• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyilik yaparken tepene binenler..

Sizin anlattığınızda ben arkadaşların rahatsız olduğu konulardan değil de başka birşeylerden rahatsız oldum. Sanki başka bir imanız veya ima olmasa da aklınızın bi köşesinde dillendirmek istemediğiniz şeyler var. Size katılıyorum. Minicik bebeğimi ehil olmayan bir insanın bakmasına ben de razı olamam. Değil çarşafımı değiştirmek çamaşırlarımı alıp katlasa çok samimi olmadığım birisi, ona bile çok kızarım. Sanırım olayı nasıl sonuçlandıracağınızı bilemiyorsunuz. Ayşe, Fatma vs adı herneyse biz artık böyle yapmayalım. Bu şekilde ben ders çalışamıyorum. Kayınvalidem bakıcak bundan sonra hafta sonları çocuğa dersiniz uzatmadan konu hallolur. Kısa ve net olmanız iki taraf için de daha iyi.

Evet sorun daha cok kızıma bakılması değil de evime yerleşmesi, düzenimi bozması. İşini bitirip gitsin demiyorum ama dün 4ten beri evdeyim kız daha yeni gitti. Normal şartlarda da cuma gelmeyi planlıyor olsa salı çarşamba ve perşembe günleri evimde yayılıp oturabiliyorum. yayılıp oturmaktan kastım istediğimi yapabilmek, ders çalışmak, tv izlemek, nete girmek, duş almak, müziği açıp şarkı söylemek bile.. Fakat evde samimi olmadığınız biri varken bunları yapamıyorsunuz. Üstüne bir de hasta, kıza bulaştırmaktan hiç çekinmiyor. öpüyor sarılıyor. Ve evimdeki eşyaları yerinde bulamıyorum ya da mesela dantelli havlularıma ayaklarını siliyor, ocağı taşırıp geri temizlemiyor, bulaşık yıkamıyor. Ben zaten kızıma anca yetişebiliyorum bi de ona bakıyorum eve gelince. Üstüne bir de hiç durmadan ve bağırarak konusuyor, kızımın uyku düzeni bozuldu. Baska odaya götüremiyorum kızı çünkü evim ters dublex üst katta duyamam ağlarsa diye korkuyorum.

Neyse kızlar bu haftayı atlattık şimdi kocam şehir dısından geldi biraz onunla ilgileneyim. Okuyan, iyi kötü yorum yazan herkese teşekkür ederim. :38:

yorumun için saol canım. kurs çok önemli, o da kızım için bi yerde. eşim şu an çalışmıyor ve sigortamız yok. bir an önce atanıp kızım için geleceğimi garanti altına almak zorundayım. yoksa asla kızımı evde bırakıp gidemem.

rica ederim:34:evet o zaman mantıklı canım kurs meselesi.yani hayatındaki her detayı bilmedigimiz için konuşmak kolay bi yerde..herşey evlatlar için tabiki.rabbim herkesin yardımcısı olsun.niş eşin de biran önce hayırlı bir iş bulur.

yani ilkokul mezunlari ana olmasin mi ya da ana olsalarda cocuklarina üniversize mezunlari mi baksin ?

lise mezunu olsa acaba rütbesi artar miydi yoksa oda kültürsüz mü olurdu?

Son düzenleme:
madem bu kadar rahatsızsınız baktırmayın.bakıcı tutun parasıyla.ne yani siz gidince gelsin siz gelince de hemen gıtsın istiyosunuz.eğer parrasız bakıyorsa şükredin bence. Baktırmak istemıyosunuz da bakcıı tutarsınız olur bıter.eşinizin yeğeniymiş hiç bakmak zorunda değil ha beğenmiyo olabılırsınız o ayrı

Neyse kızlar bu haftayı atlattık şimdi kocam şehir dısından geldi biraz onunla ilgileneyim. Okuyan, iyi kötü yorum yazan herkese teşekkür ederim. :38:

sen artık kafana takma olayı olmadı eşin söyler tepki vermiş ya bebeğe iyi bakamadığını duyunca eğer haftaya kv, görümce birde kız gelirse zaten anlar durumu orada hemen teşekkür ederim artık sana yük olmayalım artık kv bakacak arada sorun olursa seni yine çağrırım dersin olur biter
sen şimdi otur derslerine bak kazan bu sınavı sonra çok üzülürsün senin için günler değil saatler bile önemli malum ekmek aslanın ağzında değil midesinde her sene farklı birşey çıkıyor hadi asıl derslerine:40:

Bu kızı kırmamak bebeğin iyiliğinden daha mı önemli onu anlamadım.

ben olsam kesinlikle güvenmezdim. zaten aftanın 2 günü 6 şar saat dersin varmış tanıdık güveneceğin birine uygun bi üzrete bile baktırabilirsin.

yani ilkokul mezunlari ana olmasin mi ya da ana olsalarda cocuklarina üniversize mezunlari mi baksin ?

ya canım benddede aynı tipten olduğundan dolayı arkadaşın yazdığına cvp vericem. bende üniv. mezunuyum orta okul mezunu bi görümcem var. hiç onunla sen bilmezsin falan polemiğine girmem ama kendisi hep bunu bana yapar hep bende bi eğitim yada görgü açığı arar ki ben aramadan bile kendisinde çıkar bi sürü eksik. nitekim karşılaşıyoruz böyle şeylerle. mesla cafeye gittik dedim ben bi latte istiyorum garsonun yanında diyoki bari bildiğin bişey iste hava atcam diye içemiyceğin bişey gelcek. hay allahım diyorum nerden biliyosun bilmediğimi oda diyo anlat ozaman nasıl bişey tarif et göriyim bu konuşmalarda garsonun yanında geçyo rezillik görgüsüzlük dizboyu yani.

çocuk bakımıyla ilgilide şöyle bi durum var mesela meyveli süt vermeye kalkıyo çocuğa markette satın alıcak kasada. diyo verirsin herhalde. diyorum yok süt vermiorum. şöyle alaycı bi gülüşle. niye yoğurt veriyosun ya diyo. yani öğrenmek gibi bi çabada yok ama benim yaptığımın saçma olduğu imasında. kasiyerde bunla aynı kafadaki oda önce soruyo. niye hastamı diye. bende yok daha yaşına girmedi 1 yaşından önce süt vermyin diyo doktorlar diyorum. oda ee yoğurt yiymuş diye. sırıtıyolar karşılıklı bende soğukkanlılıkla anlatıyorum yoğurt olunca sütten frklı alerjik durumu şu nedenle ortadan kalkar falan diye. tabi yine karşımda alaycı bi ifade. işte böyle bilmediği halde bilmişlik taslayan karşısındakinin mütevaziliğine karşı aklı sıra dalga geçen kişilerle karşılaşınca siniri bozuluyo insanın. genelleme yapmak tabiki doğru değil çok bilinçli ilkokul mezunu insanlar var tanıdığım. ama böyle kişilerde olunca insan tutamıyo kendini işte.

uzun bi örnekle anlattım canım ama kendi derdimide yazmış oldum arada :).
ne demişler ''biliyorsan konuş ibret alsınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar'' yani olay okuyup oumamakta değil tamda burada

Kızı kırmayacağım derken içiniz sinir ve kin dolmuş, bunlar olmadan teşekkür edip helalleşerek yardımını kesebilirdiniz.:19:

Hmm hepsini okuyunca iş gözümde farklı bir konuma yerleşti. Garip. Israr ediyor ama özensiz, bulaşığını kaldırmıyor ama çarşaflarla yakından ilgili, 30 yaşında ama anlattıklarınızdan hiç de öyle olduğunu düşünemedim vs vs.

Yine de net olmak iydir, söz konusu çocuğum olsa eşimin ailesini falan düşünmezdim, teşekkür eder artık ihtiyacım yok derdim.Kaynanan bakacaksa da bahanen "bebeğim babaannesine alışsın istiyorum." olabilir.

Son düzenleme:
Her sey mukemmel olsa inanın zaten yardım talep etmezdim. weminim benim de hatalarım var tabıki. Burda kimse yanlış anlamasın kızdığım noktalar var ama Allah bin kere razı olsun kızıma 4 gün gelip baktı. Ama keşke ben beceremiyorum, babannemle (kv) birlikte baksak olur mu deseydi. Çünkü bu kız da çocuk değil 30 yaşında kadın. Ağır grip olmaına rağmen çocuğuma bakmakta ısrar etmesi beni rahatsız etti. Kv ye gidersin sabah birlikte bakın dediğimde de tepki gösterip ben bakamıyor muyum, ne var evde bakarım. Ne gerek var gidip gelmeye dedi. Ben de alt tarafı 6-7 saat diye sesimi çıkarmadım ama aksam olup eve geldiğimde kız evine gitmedi. E e vden kovamam ya. Yani birazcık ince düşünmek tüm sorunu çözerdi. Buraya yazmamın nedeni ise biraz içimi dökmek biraz da yardımınızı almak. Kızan arkadaşlar haksızsınız demiyorum, ve sizin düşünceleriniz de çok kıymetli çünkü belki de ben doğru düşündüğümü farzedip hatalar yaptım. Ama biraz kendinizi de yerime koyun.

büyük bir çelişki içinde gördüm seni...ilkokul mezunu olduğu için bebek bakımında ahkam kesmesi baya zoruna gitmişti senin..

peki şimdi o ilkokuul mezunu arkadaştan ince düşünmesini bekliyorsun..

öyle yok işine geldiği gibi....

bu arada belirtmeden geçemicem..ikiz bebeklerim var...ben üniversite mezunuyum
çocuklara annemle bakıcı bakıyor..ikiside ilkokul mezunu..
annem herşeyi bilir çocuk bakımında, hemde herşeyi...mükemmel bakıyor çocuklarıma..
ben annemin onda biri olamam...

üniversiteyle ilkokulla falan alakası yok bu işin..lütfen hayatta yaşanan herşeyi okula bağlayıp, hayat tecrübelerini hafife almayın..
çok duydum onun ailesi ilkokul mezunu ben üniversite mezunuyum gibi ayrımları..nedir bu yani..başın göğemi erdi sen üniversite mezunu olunca..dahamı insan oldun..dahamı medeni oldun..ne oldun yani..hamurunda eşeklik varsa ,on üniversitede bitirsen eşeksin abi..

üniversiteyi okumuş, ayrıca kendisini geliştirmiş,hayvani dürtülerini törpülemiş,genel kültürü on numara insanlar, ilkokul mezunu ve üniversite mezunu ayrımını zaten yapmazlar..

yani üniversite okumak tek başına bi işe yaramıyor iş bulman dışında...

[Neyse kısaca haftaya kv den rica edeceğim kıza bakmasını, o gelecek bana. Üstelik bekar bir görümcem de var. İkisi daha iyi bakarlar. Yalnız eşimin de yeğeni gelmek isterse, nerede yatırıcam, alınıp neden bana baktırmadın, onlardan neden bakmalarını istedin derse ne derim bilmiyorum. Çünkü kendi akrabaları bile diyemiyorken ben sen benim kızıma bakamıyorsun demem. Aksine bir hediye alıp gönlünü alırsam belki o da su bakma işi konusunda fazla ısrarcı olmaz.[/B][/QUOTE]

selam, öyle yapmasan da kv çocuğu götürsen.. neden dersen evinde görümcen ve kv olduğuna bakmaz kalmakta ısrar eder böyleleri..
arkadaşların dediği gibi küçük bi hediye al teşekkür et helalleş.. bir dahada verme
ne demek çocuğu aç bırakmak. altını almamak falan..
bir arkadaş demiş "babaannesine de alışsın istiyorum" dersin diye.. öyle diyebilirsin.
bundan sonra o bakar saol canım falan diyebilirisin..
h.sonu halledersin inş.

ya canım benddede aynı tipten olduğundan dolayı arkadaşın yazdığına cvp vericem. bende üniv. mezunuyum orta okul mezunu bi görümcem var. hiç onunla sen bilmezsin falan polemiğine girmem ama kendisi hep bunu bana yapar hep bende bi eğitim yada görgü açığı arar ki ben aramadan bile kendisinde çıkar bi sürü eksik. nitekim karşılaşıyoruz böyle şeylerle. mesla cafeye gittik dedim ben bi latte istiyorum garsonun yanında diyoki bari bildiğin bişey iste hava atcam diye içemiyceğin bişey gelcek. hay allahım diyorum nerden biliyosun bilmediğimi oda diyo anlat ozaman nasıl bişey tarif et göriyim bu konuşmalarda garsonun yanında geçyo rezillik görgüsüzlük dizboyu yani.

çocuk bakımıyla ilgilide şöyle bi durum var mesela meyveli süt vermeye kalkıyo çocuğa markette satın alıcak kasada. diyo verirsin herhalde. diyorum yok süt vermiorum. şöyle alaycı bi gülüşle. niye yoğurt veriyosun ya diyo. yani öğrenmek gibi bi çabada yok ama benim yaptığımın saçma olduğu imasında. kasiyerde bunla aynı kafadaki oda önce soruyo. niye hastamı diye. bende yok daha yaşına girmedi 1 yaşından önce süt vermyin diyo doktorlar diyorum. oda ee yoğurt yiymuş diye. sırıtıyolar karşılıklı bende soğukkanlılıkla anlatıyorum yoğurt olunca sütten frklı alerjik durumu şu nedenle ortadan kalkar falan diye. tabi yine karşımda alaycı bi ifade. işte böyle bilmediği halde bilmişlik taslayan karşısındakinin mütevaziliğine karşı aklı sıra dalga geçen kişilerle karşılaşınca siniri bozuluyo insanın. genelleme yapmak tabiki doğru değil çok bilinçli ilkokul mezunu insanlar var tanıdığım. ama böyle kişilerde olunca insan tutamıyo kendini işte.

uzun bi örnekle anlattım canım ama kendi derdimide yazmış oldum arada :).
ne demişler ''biliyorsan konuş ibret alsınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar'' yani olay okuyup oumamakta değil tamda burada

Katılıyorum ne yazık ki insanlar kültür farkı diyince hemen eksik olanı savunmaya geçiyorlar. Halbuki kızı ezmeye ya da aşagılamaya değil farkı anlatmaya çalışıyorum. evet o kız da insan ve eşit haklara sahibiz, o da benim gibi yaşıyor, aynı şehirde aynı şeylere bakarak ortak bir hayat sürüyoruz, o da evlenebilir, çocuk büyütebileir, her şey yapabilir. kızı ezmeye çalışmıyorum. kendimi de yüceltmiyorum asla bi halt değilim çok eksiğim var, hatalarım var. ama Ortada bir fark var. eğitim. ve ne yazık ki sosyal hayatı da iş hayatını da çoook etkiliyor, siz isteseniz de istemeseniz de.

Bu kızı kırmamak bebeğin iyiliğinden daha mı önemli onu anlamadım.

Kızımın başına bişi gelmedi ki ben de onu anlamadım.

Neden sanki kızım çok ciddi hayati tehlikedeymiş gibi yorumluyorsunuz?

Bi süre kızıma bakmaya çalıştı ve beceremedi ve artık bakmayacak. Ben onun bunu farketmesini istiyorum ama kırmadan o kadar.

madem bu kadar rahatsızsınız baktırmayın.bakıcı tutun parasıyla.ne yani siz gidince gelsin siz gelince de hemen gıtsın istiyosunuz.eğer parrasız bakıyorsa şükredin bence. Baktırmak istemıyosunuz da bakcıı tutarsınız olur bıter.eşinizin yeğeniymiş hiç bakmak zorunda değil ha beğenmiyo olabılırsınız o ayrı

Sayfalar uzun geliyor olabilir ama keşke okumadan yorum yazmasaydınız. Benzer sorulara defalarca aynı cevabı vermiştim.

Nasıl öğretmenlik mezunu olan biri mühendislik yapamazsa, nasıl hayatında hiç ev işi yapmamış biri başlarda ev hanımlığından sınıfta kalırsa, nasıl ben kalkıp kaymakamlığa aday olamıyorsam, ilkokul mezunu ve hiç çocuk bakmamış biri de pedagojik formasyonu olan deneyimli bir öğretmenden daha az başarılı çocuk bakar. Ama kimse o öğretmenlik mezunu olana muhendislikle ilgili bir şeyler öğrenmesine, o ev işi yapmayan kızın zamanla deneyim kazanıp usta bir ev hanımı olmasına, benim gerekli eğitimleri alıp alese de girip kaymakam olmama, o kızın da çocuk sahibi olup gerekli temel bilgileri öğrenip paşalar gibi çocuğuna bakmasına engel olamaz.

ARIK ŞU EĞİTİM KONUSUNDAKİ YORUMLARINIZA CEVAP VERMEYECEĞİm. SANIYORUM BU MESAJ AÇIKLAYICI OLMUŞTUR.

büyük bir çelişki içinde gördüm seni...ilkokul mezunu olduğu için bebek bakımında ahkam kesmesi baya zoruna gitmişti senin..

peki şimdi o ilkokuul mezunu arkadaştan ince düşünmesini bekliyorsun..

öyle yok işine geldiği gibi....

evet ahkam kesmek olumsuz, ince düşünmek olumlu bir davranıştır çünkü.

[
selam, öyle yapmasan da kv çocuğu götürsen.. neden dersen evinde görümcen ve kv olduğuna bakmaz kalmakta ısrar eder böyleleri..
arkadaşların dediği gibi küçük bi hediye al teşekkür et helalleş.. bir dahada verme
ne demek çocuğu aç bırakmak. altını almamak falan..
bir arkadaş demiş "babaannesine de alışsın istiyorum" dersin diye.. öyle diyebilirsin.
bundan sonra o bakar saol canım falan diyebilirisin..
h.sonu halledersin inş.

Esimle konuştuk o tarz bişi yapıcaz, bu hafta sonu eşim de evde olacak zaten. O nedenle artık kafam rahat. saol iyi dileğin için.

Katılıyorum ne yazık ki insanlar kültür farkı diyince hemen eksik olanı savunmaya geçiyorlar. Halbuki kızı ezmeye ya da aşagılamaya değil farkı anlatmaya çalışıyorum. evet o kız da insan ve eşit haklara sahibiz, o da benim gibi yaşıyor, aynı şehirde aynı şeylere bakarak ortak bir hayat sürüyoruz, o da evlenebilir, çocuk büyütebileir, her şey yapabilir. kızı ezmeye çalışmıyorum. kendimi de yüceltmiyorum asla bi halt değilim çok eksiğim var, hatalarım var. ama Ortada bir fark var. eğitim. ve ne yazık ki sosyal hayatı da iş hayatını da çoook etkiliyor, siz isteseniz de istemeseniz de.

Benim anlamadigim konu egitimin cocuk bakmayla ne ALAKASI VAR`?? Cogumuzun Annesi Uni mezunu mu? Ama bizlerden daha iyi cocuk bakiyorlar. Bunun onla alakasi yok. Egitim de egitim bence okul degil insan kendini egitmesi gerek. Öncellikle de baskasini hor görmemekle baslar bu egitim.

Ben acikcasi sinir oluyorum herseyi egitimle baglayan kisilere. Ne var bu egitimde ya. Bende uni mezunuyum ama belkide ilk okul okuyan birinin tirnagi olamam!

Back