- 3 Nisan 2013
- 168
- 192
- 323
- Konu Sahibi pigme pofuduk
-
Cok Haklısın ben de olsam bu şekilde hissederdimkesinlikle aynı fikirdeyim ama kayınvalidem değil.
geçen gün konu açmıştım mesela, tek taşımı herkes denemiş. kullanamıyorum şu an. kaldırdım. muhtemelen geceliği de deniyorlardır.
kesinlikle aynı fikirdeyim ama kayınvalidem değil.
geçen gün konu açmıştım mesela, tek taşımı herkes denemiş. kullanamıyorum şu an. kaldırdım. muhtemelen geceliği de deniyorlardır.
neyse dusunup almış deyıp saklarsın cok takılma gecelik olayına, ama sanmam denettirmez onu. yüzük konusunda başkaları kullandığı ıcın mı zorunuza gıttı bılmıyorum ama benım soyle bır seyım vardır, ozellıkle doğal taslarda, bi ara uzunca yazarım başkalarının kullandıkları takılarımı, sirkeli suda bekletıp pozıtıf program yukluyorumen azından psıkolojık olarak rahatlıyorum, suan çıkmam gerekiyor, isterseniz netten araştırın bıraz, ısterseniz daha sonra konuşuruz..
ıyı sabahlar...
gecen bı arkadas anlattı esı karadenızlı ıstemeye geldıklrınde cok kalabalık gelınmıs kız da nerden tanısın akrabamı degılmı dıye hepsıyle ılgılenılmıs ve sonra sonra ogrenmıs kı gelenlerden komsuları bıle varmıs tabı komsuda yerı gelır akrabadan ıyı olur ama uzak bı memlekete yatılı kız ıstemeye gıtmeye hıc gerek yok onların adetı cok farklı
Hic boyle bir adet duymamistim. Bence cok sinir bozucu. Bunu duyunca huzur muzur kalmazdi bende, o gunun gelmesini istemez insan yahu stresten.
Isteme, soz gibi seylerin abartilmasindan hoslanmayan biriyim. 60 kisiye yetismeye calisirken kimse kiz istemeye-vermeye odaklanamaz zaten. Herkes kahvesini aldi mi, herkes oturacak yer buldu mu sorunlarindan gecilmez orda. Kaos ortami tam, bol gurultulu.
Bir de 60 kisiye nasl kahve yapilacak onu anlayamadim. Kazanda filan mi yapiliyor bu kahveler allasen, nasil yapilir 60 kisilik Turk kahvesi?
Cekirdek aile gelsinler, kalabaliklarini dugune saklasinlar iste.
Ayakta dikilsinler gerekirse der, ama ayakta dikin bakalim sizden kotusu olacak mi?sevgilim öyle dedi az önce ama "lanet olsun" tarzında oldu biraz.
ayakta dikilsinlermiş, sorun değilmiş bu arada.
Ayakta dikilsinler gerekirse der, ama ayakta dikin bakalim sizden kotusu olacak mi?
Bal gibi de o insanlari en guzel sekilde oturtup agirlamanizi bekliyorlar, isiniz cok zor.
60 kisi evin hangi odasina sigar ki? O kapasitede bir salon tutun, kahve icin de yardimci alin. Yani kiz istemeden cok, sirta bindirilmis bir kulfet mubarek. Gelin 3-5 kisi efendi efendi istemenizi yapin, tadinda birakin iste dimi? Boyle abartip millete dert vermeye ne gerek var? Ne bileyim, ben cok yadirgadim acikcasi. Isteme, nisan, dugun bir arada yapin kurtulun diyesim geldi, o derece. :) Zaten boyle bir soz hazirligi, en az dugun hazirligi kadar stresli olsa gerek. Yap bir kerede kurtul diyor insan ya. :)
60 kişiyi de kabul edin gelsinler ama anne ve babanız "kızımızı vermiyoruz" desin hepsi mor olup dönsünler
şaka bir yana da istemeye bu kadar kişi gelmek neyin kafası anlamak mümkün değil.. cahil insanlarla uğraşmak çok zor, umarım evlendikten sonra onlarla aynı şehirde yaşamayacaksınızdır..
ama şunu da söylemek isterim, cahil olmaları onların kötü insan olduğunu göstermez, muhtemelen çok iyi insanlardır ama cehalet insanı düşüncesiz, kaba ve geçimsiz yapabiliyor.. onlardan anlayışlı ve kibar olmalarını beklerseniz daha çok üzülürsünüz.. bence özellikle bu süreçte anlayışlı ve idareci olma tarafını seçin ve bunları kafanıza takmayın en güzel günlerinizin tadını çıkarmaya çalışın..
ayrıca abarttıklarına da bakmayın bu gibi insanlar 60 kişi geliriz der en fazla 20 kişi gelirler..:)
iyi geceler arkadaşlar. konuyu doğru yere mi açtım tam emin değilim ama burasının daha uygun olduğunu düşündüm çünkü kız isteme nasıl olur falan gibi bi paylaşım değil açık açık fikir almaya ihtiyaç duyduğum bi sıkıntı.
kısaca özet geçip konuya geliyorum.
9 senelik ilişkim var ve kasım sonu söz kesilecek.
ben egeliyim, sevgilim doğu karadenizli.
istemeye 60 kişi gelmekten bahsettiler, bizimkiler de istemenin bizde aile arasında olduğunu, birinci derece akrabalarla yapıldığını söyledi ki biz hep öyle gördük. annem gelen misafirini iyi ağırlamak istediğini söyledi. hatır gönül koyan olmasın diye de nişan için salon tutalım, istemeye gelemeyenler de oraya gelsinler dedik. bu sefer nişan için erkek tarafına 100 kişi ayırın dediler ona da tamam dedik.
gelen herkes ortama dahil olsun diye salondan taşılmasın, 20 kişiyi aşmasın dedim. sevgilim de vazgeçtik çekirdek aile geliyoruz dedi.
onlarda olay şu şekildeymiş ki istemeye gitmeyen nişana gitmezmiş. kahve içmeyen takı takmazmış. gerekirse ayakta dikilip yere otururlarmış, ağırlanma beklemezlermiş ama istemeye gelip kahve içmek isterlermiş.
çok fazla şey tartıştık ama benim asıl sormak istediğim, özellikle karadenizli arkadaşlar beni aydınlatabilir mi? bizde eve gelen misafir en iyi şekilde ağırlanır, başka türlüsü ayıptır. ben evime benim için gelen insanı nasıl ayakta bekletirim veya nasıl yere otururum? cidden bu normal bi durum mu?
iyi geceler arkadaşlar. konuyu doğru yere mi açtım tam emin değilim ama burasının daha uygun olduğunu düşündüm çünkü kız isteme nasıl olur falan gibi bi paylaşım değil açık açık fikir almaya ihtiyaç duyduğum bi sıkıntı.
kısaca özet geçip konuya geliyorum.
9 senelik ilişkim var ve kasım sonu söz kesilecek.
ben egeliyim, sevgilim doğu karadenizli.
istemeye 60 kişi gelmekten bahsettiler, bizimkiler de istemenin bizde aile arasında olduğunu, birinci derece akrabalarla yapıldığını söyledi ki biz hep öyle gördük. annem gelen misafirini iyi ağırlamak istediğini söyledi. hatır gönül koyan olmasın diye de nişan için salon tutalım, istemeye gelemeyenler de oraya gelsinler dedik. bu sefer nişan için erkek tarafına 100 kişi ayırın dediler ona da tamam dedik.
gelen herkes ortama dahil olsun diye salondan taşılmasın, 20 kişiyi aşmasın dedim. sevgilim de vazgeçtik çekirdek aile geliyoruz dedi.
onlarda olay şu şekildeymiş ki istemeye gitmeyen nişana gitmezmiş. kahve içmeyen takı takmazmış. gerekirse ayakta dikilip yere otururlarmış, ağırlanma beklemezlermiş ama istemeye gelip kahve içmek isterlermiş.
çok fazla şey tartıştık ama benim asıl sormak istediğim, özellikle karadenizli arkadaşlar beni aydınlatabilir mi? bizde eve gelen misafir en iyi şekilde ağırlanır, başka türlüsü ayıptır. ben evime benim için gelen insanı nasıl ayakta bekletirim veya nasıl yere otururum? cidden bu normal bi durum mu?
canım ben izmirliyim eşim Giresun lu.ayni sıkıntıları bizde yasadik. Isteme faslinda net olarak söyledik o kadar insanın olamayacağını nisanda kalabalıklardi yakama 20 tl igneleyen bile olmadı annesi babası 2 bilezik almışlar o da elime olmadı. Hazırlıklı ol bu tarz durumlara ben çok uzulmustum çünkü.
Pek fazla çocuk kıymeti de yok gördüğüm kadarıyla o tarafta yani bizimkiler eşyalar alınırken ne kadar cirpindiysa o tarafta o kadar umursamaz oldu.bu arada bohçası tarzi adetleri de yok istiyosan yapılmasını söyle mutlaka
Tokat allah yardımcınız olsun. Kayinvalide zordur stajını saglam yapmıştır. Ama kahveye gelmeyen nisana gelmez diye bir sey yoktur. Genelde de nisanda taki olmaz. Kahveye evet kalabalik gelirler. Sormak istediğin varsa cevaplarim.
Tokat allah yardımcınız olsun. Kayinvalide zordur stajını saglam yapmıştır. Ama kahveye gelmeyen nisana gelmez diye bir sey yoktur. Genelde de nisanda taki olmaz. Kahveye evet kalabalik gelirler. Sormak istediğin varsa cevaplarim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?