedenmi çünkü doktor ne derse onu yaptım çocuğumu kokmasın diye tuza bastırmadım. yemeğine tuz koymuyorum şeker yedirmiyorum süt vermiyorum, pirinç unuyla şişirmiyorum, her öksürdüğünde şurup vermiyorum, ve çevremdeki ilk okul mezunu annelere göre çok büyük yanlış yapıyorum. biz okudk diye bizi niye hakir görüyosunuz diye kimsenin yakasına neden yapışamıyoruz yaa.:))
ilk okul mezunu çıkıp sen ne bilcen ya dese susuyoruz çünkü senmi bilceksin 5 yıllık eğitiminle yoksa benmi bilcem desek taşlarlar valla :)))))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?