Ya orası tabi ki öyle haklısınız. Ama ben entresan bi insanım geleceği kafamda netleştirirsem 'olmasa da böyle yaparım' rahatlığı edinebilirsem tedavide görsem akışa da bıraksam kafamı ancak bu şekilde rahatlatabilirim kontrolcü ve takıntılı bi insanım malesefAf buyurun ama bir önceki konunuz yeni tarihli olduğundan hafızamda kalmış, bazı şeyleri düşünmek için neden bu kadar erken davranıyorsunuz?
Henüz tedavi sürecindesiniz sanırım, yaşınız da genç belki birkaç yıl sonra bir bebeğiniz olacak, ki size örnek olması için yazıyorum, anneannemin bir komşusu valla yalan olmasın ama 25 yıllık evliydi galiba o zamanlar, yıllarca denemişler tüp bebek tedavisi de görmüşler ama çocukları olmamış, kadın hamile kaldığında 50 yaşındaydı bir oğlu oldu, çocuk şimdi 19 yaşında.
Eğer bebeğiniz olmasını istiyorsanız öncelikle bence umudunuzu yitirmeyin, umut olmadan hiçbir engel aşılamıyor, bazen umut olmaz zannettiklerimizi oldurmamız için yardım ediyor.
Şuan için bir müddet tedavi yada tüp bebek düşünmeme kararı aldık. Eşim sadece takviye vitaminlerini kullanmaya devam ediyorSiz eşinizle çocuk konusunda kesin birliğe vardınız mı?
Psikolojik olarak tedavimi görüyorum sorum benim gelişen sürecim dışında. Bu kararı isteyerek yada mecburi veren kişilerin gelecek planlamısı nedir onun sorusu? detay almak için açmadımEşinden dolayı çocukları olması için tedavi olması gerekiyor. Kendi psikolojik sorunlarından dolayı tedavi görmeyi reddediyor. Mune konu sahibi çocuktan önce ilk önce Psikolojik olarak tedavi olması gerekiyor
Yaşlanınca çocuk bana baksın diye mi yapıyormuşuz çocukları ?Merhaba arkadaşlar,
İsteyerek bu kararı almış evli çiftler ve zorunlu olarak bu durumda olan evli çiftlere bir sorum olacak,
geleceğinizi/yaşlılığınızı nasıl planlıyorsunuz?
Lütfen evli ve çocuğu olmayanlar/isteyerek karar verenler veya bekar ama yaşı biyolojik olarak çocuk yapmaya müsait olmayanlar cevap verir ise çok sevinirim birbirimizin fikirlerinden yararlanalım
ben gelsin beni sırtında taşısın mahiyetinde demek istemedim aslında yaşlanınca bir araba bile kullanamazken insan çocuğuyla gezer. Onu kastettim.Yaşlanınca çocuk bana baksın diye mi yapıyormuşuz çocukları ?
A aaa
Bı insan niye bakıcısını doğurur ki ?
Bakıcı parayla tutulan bir personel değil miydi bakicilarimizi dogurmali mıydık ?
Gezemezben gelsin beni sırtında taşısın mahiyetinde demek istemedim aslında yaşlanınca bir araba bile kullanamazken insan çocuğuyla gezer. Onu kastettim.
Teşekkür ederim arkadaş bulayım daha iyi o zaman doğurup büyütürsem unutamamGezemez
Bunun damadı var gelini var nereye geziyosun
Zaten farklı illere
Hatta Türkiyede durumlar böyle devam ederse farklı ülkelere gidecekler
Doğurup buyutup sonra Unutun evladınızi bence
İlahiTeşekkür ederim arkadaş bulayım daha iyi o zaman doğurup büyütürsem unutamam
Amin kesinlikle öyle.Bence gelecek kaygısı yada yaşlanınca ne olur düşüncesi her insanda olur çocuğun olsa bile.
Kendi fikrim allah büyük diyorum, kimin başına ne gelir bilinmez. Bizi yaratan rabbim sonumuzu da kararlamistir. Allah kimseye muhtaç etmesin
Ben bunu asla yapamıyorum malesef :/Ben geleceği düşünmüyorum çünkü neden düşüneyim kafasındaydı bu arkadaş
Bu ayrıntıları bilmiyordum, o zaman önce tedavi olması şart gerçektenEşinden dolayı çocukları olması için tedavi olması gerekiyor. Kendi psikolojik sorunlarından dolayı tedavi görmeyi reddediyor. Mune konu sahibi çocuktan önce ilk önce Psikolojik olarak tedavi olması gerekiyor
Ama yanıldığınız bir nokta var veya yanılmak uygun bir kelime olmadı sanırım, hesap edemediğiniz desem daha doğru olacak gibi, gelecek çoğunlukla bizim planladığımız gibi olmuyor, planları bozacak yeni etkenler aklımıza gelmeyen, hesap edemediğimiz şeyler çıkıyor karşımıza.Ya orası tabi ki öyle haklısınız. Ama ben entresan bi insanım geleceği kafamda netleştirirsem 'olmasa da böyle yaparım' rahatlığı edinebilirsem tedavide görsem akışa da bıraksam kafamı ancak bu şekilde rahatlatabilirim kontrolcü ve takıntılı bi insanım malesef
Yaşlanmak istemiyorumAmin kesinlikle öyle.
Babam eskide yaş gelince en iyisi bir anda ölmek derdi.
Bizde ne saçmalıyorsun Allah korusun sus falan derdik.
İnsan büyüyünce anlıyormuş ne demek istediğini...
Ay bende galiba asıl sorunum bu :) hep 30 lu yaşlarda kalsam asla böyle takıntılara girmezdimYaşlanmak istemiyorum
Çok haklısın destanlar yazan ellerine sağlık mune :)Bu ayrıntıları bilmiyordum, o zaman önce tedavi olması şart gerçekten
Ama yanıldığınız bir nokta var veya yanılmak uygun bir kelime olmadı sanırım, hesap edemediğiniz desem daha doğru olacak gibi, gelecek çoğunlukla bizim planladığımız gibi olmuyor, planları bozacak yeni etkenler aklımıza gelmeyen, hesap edemediğimiz şeyler çıkıyor karşımıza.
Mesela yarın ne yaşayacağınızı biliyor musunuz? Ben dahil hiçbirimiz yarınımızı bilemeyiz, aşırı kontrolcü bir yapınız varsa bu öncelikle sizi yorar bence, sonra çevrenizi eşinizi yorar, bazen hayatı geldiği gibi yaşamak akışına bırakmak gerekiyor.
Size örnek verdiğim kadın, artık çocuğu olmayacağını düşündüğü bir anda hamile kaldı mesela, oysa hayatı artık çocuksuz bir kadın olarak planlamıştı ama hayatı planı dışına çıktı.
Bence kendinizi biraz salın, sürekli aynı düşüncelerle kendinizi yormak yerine şu anı yaşayın, mesela bebek ve gelecek dışında hiç mi bir hayaliniz yok, şu çılgınlığı da yapsam dediğiniz bir şeyler vardır belki.
Biz galiba toplum olarak kendimizi hep belli sınırlar içinde kısıtlıyor hayallerimizi, hayatımızı o sınırlar içinde yaşıyoruz.
Yaşlanınca ilk aklınıza gelen mor çatı mesela, diyelim ki çocuğunuz olmadı yaşınızda 50 küsür oldu emekli oldunuz parayla da sorununuz yok, neden dünyayı gezen bir aktivist olmayı düşünmüyorsunuz, dünyanın farklı yerlerinde kimsesiz kalmışlara el uzatmak aklınıza gelmiyor veya ne bileyim bir dernek/vakıf kurup birilerinin sesi olmayı planlamıyorsunuz.
Bizler sadece şu misyonu üstlenmişiz, doğup büyüyeceğiz, meslek sahibi olacağız evleneceğiz çocuk yapacağız, sonra çocuğu evlendirip diz battaniyemizi üzerimize çekip bayramlarda çocuğumuzun bizi ziyaret etmesini bekleyeceğiz, vakti gelince de evde ölüp gömüleceğiz, oysa dünyada bizden çok başka kafada insanlar var, onlar dünyaya yaşadıkları şehirlerden bakmıyor, var olmaya bakış açıları bile bizden başka.
Ama bu sizin en son düşünmeniz gereken şey. İlk önce psikolojinizi düzeltip eşinizle çocuk konusunuı tekrar konuşmalısınız. Eşinizi öyle bir yükün altına sokuyorsunuz ki farkında değilsiniz. Bu çocuk konusu sizin tek başınıza verebileceğiniz bir ara değil. Çocuk konusunda problem eşinizde olduğu için siz ona destek olmanız gerekirken adama vicdani yük bindiriyorsunuz baba olma hakkını elinden alıyorsunuz.Psikolojik olarak tedavimi görüyorum sorum benim gelişen sürecim dışında. Bu kararı isteyerek yada mecburi veren kişilerin gelecek planlamısı nedir onun sorusu? detay almak için açmadım
Tamam çiçeğim bak yine kızdırdım seni dkjlsfAma bu sizin en son düşünmeniz gereken şey. İlk önce psikolojinizi düzeltip eşinizle çocuk konusunuı tekrar konuşmalısınız. Eşinizi öyle bir yükün altına sokuyorsunuz ki farkında değilsiniz. Bu çocuk konusu sizin tek başınıza verebileceğiniz bir ara değil. Çocuk konusunda problem eşinizde olduğu için siz ona destek olmanız gerekirken adama vicdani yük bindiriyorsunuz baba olma hakkını elinden alıyorsunuz.
İlk önce yapacağınız şet tedavi olmak her ikinizin de ondan sonra çocuk için düşünürsünüz
oldu mu bebeğiniz bilmiyorum ama Allah en kısa zamanda şıp diye nasip etsin inşallahAslında anlıyorum sizi defalarca tüp bebek denemiş birisi olarak hep bir b planım olsun kafası bnde de vardır şu şöyle olmazsa böyle yaparım gbi fakat genelde işlemiyor biliyor musunuz a b c d planınız olsa da kontrol siZde olmadığı için malesef o yüzden akışına bırakın her ne kadar zor olsada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?