Evet canım izne geliyor bı aksilik olmazsa bakalım :)) bizde operasyon sebebiyle çarşı izni yasağı yada normal izin kullanım yasağı falan olmadı inşallah da olmaz :))
Düğün, nişan, bohça alışverişi harici eşyalar, beyaz eşyalar ve ankastre takımı aşağı yukarı 28000 TL tuttu; perdeler, avizeler, halılar, orta sehpa, zigon sehpa, tv ünitesi ve dekoratif malzemeler hariç. Onlar da bir 10-15 bin tutar diye düşünüyorum belki de daha fazla. Altın düşerse kötü ama sürekli yükseliyor ya da stabil kalıyor. Pek zarar edeceğinizi sanmıyorum altında. Peki düğünde nişanda takılacak altınları da siz mi alacaksınız yoksa sadece eşyalar mı size? Ev kira mı yoksa kendinizin mi? Tadilat olacak mı? O kadar çok soru var ki her soruda bir masraf çıkıyor. Her şeye yetişebilmek için yardım alamıyorsanız kredi çekmek zorunda kalacaksınız gibi görünüyor. Her şey gönlünüzce olur inşallah.
Belirli mağazalardan mı aldınız peki eşyalarınızı? Biz mudo home’a baktık bir de ikeaya. Bakmasaydık daha iyiydi, mudo hele her şey o kadar güzel ki.. ve aşşırı tuzlu. İmkan olsa keşke. Eşyaları nereden almamızı önerirsin? Takıları aileler alacak, eşyalar ve geri kalan her şey bizden. Babamın benim için birikimi var ta ben küçük yaşlardan beri bankada biriktirdi şu yaşıma kadar. Ama aşırı çekiniyorum ima etmeye bile. Bizim 3 katlı müstakil evimiz var, birini babam benim için yaptı. Ama altlı üstlü ailemle. Erkek arkadaşım sıcak bakmıyor pek. Bu konuda ayrı sıkıntı zaten : / Kiralar da çok pahalı, kırık dökük evler burada 700 liradan başlıyor harabe gibi. Oy içim şişti hesap yapmaktan:)))
Biz de Nisan ayı gibi nişan yaparız demiştik. Ama hiç de öyle olmayacak gibi, o kadar üzülüyorum ve stresliyim ki. Babamın benim için birikimi var ben küçükken hep bankaya atardı senelerce biriktirdi bu yaşıma kadar. Onu istemeye ima etmeye bile çekiniyorum. Gerçekten çok ıncık cıncık var asla bitmiyor alınacaklar. Valla kuzum yanmışım ben:))) 650 lira pasta bir de. İşte gönül her şeyin en güzelini istiyor, kafamdakiler o kadar güzeldi ki.. İnşaallah hepimiz kolaylıkla altından kalkarız
Biz denizciyiz zaten ne komando ne de kara kuvvetleri değiliz. Çok saçma olurdu izinler iptal olsa. Gerçi askerde mantık aramamak lazım o ayrı.
Bir de sizin ev tadilatı ne kadar tuttu bende parkeleri değiştireceğim bu yaz, mutfak ve banyo da tamamen değişecek. Sen nereleri yaptırıyorsun aşağı yukarı ne kadar masraf çıktı?
Kız tarafı ve erkek tarafı neler alıyor biliyor musun tam olarak? Herkes farklı bir şey söylüyor çevremde. Biz Bursalıyız, paylaşılarak alınıyor her şey. Ama yatak odasını mesela sırf kız tarafı mı alıyormuş? Ailelerin yardımı olmadan asla olmayacakmış gibi.. Askerdeyken hiç sorumluluk yoktu ne güzel, şimdi kafamız patladı hesap yaparken. Bi yatak beğendim sadece fiyatına bakmadan, 10 bin tl dedi. Bayılacaktım:))) sadece yatak yani:)) İnşaallah dediğin gibi olur da kolaylıkla atlatırız hepimiz : /
Bu konulara girince stres oluyorum ben ya düşüne düşüne. Gelmesi yaklaştı sayılır sorunsuz şekilde atlatırız inşallahKendimizden soyliyim her yöreye göre değişebiliyor çünkü biz mutfağın içini ve komple yatak odasını yapacağız mutfağın içi benim ceyizimde var şuan alacak biseyim kalmadı yatak odasının modelleri beğenilip siparişi verilecek o da aşağı yukarı 10bin tutar gibime geliyor . Erkek tarafı da tadilat islerini yapıyor oturma odası ve diğer odaların eşyalarını alıyor. Ailelerden destek olmadan da yapılır yapılmaz değil ama uzun zamana yaymak lazim kısa vadede büyük borca girmek kolay değil
Bu konulara girince stres oluyorum ben ya düşüne düşüne. Gelmesi yaklaştı sayılır sorunsuz şekilde atlatırız inşallah
Evet biliyorum nişanda fazlaca yaşadık ben annemden çok korkuyorum kızı gidecek diye baya telaş ve gerginlik çıkartıyor birde bu düğün olunca düşünmek bile istemiyorumİnsan gerilebiliyor stresten dolayı ama anlayış ve hoşgörü olunca illa orta yol bulunuyor bir de ailelerin tutumu önemli gençleri koruklerlerse bak bak seni takmıyor kendi kafasına gidiyor falan diye o zaman işin içinden cikilmiyor etrafımda şahit olduğum çok tanıdığım var sorun yaşayan bizde bazen yapılacak şeyin modeli konusunda falan tartışıyoruz ama sonra orta yolu buluyoruz herşeyin hayırlısı
Kesinlikle değilmişÖzel ders için ilanlara bakındım, çok gezdim dolaştım. Fakat mezun olmadan kimse kabul etmedi. Bir öğrenci buldum liseli, ailesinin vermek istediği ücret o kadar komikti ki anlatamam. Yol parası gibi, şaka gibiydi. O yüzden tek bir maaşla çok zorlanıyoruz. Aileler bizim yaşlı insanlar, kendileri zor geçiniyor. Hiç kıyamıyoruz. Bize yardım etseler kendileri çok zor duruma düşecekler yıllarca bu yaşta : / Her şey içinde 26 bin mi? Gönül öyle güzel şeyler istiyor ki:))) ama toz pembe değilmiş gerçekten...
Evet biliyorum nişanda fazlaca yaşadık ben annemden çok korkuyorum kızı gidecek diye baya telaş ve gerginlik çıkartıyor birde bu düğün olunca düşünmek bile istemiyorum
Canimm nasilsin az kalmis masallah su gibi geçer zaman insallah. Allah hepinizi kavustursun insallah kizlar gercekten cok zor ama ben selamete ulaştım siz de ulasirsiniz insallahh :))))ŞAFAK 62 TUNCELİ
Nöbetleri tuta tuta, şafağımız bata bata teskereyi alıyoruz… 62 gün sonra.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?