• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyilik yaparken tepene binenler..

önce çocuğuna artık kayınvalidenin bakacağını söyleyecksin telefonda
sonra helallik isteyeceksin ve küçük bir hediye alıp teşekkür edeceksin
ondan sonra kursa giderken sen bebeğini alıp:emir_bebek: kayınvalidenin evine bırakacaksın dönüşte de alacaksın kışın soğuk olduğunda kayınvalide gelip evinde bakacak bu kadar
sen kimseyi beğenmiyorsanda onun hakkında arkasından konşmak buda rabbimizin beğenmediği işlerdendir :19:
günahtır yüzüne söyeleyip burada konuşsan neyse ama arkadan konuşmak kötülemek olmuş sizinkisi
belki bakan kişi yaptığının hata olduğunun farkında değildir her hoşuna gitmeyen şeyde ikaz edceksin:20: belki düşünememiştir olamaz mı sosyal çevresi yoksa bir okul görmemişse bu kişi nerden bilsin nerde nasıl davranacağını bizlerde göre göre öğrendik bunları veya sevdiklerimizn ikazıyla bunda birşey yok bu kadar abartacak :42:

madem bu kadar bıktın bu kadar şikayetcisin söyle gelmesin..
yanlış mı anlaşılırım diye düşünmek yerine, açık açık konuş,şu şu sebeplerden dolayı artık gelmeni istemiyorum de...
hayır öyle bi anlatmışsın ki, sanki evin hanımı o, sende arada bi uğrayan, çocuğu sevip giden misafir gibi...
ben bu kadar rahatsız olsam,her gün acaba çocuğum aç mı yine, altını değiştirdi mi, evime müdahale etti mi diye düşünmek yerine, başka bi çözüm yolu ararım...
şu an kız ne yapsa senin gözüne batacak çünkü... iyilik yapsa ne gerek var istemem, kötülük yapsa ondan da bu beklenir modundasın...
en iyisi mi, bir an önce konuş ve bebeğine sadece onun bakımıyla ilgilenecek tecrübeli bi bakıcı bul....

Bu kadar dolduysanız başkasına baktırın çocuğunuza.
Eğitim durumunuzun ne alakası var konuyla anlamadım ama,eşinizin yiğeni olduğuna göre başından biliyorsunuzdur ''eğitim durumunun sizden düşük olduğunu'',niye şimdi problem oldu?.
Eğer para ile bakıyorsa çocuğunuza,yeni bir bakıcı bulursunuz hemen.
Para almıyorsa zaten,''iyilik yapıp tepesine çıkılan kişi'' siz değil,eşinizin yiğeni oluyor şu durumda.

Asıl konuyu anlamaya çalışmak yerine başlıga takılıp saptıran arkadaslar..bence iyi okuyun:34:

"iyilik yaparken tepene binenler"demiş arkadas...yani evindeki kızın ev sahibine iyilik yapayım derken evini sahiplenip,yatak odasına kadar girip,evinde kendi evi gibi takılıp çokkk rahat davranmasından bahsediyor:51:

ne olursa olsun bi şekilde size yardım için geliyor rahatsız oluyorsan ya evinizin yakınında donanımlı bi bakıcı bulursun ona bırakırsın yada k.validenle konuşursun sabah bırakıp akşam alırsın anlıyorum çok bunalmışsın kendi evinde rahat değilsin ama ilkokul mezunu vs.. diye küçümsemelere lüzum yok en iyisi çocuğa bakan bu kızla konuşup bu işi sonlandırmak gibi görünüyor hem sen rahatsızsın hem de o seni rahatsız ettiğinin farkında değil belli ki belki de yemek yaparak yada işlerini yaparak iyilik ettiğini düşünüyor

insanları neden egitim durumuna göre degerlendiriyorsunuz anlamıyorum gerçekten siz üniversite mezunusunuz diye karşınızdaki kişide üniversite mezunumu olacak çocuk bakmakla bunun ne alakası var gerçekten ister üni mezunu olsun ister ilkokul mezunu olsun eger içinden geliyorsa ve kendisini iyi yetiştirmisse her işin üstesiden rahatlıkla gelir ayrıca memnun degilseniz bir bakıcı tutarsınız para ile olur biter karşınızdaki kişi sanırım sizden para almıyordur o zaman sizde çocugunuz için bir bakıcı tutun ve insanları egitim durumlarına göre ayırmayın

üniversite mezunu olmak her konuda bilgi beceri ve donanıma sahip olmak anlamına gelmiyor ilkokul mezunlarınında bilgi ve becerilerinin olduğu konular vardır

O kız da kasten "tepenize binmemiştir" emin olun. Belki sizi sandığınızdan yakın görüyor, belki kendi evinde bulamadığı imkanları sizin evinizde tadabiliyor. TV olsun bilgisayar olsun ya da siz ve çevrenizle sohbet imkanı olsun.. Ben kendi yemeği için malzeme getirmesini, eve alışveriş yapmasını iyi niyet nişanesi olarak gördüm sizin aksinize. Sizin ona evinizi açtığınızı bildiğinden yük olmamaya çalışıyor. Sizin istediğinizden fazla zaman geçiriyor olmasıysa mesele, o halde kırmadan "canım bir şey diyeceğim ama yanlış anlama, ben evde birileri varken dersime çalışamıyorum yakında da sınavım var." gibi bir şey dersiniz. Anlayacağını umuyorum. Baktınız anlamadı diğer arkadaşların dediği gibi helalleşirsiniz, ufak bir hediye alıp bakacak başka birini bulursunuz.

Aşağılayıcı geldi kızı tasviriniz, rahatsız oldum açıkçası...:44:

basliga bakilirsa sanki konuyu esinizin yegeni acmis gibi bence
esinizin yegeninin mecburiyeti yok
bilgiside tecrübeside olmasi gerekmiyor
bellki iyi biri gelip cocuk bakiyor sizde ve suratinizi cekiyor
bir daha baktirmayin ve o saatler icin bakici turun
bu isi saatlik yapan insanlar var
babysitter dolu
icinizde rahat olur
eve gelince siz bakicida kapiyi ceker gider

canım kıza. cocuguma artık kayınvaldem bakıcak vs bahane bularak gönder, yada kızın buyuyene kadar kursu bırak cok kucuk bebegın yazık

Kıza nasıl bır ıyılık yaptınızda tepenıze bındı? Resmen kızı yerden yere vurdunuz,kızı oyle bır anlattın kı sankı suc makınesı ,madem beyenmıyorsun ,sızın kadar okumus bılmıs değıl ve aranızda kultur farkı var yol verın gıttsın.kendıne bebegıne onada yazık..

Yanlış anladın arkadaşım iyiliği o yapıyor zaten ben değil. Yol vermeye vereyim ama kendi akrabaları bile sen bakma çocuğa biz bakalım diyemiyor kıza. Geçen gün kv götürelim sabah beraber bakın dedim 'n var evde yalnız bakamaz mıyım, gerek yok gidip gelmeye dedi.' Bugun hala bizim evde, daha evine gittiği yok. Birlikte yaşıyoruz resmen. Hem iyilik yapıp hem tepene binen biri demek istedim başlıkta.

Madem bu kadar olaydan ve çocuğunuza bakan kişiden rahatsızsınız baktırmayın, tutun başka birini o baksın. Bu işler için profesyonelce çalışan kurumlar var. İnternetten telefonlarını rahatlıkla bulabilirsiniz. Böylece kızınız uzman kişilerin ellerinde olur sizde rahat rahat derslerinize çalışırsınız.

Bakıcı tutacak bütcem yok. Baska bakacak kişiler elbette var ama kız kendine görev edinmiş gibi her hafta geliyor. hasta bile olsa çocuga bakmak istiyor. kendi amcası (eşim) ya da babannesi (kv) bile açıkça söyleyemediği için ben de susuyorum. ama haftaya kv de yatıya kalıp evden ayağını kesmeyi planlıyorum.

konu başlığı senin için değil o bayan için geçerli bence...kadın iyilik yapmaya çalışıyor kendince ,ama her hareketine maşallah bir kulp bulmuşsun..çarşafları değiştiriyor eşine ymek hazırlamaya kalkıyor,kadın kendi yiyeceğini bile dışardan alıp yapıyor ..belkide sırf sana yük olmamak için yapıyor bunu....kendince sana faydalı olduğunu düşünüyordur..al karşına kırmadan açık açık söyle ozaman..nerden bilsin senin böyle düşündüğünü ...yada başka çözüm bul kendine..

tamam kızın bazı hareketlerinden rahatsız olmuş olabilirsinde , sana iyilik yapmaya çalışan biri bukadarda yerden yere vurulmazki arkadaş...

Yediği yemeği içtiği çayın bulaşığını yıkamayıp benim giysi dolabımdaki çarşafları karırtırırsa altında baska bişi ararım tabi ki.

eğer bu kız bu kadar kötüyse tek bişey sormak istiyorum size;neden hala o evde kızınıza bakmasına müsade ediyorsunuz o zaman?

ben olsam çoktan çaresine bakmıştım.

Henüz 2 hafta oldu 2 haftadır gözlemlediklerim bunlar. Daha önce kızıma bakamayacağını bilmiyordum. Önümüzdeki hafta için kv me bırakıcam. Ama insanları kırmak istemediğim için kıza haftaya gelme diyemiyorum. Sadece ben değil kendi amcası ve kv de diyemiyor. Açıkcası ben de cadı gelin olmak istemiyorum. O yüzden kızımı hafta kv ye kendi ellerimle evine bırakıcam. Tek korkum ben kurstayken oraya gelip akşam kızımı almak istediğimde benimle eve geri gelmesi. Yasayıp görücez.

Ben açık açık söyliyeyim,senin yerinde olsam ben bırakmazdım kimselere çocugumu..evet önemli bir kurs olabilir ama çocugundan önemli olmasa gerek...ya da onun dışında kv ne sürekli bırakabiliyorsan öyle yap derim canım...kızın kötü niyetli oldugunu ben de düşünmüyorum bişeyler yapmaya çalışıyor sana yardım olsun diye ama sana hak veriyorum,yardım ederkende hayatının içinde o kadar olması hiç hoş degil..bian anlattıklarını düşündüm bende olsam katlanamazdım.her insanın kendince "olmazsa olmaz"ları vardır en ufak bişey bile olsa..mesela "balkon terlikleriyle evde dolaşıyor" demişsin.bu bile sinir bozucu..bilmiyorum ben biraz tikli bi insan oldugum için banda hepsi rahatsız edici geldi..hem ne münasebet canım girip çarşafları degişiyor yatak odanın.yani sen rica etsen tamam da çok ayıp etmiş bence..kim ne derse desin fazla aileden görmüş kendini.madem yardım etmek istiyor ne bilim çarşafı bıraksın da bi mutfak toplasın süpürsün silsin madem o kadar istiyosa...yanlız naçizane bir fikrimi daha söylemek istiyorum..bir konuda katılmadım sadece sana,ilkokul mezunu bir insanın çocuk bakma konusunda akıl vermesi bunaltıyor demişsin...evet akıl verilmesi kim verirse versin bazen insanı sinir edebilir ama bunu tahsile baglamayın bence...nicelerimizin annesi ilkokul mezunu ve aslanlar gibi evlatlar yetiştiriyorlar yetiştirdiler...ben böyle şeylerde tahsille kıyaslama yapılmasına karşıyım açıkçası...benim ablam ilkokul mezunu ve ben ona hayranım tek kelimeyle her konuda...gerek çocuk yetiştirmek olsun,hamaratlık olsun,olaylara yaklaşımı ve bize verdigi akıllar olsun herşeyiyle dört dörtlük bana göre...neyse bu konu uzar gider...yani bi tek bu konuda katılmadım sana ama gerisi çokkk haklısın canım...bence kvye bırak için daha rahat eder..hem cnm sadece hafta sonu yani çok da kasma...bence biran önce konuş kızla:34:

yorumun için saol canım. kurs çok önemli, o da kızım için bi yerde. eşim şu an çalışmıyor ve sigortamız yok. bir an önce atanıp kızım için geleceğimi garanti altına almak zorundayım. yoksa asla kızımı evde bırakıp gidemem.

Bu kadar rahatsızsanız ya başka bakacak birini bulun ya da kızınıza kendiniz bakın

Anlattıklarınız bana enteresan geldi

O kadar beceriksiz olduğundan ya da birşeyden anlamadığından bahsediyorsunuz ama o da sizin yaptığınız yemeği 'hayatta yemiyomuş'.. Kendi yapıyomuş özellikle.. Demek ki o da sizin yaptıklarınızda bir sakınca görüyo..

Bu işi meslek olarak yapan insanlar var ve zaten yalvarsanız da çocuğa bakmak dışında birşey yapmazlar, o kişilerden birini tutun ücretini verin kurtulun..

Bir düzeltme yapiim: kimsenin yaptığını yemiyor. Sadece ben değil ki gayet güzel yemek yaparım. Ayçiçek yağının zeytin yağından daha sağlıklı olduğunu düşünüp yaptığım zy lı yemekleri yemiyor mesela.

Konunun;sizin öğretmen olmanızla ve eğitim farkıyla ne alakası var?Beğenmiyorsanız,daha eğitimli birini bulun.O kızla kendinizi kıyaslayarak küçük düşürmek hoş olmamış.

Kıyas yapmıyorum. Tecrübesi olmadığı halde akıl vermesine kızıyorum sadece. Yani benim çocuk tecrübem olmasa bile bu işin eğitimini aldım en azından ama onda ikiside yok demek istiyorum. Yoksa bana ne çocuğuma iyi baktıktan sonra isterse okuma yazma bilmesin o herkesin kendi problemi.

Valla kızına baktırıyorsan eksilerine katlanacaksın, sonuçta o senin ücretli bakıcın değil tam senin istediğin şekilde davransın, işi bittimi gitsin senin işine yarayacağında geri gelsin.. Malesef iyilik bilmeyen sensin bu konuda...Bayana katlanamıyorsan başka birini tut ya da bul bebeğine baktıracak, başka bir çözüm gelmiyor aklıma

Baskasını bulamıyorum demedim ki, kendi bakmakta ısrar ediyor diyorum. Ben de açıkca söyleyemiyorum kırılmasın diye. Hatta eşim ve ailesi de söyleyemiyor. O sebeple sizden yardım istedim. Kırmadan nasıl söylenir?

o zaman bi zahmet az yiyin de profesyonel bi bakıcı tutun çocuğunuza..

bu millete de yaranılmaz.

Az önce de söyledim. Baskasını elbette bulurum. Fakat 2 haftadır musait değillerdi ve kız kendi bakmakta ısrar ediyor. Benim kızdığım madem beceremeyecekti neden hala ben tek bakarım d,ye ısrar ediyor. Yoksa zaten haftaya baskası bakacak, ama bu kızın yine götürdüğüm yerden kızımı alıp evimde bakmaya calışmasını nasıl engellerim bilmiyorum.

Back