İstemeden çocuklarımızı taciz mi ediyoruz?

Ben geri kafalı demedim kimseye. Kız çocuğunuza da erkek çocuğunuza yapmayı düşündüğünüz 'erkekliğinin kutsanması' gibi bir etkinlik yapacak mısınız, yapmayacak mısınız? Çok saçma değil mi kız regl olunca düğün dernek yapmak 'kadınlığını kutsamak'? Bana da aynı şekilde sünnet düğünü saçma geliyor. Şahsen bana yapılsaydı, herkes ben erişkin bir kadın oldum diye halaylar çekip, coşup oynasaydı, üstüne de altına boğsalardı bende kendimi erkeklerden üstün zanneder, herşeyi kendimde hak görürdüm. Kişisel algılamayın lütfen. Seçim sizin. Ben asla o düşüncede olmadım.

Ben sizin söylediğiniz her şeye tam anlamıyla katılıyorum kesinlikle çocuklarımızı koruyup kollamak en büyük sorumluluğumuz elbette ama bir sünnet düğünü yapmak istiyoruz diye de oğlum erkekliğine adım attı aha bakın bu da pipisi demek için yapmak istemeyiz:) biraz önce başka bir arkadaşa da dedim eğlenmek amaçlı o da eğlenmeyi sevdiğimden:) yoksa söylediğiniz her şeye katılıyorum :)

Harika bir konu...
Teşekkür ederiz , böylesi bir durumda etrafımızda hatta kendi çevremizde bile ne düşündüğünü bilemediğimiz insanlar içerisinde bu kadar önemli bir konuyu hergün paylaşsak , her sohbette gün yüzüne çıkarsak yeri var. Bilinçlenelim ve bilinçli bir çevre için hem kendimizin hem toplumun bu kanayan yarası , üstü kapatılmaya çalışılan , toplum baskısından hep beraber kurtulalım inşallah. Tahammül edemediğim bir konu istismar heleki minicik bedenlere , önüne geçip , çocuklarımızın özgürce yaşayabileceği bir toplum istiyoruz , çokmu? Bu onların ennnn doğal hakkı

Ortasını bulmak lazım,benim çocuğum pek tatlı gelen giden mıncıklasın demek bununla ego şişirmek de doğru değil herkese sapık muamelesi yapmak da doğru değil, bence

ortası bana göre şu: çocuğa ve ailesine sormadan çocukla temas kurmamak (işte hepimizin başında avm.ye gideriz herkes bi çocuğu alma, öpme sevdası vs vs ), ve çocuğa da vücudunun kullanım hakkının sadece ve sadece kendinde olduğunu güzelce öğretmek.

Erkek çocuğu sünnet olurken yer yerinden oynatan düğün dernek yaptıran zihniyeti kız çocukları regl olduğunda utandırmak, saklamak yerine düğün dernek yaptırmaya davet ediyorum.

ben oğlumu pipisini bir farklılık metası olarak görmemesi için elimden gelen çabayı gösteriyorum. allah razı olsun eşim de aynı şekilde düşünüyor.
o sebeple 37 günlükken yaptırdım sünnetini sessiz sedasız. dediğim gibi tamamen tıbbi ve dini bir gereklilik olduğu için.
hatta mevlütte bir akrabamız erkek oldu gibisinden laf söyleyince benim oğlum zaten erkek bunu bir et parçasına indirgemeyiniz lütfen dediğimde kadın baya bozulmuştu..

Ben bir erkek çocuk annesiyim ve ona dünyada pipisinden çok daha önemli şeyler olduğunu öğretmekle yükümlüyüm.
Değil sosyal medya paylaşımlarımda çıplak fotoğrafı, aile albümü hazırlarken dahi cinsel organının göründüğü tek bir kare yok ve olmayacak da.

Havuzda, denizde, banyo yaptırırken vb. hiçbir özel fotoğrafını paylaşmadım, paylaşmayacağım. Neler okuyor, neler duyuyoruz.

Sünnet ettirdik, hatıra olsun diye stüdyoda minik bir sünnet pelerini ve şapkası ile çekimi yapılacak, sadece bu kadar. Kimse cinsel organını görmeyi teklif dahi edemez, buna kendi babam da dahil. Ne bu yapıda insanlarız, ne de böylesi saçmalıklara tahammülüm var.

Annem bu konuda mükemmel bir insandı ve kendi zamanının önündeydi. Çocukluğuma dair hiçbir taciz, hiçbir istismar hatıram yok. Kendimden yaşça büyük arkadaşlarımla ancak kendi evimizde, kapı kapatmadan oynama kuralımız vardı, hiçbir amcanın-abinin kucağına oturmadım, annemin diğer kuralı da buydu çünkü. "Bakkaldan cips çikolata alırken, arkalara doğru gitme kızım, kapının yakınında bekle" vb... Benzer tembihlerle büyüdüm.

Okulda olsun, sokakta vb. nerede olursam olayım, annem "Seninle konuştuğumuz gibi Gangsta, eğer özel yerlerine dokunurlarlarsa, Dokunma! diye bağır ve kaç." şekilde tembihlemişti. Hep "Özel" bilincinde olan, özgüvenli bir çocuk oldum.
Anneme bu konuda ne kadar teşekkür etsem az, oğlumu da bu şekilde yetiştireceğim inşallah.

İnstagram da beni en çok rahatsız eden ebeveyn ebrar demirbilek in annesi.
O yavruyu ne zaman görsem üzülüyorum. Çocuğu hiç rahat bırakmıyor ve ağladığı anları bile çekip çekip koyuyor.
Çocuk kameralara oynamaktan her davranışı rol olmaya başlamış ve gerçek dünya ile sanal dünya arasında kalmış.
Kadını biri şikayet etsin istiyorum içten içe. Milyonlarca fotoğrafa kim bilir kimler bakıyor. Ve o kadın o çocuğun üstünden milyarlar kazanıyor.
Çok sinirleniyorum çok!

Fiziksel temas ben de hoşlanmam ama asansörde konu komşu gördüğümüzde oğluma laf atarlar ne yaptın okulda hadi geçenki şarkıyı söyle vs diye güleriz ederiz

Erkek çocuğu sünnet olurken yer yerinden oynatan düğün dernek yaptıran zihniyeti kız çocukları regl olduğunda utandırmak, saklamak yerine düğün dernek yaptırmaya davet ediyorum.

Ben artık bu vahşet dursa diyorum
Bu da bir tür tecavüzdür, dünya bunu kabul etti biz hala anlayamadık, sağlıkla falan hiç bir ilgisi olmadığı binlerce kez kanıtlandı.
Yaşı geldiğinde kendi bedeni ile ilgili kararı kendileri vermeli çocuklar
İsterse yaptırır, isterse yaptırmaz, onlara bu işkenceyi yaparken kime soruyoruz da şimdi pipi göstermekten şikayet ediyoruz,
Sapıklar dokunmasın derken, en hassas uzvu aile eliyle sakatlanıyor, onun dünyasına ne yapıyorum demiyor kimse

Fiziksel temas ben de hoşlanmam ama asansörde konu komşu gördüğümüzde oğluma laf atarlar ne yaptın okulda hadi geçenki şarkıyı söyle vs diye güleriz ederiz

temastan kastım zaten fiziksel temastı. yoksa milleti çocuklara öcü gibi gösterip yabani yetiştirmeye ben de karşıyım.

Bence bebeğin cinsiyeti ne olursa olsun, bezi kimsenin olmadığı bi yerde değiştirilmeli ve mecbur kalınmadıkça sadece anne değiştirmeli. Ayrıca eve gelen misafire çocuk yanaşmıyosa anne-baba olarak çocuğu zorla sıkıştırarak insanların yanına kucağına atmamalıyız. Öptürmek istemiyosa çocuğu kovalayıp sıkıştırıp öğmemeliyiz. Bunların hepsi onda kendini güçsüz ve herkesin herşeyi yapabileceği algısı oluşturur. Allah bütün yavruları korusun..

aslına bakarsan sana katıldığım çok nokta var. bir çok yayında sünnetin zararlarını da okudum. ama yine bir çok yayında faydalarını da okudum. bu bağlamda aynı yıllarca yumurtayı kötüleyen zihniyet şimdi övüyor durumu gibi insanın neye ve kime inanacağı sorun haline geliyor.
bu bağlamda tıbbi olarak bir kesinliğe olayı vardıramadığım için bari dini kısımdan ele alalım diyip oğlumun psikolojik olarak yara almaması ve aynı bağlamda erkekliği de bir uzva bağlamaması adına 40ı çıkmadan sünnetini yaptırdım. yani hadi bugün zararlı deniyor iki gün sonra tekrar faydalı diyen yayınlar baskın çıkar da yaşı ilerlemiş ve fiziksel ve ruhsal olarak çocuğa zarar verir düşüncesi ile erkenden yaptırmak, aynı zamanda da bebeğin acı algısının olmadığı zamanı seçmek mantıklı geldi.
hala aynı şekilde düşünüyorum.
ikilemde kalmaktansa bir karar vermek yeğdir.

Benim annem de öyle. Hiçbirimizin çıplak fotosu yok. Erkek kardeşimin dahil. Fotoğraflar tab ettirilirdi önceden. Ya fotoğrafçı benim çocuğumun fotoğrafını çoğaltırsa, ya kötü bir şey yaparsa diye endişelenirmiş. İşte diyorum ya kadınlar bilinçli olacak. Böyle sağlıklı nesiller yetişir. Kadın öğrenirse çocuklarına da öğretir. Bu yüzden kadına bu düşmanlık, kin.

Be nde böyle düşünüyorum. Bu çocuk için büyük bir travma zaten. Sağlık açısından yararlı-zararlı henüz karar vermedim. Bir türlü ikna olmuyorum iki konu arasında. Kimi diyor çok zararlı o deri işlevini yitiriyor, travma yaşatıyor, cinsel iktidarsızlık yapıyor, hissisleştiriyor, kimi içinde çok bakteri ürüyor, koku yapıyor, idrar yollarına zararlı diyor... Ben müslüman değilim dini açıdan değil de sağlık açısından düşünülmesi gereken bir konu benim için.

Dediğin doğru bir sürü yayın var kimi iyi diyor kimi zararlı
Bende diyorum ki çocuk erişkin olduğunda buna kendi karar vermeli, ona ait bir uzvu sakatlama hakkımız yok, valla çok üzülüyorum, el kadar bebelerin haline

Müslümanlıkta da farz değil ki, adı üzerinde sünnet yani yapılmasa bir günahı yok
Sağlık açısından zaten şaibeli bu yüzden çocuk yetişkin olduğunda kendi kararını kendi verse daha iyi değil mi
Hem travma yaşamasa, hem vücut bütünlüğüne saygı gösterilmiş olsa

Ben 11 aylıkken yaptırdım ve sonradan çok kötü hissettim,sağlık açısından bir problemi yoktu dini hassasiyet açısından bakarsak belki inançsız olacak, benim inancım bu diyerek başka bir bireyin vücut bütünlüğüne saldırmak ne derece doğru

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…