İsteğe Bağlı Kürtaj

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bencede aldirmak isteyerek acti konuyu, burda destek cikanlarda olunca ya daha emin oldu ya da azicik istiyorsada o istegide gitti.

Yani bazen bakiyorum insanlar Allahim pahali yatak odalari herseyin en pahalisi vs. Tamam yemeginden kesilmez cocugun kesinlikle ama yedigi helal giydigi haram demisler. Cocuk evet cok masrafli birsey, hele hele
Bu devirde cocuk ama konu sahibi fakir degil…luksunden vazgecmek istemiyor gibi gorunuyor.. cunku bahsedilen sure sadece 3 ay

1 buçuk yıllık evlilikte ev ve araba kredisine girip ödeyecek kadar yoksul! insanlar nasıl çocuk dünyaya getirsin cidden. İçler açısı durumları

1 yıl sonra herşey mükemmel olacağı için o zaman doğurursunuz. Maddi olarak değil belki ama kafa olarak hiç hazır olmadığınız kesin. 1 yıl da fayda etmez de ona artık, idare edersiniz.

Son düzenleme:
evet yüzde yüz olmasa bile iki tarafın korunması çocuk olma ihtimalini iyice düşürüyor zaten bir ay içerisinde yüzde 25 ihtimal var ki tam onu da ovulasyon zamanında denk getireceksiniz ihtimali çok yüksek olan bir şey değil
insanın aklı ve vicdanı varsa dini işin içinden çıkarın yaptığı şeyin sorumluluğunu almalı bence
biz iki dk zevk yaşayacağız diye niye bu kadar zorluklarla oluşan bir canlıyı aldırma hakkımız olabiliyor
bunu konu sahibinin koşulları üzerinden yazıyorum
kürtajın gerekli olduğu birçok konu olabilir yoksa şartlar gerektirirse
tecavüz ,dördüncü çocuk , ensest ilişki vs gibi durumlar yoksa bir canlının yaşama hakkının elinden alınmasına saygı duymuyorum

Zaten aldırma diyen pek çok kişi bu 3 ay için dedi konu asıl hamilelikten buraya geldi ilk sayfalardan itibaren hep bu 3 ay dendi duruldu ama kendi hayatı vicdanıyla kalıcak kişi o

Zaten aldırma diyen pek çok kişi bu 3 ay için dedi konu asıl hamilelikten buraya geldi ilk sayfalardan itibaren hep bu 3 ay dendi duruldu ama kendi hayatı vicdanıyla kalıcak kişi o
Ya ben buyuk konustugm herseyi yasayan biriyim, buyukte konusmak istemiyorum. Rabbim onuda boyle siniyor..herkes kendi durumunu bilir ama konu sahibinin anlattigina gore durumu kotu degil, evlilik disi bebek degil.. sadece dusundugu tarihte olmamasi. Iyide belki hesap ettigi paralari ilerde tedavi icin harcamasi gerekecek.

Benim
Bi tanidigim var kadin 55-60 yasinda ve 2 cocugu var, zamaninda 1 tane aldirmis.. ama hala bahsedince aglayan biri. Sebep o zaman calisiyormus iste ev yaptiralim vs vs. Kac kat evleri var simdi mal mulk.. ama kadin cok
Pisman.. keske evimiz olmasaydi ama o cocugu aldirmasaydm diyor.. iste insan dunku aklini bugun begenmiyor.

1 sene sonra şuan açık olan 3 kredimizden sadece 1 tanesi kalacak o yüzden içim rahat olurdu en azından çocuğa yetebiliriz diye düşünürüm şuan her şeyin fiyatına baktıkça içim bunalıyor
anne kv flan yok mu o cocuga bakabilecek siz yine dogumdan sonra çalışmaya devam etseniz.

Allah sana bu bebeği verdiyse vardır bir bildiği be kardeşim.Sen ise tanrıya güvenmeyim bir canlının yaşam hakkına son vereceksin.ben bu hayatta en çok anne olmayı sevdim.iyi düşün lütfen bir canlının yaşama hakkına sen son vereceksin

70 bin borc icin cocuk aldırmazdım.
Yani ödenemeyecek bi borc değil.
Hazır olmazsın onu anlarım ama ilk cocuk ,1 yıl sonra düsünüyormussunuz zaten ha 1 yıl önce olmus ha 1 yılsonra.
Kürtaja kesinlikle karsı değilim.Valla kızacaklar ama destekliyorm hatta.
Cünkü cocuguna mama parası bulamayan kürtaj günah diyip doguruyor.O cocuklara günah değil mi?
Ama siizin durumunuzda olsam dogururdum.

Hiç fark etmediniz demekki çok üzüldüm yaaa eşim kontrol ediyor her seferinde . Birde artık çift takmaya başladık korkuyoruz

Prezervatif çift takilmaz

Prezervatifte hangi aşamada ve nasil takildiği önemli olan. Bunlari gayet bir google araştirma ile öğrenebilirsin.

O kadar korku varsa, sende hapa/spiral/iğne/yapişkan,.. a başlayabilirsin.

O takmıs kafaya 1 yıl sonra doguracak:)
Ama iste kul plan yapar kader gülermis.
Onu bilmiyor daha ögrenecek:)
Gerçekten yaklaşımlarınız çok çirkin. Bir daha çocuğum olmazsa herkes sevinecek resmen. İçinde bulunduğum durumu kimse bilemez belki kariyerimde zirvedeyim belki yaşım küçük hazır değilim belki yumurtam çok her istediğimde hamile kalıcam. Bu zor bir karar ben kendime güvenmiyorum aslında bebeğe iyilik yapıyorum sizlerinde kalbine güzellikler diliyorum.

Niye konu sahibine linç oluyor anlamadım, ailemiz, çevremiz sürekli ne yaptığımızı söyleyip eleştirdiğinde bunaliyoruz ama insanlarin aldığı kararlara saygı duymuyoruz. Fikrinizi söyledik, gerisi ona kalmış. Kimse kimsenin hayatını bilemez, herkesin kendi kararı, günahı, sevabı, iyisi, kötüsü kendine.

Yumurtan çok olunca çok hamile kalınmiyor

Ozman konu niye acıyorsunuz?
Sevinmeyiz biz öyle seylere,yine gelirsiniz yine hayırlısı olsun diye dua ederiz.
Yumurta cok olunca olmuyor o isler ama siz tabi en iyisini bilirsiniz

Ö
bir de beddua ediyorlar bana sevgisiz diyen insanlara bakın. Benim annemde durumu olmadığı için kürtaj olmuş daha önce ve gerçekten durumumuz yoktu. 42 yaşında en küçük kardeşime hamile kaldı durumumuz çok şükür düzelmişti doğurdu. Ne ben ne de benden sonraki kardeşimiz bereketimizle falan gelmemişiz fatura bile ödeyemiyorlardı o günleri hatırlatıp hala üzülür. Ben doğurup ortaya salmak istemiyorum bir gelecek vermek istiyorum şuan katlanan masraflarla gelecek veremem

Ozman konu niye acıyorsunuz?
Sevinmeyiz biz öyle seylere,yine gelirsiniz yine hayırlısı olsun diye dua ederiz.
Yumurta cok olunca olmuyor o isler ama siz tabi en iyisini bilirsiniz
Konuyu şimdi anladım. Nasılsa istemezken bile hamile kaldım. Benim yumurtam ooooo boldur seneye hamile kalırım diye düşündü. Bebeği istemiyor kesin. Ama küçücük bı rahatlama arıyor kendine. Aslında hep beraber aldır aldirrr bu bebeği aldir deseydim. Evet bak bu bebek dogmamali diye daha rahat edicekti. Hoş zaten içi rahat ama anlamadım. Zaten karar vermiş . Niye bu kadar insanı burda meşgul ediyorsun

E yazma çok işin varsa zorla yaz demedik zAten neden bu kadar mesaj geldi anlamadım.

lütfen tam karar vermeden önce konuyu anne ve kv konuşun bence severek bakarlar.

Yası kücük bence.
Dogurmasın zaten bu kafayla,1 yıl sonra miras piyango bisey vurur dogurur.Onu hesaplıyor sanırım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…