- Konu Sahibi Metruk Sahil
-
Sizin anlattığınızda ben arkadaşların rahatsız olduğu konulardan değil de başka birşeylerden rahatsız oldum. Sanki başka bir imanız veya ima olmasa da aklınızın bi köşesinde dillendirmek istemediğiniz şeyler var. Size katılıyorum. Minicik bebeğimi ehil olmayan bir insanın bakmasına ben de razı olamam. Değil çarşafımı değiştirmek çamaşırlarımı alıp katlasa çok samimi olmadığım birisi, ona bile çok kızarım. Sanırım olayı nasıl sonuçlandıracağınızı bilemiyorsunuz. Ayşe, Fatma vs adı herneyse biz artık böyle yapmayalım. Bu şekilde ben ders çalışamıyorum. Kayınvalidem bakıcak bundan sonra hafta sonları çocuğa dersiniz uzatmadan konu hallolur. Kısa ve net olmanız iki taraf için de daha iyi.
yorumun için saol canım. kurs çok önemli, o da kızım için bi yerde. eşim şu an çalışmıyor ve sigortamız yok. bir an önce atanıp kızım için geleceğimi garanti altına almak zorundayım. yoksa asla kızımı evde bırakıp gidemem.
Neyse kızlar bu haftayı atlattık şimdi kocam şehir dısından geldi biraz onunla ilgileneyim. Okuyan, iyi kötü yorum yazan herkese teşekkür ederim.
yani ilkokul mezunlari ana olmasin mi ya da ana olsalarda cocuklarina üniversize mezunlari mi baksin ?
lise mezunu olsa acaba rütbesi artar miydi yoksa oda kültürsüz mü olurdu?
Her sey mukemmel olsa inanın zaten yardım talep etmezdim. weminim benim de hatalarım var tabıki. Burda kimse yanlış anlamasın kızdığım noktalar var ama Allah bin kere razı olsun kızıma 4 gün gelip baktı. Ama keşke ben beceremiyorum, babannemle (kv) birlikte baksak olur mu deseydi. Çünkü bu kız da çocuk değil 30 yaşında kadın. Ağır grip olmaına rağmen çocuğuma bakmakta ısrar etmesi beni rahatsız etti. Kv ye gidersin sabah birlikte bakın dediğimde de tepki gösterip ben bakamıyor muyum, ne var evde bakarım. Ne gerek var gidip gelmeye dedi. Ben de alt tarafı 6-7 saat diye sesimi çıkarmadım ama aksam olup eve geldiğimde kız evine gitmedi. E e vden kovamam ya. Yani birazcık ince düşünmek tüm sorunu çözerdi. Buraya yazmamın nedeni ise biraz içimi dökmek biraz da yardımınızı almak. Kızan arkadaşlar haksızsınız demiyorum, ve sizin düşünceleriniz de çok kıymetli çünkü belki de ben doğru düşündüğümü farzedip hatalar yaptım. Ama biraz kendinizi de yerime koyun.
ya canım benddede aynı tipten olduğundan dolayı arkadaşın yazdığına cvp vericem. bende üniv. mezunuyum orta okul mezunu bi görümcem var. hiç onunla sen bilmezsin falan polemiğine girmem ama kendisi hep bunu bana yapar hep bende bi eğitim yada görgü açığı arar ki ben aramadan bile kendisinde çıkar bi sürü eksik. nitekim karşılaşıyoruz böyle şeylerle. mesla cafeye gittik dedim ben bi latte istiyorum garsonun yanında diyoki bari bildiğin bişey iste hava atcam diye içemiyceğin bişey gelcek. hay allahım diyorum nerden biliyosun bilmediğimi oda diyo anlat ozaman nasıl bişey tarif et göriyim bu konuşmalarda garsonun yanında geçyo rezillik görgüsüzlük dizboyu yani.
çocuk bakımıyla ilgilide şöyle bi durum var mesela meyveli süt vermeye kalkıyo çocuğa markette satın alıcak kasada. diyo verirsin herhalde. diyorum yok süt vermiorum. şöyle alaycı bi gülüşle. niye yoğurt veriyosun ya diyo. yani öğrenmek gibi bi çabada yok ama benim yaptığımın saçma olduğu imasında. kasiyerde bunla aynı kafadaki oda önce soruyo. niye hastamı diye. bende yok daha yaşına girmedi 1 yaşından önce süt vermyin diyo doktorlar diyorum. oda ee yoğurt yiymuş diye. sırıtıyolar karşılıklı bende soğukkanlılıkla anlatıyorum yoğurt olunca sütten frklı alerjik durumu şu nedenle ortadan kalkar falan diye. tabi yine karşımda alaycı bi ifade. işte böyle bilmediği halde bilmişlik taslayan karşısındakinin mütevaziliğine karşı aklı sıra dalga geçen kişilerle karşılaşınca siniri bozuluyo insanın. genelleme yapmak tabiki doğru değil çok bilinçli ilkokul mezunu insanlar var tanıdığım. ama böyle kişilerde olunca insan tutamıyo kendini işte.
uzun bi örnekle anlattım canım ama kendi derdimide yazmış oldum arada :).
ne demişler ''biliyorsan konuş ibret alsınlar, bilmiyorsan sus adam sansınlar'' yani olay okuyup oumamakta değil tamda burada
Bu kızı kırmamak bebeğin iyiliğinden daha mı önemli onu anlamadım.
madem bu kadar rahatsızsınız baktırmayın.bakıcı tutun parasıyla.ne yani siz gidince gelsin siz gelince de hemen gıtsın istiyosunuz.eğer parrasız bakıyorsa şükredin bence. Baktırmak istemıyosunuz da bakcıı tutarsınız olur bıter.eşinizin yeğeniymiş hiç bakmak zorunda değil ha beğenmiyo olabılırsınız o ayrı
yani ilkokul mezunlari ana olmasin mi ya da ana olsalarda cocuklarina üniversize mezunlari mi baksin ?
lise mezunu olsa acaba rütbesi artar miydi yoksa oda kültürsüz mü olurdu?
büyük bir çelişki içinde gördüm seni...ilkokul mezunu olduğu için bebek bakımında ahkam kesmesi baya zoruna gitmişti senin..
peki şimdi o ilkokuul mezunu arkadaştan ince düşünmesini bekliyorsun..
öyle yok işine geldiği gibi....
[
selam, öyle yapmasan da kv çocuğu götürsen.. neden dersen evinde görümcen ve kv olduğuna bakmaz kalmakta ısrar eder böyleleri..
arkadaşların dediği gibi küçük bi hediye al teşekkür et helalleş.. bir dahada verme
ne demek çocuğu aç bırakmak. altını almamak falan..
bir arkadaş demiş "babaannesine de alışsın istiyorum" dersin diye.. öyle diyebilirsin.
bundan sonra o bakar saol canım falan diyebilirisin..
h.sonu halledersin inş.
Katılıyorum ne yazık ki insanlar kültür farkı diyince hemen eksik olanı savunmaya geçiyorlar. Halbuki kızı ezmeye ya da aşagılamaya değil farkı anlatmaya çalışıyorum. evet o kız da insan ve eşit haklara sahibiz, o da benim gibi yaşıyor, aynı şehirde aynı şeylere bakarak ortak bir hayat sürüyoruz, o da evlenebilir, çocuk büyütebileir, her şey yapabilir. kızı ezmeye çalışmıyorum. kendimi de yüceltmiyorum asla bi halt değilim çok eksiğim var, hatalarım var. ama Ortada bir fark var. eğitim. ve ne yazık ki sosyal hayatı da iş hayatını da çoook etkiliyor, siz isteseniz de istemeseniz de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?