• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyilik yaparken tepene binenler..

2 aylık bebeyi keyfine göre hareket eden birine mi emanet ediyorsun birde ciddi sorun yok gibi ama diyorsunuz... bence sizde enteransınız.... çocuk pişik oluyor aç kalıyor Allah aşkına gönderin şu kızı :6: yazık günah yavrucuğa belliki ailesiyle pekde mutlu değil insan 20 dk.mesafede yatıya mı kalır ya hadi kardeş falan olur anlarım... birde kafasına göre hareket ediyor bence bilmediğinden falan değil canı ne isterse onu yapıyor ne işine gelirse....
siz çekiniyorsunuz bebenin günahı ne.... göndermekten çekinmeyin.... sonuçta bakamıyor, ve siz onu baksın diye çağırıyorsunuz..... 1.derecede kusurlu neyiden çekiniyorsunuz... o çekinmiyor kafasına göre hareket ediyor....

Zaten artık yalnız bakmayacak, kv bakacak ama evime gelip yerleşmesini istemiyorum. 2 hafta denedim, bu kadar faulden sonra kimse artık çocuğunu emanet etmez. Sorunum artık kızla dipdibe vakit geçirmemek.

para vererek mi baktiriyorsunuz ? Ondan hani is buldum ona iyilik yaptim mi demek istediniz? Parasiz bakiyorsa siz begenmeseniz de size iyilik yapan o olmus oluyor..

Para vermiyorum, iyiliği de ben değil o bana yapıyor kızıma bakarak. Hata yapmış olabilir ama yine de 4 gün kızıma baktı. Sadece bundan sonrası için ne tür önlemler alabilir diye yardım bekliyorum. Elbette artık ikisini evde yalnız bırakmıycam. Kv gideceğiz.

tek suçlu sizsiniz..! bi kere çocuk bakmaktan habersiz birine ne diye emanet ediyosun evladını?eminim becereksizliği de genç ve toy olduğundandır...her şekilde iyilik yapan kendisi hatasıyla doğrusuyla....

Kendisi benden 5-6 yaş büyük. Ayrıca çocuk bakamayacağını bilmiyordum. Eşim ilk onu önerdi çocuga kim bakacak dediğimde. 4 gün baktı, 2si görümceler ve kv yardım ettiler. Ama yalnız baktığı zamanlarda ( 2 gün) kızımın aç ve altının pis olduğunu gördüm. Yanı kızımı uzun süredir ona emanet etmiyorum. Ve bir daha da yalnız kalmayacaklar. Benim sorunum evime gelip yerleşmesi ve gitmek bilmemesi.

Benim oğlumun turnağını komsum kesmışti ben beceremem diye.Ama kadın 2 aylık bebeğimin parmağını kanattı içim gitti.Arkadas da anne ve hassas.Samimi olmadığın biri evinde niye kalsın,yatak çarsıfının yıkasın vb.

Asıl konuyu anlamaya çalışmak yerine başlıga takılıp saptıran arkadaslar..bence iyi okuyun:34:

"iyilik yaparken tepene binenler"demiş arkadas...yani evindeki kızın ev sahibine iyilik yapayım derken evini sahiplenip,yatak odasına kadar girip,evinde kendi evi gibi takılıp çokkk rahat davranmasından bahsediyor:51:

Allah razı olsun.

Yapacağınız belli ya kursa gitmiyeceksiniz,bebeğinize kendiniz bakıcaksınız ya da 1 günlük bakıcı bulacaksınız.Size yardım etmeye calısmıs kızınıza(amatör olarak bakmıs olabılır)bakmış size göre bakamamısta cok yüklenmişsiniz yasının sızden buyuk olması cocuk bakma konusunda tecrubelı olmasını gerektırmez(sonucta bekar).Ayrıca kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil.Bende diğer arkadaslara katılıyorum kadıncağız size iyilik yaparken(parasız bakmış) siz tepesıne binmişsiniz şu yazdılarınızı okusa ne düşünür acaba..

önce çocuğuna artık kayınvalidenin bakacağını söyleyecksin telefonda
sonra helallik isteyeceksin ve küçük bir hediye alıp teşekkür edeceksin
ondan sonra kursa giderken sen bebeğini alıp:emir_bebek: kayınvalidenin evine bırakacaksın dönüşte de alacaksın kışın soğuk olduğunda kayınvalide gelip evinde bakacak bu kadar
sen kimseyi beğenmiyorsanda onun hakkında arkasından konşmak buda rabbimizin beğenmediği işlerdendir :19:
günahtır yüzüne söyeleyip burada konuşsan neyse ama arkadan konuşmak kötülemek olmuş sizinkisi
belki bakan kişi yaptığının hata olduğunun farkında değildir her hoşuna gitmeyen şeyde ikaz edceksin:20: belki düşünememiştir olamaz mı sosyal çevresi yoksa bir okul görmemişse bu kişi nerden bilsin nerde nasıl davranacağını bizlerde göre göre öğrendik bunları veya sevdiklerimizn ikazıyla bunda birşey yok bu kadar abartacak :42:

Teşekkür ederim arkadasım. Bu dediğin çok mantıklı geldi, kesinlikle yapacağım. Hediye alıp teşekkr etmek en doğrusu. :38:

daha ıyı bırısını bulana kadar kursunuzu ertelersınız.cunku bu kurs sadece haftada 2 gun anladıgım kadarıyla.ya bır de ıse gırersenız ne olacak kım bakacak.bu kız parasız bakıyor anladıgım kadarıyla.profesyonel bır bakıcıdan destek alabılırsınız ama o zaman kesenın agzını acmanız gerekıyor.yanı hayatya hersey dumduz gıtmıyor

Her sey mukemmel olsa inanın zaten yardım talep etmezdim. weminim benim de hatalarım var tabıki. Burda kimse yanlış anlamasın kızdığım noktalar var ama Allah bin kere razı olsun kızıma 4 gün gelip baktı. Ama keşke ben beceremiyorum, babannemle (kv) birlikte baksak olur mu deseydi. Çünkü bu kız da çocuk değil 30 yaşında kadın. Ağır grip olmaına rağmen çocuğuma bakmakta ısrar etmesi beni rahatsız etti. Kv ye gidersin sabah birlikte bakın dediğimde de tepki gösterip ben bakamıyor muyum, ne var evde bakarım. Ne gerek var gidip gelmeye dedi. Ben de alt tarafı 6-7 saat diye sesimi çıkarmadım ama aksam olup eve geldiğimde kız evine gitmedi. E e vden kovamam ya. Yani birazcık ince düşünmek tüm sorunu çözerdi. Buraya yazmamın nedeni ise biraz içimi dökmek biraz da yardımınızı almak. Kızan arkadaşlar haksızsınız demiyorum, ve sizin düşünceleriniz de çok kıymetli çünkü belki de ben doğru düşündüğümü farzedip hatalar yaptım. Ama biraz kendinizi de yerime koyun.

daha ıyı bırısını bulana kadar kursunuzu ertelersınız.cunku bu kurs sadece haftada 2 gun anladıgım kadarıyla.ya bır de ıse gırersenız ne olacak kım bakacak.bu kız parasız bakıyor anladıgım kadarıyla.profesyonel bır bakıcıdan destek alabılırsınız ama o zaman kesenın agzını acmanız gerekıyor.yanı hayatya hersey dumduz gıtmıyor

Her sey mukemmel olsa inanın zaten yardım talep etmezdim. weminim benim de hatalarım var tabıki. Burda kimse yanlış anlamasın kızdığım noktalar var ama Allah bin kere razı olsun kızıma 4 gün gelip baktı. Ama keşke ben beceremiyorum, babannemle (kv) birlikte baksak olur mu deseydi. Çünkü bu kız da çocuk değil 30 yaşında kadın. Ağır grip olmaına rağmen çocuğuma bakmakta ısrar etmesi beni rahatsız etti. Kv ye gidersin sabah birlikte bakın dediğimde de tepki gösterip ben bakamıyor muyum, ne var evde bakarım. Ne gerek var gidip gelmeye dedi. Ben de alt tarafı 6-7 saat diye sesimi çıkarmadım ama aksam olup eve geldiğimde kız evine gitmedi. E e vden kovamam ya. Yani birazcık ince düşünmek tüm sorunu çözerdi. Buraya yazmamın nedeni ise biraz içimi dökmek biraz da yardımınızı almak. Kızan arkadaşlar haksızsınız demiyorum, ve sizin düşünceleriniz de çok kıymetli çünkü belki de ben doğru düşündüğümü farzedip hatalar yaptım. Ama biraz kendinizi de yerime koyun.

O kız da kasten "tepenize binmemiştir" emin olun. Belki sizi sandığınızdan yakın görüyor, belki kendi evinde bulamadığı imkanları sizin evinizde tadabiliyor. TV olsun bilgisayar olsun ya da siz ve çevrenizle sohbet imkanı olsun.. Ben kendi yemeği için malzeme getirmesini, eve alışveriş yapmasını iyi niyet nişanesi olarak gördüm sizin aksinize. Sizin ona evinizi açtığınızı bildiğinden yük olmamaya çalışıyor. Sizin istediğinizden fazla zaman geçiriyor olmasıysa mesele, o halde kırmadan "canım bir şey diyeceğim ama yanlış anlama, ben evde birileri varken dersime çalışamıyorum yakında da sınavım var." gibi bir şey dersiniz. Anlayacağını umuyorum. Baktınız anlamadı diğer arkadaşların dediği gibi helalleşirsiniz, ufak bir hediye alıp bakacak başka birini bulursunuz.

Aşağılayıcı geldi kızı tasviriniz, rahatsız oldum açıkçası...:44:

Anlıyorum evet ben de bi aN sinirle ağır bi üslupla yazdım haklısın. Ama kıza karsı kesinlikle kırıcı davranmadım. Sadece o anın siniriyle gece aklıma gelenleri sıraladım öylece. Bi hediye alıp verme fikri çok güzel teşekkür ederim.

eğer eşiniz o kızın bakmasnda ısrarcı falan değilse yada aman ayıp olur bişey demeyelim falan diye düşünmüyorsa yol verin bence acilen
sonuçta hoşlanmadınız..ve ortadaki bebiş söz konusu

Yapacağınız belli ya kursa gitmiyeceksiniz,bebeğinize kendiniz bakıcaksınız ya da 1 günlük bakıcı bulacaksınız.Size yardım etmeye calısmıs kızınıza(amatör olarak bakmıs olabılır)bakmış size göre bakamamısta cok yüklenmişsiniz yasının sızden buyuk olması cocuk bakma konusunda tecrubelı olmasını gerektırmez(sonucta bekar).Ayrıca kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil.Bende diğer arkadaslara katılıyorum kadıncağız size iyilik yaparken(parasız bakmış) siz tepesıne binmişsiniz şu yazdılarınızı okusa ne düşünür acaba..

İşte sorun da burda kızıma bakmak zorunda değil, başka bakacak kimsemiz devar ama kız ısrarla kendi ve yalnız bakmak istiyor. Ben artık buna musade etmeyeceğim ve bunu ona kırmadan anlatabilmenin derdindedim. Ve de mümkün olduğunca evime yerleşmesinini engelleyebilmenin de.

Benim oğlumun turnağını komsum kesmışti ben beceremem diye.Ama kadın 2 aylık bebeğimin parmağını kanattı içim gitti.Arkadas da anne ve hassas.Samimi olmadığın biri evinde niye kalsın,yatak çarsıfının yıkasın vb.

Aynen öyle çarşafıma gelene kadar başka işler de var. Onları yapmayıp (en basitinden kahvaltı tabagını yıkaması) dolaplarımı kurcalayıp onu yapması hiç hoş değil. Üstelik ben bu kızla samimi de değilim. Evine bile gitmedim 1 kez olsun. Ama o benim evimde çok çok rahat.

eğer eşiniz o kızın bakmasnda ısrarcı falan değilse yada aman ayıp olur bişey demeyelim falan diye düşünmüyorsa yol verin bence acilen
sonuçta hoşlanmadınız..ve ortadaki bebiş söz konusu

Yok eşim de iyi bakamadığını duyunca çok kızdı. Hatta o benden daha fazla tepki gösterdi. Bu güne kadar eşimin ailesiyle hiç bir husumetimiz olmadı. OLmasın da istiyorum. Çünkü yabancı şehirden gelen tek gelin/damat benim. Yani kızılacak biri arandığında ilk adresim. O yüzden kıza yüklenemiyorum. Yoksa kendi akrabam olsaydı açıkca söyler, gönderirdim. Bu iş biraz eşime düşüyor. Kendisi de 2 haftadır şehir dısındaydı ilgilenemedi. Ve kızı 2 haftadır tavırlarıyla gözlemleyebildim. Onun dısında bebek bakıp bakamayacağını bilmiyordum. Kendi de bakarım dedi. Kızdığım bakamayacağı bebeğe ısrarla bakmak istemesi. İyilik yapıyor evet çok saolsun ama hem kızım gereksizce aç kalıyor, altı pis bekliyor hem de evimdeki düzenim kalmıyor. Ders çalışamıyorum, tv kapatamıyorum ve beni hep lafa tutuyor. Ancak kapımı kapatıp odama girmem lazım ki bu çok ayıp olur. Hafta sonu bittiğinde evine gitmesini isterdim. Tamam bu kız akraba bakıcı değil ben eve gelince yemeğimizi yer muhabbetimizi ederiz ama o kadar, temmuza kadar da bizimle yaşayamaz ki. İyi niyetinden yapıyor belli ki. Ama çocuk da değil 30 yaşında ve bazı şeyleri anlaması lazım.

Sizin anlattığınızda ben arkadaşların rahatsız olduğu konulardan değil de başka birşeylerden rahatsız oldum. Sanki başka bir imanız veya ima olmasa da aklınızın bi köşesinde dillendirmek istemediğiniz şeyler var. Size katılıyorum. Minicik bebeğimi ehil olmayan bir insanın bakmasına ben de razı olamam. Değil çarşafımı değiştirmek çamaşırlarımı alıp katlasa çok samimi olmadığım birisi, ona bile çok kızarım. Sanırım olayı nasıl sonuçlandıracağınızı bilemiyorsunuz. Ayşe, Fatma vs adı herneyse biz artık böyle yapmayalım. Bu şekilde ben ders çalışamıyorum. Kayınvalidem bakıcak bundan sonra hafta sonları çocuğa dersiniz uzatmadan konu hallolur. Kısa ve net olmanız iki taraf için de daha iyi.

bugüne kadarki yaptığı iyilik için teşekkür eder artık daha fazla yük olmak istemediğinizi söylersiniz.
Israr ederse de artık mahçup oluyorum böyle içim daha rahat eder dersiniz...

Bu arada az önce eşim şehir dısından geldi, biz de bişiler atıştırıyorduk. Eşim yokken hiç bişi yapmayan kız bu sefer bulaşıkları yıkadı, sofrayı topladı ve giyinip gitti. Eşimle konuşup haftaya kayın valideme kızı bırakmayı teklif edicem. Kıza da bir hediye alıcam, teşekkür edicem. En önemlisi de bütün akşam ders çalışıcam. Saolun kızlar desteğiniz için, yanlışlarımı daha iyi gördüm. Yapmam gerekenler daha da netleşti. Kızı da baya eleştirdim, üzüldüm şimdi ama olanlar bunlar içinde yalan yok. Yine de Allah razı olsun kendisinden, sonuçta ortada emek var, yaptığı bi iyilik var. Kızımı ve beni sevmese yapmazdı. Kıza sinirleniyorum diye nefret ediyormusum gibi algılanmasın. Ağır bişi dediysem de artık hakkın ı helal eder inşallah. Niyetim kimseye kızmak, kırmak değil. Ama bazen iyilik yapmaya çalışırlarken çok üstünüze gelinir ya öyle köşeye sıkışmış hissettim kendimi. Bana kızan arkadaşları da anlıyorum. Yalnız unutmayın ki; burda yaşadıklarımı ancak bir kaç paragrafla ifade edebiliyorum dilim döndüğünce. Olayın içinde olmak çok daha farklı. Hatasızım da demiyorum. Yeri geldi surat astım, cevap vermedim. Ama kalp kırmadığımdan eminim. Mükemmel de olamam zaten, o da olamaz. Bir kaç destek cümlesi görmek istedim bencilce o kadar. Hatalıysam da Allah affetsin.

Neyse kısaca haftaya kv den rica edeceğim kıza bakmasını, o gelecek bana. Üstelik bekar bir görümcem de var. İkisi daha iyi bakarlar. Yalnız eşimin de yeğeni gelmek isterse, nerede yatırıcam, alınıp neden bana baktırmadın, onlardan neden bakmalarını istedin derse ne derim bilmiyorum. Çünkü kendi akrabaları bile diyemiyorken ben sen benim kızıma bakamıyorsun demem. Aksine bir hediye alıp gönlünü alırsam belki o da su bakma işi konusunda fazla ısrarcı olmaz.

Ben sana hak veriyorum yardım ediyor diye bazı kusurları var ise görmezden gelemezsin!
Yardım amaçlı orda tamam ne güzel, iyi bir insanmış kabul etmiş bakmayı, ama bu bu kadar rahat olması anlamına gelmez ki?
Mesela kalması, gitmemesi hoş değil ne olursa olsun yerini bilmeli diye düşünüyorum.

Back