İşyerinde öğle yemeği

pembeumutyildizi

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2021
1.901
2.000
63
Merhaba, adminler umarım bu sorumu taşımaz ve banlanmam. Ama en iyi cevaplar burada. Derdim fiyat artışları, bebek bekliyoruz, mide bulantısından yemek de yapamıyorum birşey de yiyemiyorum. Eşimle işyerlerimiz yakın, öğle yemeklerinde birlikte yiyoruz. Bulunduğumuz yerde öyle ucuz bir yer yok gibi bişry. Çorba bile 20 lira falan. Ev yemekleri yapan lokantalar bile coşmuş. Her şey ateş pahası, hadi mideme dokunmayan birşeyler yiyelim diyoruz eşimle iki kişi 100 liradan fazla para ödüyoruz. Yediğim salata mesela 40 lira tutuyor ama orada da eşime uygun bişey yok, eşim de ne yiyeceğini şaşırdı hem benim midemi bulandırmasın hem karnımız doysun hem bütçemize uysun şaşırdım. Evde de yemek yapamıyorum. İşyerinde ve evde ne yapabilirim öneriniz olursa çok sevinirim. Para bitti daha ay sonuna çok var
Ekleme: arkadaşlar yaşamayan bilmez sanıyorum yemek kokusundan midem ağzıma geliyor. Bir yerden geçerken yemek kokusu gelse midem bulanıyor. Hatta aklıma gelince bile midem ağzımda. Anneme hergün gidip gelme olanağım yok

Son düzenleme:
Sandviç hazırlayın evde

Hamileyken dışarıda salata yemek yasaklar arasinda

mesela sebze haşlayıp yoğurtla yiyebilirsiniz ,tavuk didikleyip pilavın üstüne ,yanına salata hazırlayabilirsiniz ,sarma yoğurt ikilisi olabilir saklama kaplarında işe götürürsünüz ,bazen sandviç bazen dışarda yiyebildiklerinizle idare edebilirsiniz (siz yapamıyorsanız eşiniz yardım edebilir varsa eş dost anne vs )

Benim bulunduğum yerde yemek çok kısıtlı birde yemeğe para vermeyim diye haftanın bir çok günü evden getiriyorum yanımda öyle yiyorum sizde akşam yapabileceğiniz kokusuz şeyleri yapıp hem evde yemelik hem ertesi güne yemelik bişeyler yapabilirsiniz şuan dediğiniz gibi bir mercimek 20 lira oda giriş seviyesi bir yerde Halimiz ne olacak hiç bilmiyorum

Hamileyken dışarıda salata yemek bana çok riskli geliyor
Evde kendiniz sandviç hazırlayabilirsiniz, sürekli dışarıdan beslenmek de pek doğru değil sağlık açısından
Hamileyken yediğim bir salata sebebiyle virüs kapıp 1 ay onunla boğuşmuştum ishal kusma vb, ki yemem normalde, nasıl olduysa yemişim.
Onu ders aldım kendime, hayatımda dışarıda her türlü pişmeyen şeyi çıkardım.

Eşinizin yapmasından başka çözüm bulamadim. Salatayı evde hazırlayıp götürün zaten. Hamileyken hergun dışardan yemek bile sıkıntı bide salata hiç yemeyin.

Dışarıda yiyebildiğiniz şeyleri evde yapabilirsiniz. Siz salatayı yapar sosunu ayrı bir yere koyar yiyeceğiniz zaman soslarsınız. Eşiniz de bir mercimek çorbası, tarhana, şehriye vs yapar.
Bir gün sebzeli bir bulgur pilavı yapar yanına da ufak bir yoğurt alırsınız.
Izgara tavuklu bir salata doyurucu olur.
Başka bir zaman hızlı bir sandviç hazırlarsınız. Hatta akşamdan hazırlayıp sarar dolaba kaldırırsınız.
Yemek yapma imkanınız olmamasını gerçekten anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…