İlköğretim Yorum ve Soruları Istanbul tarih koleji hakkında

medaa

face/baris.cekiscioglu
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2010
2.205
2
Merhabalar barış 2.sınıfa gidiyor
Devlet okulunda sıkılıyor ve özel okula vermek istiyoruz yakınımızda istanbul tarih koleji var ama okul hakkında bilgisi olan var mi?
Eğitim kalitesi , eğitim şekli ve fiyatı nasil

Devlet okulunda sıkılıyor mu neden ??

Öğretmeninin dediğine göre
Arkadaşlarından daha iyiymis sorulara hemen cevap verip sonra boşta kalıyormuş
Barışta hep bildiğim şeyler hep aynı şeyler deyip duruyor.

Öğretmeninin dediğine göre
Arkadaşlarından daha iyiymis sorulara hemen cevap verip sonra boşta kalıyormuş
Barışta hep bildiğim şeyler hep aynı şeyler deyip duruyor.
Öğretmen bunun farkındaysa neden çocuğa uygun şeylerle zorlamıyor özel okullar gezdirip partiler yapıyo diye daha iyi mi sanıyo yoksa bi öğrenci bir öğrencidir sınıfım eksilir kafasında mı çok ilginç

Öğretmenin tavsiyesi ile bazı kitaplar aldık
Ama fazla ilgilenemiyor. Okuma yazma guclugu cekenlere agirlik veriyor. Ozel okula gönderin demedi zaten
Biz acaba diyoruz
Gerek var mi

Öğretmenin tavsiyesi ile bazı kitaplar aldık
Ama fazla ilgilenemiyor. Okuma yazma guclugu cekenlere agirlik veriyor. Ozel okula gönderin demedi zaten
Biz acaba diyoruz
Gerek var mi
Bu kadar küçük yaş grubunda ben uygun bulmuyorum öğretmenim bu arada sektörü biliyorum para dönüyosa eğitimden şüphe duyarım sınavda ek puandır vs avantaj olacak bi durum olsaydı değer derdim sosyal etkinlik ihtiyacı varsa o da tamam ama çocuk sınıftan üstte alayım derseniz dönem ortası olumsuz etkilenir dönem sonunda sınıf düzeyi aynı seviyeye gelebilir küçük yaş grubunda dalgalanma olabilir çocuğa bunu hissettirmeyin ayrıca

Dönem ortasında tabii ki almak gibi bir düşüncemiz yok. Bizde ortaokul veya lise de düşünüyorduk ama okula başladığından beri bu sorunu yaşıyoruz
Öğretmeni geçen sene farklı gördüğü çocukları Bilsem e gönderdi ve başarılı olan tek kişi
Öğretmenini çok seviyor ama bizde acaba daha fazla onla ilgilenme imkanı olan bir yere mi versek diye düşünmeye basladik

Dönem ortasında tabii ki almak gibi bir düşüncemiz yok. Bizde ortaokul veya lise de düşünüyorduk ama okula başladığından beri bu sorunu yaşıyoruz
Öğretmeni geçen sene farklı gördüğü çocukları Bilsem e gönderdi ve başarılı olan tek kişi
Öğretmenini çok seviyor ama bizde acaba daha fazla onla ilgilenme imkanı olan bir yere mi versek diye düşünmeye basladik
Kurum hakkında hiç bir fikrim yok ama bulunduğum şehirde öğretmen olup çocuğunu özel okula gönderen sonra verim alamayıp geri devlete gönderen arkadaşlarım var

Evet bu tarz örnekler bizim çevremizde de mevcut ne yazıkki

Evet bu tarz örnekler bizim çevremizde de mevcut ne yazıkki
Bu değişim çocuğu sarsar çok iyi ölçüp tartmak lazım isimli bi kolejin arkadaşımla sözleşme yaparken yüksek maaş karşılığında tek şartının öğrencilere 90 dan aşağı not vermemesini istediğini duyunca şoka girmiştim onlar bizim geleceğimiz akademik olarak üst düzey olamayabilirler ama böyle yetişen çocukların hayata nasıl bakacağını düşünmek bile istemiyorum

özel okulda calisan bir arkadasim sadece ders anlatiyordu cocuklar dinlemiyor diyordu ...ailesi zengin kesim koleje verdigi cocugunun iyi bir egitim almasini degil bitirmesini bekliyor... disardan gerekirse milyarlar verip ozel dersle arayi kapatmaya calisiyor ... eger nitelikliyse basarili ogrenciler cikariyorsa o ayri ... ama sadece şisirme notlarla yuksek alan ogrenciler var maalesef ... devlet okulunda 40 50 kisilik siniflar var ve tek tek ilgilenmesi mumkun degil ...cevredeki nitelikli okullara bakmalisiniz ...

Rehberlik araştırma merkezine götürmenizi öneriyorum çocuğunuzda üstün zeka varsa testlerle tespit edilir. Ve uygun eğitime yönlendirilirsiniz

X