- 24 Nisan 2017
- 3.110
- 6.519
- 78
- 36
- Konu Sahibi bensanademistim
-
Doğru. Ama bu ortamda daha ilkokulda sünnetsiz diye dalga geçip aşağılayacakları için mahalle baskısı oluşacak. Yine kendi kararını veremeyecek :/Müslümanlıkta da farz değil ki, adı üzerinde sünnet yani yapılmasa bir günahı yok
Sağlık açısından zaten şaibeli bu yüzden çocuk yetişkin olduğunda kendi kararını kendi verse daha iyi değil mi
Hem travma yaşamasa, hem vücut bütünlüğüne saygı gösterilmiş olsa
Ben 11 aylıkken yaptırdım ve sonradan çok kötü hissettim,sağlık açısından bir problemi yoktu dini hassasiyet açısından bakarsak belki inançsız olacak, benim inancım bu diyerek başka bir bireyin vücut bütünlüğüne saldırmak ne derece doğru
Pek çok gayrimüslim rahatsız oldukları için sünnet oluyor zaten. Müslümanlara has bir şey değil. Ya çocuğum inançsız olursa ben ona kötülük yaptırdım diye düşünme. Sonuçta olmuş bitmiş. Bundan sonrası için kendi kararını vermesini teşvik et bence :)Ben 11 aylıkken yaptırdım ve sonradan çok kötü hissettim,sağlık açısından bir problemi yoktu dini hassasiyet açısından bakarsak belki inançsız olacak, benim inancım bu diyerek başka bir bireyin vücut bütünlüğüne saldırmak ne derece doğru
Doğru. Ama bu ortamda daha ilkokulda sünnetsiz diye dalga geçip aşağılayacakları için mahalle baskısı oluşacak. Yine kendi kararını veremeyecek :/
Erkek çocuklarıma anlı şanlı düğün yapmadım,aile içinde oldu bitti.Yapanlara da merakı var derim geçerim,heves sonuçta.Erkekliğe adım anlamı taşımıyorsa kendi içinde bi mantığı olabilir, anlamı bu olsaydı arkadaşın dediği gibi kızın da reglinin kutlanması gerekirdi o da kadınlığa ilk adım
Dediğin doğru bir sürü yayın var kimi iyi diyor kimi zararlı
Bende diyorum ki çocuk erişkin olduğunda buna kendi karar vermeli, ona ait bir uzvu sakatlama hakkımız yok, valla çok üzülüyorum, el kadar bebelerin haline
Doğru. Ama bu ortamda daha ilkokulda sünnetsiz diye dalga geçip aşağılayacakları için mahalle baskısı oluşacak. Yine kendi kararını veremeyecek :/
Ah bunlar hep aile kaynaklı, küçücük çocuklar birbirlerinin cinsel organına bakabiliyor, göster oğlum rezilliğinden oluyor bunlar, yoksa el kadar çocukların buna aklı erer mi çok yazık ya
Yaaaaa ne güzel birşey bu. Harika bir annesiniz siz. Yolunuz açık olsun :)Erkek çocuklarıma anlı şanlı düğün yapmadım,aile içinde oldu bitti.Yapanlara da merakı var derim geçerim,heves sonuçta.
Kızımın ergenliğe girişini de onunla başbaşa bir pastane de kutladık,ve ona sünnette takılanları aratmayan,anı olabilecek değerli, güzel bir hediye aldım.Gözlerindeki ışığı görmek o kadar güzeldi ki.Akşama kadar gezdik,ona alışveriş yaptık, yemeğe gittik.Buna ondan çok benim ihtiyacım vardı sanırım,çünki bunları paylaşmanın ayıp olduğu bir neslin çocuğuyum.Ve dezavantajlarını fazlasıyla yaşadım.
Teşekkür ederim canım,bir şeyler artık değişmeli,böyle gelmiş böyle gider denmemeli.Bir söz okumuştum,"içimizden birileri köprü olmaya razı olmadıkça,bu suyun kıyılarında çok bekleriz".Yaaaaa ne güzel birşey bu. Harika bir annesiniz siz. Yolunuz açık olsun :)
Katılıyorum, oğluma sünnet kararı alırken düşündüğüm noktalardan birisi buydu.
Çocuklar birbirlerini eleştirirken çok acımasız oluyorlar, bu şekilde dışlanan çok çocuk oldu. Haliyle ilkokul bir ya da ikinci sınıfın yaz tatilinde sünnet olup ispat çabasına giriyorlar. Üstelik o korku ile travmatik bir hal alabiliyor.
Daha çok bu noktayı düşünerek, hatırlamayacağı zamanda aradan çıkardık biz de.
Zaten sağlık açısından öneriliyordu.
Sürekli soruyorlar, inanamazsınız. Ve buna göre "Erkek değilsin sen" diye dışlıyorlar.
Bunun benzerini kuzenimin oğlunda gördük; sünnet ettirmemişlerdi. İlkokul ikinci sınıfta sünnet oldu.
Evet,çocuklar sanki ikramlık şeker gibiydi,öptürmeseler,aa kızım çok ayıp o amca ama öpsün hadi denirdi.Bilinçsizlik....deli anne modeli :)
bir sıkıntı yok bence, kızım 5 yaşında gayet sosyal ve aklı başında bir çocuk,
dışarda biri onunla ilgilendiğinde gayet güzel sohbet eden, ama iş mıncıklamaya gelince gerekirse "yaaa gitsene be" diye tepki veren bir çocuk, ya da aileden biri onu severken canını acıttığında bağırıp bana söylüyor, bence önemli şeyler bunlar. biz bu bilinçle yetiştirilmemiştik, çocukken amcalar dayılar enişteler öperken sakalı batardı, acırdı ya da ne bileyim ısırarak seven bir manyak hala vardı hiç tepki veremezdim ben, benimkini ısırsan oooo kıyamet kopar, ya da öptürmek istemiyorsa öpme beni be gel oyun oynayalım diye o an istek ve taleplerini açıkça dile getirebilir. bizim kuşak büyükler ne derse yapılır alt metniyle doldurulmuştu, ben sana kimse istemediğin bir şeyi yaptıramaz diye büyüttüm kızımı.
dilerim ki asla kötü insanlarla karşılaşmaz, ama en azından dünyada kötü insanlar da olduğunu ve annesinin her koşulda ona inanıp onu koruyacağını bilsin.
Ciddi misin ya ay dehşete düştüm kızini liseye kadar kolay neden yıkanmış kiÇocuğum yok ama olduğunda eşimin ailesiyle nasıl başa çıkarım onu düşünüyorum.
Kız çocuğunun menesini sıkarlar poposunu avuçlarlar özellikle kp yıkamak ister, kendi kızını liseye kadar yıkamış övünerek anlatır.
Ailede erkekler genç kızlara ilk sütyeni almada yarışa girer napıcam bilmiyorum.
Erkek kısmı daha da acaip görmedim bunun pipisini dur gözlüğü takıyım bak bak bitiremezler hemşireyle işi var zuhahaha muhabbetler
Doğurmamak daha mantıklı gibi duruyo
Kendimi gördüm bu yazdıklarınızda.evet deliymişim ben,
eve yatıya erkek gelince 5 yaşındaki kızımla yattığım için (gelen adam doğru düzgün tanımadığım biri, eşimin amcası)
sosyal medyada çok özel günler dışında foto paylaşmadığım için,
kendisinden yaşça büyük çocuklarla bir odada başbaşa bırakmadığım için,
kimsenin kucağına oturtmadığım için
vs vs
şu an deli miyim bilmiyorum ama benim ihmalim yüzünden çocuğum tacize uğrarsa delireceğim kesin, o yüzden ben elimden geleni yapayım da...
Off ya insanı katil ederler.Çocuğum yok ama olduğunda eşimin ailesiyle nasıl başa çıkarım onu düşünüyorum.
Kız çocuğunun menesini sıkarlar poposunu avuçlarlar özellikle kp yıkamak ister, kendi kızını liseye kadar yıkamış övünerek anlatır.
Ailede erkekler genç kızlara ilk sütyeni almada yarışa girer napıcam bilmiyorum.
Erkek kısmı daha da acaip görmedim bunun pipisini dur gözlüğü takıyım bak bak bitiremezler hemşireyle işi var zuhahaha muhabbetler
Doğurmamak daha mantıklı gibi duruyo
Regl olduğumda annem ve babam bana hediye almışlardı. Benzer mantık :)O zaman da kutlama yaparım ben kızıma:) pasta alırızz keseriz olmaz mı:) seviyorum ben eğlenmeyi de ondan yoksa erkeklipe ilk adım falan hikaye kime ne benim oğlumun pipisinden:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?