• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul mu küçük şehir mi? Farklı fikirlere ihtiyacım var.

Merhaba arkadaşlar. 3 yıllık evli 24 haftalık hamileyim. Doğduğumdan beri ben de eşim de çok büyük yerlerde yaşamadık (ortalama 500.000 nüfuslu yerlerde yaşadık). Sonra 1 yıl önce zorunlu olarak İstanbul a tayinimiz çıktı. Bu arada ikimiz de kamudayız. İstanbul u ikimizde hiç sevemedik. Çok kalabalık, yorucu ve pahalı geldi bize. Haftasonu kalabalıktan gezemiyoruz bile. İkimizde kalabalığı sevmiyoruz. Sadece işyerimde ben rahatım. Hiç karışan yok, mesai saatleri esnek. Eşim de o da yok. Yani kısacası işyerimden memnunum ama İstanbul u hiç sevemedim seveceğimi de düşünmüyorum. İsteğe bağlı Karadeniz in küçük bir iline tayin olma durumumuz var. Bu şehir baya küçük 120.000 nüfuslu, merkezinde deniz olmayan, sosyal aktivitenin pek olmadığı bir şehir. Bu şehire tayin isteyip istememekte o kadar kararsızım ki. Gidersek kalabalıktan, bu şehrin yoruculuğundan ve pahalılığından kurtulacağız. Birde bebek beklediğimiz için o şehirde çocuk büyütmek İstanbul a göre çok daha kolay ve güvenli olacak, hatta gidersek ücretsiz izin alıp bebeğimi iki sene kendim büyütebileceğim. İstanbul da ücretsiz izin alırsam geçinmemiz zor olur ve burada çocuk büyütmek çok zor olur diye düşünüyorum. Yani küçük şehire gidersek bizim için hayat şartları daha kolay olacak. Ama oraya gittiğimizde benim işim şuanki kadar rahat olmayacak. Mesleğim ve ünvanım aynı olacak ama işlerin karmaşıklığı, amir baskısı, mesai saatleri sıkıntılı olacak. Eşim için ise bu konuda değişen bir şey olmayacak. Birde o şehir küçük olduğu için sıkılma ihtimalimiz de var. Bu durumları düşündüğünüzde siz olsanız sevmediğiniz ama işinizin rahat olduğu İstanbul u mu, yoksa şehir olarak zor olmayan ama sıkılma ihtimalinizin bulunduğu ve işinizin zorlayıcı olduğu küçük karadeniz şehrini mi tercih edersiniz?
İstanbula alışamamak normal şehirin kapasitesi doldu artık çile oldu yaşamak.
Bence anadoludaki büyükşehir statüsündeki bir ile giderseniz rahat edersiniz. Bursa Eskişehir İzmir Ankara vs.

Istanbulda yasadim bekarken ama taa o zamandan hatirladigim 1 emekli 1 de iyi bir memur maasiyla cok pahali oluşu. pahali kalabalik trafik cok yorucu bence. Simdi evliyim 1 çocuğum var kucuk bir ilcede yasiyorum öğretmenim. Kucuk cocugumu ve dogacak çocuğumu düşününce bana kucuk yerler buyuk bir nimet gibi geliyor. Evlenene kadar sehir merkezinde yasadim simdi ise parki bahcesi okulu marketi olab biraz ucra bir yerdeyim. Ama cocuk buyutmek icin birebir. Imkanlar dahilinde daha da acilabilirsiniz. Ama istanbulda cocukla yasamak bence zor olur . Su an icin cocugunuzu oncelikli düşünün ona gore karar verin derim. Is yerindeki huzur da onemli ama sartlar neyi gerektiriyor ona da bakmak lazim. Ilk bebek masraflar hatta bakici vs dusundugunuzde istanbul butceyi cok aşar

İstanbul çok zor,çok pahalı,hatta bugün konu açtım geçim derdinden.Bazen bende diyorum daha küçük bir şehre taşınsak diye,fakat yine de iş imkanı bulduğumda yani eve iki maaş girdiğinde buradan gitmeyi asla istemem.Kalabalığından,parasızlığından,trafiğinden usanıyor insan ama bir yanımda rengarenk insanına,hayatın tamda orta yerinin bu şehir olmasına,tarihine,surlarına,camiilerine hayran.'İstanbul böyledir: “Yaşanmaz burada” der, çeker gidersin; üç gün geçmeden özlersin'..Benim için böyle bir şehir işte.
Siz kendiniz karadenizli misiniz?Oranın kültürü çook farklı,yani maddi açıdan falan evet rahat edersiniz,sıkıldıkça paranız daha fazla kalacağı için yakın illeri falan gezersiniz ama kültür uyumu önemli.Eşim karadenizli,o kadar güzel memleketi olmasına rağmen Türkiye de gitmek istediğim son yer orası yinede.

20'li yaşların başında İstanbul'dan resmen kaçtım. Şuanda ki haline bakarak hele ne kadar doğru bir karar verdiğimi anlıyorum. Bence tayin işini değerlendirin, küçük yerlerin de kendine göre dezavantajları var ama en azından şehir stresinden bir nebze uzak olursunuz, birikimi daha kolay yaparsınız, çocuğunuz da büyük şehirlere göre daha temiz bir hava ile büyümüş olur.

Mersinde büyümüş İzmirde okumuş biri olarak İstanbula sadece 4 ay dayanabildim. Orada yaşamak delilik. Resmen hayatı daha zor yaşamak hemde gereksiz yere. Sıkılır mıyız diyorsun da benim kız 6.5 aylık oldu sor kaç kere çıktık eşim ben kız olarak. İstanbulda sa çocukla bir yere gidemeyeceksin zaten. Bu yüzden fırsatın varsa kaç hiç düşünme

İş durumunuz olmasaydı kesinlikler küçük şehir derdim ama şimdi bilemedim...

Istanbul da iki yıl oturmuş biri olarak söylüyorum İstanbul gezip tozmak için muazzam bir şehir fakat yaşamak için işkence

Ben 3.nesil İstanbulluyum. Eşim doğma büyüme İstanbullu. Ben 42 yaşımdayım, eşim 45. Bir de kızımız var. 16 olmak üzere. İkimiz de kurumsal firmalarda yöneticilik yaptık.

2015 Kurban Bayramı'nda yine bir Yedigöller tatilinde "artık yeter, çalışıyoruz, kazanıyoruz ama yaşayamıyoruz" dedik. Şöyle dönüp bir baktık hayatımız ev-iş ekseninde (ki eşim çok daha yoğun çalışıyor yurtiçi/yurtdışı gezileri de oluyordu), çocuğumuza "kaliteli" zaman bile ayıramıyoruz. İstanbul'dayız evet ama trafikle uğraşmaktan dışarı çıkmaya üşenme noktasına gelmişiz. Bir hafta sonumuz var, onda da dinlensek mi, çocuğu mu eğlendirsek ikileminde boğulmuşuz.

Uzun lafın kısası; Ekim sonu karar verdik İstanbul'dan taşınmaya. Evi satılığa çıkarttık. 2 ay sonra ev satılmış, ve Ege'de küçük bir ilçeye yerleşilmişti bile. (daha fazla detay veremiyorum zira beni tanıyanlar şıp diye anlar detaya girersem sadece şunu söyleyeyim kızımızın okulu etkilenmedi o dönem)

3 sene dolmak üzere buraya yerleşeli. Herkes benim buralarda yapamayacağımı düşünüyordu ama inanır mısınız en çok bana iyi geldi. Öyle yorulmuşum ki, hem fiziken hem de ruhen. Biz 3 senedir aile olduk bence. (tabi 24 saat dipdibe olunca 24 yıllık kavga edebiliyoruz ama olsun tek aksiyonumuz da o hayattaki)

Küçük yer güzel. Kasabınızı, manavınızı, pazarcı amca-teyzenizi, fırıncı dedeyi tanıyorsunuz. Bisikletle alışveriş yapabiliyorsunuz. Gecenin bir yarısı sokaklarda çocukların seslerini duyuyorsunuz ve şaşırmıyorsunuz artık.

Evet fazla sakin. Evet büyük AVM'ler yok ama unutmayın trafik sorunu yok, park sorunu yok. Daha hormonsuz, daha doğal yaşıyorsunuz. Ben bu yaştan sonra turşu, zeytin, peynir yapmayı öğrendim. Hatta geçen gün süt reçeli bile yaptım. Çiçek dikiyorsunuz, ağaçtan portakal-mandalina-limon topluyorsunuz.

Yani; bence küçük şehir. Akıl ve ruh sağlığınız için.

Not: İstanbul'a taşındığımdan beri 4 kere falan gittim. Her gidişimde 10 günden fazla dayanamadım. Benimkiler dövecekler beni İstanbul'a ettiğim laflardan dolayı. Benim için ilk öncelik ulaşım idi mesela hasta annem olması sebebi ile, havalimanı olması benim tercihimdi. Siz de tercihlerinizi buna göre öncelikleyebilirsiniz.

Trabzonda yaşıyorum buyrun gelib. Temiz hava bol yeşillik haftasonları yaylalar falan masmavi denizimiz de var:KK200: tabi ki büyük sehirde yasamak yorar insani ben de ilk gorev yerim bingölde çalışmıştım küçük ama sevimliydi gecim rahattı istanbul hic düşünmedim oraya para yetmez ya:63:

Merhaba arkadaşlar. 3 yıllık evli 24 haftalık hamileyim. Doğduğumdan beri ben de eşim de çok büyük yerlerde yaşamadık (ortalama 500.000 nüfuslu yerlerde yaşadık). Sonra 1 yıl önce zorunlu olarak İstanbul a tayinimiz çıktı. Bu arada ikimiz de kamudayız. İstanbul u ikimizde hiç sevemedik. Çok kalabalık, yorucu ve pahalı geldi bize. Haftasonu kalabalıktan gezemiyoruz bile. İkimizde kalabalığı sevmiyoruz. Sadece işyerimde ben rahatım. Hiç karışan yok, mesai saatleri esnek. Eşim de o da yok. Yani kısacası işyerimden memnunum ama İstanbul u hiç sevemedim seveceğimi de düşünmüyorum. İsteğe bağlı Karadeniz in küçük bir iline tayin olma durumumuz var. Bu şehir baya küçük 120.000 nüfuslu, merkezinde deniz olmayan, sosyal aktivitenin pek olmadığı bir şehir. Bu şehire tayin isteyip istememekte o kadar kararsızım ki. Gidersek kalabalıktan, bu şehrin yoruculuğundan ve pahalılığından kurtulacağız. Birde bebek beklediğimiz için o şehirde çocuk büyütmek İstanbul a göre çok daha kolay ve güvenli olacak, hatta gidersek ücretsiz izin alıp bebeğimi iki sene kendim büyütebileceğim. İstanbul da ücretsiz izin alırsam geçinmemiz zor olur ve burada çocuk büyütmek çok zor olur diye düşünüyorum. Yani küçük şehire gidersek bizim için hayat şartları daha kolay olacak. Ama oraya gittiğimizde benim işim şuanki kadar rahat olmayacak. Mesleğim ve ünvanım aynı olacak ama işlerin karmaşıklığı, amir baskısı, mesai saatleri sıkıntılı olacak. Eşim için ise bu konuda değişen bir şey olmayacak. Birde o şehir küçük olduğu için sıkılma ihtimalimiz de var. Bu durumları düşündüğünüzde siz olsanız sevmediğiniz ama işinizin rahat olduğu İstanbul u mu, yoksa şehir olarak zor olmayan ama sıkılma ihtimalinizin bulunduğu ve işinizin zorlayıcı olduğu küçük karadeniz şehrini mi tercih edersiniz?

Toplam stres hangisinde daha az olacaksa onu tercih edin.

Bende İstanbul'dan başka yerde yaşayamıyorum , sıkılıyorum hemen. Ama son yıllarda eşim de ben de çok sıkıldık, artık kalabalık ve gürültüden başka birşey değil.

Back