- 24 Nisan 2017
- 3.110
- 6.519
- 78
- 36
- Konu Sahibi bensanademistim
-
Ben bir erkek annesiyim ve oğlum 2 buçuk yaşında. Şimdilik en büyük hayalim ona sünnet düğünü yapmak. Ama sizin söylediğinize göre ben oğlumun pipisini kestirdim bakın demek için düğün yapmış oluyorum.. Kesinlikle değil.. Sadece anne olarak güzel bir eğlence olsun anılarımız olsun fotoğraflarımız olsun.. Oğlumun aklında o gün güzel bir gündü olarak kalsın.. Etrafa gösteriş için yapmaz çopu aile bunu.. Kızım olursa da ve bir gün regl olduğunda asla bunu saklaması gereken bir şey olduğunu öğretmem.. Sizin gibi düşünenlere saygı duyarım.. Siz yapmayabilirsiniz.. Ama yapanı da bu şekilde küçük görerek geri kafalı zihniyetini yapıştıramazsınız..
O zaman da kutlama yaparım ben kızıma:) pasta alırızz keseriz olmaz mı:) seviyorum ben eğlenmeyi de ondan yoksa erkeklipe ilk adım falan hikaye kime ne benim oğlumun pipisinden:)
Ben sizin söylediğiniz her şeye tam anlamıyla katılıyorum kesinlikle çocuklarımızı koruyup kollamak en büyük sorumluluğumuz elbette ama bir sünnet düğünü yapmak istiyoruz diye de oğlum erkekliğine adım attı aha bakın bu da pipisi demek için yapmak istemeyiz:) biraz önce başka bir arkadaşa da dedim eğlenmek amaçlı o da eğlenmeyi sevdiğimden:) yoksa söylediğiniz her şeye katılıyorum :)Ben geri kafalı demedim kimseye. Kız çocuğunuza da erkek çocuğunuza yapmayı düşündüğünüz 'erkekliğinin kutsanması' gibi bir etkinlik yapacak mısınız, yapmayacak mısınız? Çok saçma değil mi kız regl olunca düğün dernek yapmak 'kadınlığını kutsamak'? Bana da aynı şekilde sünnet düğünü saçma geliyor. Şahsen bana yapılsaydı, herkes ben erişkin bir kadın oldum diye halaylar çekip, coşup oynasaydı, üstüne de altına boğsalardı bende kendimi erkeklerden üstün zanneder, herşeyi kendimde hak görürdüm. Kişisel algılamayın lütfen. Seçim sizin. Ben asla o düşüncede olmadım.
Okumuşsunuz yazdığımı :)) sizin gibi bilinçli annelerin çocukları da çok şanslı emin olun:)Öyle ise süper. çocuklarınız çok şanslı desene :)
Harika bir konu...Geçenlerde bir babanın paylaştığı fotoğrafı gördüm. 2 yaşında bir erkek çocuğu çırılçıplak soyulmuş, annesi tarafından ağlayarak poz vermeye zorlanıyor yanında da ondan biraz büyük giyinik bir kız çocuğu dehşet içinde ona bakıyor, babası da fotoğrafı çekiyor.
Biliyorum bu fotoğraflardan her yerde var. Her gün görüyoruz. Erkek çocuğu olduğu için gurur duyan insanlar çocuklarının cinsel organlarını çekinmeden paylaşma hakkı görüyor kendilerinde. Bunun ne gibi sonuçları doğuracağından habersiz...
Bu istismardır arkadaşlar. Çocuklarımız kendi kararlarını veremeyecek yaşta onlar adına çıplak fotoğraflarını paylaşmak istismardır. Onlara sorduk mu, onlar ister miydi bu fotoğrafların çekilmesini? Siz birey olarak soyunmakta ve ya giyinmekte özgürsünüz. Peki onlar?
Yine youtube'da bir kanal var. Baba kız çocuğunu havuzda, orda, burda ıslak ve mayo ile dakikalarca çekip koyuyor. Çocuk ıslak, çıplak ve çekerken kalçası, vajinası, memesi her yeri ortada. Resmen sapıklara pazarlıyor çocuğu. Bir konusu yok, bir amacı yok bomboş bir video. 3 milyon izlenmesi var en az. Sizce kim izliyor bu videoları?
Etrafınızda pedofili olabilir ve çocuğunuzun fotoğrafları ile çirkince, sapıkca fantaziler kurabilir. Hem de bu insanlar en yakınlarınız olabilir. En en yakınlarınız dahi olabilir. Ne kız ne erkek çocuğunuza buna yapmaya hakkınız yok. Hatta bu insanlar ilk fırsatta çocukları sıkıştırıp çirkin emellerine alet edebilir. Bana uzak, bana olmaz demeyin. Bu insanlar her yerde.
Peki ne yapabiliriz?
- Çocuklarınızın özel fotoğraflarını şirin diye sosyal medyada paylaşmayın.
- Çocukları asla ama asla dudaklarından ÖP-ME-YİN! Bunu sevgi gösterisi olarak algılayan çocuk ve onun bu tavrını gözlemleyen pedofili tarafından istismar edilebilir ve öpülebilir.
- Çocuklara cinsel bölgeleri kuku, çiçek, bıdık, arka vs. diye öğretmeyin. Direk vajina, penis, meme, göğüs. kalça kelimeleri ile öğretin. İstismara uğradığında çocuğun ağzından bu laflar çıkarsa sapık çocuğun bilinçli olduğunu anlar ve ondan uzaklaşabilir.
- Toplu taşımada, kalabalık yerlerde 'otur amcanın, dedenin kucağına, öp hadi, sarıl, al bak şeker veriyor ye onu' DE-ME-YİN! Yabancılarla tensel bağ kurmasına ASLA izin vermeyin.
- Eğer birine sarılmak, öpmek istemiyorsa onu sevmiyorsa çocuğu zormalayın.
- Yaşı geldiğinde eğer fotoğrafını paylaşacaksanız ondan izin alın. 'Bu fotoğrafını koymak istiyorum izin verir misin?' diye sorun. Verdiği cevap 'HAYIR' ise saygı duyun paylaşmayın. Bir söz hakkı olduğunu, seçim yapabilme, hayır diyebilme özgürlüğünün olduğunu öğrensin.
- Çocuğunuzu dinleyin ve ona inanın. Tacize uğradıysa bu onun suçu değil. SUÇLAMAYIN! Sakin karşılayın ki size güvensin, anlatsın. Peşini bırakmayın! Çocuğunuzdan önemli bir şey yok dünyada! Millet bize nasıl, ne gözle bakar acizliğinden kurtulun.
-Başkasının çocuğunu severken ailelerinden izin alın. Kardeşinizin çocuğu olsa dahi izin alın. Ve cinsel bölgelere şakalardan ve dokunuşlardan uzak durun.
Siz de bildiklerinizi yazın. Kadın bilirse çocuklarına da öğretir!
Ortasını bulmak lazım,benim çocuğum pek tatlı gelen giden mıncıklasın demek bununla ego şişirmek de doğru değil herkese sapık muamelesi yapmak da doğru değil, bence
Erkek çocuğu sünnet olurken yer yerinden oynatan düğün dernek yaptıran zihniyeti kız çocukları regl olduğunda utandırmak, saklamak yerine düğün dernek yaptırmaya davet ediyorum.
ortası bana göre şu: çocuğa ve ailesine sormadan çocukla temas kurmamak (işte hepimizin başında avm.ye gideriz herkes bi çocuğu alma, öpme sevdası vs vs ), ve çocuğa da vücudunun kullanım hakkının sadece ve sadece kendinde olduğunu güzelce öğretmek.
Erkek çocuğu sünnet olurken yer yerinden oynatan düğün dernek yaptıran zihniyeti kız çocukları regl olduğunda utandırmak, saklamak yerine düğün dernek yaptırmaya davet ediyorum.
Fiziksel temas ben de hoşlanmam ama asansörde konu komşu gördüğümüzde oğluma laf atarlar ne yaptın okulda hadi geçenki şarkıyı söyle vs diye güleriz ederiz
Ben artık bu vahşet dursa diyorum
Bu da bir tür tecavüzdür, dünya bunu kabul etti biz hala anlayamadık, sağlıkla falan hiç bir ilgisi olmadığı binlerce kez kanıtlandı.
Yaşı geldiğinde kendi bedeni ile ilgili kararı kendileri vermeli çocuklar
İsterse yaptırır, isterse yaptırmaz, onlara bu işkenceyi yaparken kime soruyoruz da şimdi pipi göstermekten şikayet ediyoruz,
Sapıklar dokunmasın derken, en hassas uzvu aile eliyle sakatlanıyor, onun dünyasına ne yapıyorum demiyor kimse
Ben bir erkek çocuk annesiyim ve ona dünyada pipisinden çok daha önemli şeyler olduğunu öğretmekle yükümlüyüm.
Değil sosyal medya paylaşımlarımda çıplak fotoğrafı, aile albümü hazırlarken dahi cinsel organının göründüğü tek bir kare yok ve olmayacak da.
Havuzda, denizde, banyo yaptırırken vb. hiçbir özel fotoğrafını paylaşmadım, paylaşmayacağım. Neler okuyor, neler duyuyoruz.
Sünnet ettirdik, hatıra olsun diye stüdyoda minik bir sünnet pelerini ve şapkası ile çekimi yapılacak, sadece bu kadar. Kimse cinsel organını görmeyi teklif dahi edemez, buna kendi babam da dahil. Ne bu yapıda insanlarız, ne de böylesi saçmalıklara tahammülüm var.
Annem bu konuda mükemmel bir insandı ve kendi zamanının önündeydi. Çocukluğuma dair hiçbir taciz, hiçbir istismar hatıram yok. Kendimden yaşça büyük arkadaşlarımla ancak kendi evimizde, kapı kapatmadan oynama kuralımız vardı, hiçbir amcanın-abinin kucağına oturmadım, annemin diğer kuralı da buydu çünkü. "Bakkaldan cips çikolata alırken, arkalara doğru gitme kızım, kapının yakınında bekle" vb... Benzer tembihlerle büyüdüm.
Okulda olsun, sokakta vb. nerede olursam olayım, annem "Seninle konuştuğumuz gibi Gangsta, eğer özel yerlerine dokunurlarlarsa, Dokunma! diye bağır ve kaç." şekilde tembihlemişti. Hep "Özel" bilincinde olan, özgüvenli bir çocuk oldum.
Anneme bu konuda ne kadar teşekkür etsem az, oğlumu da bu şekilde yetiştireceğim inşallah.
Be nde böyle düşünüyorum. Bu çocuk için büyük bir travma zaten. Sağlık açısından yararlı-zararlı henüz karar vermedim. Bir türlü ikna olmuyorum iki konu arasında. Kimi diyor çok zararlı o deri işlevini yitiriyor, travma yaşatıyor, cinsel iktidarsızlık yapıyor, hissisleştiriyor, kimi içinde çok bakteri ürüyor, koku yapıyor, idrar yollarına zararlı diyor... Ben müslüman değilim dini açıdan değil de sağlık açısından düşünülmesi gereken bir konu benim için.Ben artık bu vahşet dursa diyorum
Bu da bir tür tecavüzdür, dünya bunu kabul etti biz hala anlayamadık, sağlıkla falan hiç bir ilgisi olmadığı binlerce kez kanıtlandı.
Yaşı geldiğinde kendi bedeni ile ilgili kararı kendileri vermeli çocuklar
İsterse yaptırır, isterse yaptırmaz, onlara bu işkenceyi yaparken kime soruyoruz da şimdi pipi göstermekten şikayet ediyoruz,
Sapıklar dokunmasın derken, en hassas uzvu aile eliyle sakatlanıyor, onun dünyasına ne yapıyorum demiyor kimse
aslına bakarsan sana katıldığım çok nokta var. bir çok yayında sünnetin zararlarını da okudum. ama yine bir çok yayında faydalarını da okudum. bu bağlamda aynı yıllarca yumurtayı kötüleyen zihniyet şimdi övüyor durumu gibi insanın neye ve kime inanacağı sorun haline geliyor.
bu bağlamda tıbbi olarak bir kesinliğe olayı vardıramadığım için bari dini kısımdan ele alalım diyip oğlumun psikolojik olarak yara almaması ve aynı bağlamda erkekliği de bir uzva bağlamaması adına 40ı çıkmadan sünnetini yaptırdım. yani hadi bugün zararlı deniyor iki gün sonra tekrar faydalı diyen yayınlar baskın çıkar da yaşı ilerlemiş ve fiziksel ve ruhsal olarak çocuğa zarar verir düşüncesi ile erkenden yaptırmak, aynı zamanda da bebeğin acı algısının olmadığı zamanı seçmek mantıklı geldi.
hala aynı şekilde düşünüyorum.
ikilemde kalmaktansa bir karar vermek yeğdir.
temastan kastım zaten fiziksel temastı. yoksa milleti çocuklara öcü gibi gösterip yabani yetiştirmeye ben de karşıyım.
Be nde böyle düşünüyorum. Bu çocuk için büyük bir travma zaten. Sağlık açısından yararlı-zararlı henüz karar vermedim. Bir türlü ikna olmuyorum iki konu arasında. Kimi diyor çok zararlı o deri işlevini yitiriyor, travma yaşatıyor, cinsel iktidarsızlık yapıyor, hissisleştiriyor, kimi içinde çok bakteri ürüyor, koku yapıyor, idrar yollarına zararlı diyor... Ben müslüman değilim dini açıdan değil de sağlık açısından düşünülmesi gereken bir konu benim için.
Dediğin doğru bir sürü yayın var kimi iyi diyor kimi zararlı
Bende diyorum ki çocuk erişkin olduğunda buna kendi karar vermeli, ona ait bir uzvu sakatlama hakkımız yok, valla çok üzülüyorum, el kadar bebelerin haline
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?