Ah canim cok gecmis olsun. Tek diyecegim o ki, bu hayat senin. Canin ne istiyorsa onu yap. Kimseye borcun yok, kendinden baska.Ben 18 yaşımdayım ve artık bir şeyler yapmak istiyorum kendi adıma 2 yıldır evde spor yapıyorum evde her şey olsada barfiks halter gibi o ortam disiplin başka evde kendim kalkıp yapmadıkça dışarı hayatım asla yok niye diyeceksiniz annem zaten sinir hastası bir anı diğer anını tutmuyor çok iş yapamıyor ayakta ben her işe koşturuyorum işin özeti hem annem hasta hemde telefon üzerinden babamı aldattı buda biz çocukları yüzünden ortaya çıktı kimseyi yadırgamıyorum çünkü onun hatasını Allah affederde biz ceza kesemeyiz bunun için çok pişmanlık çekiyorum zaten babamda zaten psikolojisi bozuk ve artık hiç evden çıkma iki saniye yalnız bırakma eve belki birini alır artık senin hayatın bu ev senin isteklerin olamaz ben işe gitmek zorundayım sende evdekileri kontrol et en sağlıklısı sensin deyip deyip duruyor evlenmek istemiyorum zaten oda hizmetçisi gider diye vermicem diyor polis olucam diyorum ama onuda başaramaz zaten elimize kalır ünide okutmayız açıktan okur diyorlar ama kendi adıma hiç bir şeyim yok paramız olduğu halde izin vermeyeceklerini bildiğim için özel lafı bile açmadım devletin spor salonuna gitmek istiyorum sabah 7 den sonra giderim bir aaat yapıp gelirim diyorum annem o saatlerde uyuyor bana ihtiyacı olmaz gibisinden onun gözüne batıyorum çünkü o kilolu ve yapamıyor çoğu şeyi beni kötülüyor istediğim için babamdan gizli gidicem çünkü anneni evde tek mi bırakıyorsun diye beni fırçalayacak sizce napmalıyım
Kurtulmaya bak biran önce bu evden. Elinden geldiğince uzak kal, okusan keşke ne derlerse desinler kazan sınavı çok karşılarına ben okuyacağım hayatım boyu pişman olurum diye. O azmi sende gördüm, mutlaka bir şeyler yapacaksın belli. Umarım doğru seçimleri yaparsınBen 18 yaşımdayım ve artık bir şeyler yapmak istiyorum kendi adıma 2 yıldır evde spor yapıyorum evde her şey olsada barfiks halter gibi o ortam disiplin başka evde kendim kalkıp yapmadıkça dışarı hayatım asla yok niye diyeceksiniz annem zaten sinir hastası bir anı diğer anını tutmuyor çok iş yapamıyor ayakta ben her işe koşturuyorum işin özeti hem annem hasta hemde telefon üzerinden babamı aldattı buda biz çocukları yüzünden ortaya çıktı kimseyi yadırgamıyorum çünkü onun hatasını Allah affederde biz ceza kesemeyiz bunun için çok pişmanlık çekiyorum zaten babamda zaten psikolojisi bozuk ve artık hiç evden çıkma iki saniye yalnız bırakma eve belki birini alır artık senin hayatın bu ev senin isteklerin olamaz ben işe gitmek zorundayım sende evdekileri kontrol et en sağlıklısı sensin deyip deyip duruyor evlenmek istemiyorum zaten oda hizmetçisi gider diye vermicem diyor polis olucam diyorum ama onuda başaramaz zaten elimize kalır ünide okutmayız açıktan okur diyorlar ama kendi adıma hiç bir şeyim yok paramız olduğu halde izin vermeyeceklerini bildiğim için özel lafı bile açmadım devletin spor salonuna gitmek istiyorum sabah 7 den sonra giderim bir aaat yapıp gelirim diyorum annem o saatlerde uyuyor bana ihtiyacı olmaz gibisinden onun gözüne batıyorum çünkü o kilolu ve yapamıyor çoğu şeyi beni kötülüyor istediğim için babamdan gizli gidicem çünkü anneni evde tek mi bırakıyorsun diye beni fırçalayacak sizce napmalıyım
Çözüm üretmeye çalışıyorum inanın fakat daha demin diyorum ki anne bak yarın sabah erkenden çıkıcam evden ibb tesisine gidicem bakalım kız kardeşimi okuldan almaya yetişebiliyor muyum saat 1 de çıkıyor kız kardeşim küçük onuda ben alıyorum bir saaat spor ile gidip gelme deneyeceğim dedim ve diyor ki macera arıyorsun şule senin neyine sen sosyetemisin benim erkek kardeşime 10 bin tl para yatırdılar bilişim kursu için özel futbola yazdırdılar aylık 500 tl ama ben sabah 7 de kalkıp 1 e kadar işimi bitirme derdindeyim ve sen erkek kardeşin değilsin ki o benim işime yaramıyor o yüzden gidiyor istediği yere benim sana ihtiyacım var diyor bu fırsatı ben verdim onlara benim suçum çünkü bilmiyordum öocukluğumdan beri istediklerini yaptım bakalım yarından sonra kıyamet kopacak gibi ben acele ediyorum herşeyi öğlenden önceye sıkıştırıp öğleden sonra evin işini yaparım gece ders yaparım diye planlıyorumKurtulmaya bak biran önce bu evden. Elinden geldiğince uzak kal, okusan keşke ne derlerse desinler kazan sınavı çok karşılarına ben okuyacağım hayatım boyu pişman olurum diye. O azmi sende gördüm, mutlaka bir şeyler yapacaksın belli. Umarım doğru seçimleri yaparsın
Çözüm üretmeye çalışıyorum inanın fakat daha demin diyorum ki anne bak yarın sabah erkenden çıkıcam evden ibb tesisine gidicem bakalım kız kardeşimi okuldan almaya yetişebiliyor muyum saat 1 de çıkıyor kız kardeşim küçük onuda ben alıyorum bir saaat spor ile gidip gelme deneyeceğim dedim ve diyor ki macera arıyorsun şule senin neyine sen sosyetemisin benim erkek kardeşime 10 bin tl para yatırdılar bilişim kursu için özel futbola yazdırdılar aylık 500 tl ama ben sabah 7 de kalkıp 1 e kadar işimi bitirme derdindeyim ve sen erkek kardeşin değilsin ki o benim işime yaramıyor o yüzden gidiyor istediği yere benim sana ihtiyacım var diyor bu fırsatı ben verdim onlara benim suçum çünkü bilmiyordum öocukluğumdan beri istediklerini yaptım bakalım yarından sonra kıyamet kopacak gibi ben acele ediyorum herşeyi öğlenden önceye sıkıştırıp öğleden sonra evin işini yaparım gece ders yaparım diye planlıyorumSırf evden kaçmak kurtulmak için kendini riske atma. Akıllıca bir plan yapalım. Polislik memur olabilmek için şartlar nelerdir araştır mutlaka. Annenin babanın sorumluluğu sende olmamalı. Çocuksun daha ve bu yılların hayatın için sıçrama noktası olmalı. Bir çukurdan çıkıp diğerine atlama. Babanla konuş annen için bir tedavi planlansın. Psikolojik destek alsın ve sen anneliği bırak. Babanla annenin ilişkisi olmuyorsa olmayacak, senin babanın bekçisi olman da bunu kurtarmayacak. Hem baban hem annen ilk önce ebeveyn olduklarını öğrensinler, hem çocuklarına hem birbirlerine karşı sorumlulukları var.
Çözüm üretmeye çalışıyorum inanın fakat daha demin diyorum ki anne bak yarın sabah erkenden çıkıcam evden ibb tesisine gidicem bakalım kız kardeşimi okuldan almaya yetişebiliyor muyum saat 1 de çıkıyor kız kardeşim küçük onuda ben alıyorum bir saaat spor ile gidip gelme deneyeceğim dedim ve diyor ki macera arıyorsun şule senin neyine sen sosyetemisin benim erkek kardeşime 10 bin tl para yatırdılar bilişim kursu için özel futbola yazdırdılar aylık 500 tl ama ben sabah 7 de kalkıp 1 e kadar işimi bitirme derdindeyim ve sen erkek kardeşin değilsin ki o benim işime yaramıyor o yüzden gidiyor istediği yere benim sana ihtiyacım var diyor bu fırsatı ben verdim onlara benim suçum çünkü bilmiyordum öocukluğumdan beri istediklerini yaptım bakalım yarından sonra kıyamet kopacak gibi ben acele ediyorum herşeyi öğlenden önceye sıkıştırıp öğleden sonra evin işini yaparım gece ders yaparım diye planlıyorumBunu sana yapmalarına izin verme. Olan sana olur. Herkes hatalarının ve seçimlerinin bedelini ödesin. Bak ben bencil anne baba yüzünden 28 yaşımda aldım ipleri elime. Geç kaldığımı düşünüyorum ama geç kalmak hiç yapmamaktan iyidir diye düşünüyorum. Sen yapma, sen geç kalma. Hayatının iplerini eline al. O kadar gençsin ki eminim pırıl pırıl ışıldıyorsundur seni söndürmelerine izin verme
Daha 18 yaşındasın. Hala çocuksunve farkında olmak en büyük çözüm . Demek ki bu ilişkiyi düzeltebilirsin.Çözüm üretmeye çalışıyorum inanın fakat daha demin diyorum ki anne bak yarın sabah erkenden çıkıcam evden ibb tesisine gidicem bakalım kız kardeşimi okuldan almaya yetişebiliyor muyum saat 1 de çıkıyor kız kardeşim küçük onuda ben alıyorum bir saaat spor ile gidip gelme deneyeceğim dedim ve diyor ki macera arıyorsun şule senin neyine sen sosyetemisin benim erkek kardeşime 10 bin tl para yatırdılar bilişim kursu için özel futbola yazdırdılar aylık 500 tl ama ben sabah 7 de kalkıp 1 e kadar işimi bitirme derdindeyim ve sen erkek kardeşin değilsin ki o benim işime yaramıyor o yüzden gidiyor istediği yere benim sana ihtiyacım var diyor bu fırsatı ben verdim onlara benim suçum çünkü bilmiyordum öocukluğumdan beri istediklerini yaptım bakalım yarından sonra kıyamet kopacak gibi ben acele ediyorum herşeyi öğlenden önceye sıkıştırıp öğleden sonra evin işini yaparım gece ders yaparım diye planlıyorum
Başka türlüsünü yaşamadığın için zor geliyor, gelecek.. Ama sorma kimseye. Yapacağını yap. Tamam sorumlulukların var, sen zaten yapmaya çalışıyorsun. Madem o işleri sen yapacaksın nasıl yapacağına sen karar verirsin. Hoş bence o işlerden yavaş yavaş elini ayağını çekmelisinÇözüm üretmeye çalışıyorum inanın fakat daha demin diyorum ki anne bak yarın sabah erkenden çıkıcam evden ibb tesisine gidicem bakalım kız kardeşimi okuldan almaya yetişebiliyor muyum saat 1 de çıkıyor kız kardeşim küçük onuda ben alıyorum bir saaat spor ile gidip gelme deneyeceğim dedim ve diyor ki macera arıyorsun şule senin neyine sen sosyetemisin benim erkek kardeşime 10 bin tl para yatırdılar bilişim kursu için özel futbola yazdırdılar aylık 500 tl ama ben sabah 7 de kalkıp 1 e kadar işimi bitirme derdindeyim ve sen erkek kardeşin değilsin ki o benim işime yaramıyor o yüzden gidiyor istediği yere benim sana ihtiyacım var diyor bu fırsatı ben verdim onlara benim suçum çünkü bilmiyordum öocukluğumdan beri istediklerini yaptım bakalım yarından sonra kıyamet kopacak gibi ben acele ediyorum herşeyi öğlenden önceye sıkıştırıp öğleden sonra evin işini yaparım gece ders yaparım diye planlıyorum
Daha 18 yaşındasın. Hala çocuksunve farkında olmak en büyük çözüm . Demek ki bu ilişkiyi düzeltebilirsin.
Anne babası bu şekilde olan her çocuk ne yazık ki erken büyüyor. Ama bu saatten sonra bu benim kaderim diyebileceğin bir şey değil. 18 yıl zaten bunu annenler bu şekilde ayarlamış.
Lütfen akıllı bir kızsın.Hayatında bir yerlere gelip evleneceğin kişiden çocuklarının geleceğine kadar hayatını etkileyecek bir dönemdesin. Senin görevin annene annelik yapmak babana da hizmetçilik değil. İlk olarak bu eşitsizliği düzelttirmen lazım. Lütfen iyice araştır meslek sahibi olmak Veya okula üniversite eğitimi için eğer dershane gerekiyorsa araştır. Eğer meslek kursu gerekiyorsa onu da bul ve iste. Annen de daha önceden bahsettiğim gibi mutlaka yardım alsın. Çekinme. Bu bencillik değilİ
Şimdi ben bunu dediğim zaman sen hayırsız evlatsın sen annene babana bakmamak için böyle yapıyorsun okusunda sana hayırı olmaz diyorlarDaha 18 yaşındasın. Hala çocuksunve farkında olmak en büyük çözüm . Demek ki bu ilişkiyi düzeltebilirsin.
Anne babası bu şekilde olan her çocuk ne yazık ki erken büyüyor. Ama bu saatten sonra bu benim kaderim diyebileceğin bir şey değil. 18 yıl zaten bunu annenler bu şekilde ayarlamış.
Lütfen akıllı bir kızsın.Hayatında bir yerlere gelip evleneceğin kişiden çocuklarının geleceğine kadar hayatını etkileyecek bir dönemdesin. Senin görevin annene annelik yapmak babana da hizmetçilik değil. İlk olarak bu eşitsizliği düzelttirmen lazım. Lütfen iyice araştır meslek sahibi olmak Veya okula üniversite eğitimi için eğer dershane gerekiyorsa araştır. Eğer meslek kursu gerekiyorsa onu da bul ve iste. Annen de daha önceden bahsettiğim gibi mutlaka yardım alsın. Çekinme. Bu bencillik değil
O kadar alışmışlar ki benim yapmama yeyip içip hadi şule toparla diyorlar her gün yamak artık ağır geldiği için bazenleri yoruldum diyorum ve o bazeni her zaman yapıyor muşum gibi sen ne işe yaramazsın diyorlarBaşka türlüsünü yaşamadığın için zor geliyor, gelecek.. Ama sorma kimseye. Yapacağını yap. Tamam sorumlulukların var, sen zaten yapmaya çalışıyorsun. Madem o işleri sen yapacaksın nasıl yapacağına sen karar verirsin. Hoş bence o işlerden yavaş yavaş elini ayağını çekmelisin