- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
söylemeyeyim ama çok küçük değil. Burda ki iş durumumdan kaynaklı değil, işim ve arkadaşlarımdan memnunum mutsuz değilim hatta ortam olarak daha samimim ama ben İstanbul'a aşığım. Kendimi İstanbul'a ait hissediyorum. Farklı şehirlerde de yaşadım, bir çok insanın çok tercih ettiği ama yok İstanbul'un yeri farklı. Herkesin düşüncesi farklı bana göre nerede yaşadığının , ait olmanın önemi çok..Hangi sehirdesiniz? ben istanbul dışı yerlerde de yaşadım. Başka şehirde mutluolma olayının başka şeylerle de bağlantısı olduğunu düşünürüm mutlaka, ordaki iş durumu, sosyal çevre vs muhakkak size istanbul da sahip olduğunuz ama orda olmadığınız şeyleri hatırlatiyordur. Mesela ist dışında ilk defa ankara da yaşadım 2 yıl. Ankaralı arkadaslar alınmasın ama çok fena bunalımdaydım. Ama ankara ıstanbuldan eksik olduğundan filan degil tamamen ordaki ortamimla uyum sağlayamadığı için mutsuzdum. Sonra ingiltere de yaşadım, hatta gaziantep te de görev yaptım. Sadece istanbul 'daki yakınlarımı özledim ama oralardaki hayatımdan da son derece mutluydum
Hakkinizda hayırlısı olsun dilerim. Ama İstanbul zor bir şehir ki biz burda doğmuş insanlarız. Ben iyi ki diyeceginize inanıyorum.Gonlunuzce olsunHem yatırımlık ev hem şu anki kiramız bizi oldukça zorlar. Dolayısıyla taşınabileceğimiz evi almak mantıklı olan. Ben de tüm çevresi burda olan biri olarak ıstanbuldan tamamen ayağımı kesmek istemiyorum, ilerde inşallah kısmetse oğlumun üniversite yıllarında belki tekrar burayla bağlantımız olur. Bir kaç gündür eşim hep çanakkaledeki yeni evleri gösteriyor, istanbulda olsa 600 700den asagi etmeyecek evleri gördükçe ordan ev alma fikri iyice aklıma yatıyor. Bunun için bir müddet kvalidemle yaşamam gerekse bile sanırım değer:)
Aynı ülkenin insanlarıyız di mi. Bu ülkenin her taşı toprağı hepimizin , kimsenin tapulu malı değil. Bu şehir beni yormuşsa basar istedigim şehre giderim. Evet haklisiniz bir yandan da, bakir, güzelim yerler kalabaliklasiyor git gide ama bize de guzelim şehirleri dar ettiler maalesefBu başlıktan yapabileceğimiz çıkarım, zavallı Çanakkale de yakında İstanbullu istilasıyla, İzmir gibi şişecek.
Eşim de ben de doğma büyüme buraliyiz. Ailelerimiz de burda. Ben nezih denebilecek bir semtte büyüdüm, yeşilliği bol, deniz kenarı diyeyim. Işim de burda, aileme yakın bir evde kirada oturuyoruz. Annem oğluma bakıyor. Oğlum 17 aylık. Bu muhiti çok seviyorum, gayet düzgün bir sosyoekonomik yapı hakim. Cevrede güzel okullar var. Ancak evler çok eski ve çok pahalı, krediye de uygun değil çoğu. Kiramız 2100+50 tl aidat. Gelirimiz fena değil ama giderimiz de fazla. Ev almak istiyoruz ama yaşadığımız muhitten bu bütçemizle ev almak hayal. Birikimisimiz az, bir miktar altınımız ve birikim hesabimizi toplarsak kabaca 50 bin tl ediyor. Bu ara ev faizleri düştüğü için yıllardır niyetlendigimiz ev olayına acaba mi demeye başladık gene. 300 bin civarı evlere bakabiliyoruz ama oturduğumuz yerde bu civarda ev yok tabii ki. Anadolu yakasında anca kurtköy, pendik taraflarında evler var 3+1 olarak bu bütçede. Ama oralar da iş yerlerimize çok uzak ve muhit +ilerde oğlumun okulu açısından düşündüğümde pek tercih ettiğim yerler degil. Yıllarca kredi ödeyip hayatımı komple değiştirmeye değecek bir şey değil oralardan ev almak yani.
Şu durumda eşim de bu bütçeyle şehir dışından ev bakalım diyor. Isı dolayısıyla çanakkale ye gidebiliriz . Iki gündür ordaki satılık evlere bakıp bakıp bana gösteriyor. Bu şehrin kalabalığı da pisliği de trafiği bunalttı beni diyor. Başka şekilde ev alamayız diyor. Istanbuldan başka şehre taşınıp mutlu olan var mı? Sizce tüm çevremizi bırakıp kendi evimizde oturmak icin oraya yerleşmek mantıklı mı?
Siz de haklısınız ama keşke homojen bir dağılım olsa ülkemizin her toprağına. Belli yerlere yine yığılma oluyor oraların da tadı kaçıyor.Aynı ülkenin insanlarıyız di mi. Bu ülkenin her taşı toprağı hepimizin , kimsenin tapulu malı değil. Bu şehir beni yormuşsa basar istedigim şehre giderim. Evet haklisiniz bir yandan da, bakir, güzelim yerler kalabaliklasiyor git gide ama bize de guzelim şehirleri dar ettiler maalesefYaşanacak tadı tuzu kalmadı daha da kötüye gidiyor zaman geçtikçe
Ee tabi herkes yaşaması madden daha kolay manen daha güzel yerleri tercih ediyor. Genelde de denize kıyısı olan yerler revaçya oluyor.Ben 43 yaşındayım, 24 yıldır çalışma hayatı icerisindeyim, o günleri görmek kısmet olursa şayet emekliliğime 10 sene var, gittikçe yaşlanıyoruz. İstanbul zaten çok yordu senelerce . Trafiğiyle, kalabaligiyla, anlayışsizligiyla, binalardan nefes alamiyoruz.Mecbur kaçıp gidecegiz bir yerlere. Karadeniz veya Ege gibi. Gencligimiz yorgunluk , koşturmaca içinde geldi geçiyor. Bize de azıcık yer açın ne yapalımSiz de haklısınız ama keşke homojen bir dağılım olsa ülkemizin her toprağına. Belli yerlere yine yığılma oluyor oraların da tadı kaçıyor.
Ayrılırırsanız üzülecek gibi duruyorsunuz sanki.Aslında esimin bahsettiği kalabalık, hava kirliliği, trafik ve hayat pahalılığı gibi konular benim de biktigim konular ve ilerisi için de hiç parlak görünmüyor. Pandemi vs uzun vadede düşünürsek istanbul dan ayrılmak mantıklı olan şey gibi. Ama ailelerimizden uzaklaşacak olmak ve büyüdüğüm bu semtin aslında ıstanbulun kesmekesliginden uzak oluşu beni düşündürüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?