isteme sıkıntısı

pigme pofuduk

"after all this time?" "always!"
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2014
4.776
3.407
178
iyi geceler arkadaşlar. konuyu doğru yere mi açtım tam emin değilim ama burasının daha uygun olduğunu düşündüm çünkü kız isteme nasıl olur falan gibi bi paylaşım değil açık açık fikir almaya ihtiyaç duyduğum bi sıkıntı.

kısaca özet geçip konuya geliyorum.

9 senelik ilişkim var ve kasım sonu söz kesilecek.
ben egeliyim, sevgilim doğu karadenizli.

istemeye 60 kişi gelmekten bahsettiler, bizimkiler de istemenin bizde aile arasında olduğunu, birinci derece akrabalarla yapıldığını söyledi ki biz hep öyle gördük. annem gelen misafirini iyi ağırlamak istediğini söyledi. hatır gönül koyan olmasın diye de nişan için salon tutalım, istemeye gelemeyenler de oraya gelsinler dedik. bu sefer nişan için erkek tarafına 100 kişi ayırın dediler ona da tamam dedik.

gelen herkes ortama dahil olsun diye salondan taşılmasın, 20 kişiyi aşmasın dedim. sevgilim de vazgeçtik çekirdek aile geliyoruz dedi.

onlarda olay şu şekildeymiş ki istemeye gitmeyen nişana gitmezmiş. kahve içmeyen takı takmazmış. gerekirse ayakta dikilip yere otururlarmış, ağırlanma beklemezlermiş ama istemeye gelip kahve içmek isterlermiş.

çok fazla şey tartıştık ama benim asıl sormak istediğim, özellikle karadenizli arkadaşlar beni aydınlatabilir mi? bizde eve gelen misafir en iyi şekilde ağırlanır, başka türlüsü ayıptır. ben evime benim için gelen insanı nasıl ayakta bekletirim veya nasıl yere otururum? cidden bu normal bi durum mu?

60 kişi 2 otobüs demek yahu, ıstemede ne gerek var, ilkkez duydum, kahve ıcmekse amaç, nısanda meşrubat yerıne kahve servısı yapılsın barı
hakıkaten fazlaca dusuncesızlık olmuş....
bizimde memleketlerımız uzak..
sözde esım, anne-babası,gorumce ve kayınbırader vardı, nişanda bır gun sonraydı aynı kadro yıne..bizimkilerle yaklaşık 20 kışıydı..nişanda 150 kışı falan...
sızın dugun ıkı yerde olursa asıl o zaman tum kadro ıkı yere de gelmek ıster, bırden onu duşundum.. bizimde memleketlerde dugun oldu sadece anne babalar geldı dıger memlekete....
bu arada ben de karadenızlıyım...

Karadeniz derken tam olarak neresi? Artvin mi?

yok onun bütün sülalesi yaşadığımız şehirde, benimkiler egede. düğün tek olacak. nişanda kahve servisini teklif ettim, kabul etmediler. ben yapacakmışım.

ee olması gerektıgı gıbı, acaba soz nısan bır arada olacak dıye yanlış mı anladılar? dıcem de o da degıl sanırım.. amma alıngan bır sülaleye denk gelmıssın, hayırlı olsun

bence aşiretlere denk gelmişim gibi. ben o kadar insanı nereye sığdırayım ki?

trabzon rize filan mı yaa
dur benim bir arkadaş var anne rizeli baba trabzon yarın ona sorayım bari nasıl adetler iki tarafta da

artık ağırlığınca altının olur takı torenını düşünmek ıstemıyorum, ıyı bır babet ayarla bence

ben sevgilime "kaçalım nikahı koyar döneriz" dedim ama kabul etmedi.

Ünlü falanmisiniz yoksa

ben değilim de onlar memleketlerinde epey ünlü sanırım.

trabzon rize filan mı yaa
dur benim bir arkadaş var anne rizeli baba trabzon yarın ona sorayım bari nasıl adetler iki tarafta da

olur o da olur
kıyıda değil daha aşağıda ama olur yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…