Ilk olarak; oturacağım binanın yeni, site icerisinde ve sağlam olmasını istiyorum. Yeni den kastım da 0-10 yaş. Sitenin de öyle aman aman dolu dolu sosyal tesislerinin olmasina da gerek yok. olsa da olur tabi; ama bu önceliklerim arasinda olan bir sey degil. Netice de bir site ne kadar sosyal tesise sahip olursa degeri de beraberinde o kadar artiyor. Boyle yerlerin sırf aidatı kira bedeli gibi oluyor
(aslında tenis kortu olsa hiç de fena olmaz hani
)
Şimdilik, görsel olarak nizami duran, peyzajı güzel, sıkılınca içerisinde tur atabilecegim bir alana sahip bir sitede yaşamak benim icin yeterli olacaktir. Şimdi istanbul zaten genel olarak bilmedigim ve dolayisiyla insanlarina şüphe ile yaklasacagim bir yer oldugu için öyle kafama estiginde sokaklarinda dolaşmak isteyecegim bir yer de olmayacak. Bu nedenle en azindan sıkıldığım zaman balkonuma gecip oturup olani biteni izleyebilecegim, bahcesinde dolasabilecegim bir yerde yasamak istiyorum.
Ikinci olarak; ben sahili bol olan bir şehirde dogup buyudum. Ilkbaharla birlikte havalarin isinmasiyla kendimizi sahil kenarinda cimenliklerin uzerinde bulurduk. Ister yürüyüş amacli olsun, ister yeme icme amacli olsun isterse de sadece nefes alip deniz koklama amacli olsun bir cok seye karsilik olabilecek böyle bir alternatife sahiptim. Şahsen bunun eksikligini Bursada cok yasadim o nedenle istanbulda da yasamak istemem. Belki simdi "e mudanya var ya" diyecekler olacaktir. Acikcasi ben yeşilliği olan bir sahile alistigim icin mudanyanın safi taş ve restoranlarla kaplı oluşunu çok benimseyemedim.
Özetle anlatmak istedigim şey; izmitin sekaparkı gibi istanbulun cadde bosatanı gibi hafta sonları eşimle veya arkadaslarimizla gidebilecegimiz, tazelenip nefes alabilecegimiz yeşilligi olan bir sahile gidebilecek bir yerde oturmak isterim. Bulundugum beldeden bu yere varma sürem 1 saat veya 1.30 saat olabilir. Şahsen ben bursada da keyifli bir yere gitmek istedigim zaman 1 saati gözden çıkarıyorum.
Daha önceden de belirttigim gibi eşimin calisacagi sirketin ana ofisi maslak 5.leventte olacak. Ama esim genel olarak sadece ofise bagli kalmayacak; saha disinda calisan elemanlarindan da sorumlu olacak. Oyle olunca da maslaktan avcilara kadar genis bir calisma yelpazesi olmus olacak. Yani onun icin bu istanbul trafigi her acidan kacinilmaz bir son olacak :)
Bütçe olarakda 2000 fln dusunuyorum, bu tutar maximum 3000 olur. Bursadaki evimizi de kiraya veremeyecegimiz icin hem bu evin aidati hem istanbulda oturacagimiz evin kirasi bizi cok yorsun istemiyorum. Bu sekilde 1+1 hatta olabiliyosa 2+1 dairede oturmayi planliyorum
Umarim açıklayıcı olabilmişimdir