• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstifadan sonra hesaba maaş yatması, işsizlik maaşı hakkında

Filolog89

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2019
1.641
3.765
133
Hanımlar ben bu işin içinden çıkamadım. İş hayatında tecrübeli olanların yardımına ihtiyacım var.

Ben geçen sene beş ay bir yerde çalıştım. Sonra istifamı istediler. Çünkü yazın çalışmayacaktım. İki ay sonra kış gelince tekrar aynı kurumda işe girdim. Bu aradaki iki aylık yaz döneminde maaş yatmadı. Tekrar işe girince dokuz ay çalıştım ve yaz gelince tekrar istifamı istediler. Çünkü yazın yani şu anda yine çalışmıyorum. Eylül gibi yine çağırırız dediler ama bir sözleşme imzalamadım. Sözel olarak seneye de gelirsin bizimle çalışırsın dendi. Geçen sene de 5 ayın sonunda istifamı verirken sözel olarak seni Eylül gibi çağırıcaz demişlerdi. Buraya kadar geçen sene işe giriş çıkışımla ilgili sürecim benzer ilerledi. Gelelim beni şaşırtan olaya. Bugün dikkat ettim bana maaş yatmış. Yanlışlıkla mı yatırmışlar? Ya da dokuz ay gibi bir süre çalışıp işten çıkınca bir maaş yatırmak zorunda mı iş veren? Pandemiye özel bir durum mu? Ben hiçbir yere işsizlik maaşı için başvurmadım, yine de maaş hesabıma devlet mi yatırmıştır? Bana maaş yatmış ama ben bir aydır hiç çalışmadım. Anlayamadım.

Şu anda aklıma geldi 30 hazirana kadar işten çıkarma yasağı vardı acaba o sebepten işten mi çıkaramadılar?

Back