İsteklerimin peşinden gitmeli miyim?

Hergun hergun sabahtan akşama kadar ev temizleyip yemek mi yapıyorsun?
Anneni birisi şikayet etsin bence gitsin hastanede yatsın. Madem hasta ve bakıcıya(!) ihtiyacı var.
Annene tekerlekli sandalye alın ver eline yemeklik malzemeyi yapsın yemeğini. Annen yapamıyor değil işine gelmiyor.
Anladığım kadarıyla üzülerek söylüyorum ki zaten şiddet varmış, sabah git o uyurken sporunu yap eve gel. En fazla ne kaybedersin ki. Sana muhtaçlar.

Açık açık konuşacaksın. Küçük kardeşin ve abin kurtarmış kendini sen seçilmişsin. Bu anne babana hayırsız evlat olmak değil ki. Hayatını kurtarmak zorundasın yoksa karşına çıkan kişinin vicdanına kalacaksın.
Saygısızlığa gerek yok ama kendine bir eğitim kurs gibi çözüm bul ve yardım iste. Annen de kendini toparlasın. Daha annen genç yaşta yıllar var. Tedavisini olsun mutlaka. Sen kesinlikle buna ön ayak ol. Babanla da konuş ve sen ortadan çıkarsan o da zorunda kalır. Yoksa bir 30 sene hayal edebiliyor musun?

O kadar alışmışlar ki benim yapmama yeyip içip hadi şule toparla diyorlar her gün yamak artık ağır geldiği için bazenleri yoruldum diyorum ve o bazeni her zaman yapıyor muşum gibi sen ne işe yaramazsın diyorlar🥺
Derler onlar hep derler. Çok iyi bilirim. Varını yoğunu versen yine de ne yaptın ki derler. O yüzden en iyisi yapmamak. Bak ben maddi olarak da çalıştığımı eve harcıyordum ve ev işi yemek konusunda da herşeyi yapıyordum yine de en kötü bendim. Yavaş yavaş elini çek işlerden. Benim kadar geç kalma hayata

Açık açık konuşacaksın. Küçük kardeşin ve abin kurtarmış kendini sen seçilmişsin. Bu anne babana hayırsız evlat olmak değil ki. Hayatını kurtarmak zorundasın yoksa karşına çıkan kişinin vicdanına kalacaksın.
Saygısızlığa gerek yok ama kendine bir eğitim kurs gibi çözüm bul ve yardım iste. Annen de kendini toparlasın. Daha annen genç yaşta yıllar var. Tedavisini olsun mutlaka. Sen kesinlikle buna ön ayak ol. Babanla da konuş ve sen ortadan çıkarsan o da zorunda kalır. Yoksa bir 30 sene hayal edebiliyor musun
Saygısızlığa gerek yok ama kendine bir eğitim kurs gibi çözüm bul ve yardım iste. Annen de kendini toparlasın. Daha annen genç yaşta yıllar var. Tedavisini olsun mutlaka. Sen kesinlikle buna ön ayak ol. Babanla da konuş ve sen ortadan çıkarsan o da zorunda kalır. Yoksa bir 30 sene hayal edebiliyor musun?
Beklediğim tepki geç gelmedi daha demin ev çok dağınıktı evde 5 kişi yaşıyoruz herkes dağıttığını yerine koysun dedim annem avazı çıktığı kadar bağırmaya başladı sen her şeye laf ediyorsun aynu kaynana gibi dedi bende dedim ki anne kusura bakma bunlar benim sorumluluğum değil dedim ben kendi işimi yapmaktan gocunmuyorum kendi yapmanız gerekenleri yapmayıp benim üstüme attığınız için ben buna uyarıyorum dedim demekki sen şuan bu kadar bağırıyorsan yanlış yaptığını biliyorsundur dedim kes sesini deyip susturdu beni bakalım yarın ne olacak

Derler onlar hep derler. Çok iyi bilirim. Varını yoğunu versen yine de ne yaptın ki derler. O yüzden en iyisi yapmamak. Bak ben maddi olarak da çalıştığımı eve harcıyordum ve ev işi yemek konusunda da herşeyi yapıyordum yine de en kötü bendim. Yavaş yavaş elini çek işlerden. Benim kadar geç kalma hayata
Beklediğim tepki geç gelmedi daha demin ev çok dağınıktı evde 5 kişi yaşıyoruz herkes dağıttığını yerine koysun dedim annem avazı çıktığı kadar bağırmaya başladı sen her şeye laf ediyorsun aynu kaynana gibi dedi bende dedim ki anne kusura bakma bunlar benim sorumluluğum değil dedim ben kendi işimi yapmaktan gocunmuyorum kendi yapmanız gerekenleri yapmayıp benim üstüme attığınız için ben buna uyarıyorum dedim demekki sen şuan bu kadar bağırıyorsan yanlış yaptığını biliyorsundur dedim kes sesini deyip susturdu beni bakalım yarın ne olacak

Anne ben daha çocuğum sen daha gençsin yardım alman lazım ama bu benim sana yapabileceğim bir şey değil. Ailedeki herkesin beraber sana destek olması aynı anda senin tedavi olman gerekiyor. Benim önümüzdeki 4 sene eğitim için hayatımı zamanımı harcayacağım. Senin durumunun kötüleşmemesi için senin de babamın da gayret göstermesi ve doktor kontrolünde tedavin gerekiyor.Bana tüm ailenin sorumluluğu yükleyemezsiniz. Erkek kardeşime ne yapıldı ise bana da yapacaksınız. Hayatımı kazanabileceğim mesleğimin olması gerekiyor. Lise mezunu bir kız olarak hayatımı başkalarına bağlı yaşayarak geçiremem. Bundan dolayı beni kaybedersiniz. Diyebilirsin

Annen daha genç sen 40 yaşında ve annen bakıma muhtaç değil. Sadece alışmış ve tedavi olmayarak da bu süreçte sürünmeye devam eder

Aynen böyle devam et. Tabi ben böyle söylüyorum ama onları en iyi sen tanırsın şiddet vs var mı evinizde. Şiddet falan varsa ortamı çok kavgaya çekmeden yine kendi bildiğini oku. Yani söylenme, ağzını açma, bişey söylediklerinde cevap verme dayağa gitmesin iş. Ama yavaş yavaş elini çek işlerden

26 yasından bildiriyorum 18 yaşında ailem izin vermediği için yapamadığım her şey için pişmanım. Sizde pişman olacaksınız. Karşı çıkın gerekirse dayak yiyin. Keşke dayak yeseydim benim parasız bıraksalardı da isteklerimi gerçekleştirseydim.

X