• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İyilik yaparken tepene binenler..

siteyi takip ediyordum bir süredir ama inanın ilk defa birine cevap yazma gereği duydum çünkü dayanamadım
İlk önce bu nasıl bir ukalalık bu nasıl bir büyüklenmedir anlamadım..Öğretmen olmuş okumuş birisiniz ama o sizin 'ilkokul mezunu' diyip aşağıladığınız kız benim gözümde çok daha değerli..Çünkü insani bir tarafı var..Hem para vermiyorsunuz hem bakımından şikayetçiniz bu işi anlamadım..O sizin bebeğinize akşama kadar iyi yada kötü bakacak karşılığında para almayacak hemde bu kadar aşağılayıcı bir durumla karşılaşacak..Siz ona birşey söylemedim diyorsunuz ya o konuşurken yok komşu çağrmalar yok msjlaşmalar söylemeden beter ediyormuşsunuz yeterince..Yazık kıza valla ..Ha bu arada yemek yapsaymış evinizi temizleseymiş bulaşığınızı yıkasaymış bebeğinize baksaymış birde konuşmasaymış ne iyi olurdu değilmi..Çünkü siz onu hizmetçiliğe aldınız çok yanlış yapmış nede osa ilkokul mezunu ! değilmi öğretmen hanım

canım benim çok bunalmışsın belli önce bi sakin ol:) sonra çözüme bak sana ters cevap veren arkadaşlar aralıksız olarak 2 saat konuşabilen ve hiiiç abarmıyorum 24 saat tv kapatmayan ve o tv ye maruz kalan zamanlarla karşılaşmayan insanlar ...
kıza konuşmanızda biraz yüklenmişmisiniz evet çünkü sizi çoooook bunaltmış
bundan benim 6 ay önce bi ev arkadaşım vardı tek göz odada soba vardı diğer oda o kadar küçüktiki bir çekyat ve bir bez dolap anca sıgyodu ilk bi sene onunla aynı odada kaldım kabus gibiydi işten eve gelmek istemiodum girdiğim andan itibaren konuşuyodu konuşuyodu konuşuyodu ben tuvalete gidiodum hala konuşuodu wc deyken duyabilirmiyi hayır ama anlatıyodu geliodum tabi içeri hala anlatıo zaten dinlemiodum bide konu kopmuşş gitmiş hı hı demkten yorulurdum artık:( ve o tv uyurken bile açıktı kapalıyken uyyomuyomuş kitap okuyamazdım:( tv açıkken anlamıodum ne okudugumu ben buna 1 sene maruz kaldım ve çıldırıodum sonra çözümü buldum küçük odaya geçtim bütün kış ufoyla ısındım dondum hasta oldum ama onun yanında kalmadımçok üşüdüm ama onu dinlemedim arkadaşım
kızda kimseyle konuşamadıgı için seninle konuşuo o ders çalışmandan kitap okumandan msj yazmandan anlamaz geç bunları tek çözüm evine yollamak başka çaren yok......!!!!
çünkü çocuuna verebleceği hiç bişe yok inan bana tamam bişe istemeden karşılıksız yapıo ama sonuçta buna gönüllü olmuş onunda işine gelio değişiklik oluyo bi çıkarı olmazsa inan bana gelmezdi size :) sizde kalacaksa şayette yane tek ama tek çaren buysada mutfağa geç canım sen tv izle ben mutfakta ders çalışcam de yada salonda her neysa kaynanan bakcaksada tatlım yardımların için çok saol ama artık kaynanam bakcak sana daha fazla zahmet olmayalım dersin yol veririsin uğraşamzsın o tiplerle inan bana ben seni o kadar iyi anlıorumki çünkü en beter şekilde yaşadım bunları mutsuz olursun kızınıda mutsuzken mutlu edemezsin sen üzülcene bırak birazda başkaları üzülsün
şimdi bunları yaşıosun ama ben o bi senede o kadar çok şey öğrendimki hayatta bana hiçbişe o kadar ders veremezdi:)

Katılıyorum ne yazık ki insanlar kültür farkı diyince hemen eksik olanı savunmaya geçiyorlar. Halbuki kızı ezmeye ya da aşagılamaya değil farkı anlatmaya çalışıyorum. evet o kız da insan ve eşit haklara sahibiz, o da benim gibi yaşıyor, aynı şehirde aynı şeylere bakarak ortak bir hayat sürüyoruz, o da evlenebilir, çocuk büyütebileir, her şey yapabilir. kızı ezmeye çalışmıyorum. kendimi de yüceltmiyorum asla bi halt değilim çok eksiğim var, hatalarım var. ama Ortada bir fark var. eğitim. ve ne yazık ki sosyal hayatı da iş hayatını da çoook etkiliyor, siz isteseniz de istemeseniz de.

evet canım. bak ben üniversite mezunuyum diye resmen piskolojik baskı görüyorum bunu anlattım. karşımdakinin bana tavırlarını falan yazdım nafile. yinede ben onu rencide etmişim gibi yorumlar.

annelik içgüsü taşıyan bebeğini düşünen her kadın çocuğuna bir şekilde mutlaka bakar ama eğitimli kadın herzaman daha bilimçlidir. 6 aylık bebeğe su verilmeyeceğini bilir. 6 ay içinde bebeğe yemek tattırmak gerekli çünkü sonra yemek seçer safsatasına inanmaz. hiç kimse darılmasın gücenmesin çocuk büyütürken çok maruz kaldım böyle saçmalıklara ve her seferinde cahil yerine ben koyuldum. nedenmi çünkü doktor ne derse onu yaptım çocuğumu kokmasın diye tuza bastırmadım. yemeğine tuz koymuyorum şeker yedirmiyorum süt vermiyorum, pirinç unuyla şişirmiyorum, her öksürdüğünde şurup vermiyorum, ve çevremdeki ilk okul mezunu annelere göre çok büyük yanlış yapıyorum. biz okudk diye bizi niye hakir görüyosunuz diye kimsenin yakasına neden yapışamıyoruz yaa.:))

ilk okul mezunu çıkıp sen ne bilcen ya dese susuyoruz çünkü senmi bilceksin 5 yıllık eğitiminle yoksa benmi bilcem desek taşlarlar valla :)))))))

evet canım. bak ben üniversite mezunuyum diye resmen piskolojik baskı görüyorum bunu anlattım. karşımdakinin bana tavırlarını falan yazdım nafile. yinede ben onu rencide etmişim gibi yorumlar.

annelik içgüsü taşıyan bebeğini düşünen her kadın çocuğuna bir şekilde mutlaka bakar ama eğitimli kadın herzaman daha bilimçlidir. 6 aylık bebeğe su verilmeyeceğini bilir. 6 ay içinde bebeğe yemek tattırmak gerekli çünkü sonra yemek seçer safsatasına inanmaz. hiç kimse darılmasın gücenmesin çocuk büyütürken çok maruz kaldım böyle saçmalıklara ve her seferinde cahil yerine ben koyuldum. nedenmi çünkü doktor ne derse onu yaptım çocuğumu kokmasın diye tuza bastırmadım. yemeğine tuz koymuyorum şeker yedirmiyorum süt vermiyorum, pirinç unuyla şişirmiyorum, her öksürdüğünde şurup vermiyorum, ve çevremdeki ilk okul mezunu annelere göre çok büyük yanlış yapıyorum. biz okudk diye bizi niye hakir görüyosunuz diye kimsenin yakasına neden yapışamıyoruz yaa.:))

ilk okul mezunu çıkıp sen ne bilcen ya dese susuyoruz çünkü senmi bilceksin 5 yıllık eğitiminle yoksa benmi bilcem desek taşlarlar valla :)))))))

hay ağzına sağlık be cikom ağzını öpim desem erkek sanarmısınız:)
şaka şaka öle bi niyetim yok:) sana kesinlikle katılıyorum yazdıgının her harfinde haklısın zaten okuyan insan okumayan insanı b şekilde aşlamaz bakışıyla duruşuyla aşalar konu sahibi arkadaş sen ne anlarsınki diyip çocu elinden almamış nezaket gösterip kadına bişede dememiş burda derdini biz anlarız diye bize anlatmış amacı kadını yerden yere vurmak diil biz olayı anlayabilelelim diye detaylandırmak:)
zaten o kadında aşalandını düşünse yada hoşnutsuz olsa bidaha gelmez bahaneler uydurur biraz mantıklı olaım demekki hoşuna gidiyo konu sahibi arkadaşla aynı evde bulunmak ona bişeler anlatmak ama kızcağızda bunalmış neden kültür farkı var olay bu ben bunda bi aşığılama göremiorum varsada neresinde? ha evet kız hakkında çok şey sölemiş ama kadın bunalmış hangimiz bunalınca neler sölemioruz neler düşünmüyoruz:)o bizimle paylaşmış ben kocama kızdımda düşündüklerimi paylaşsam varyaaaaaaaa beni psikopat diye akıl hastanesine tarlar sonra sakince neler yapılabilceni düşünüorum çözüm buluorum bu arkadaşta biz sakiniz çözüm yolu için bize başvurmuş:)
amma çok konuştum ha....

şaka şaka öle bi niyetim yok:) sana kesinlikle katılıyorum yazdıgının her harfinde haklısın zaten okuyan insan okumayan insanı b şekilde aşlamaz bakışıyla duruşuyla aşalar konu sahibi arkadaş sen ne anlarsınki diyip çocu elinden almamış nezaket gösterip kadına bişede dememiş burda derdini biz anlarız diye bize anlatmış amacı kadını yerden yere vurmak diil biz olayı anlayabilelelim diye detaylandırmak:)
zaten o kadında aşalandını düşünse yada hoşnutsuz olsa bidaha gelmez bahaneler uydurur biraz mantıklı olaım demekki hoşuna gidiyo konu sahibi arkadaşla aynı evde bulunmak ona bişeler anlatmak ama kızcağızda bunalmış neden kültür farkı var olay bu ben bunda bi aşığılama göremiorum varsada neresinde? ha evet kız hakkında çok şey sölemiş ama kadın bunalmış hangimiz bunalınca neler sölemioruz neler düşünmüyoruz:)o bizimle paylaşmış ben kocama kızdımda düşündüklerimi paylaşsam varyaaaaaaaa beni psikopat diye akıl hastanesine tarlar sonra sakince neler yapılabilceni düşünüorum çözüm buluorum bu arkadaşta biz sakiniz çözüm yolu için bize başvurmuş:)
amma çok konuştum ha....

kizlar siz okumus olabilirsiniz,fakat ne almis oldugunuz acikca ortada.univeristelerde bunlarimi ögreniyoruz ?konu her neyse o konuyla ilgili bir yüksek lisansa sahipseniz o ayri.fakat 6 aylik bir bebege su verilmeyecegi konusunda siz üni demi bilgi ediniyorsunuz...sahsen ben edinemedim o yillarimda.ayrica ilkokul mezunu anne de, doktoraa yapmis anne de bir cocuk doktoru degildir neticede.cocuk doktorlari bebekle ilgili detaylari egitime göremi veriyor.her anne ayni bilgiyi,hatta doktora göre degiskenlik gösteren bilgileri ögreniyor.bir dr su verme diyor,ama digeri kesinlikle verin diyor.ne alaka ya senin doktorun yemegine tuz koyma demis ,sen koymuyorsun uni mezunusun ya sen kesinlikle ondan.e benim doktorum da iyotlu tuz koymalisin cok az diye tavsiye etti özellikle .e bende koyuyorum bende uni mezunuyum ne olucak simdi.anlatmak istedigim egitimle bunun ne ilgisi var.hepimiz en degerlilerimiz icin dinliyoruz elbet.ilkokul mezunu olmakla ne ilgisi var bunun.ve bizler universite okuduk uzman mi olduk bu konularda.yaptiginiz sözde asagilamamak.kendinizle bu kadar yetinmeyin bence ilerisi her insan icin hep acik.konu sahibi ise madem cok memnun degil bu onun elinde.kiysin parasina rezil etmesin kendince cocugunu.ya isinden ya cocugundan feragat etmesi sözkonusu.ya da paradan.hem ona muhtac isini görüyo ve gördürüyor hemde sikayet ediyor.hakli olabilir cocga bakamayabilir bu anne icin kötü birsey.ama mecburiyeti kendi elinde neticede.egitim ve kültür ayri seyler arkadaslar.bu ayrim maalesef ülkemizde toplumumuzda var.yeterince gelisemedigimiz icin.kompleksli oldugumuz icin.hepimiz siradaniz neticede.2 sene uni okuyan herkes bilim adami kesiliyor.asil cehalet icimizden geliyor.

Anlıyorum evet ben de bi aN sinirle ağır bi üslupla yazdım haklısın. Ama kıza karsı kesinlikle kırıcı davranmadım. Sadece o anın siniriyle gece aklıma gelenleri sıraladım öylece. Bi hediye alıp verme fikri çok güzel teşekkür ederim.

Canım diğer mesajları ve konuyu tekrar okuyunca senin üzerine biraz fazla geldiğimi(zi) fark ettim. :26: Yapıcı ve iyi niyetli bir insansın belli ki. Rahatsızlığını da çok iyi anladım, hastayken çocukla ilgilenmemesi gerektiğini düşünmesi gerekir en başta. Kolay bir çözüm bulursunuz inşallah, eşiniz amcası olduğu için kırmamak da lazım.. Anladım ben seni. :3:
Sınavda başarılar dilerim. Bebişi de öperim. :nazar: :16:

kizlar siz okumus olabilirsiniz,fakat ne almis oldugunuz acikca ortada.univeristelerde bunlarimi ögreniyoruz ?konu her neyse o konuyla ilgili bir yüksek lisansa sahipseniz o ayri.fakat 6 aylik bir bebege su verilmeyecegi konusunda siz üni demi bilgi ediniyorsunuz...sahsen ben edinemedim o yillarimda.ayrica ilkokul mezunu anne de, doktoraa yapmis anne de bir cocuk doktoru degildir neticede.cocuk doktorlari bebekle ilgili detaylari egitime göremi veriyor.her anne ayni bilgiyi,hatta doktora göre degiskenlik gösteren bilgileri ögreniyor.bir dr su verme diyor,ama digeri kesinlikle verin diyor.ne alaka ya senin doktorun yemegine tuz koyma demis ,sen koymuyorsun uni mezunusun ya sen kesinlikle ondan.e benim doktorum da iyotlu tuz koymalisin cok az diye tavsiye etti özellikle .e bende koyuyorum bende uni mezunuyum ne olucak simdi.anlatmak istedigim egitimle bunun ne ilgisi var.hepimiz en degerlilerimiz icin dinliyoruz elbet.ilkokul mezunu olmakla ne ilgisi var bunun.ve bizler universite okuduk uzman mi olduk bu konularda.yaptiginiz sözde asagilamamak.kendinizle bu kadar yetinmeyin bence ilerisi her insan icin hep acik.konu sahibi ise madem cok memnun degil bu onun elinde.kiysin parasina rezil etmesin kendince cocugunu.ya isinden ya cocugundan feragat etmesi sözkonusu.ya da paradan.hem ona muhtac isini görüyo ve gördürüyor hemde sikayet ediyor.hakli olabilir cocga bakamayabilir bu anne icin kötü birsey.ama mecburiyeti kendi elinde neticede.egitim ve kültür ayri seyler arkadaslar.bu ayrim maalesef ülkemizde toplumumuzda var.yeterince gelisemedigimiz icin.kompleksli oldugumuz icin.hepimiz siradaniz neticede.2 sene uni okuyan herkes bilim adami kesiliyor.asil cehalet icimizden geliyor.

yok yok nedesem boş anladım ben bunu. iki yazımdada yaptıklarımdan dolayı ilk okul mezunu kişiler beni cahil olarak nitelendiriyo diye bahsediyorum. he evet üniversite mezzunu daha bilinçlidir dedim ama ''çocuk bakımında bilinçlidir'' demedim. çocuğunun hastalığını doktora gitme dışında ayrıca oturup araştırır. benim oturduğum semtte eğitim seviyesi ortalama ilk okul döneminde biten insanlar çoğunlukta. burda doktora gidipte sorunumu anlatırken ayrıntıları doktora verirken doktor bile bunun farkına varıp eğitimi soruyo. aşıya giderken hemşire sen zaten bilirsin gününü bi seni aramıyorum aşı günü nerdesin diye diyo. aşıdan çıkan başka bi kadın da nevar ya çocuğa her ay iğne delik değişik oldu yavrum bidaha getirmem ben bide arayıp zorla çağırıyolar diyo. bak ben o anneye kötü anne demiyorum ama o aşının nekadar faydalı bişey olduğunun bilincinde değil bundan bahsediyorum bende. bu arada lafımda bütün ilk okul mezunu olan insanlara değil. ik okul mezunu olup nevarya üniverste okumuşta ne olmuş bisürü boş şey okula lak lak etmeye gidiyolar kafasında olan kişilere.

amma çok konuştum ha....

kıssss yine yanlış anlaşıldık ya bizzzz... ezikmiyiz kızzzzzzzz bizzzzzzzzz:26::9:

sen çok gerilmiş bunalmışsın zor okudum rahatlamışsındır........... :):):)

o kızın kötü niyetli birisi olduğunu düşünmüyorum. sana yardım etmeye çalışıyor bunu beceremiyor o ayrı.:) orasını kendi evi gibi görmüş istediğpi gibi at koştuyor evde:) ve sanırım onun anlattıklarını yanında oturup dinlemiş gibi yaparak ta sizinle iyi arkadaş olduğunu düşünüyordur :) evindeki eşyalarının karışitırması ise çok ayrı birşey bence bu yetşitirilmeye ile alakalı bir durum.

öncelikle kızınıza 4 gün baktığı için teşekkür edin bundan sonra kv ye bırakacağınızıda söyleyin. ayrıcada ayaküstü konuşurken de bundan sonra çok yoğun ders çalışcağını zor bir dönem geçireceğinide söyle artık gelmez herhalde :)

ben olsam anlattığınız gibi birine bebeğimi emanet etmezdim evet çaresizlikten olduğunu biliyorum ama en azından bu denli sorumsuz ve lakayt bi insanla bebeği başbaşa bırakmak yerine kendinizle ,veya bikaç saatliğine bi kreşe veya kontrol ettirdiğiniz komşunuza fln bırakmak daha iyi olabilirdi. siz yokken bebeğinize ne oluyor,neye maruz kalıyor , ne görüp duyuyor bilmiyorsunuz ve bu anlattığınız bayan ile herşey mümkün. kendisinin eve dönmesini söyleseydiniz keşke ,mesela ' seni de yorduk eve gidip dinlen istersen 'gibi açık kibar bi sözle gönderseydiniz keşke,yaylmasına asla müsade etmeyin. eşinize yemek yapmak istemiş olması kişiiği ile alakalı benlki kötü niyetli değildir ama asla kabul edilemez ne demek hem evinize yerleşip,hem bebeğinize balıp hem eşinize yemek yapmaya kalkıyor o zaman sizin bütün sorumluluklarınızı almış olur eşinizin dikkatini tamamen kendine çekmiş olur. ben olsam fena bozardım. bence yavrunuzu 1 sn bile teslim etmeyin

O kadar da değil canım :)

Yok kızlar sorunu çözdük o hafta eşimin annesine iletmiştik zaten, görümceme emanet ediyorum ya da kayınvalideme. tskrler.

çalışmıyorum diyorsunuz öğretmenim diyorsunuz.bayanı beğenmiyorsunuz.hem çocuğunuza baksın diye çaağırmışsınız hem bi yerlere dokunmasın istiyorsunuz.etrafı toplasın ama çarşafımı değiştirmesin diyorsunuz.ev sahibi olmaadan gelen komşuya kapıyı açsın istiyorsunuz sonrada ben yokken misafiir almış deme ihtimalinizde var.çocuğunuzu yani cannınızı ona bırakabiliyorsunuz ama eşinize yemek yapması sizi geriyor.farklı bi durum.sınırlarınızı bu kadar zorlayacağınıza keşke parayla daha kaliteli birini bulsaymışsınız ki eminim onuda buraya yazacaktınız.

vay anasını arkadaş üniversitede demek size bebeğe 6 aydan önce su verilmeyeceğini bebek bakımını anlattılar hmm?
benim annem de ilkokul mezunu 3 çocuk büyütmüş ve o anlattıklarınızı fazlasıyla biliyor yaşımıza gelene kadar bize özel yemek pişirmiş evde ne pişerse vermemiş.Kaldı ki iki tane öğretmen çocuğuna baktı resmen yalvardılar s... hanım sen bak bebeğimize ne olur diye.Çocuğun yemek bakımından,popo bakımına kadar tut da bi cahillğini göremezsiniz hatta hepinizi ikiye katlar.İkinci çocuğumu dünyaya getiricem annemin tavsiyelerinden daha çok güvendiğim birşey yok. Şu eğitim işine bağlamayın konuyu Allah aşkına eğitimliyim deyip de bir de bunu yapmayın!!!

Oku oku bitmedi canım ya:) çogunuda okuyamadım ama, hiç cocuk bakmayan brisine bu kadar kizmakda doğru değil, bazı konularda kendin hatalisin. Senden 4,5 yaş büyük diye herseyi bilmeli ve deneyimli olmalı diye bir şey yok.
Keske saatine, saatine kadar bir liste yapıp verseydin onun için daha anlaşır olurdu. Su saatte emzirelecek, altını pisletince temizlemezsi gerektiğini, aksi takdirde temizlemediginde bebişin poposu yanar, yara olur vs vs anlatsaydın. O çarşaf konusunda cok haklisin! Ama bu kız seni baya sinirletmiş, ben olsam bende belki bu kadar kızardim ama deneyimsiz birinin eline bırakırsam ne yapacagını unutuyor yada bilmiyorsa Buda kendi sucum. Ben herzaman cocuğuna bakdiranlara liste yapın derim ve genelikle 100' de 99 cok rahat oluyormuş bakanlar için. Neyse umarım biran icinde sorun çözülür.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back