• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul mu küçük şehir mi? Farklı fikirlere ihtiyacım var.

İstanbulun neresinde yaşadığınızada bağlı bu durum
Asgri ücretten fazla demişsiniz kira için o fiyatlara iyi semtlerde yıllardır kiralık daire yok
Haftasonu çıkıp market alışveriş yapıp evinize dönüyosanız küçük şehir büyükşehir farketmez siziniçin
İstanbulda doğdum büyüdüm başka bi şehirde sadece kısa bisüre geçirebilirim

Süreyya operası. Kadıköy'de Bahariye'de. Bin defa önünden geçmişsinizdir eminim,çok merkezi bir yer.
Bilet alırken mutlaka balkondan alın çünkü hem neredeyse yarı fiyatı daha ucuz hem de alt katta koltuklar merdivenli değil,milletin koca kafasından oyun izleyemiyorsun. Ayrica de balkonun sandalyeleri daha güzel,Kadife:). Bir de minik minik odalar olduğu için bence daha masalsi :)
İstanbuldakilere tavsiye edilir^^

*Ben küçük şehirlerde de,geri kalmış ülkelerde de yaşarım ya. Her yerin kendince güzel bir tarafı var. Bu sene burdur'un yesilova'sina yerleşmeyi diledim icimden. Düşün :))))
Hafi ye :) ben emekli olunca belki İzmir :) ona da nereden baksan bi 30 sene var.

Süreyya operasında bale sergileniyor mu peki ?

Valla esim bugun istanbulu terkediyoruz dese kosa kosa giderim pesinden. Ama neresi oldugu onemli. Yani gittiginiz yerde bir sinema salonu bir tiyatro salonu bir konser alani yok mu dicem ama yazarken kendime guldum sanki istanbulda bunlari yapabiliyorum. O zaman soyle soylim . Soyle bir cikip kafesinde oturup kafa dagitcaginiz yazlari piknik yapacaginiz alanlar yok mu
Varsa tamam bitti . Hangi sehir merak ettim

istanbul dan asla vazgecmem istanbul gibisi var mi denizi bogazi sahilleri karmakarisik gurultusu tirafigi cilesi pahaliligiyla istanbuldan baska bir yerde bir aydan fazla kalamam..dogup buyudugum yer..
kucuk bir il de cok bunalirsiniz ve denizide yokmus ya kisin neyse de yazin catlar insan ya oyle bir yerde..siz bilirsiniz tabi ama istanbula asigim asla vazgecmem herseye ragmen...

Neresi orası gizli değilse merak ettim....

Yok neden gizli olsun , Mardin’e taşındım. Urfa’ya sıra gecesine gidiyoruz, Diyarbakır’a ciğer yemeğe gidiyoruz, Midyat a tarihi geziler yapıyoruz , Mardin’in tarihi çarşılarını geziyoruz, Dara Antik Kent’ine gelen ziyaretçilerimizi götürüyoruz, Nusaybin’de pikniğe gidiyoruz, liste böyle uzar gider. İstanbuldan akrabalarım geliyor sık sık ziyaretimize. Onlarda burada ki tarihi atmosfere bayılıyor benm kadar. Yengemin annesi gelmek istiyordu en son , gelen gelmeyene anlatıyor.

Bir arkadaş eğitim İstanbul’da daha iyi demiş , katılmıyorum. Devlet okulları her yerde aynı, özel okullar ise fiyat olarak daha uygun Anadolu’da. Ben okul servisi ile istediğim okula gönderiyorum. Okul Servisi ücreti 80 lira. Artık İstanbul’da ne kadar bilen biri yazsın.

Hafi ye :) ben emekli olunca belki İzmir :) ona da nereden baksan bi 30 sene var.

Sergileniyor sergileniyor. Takipte kalın^^ geçen sezonlardan tavsiyem Genç Wherter'in acıları :) yine gelirse kaçırmayın. Bir de insternet sitesinde İDOB diyor Beyoğlu'nda. Ama ben hiç gitmedim. Orayı da arastirabilirsiniz

Sabah 2 dakika icinde bale tükendi:) ama alabildim
Devlet tiyatrolarında da , alarm kuruyorum tam 10u 10gece aldın aldin,alamadin biletler tükeniyor. Adeta vahşi doğa :))) ben balkondaki localardan alıyorum opera-bale biletlerini, onlar çabuk bitmiyorlar :)
Sizinkinin hangi oyun? Belki @defne-28 balkondan bilet Alir da gider^^

Valla "denizsiz yapamam" diyen bir akrabam var İstanbul'da. Gören de denize nazır yalıda yaşıyor zanneder.
3 ayda bir iş yoğunluğundan fırsat bulup trafik keşmekeşinde 3 saat geçirdikten sonra ulaşabildiği bir adet denizden bahsediyor oysa :KK53:
Benim annem ve babam da öyle. Oysa yılda bir kere boğaz gören yerde bir çay içerler. Ne adalar ne modalar... Hep kendi mahallemizde takılır ya da akrabalara ev ziyaretine giderler.
Ne anladım böyle İstanbul'dan
Gitsenize köyünüze,mis gibi ormanın içinde,deniz manzaralı köyünüz var

Sergileniyor sergileniyor. Takipte kalın^^ geçen sezonlardan tavsiyem Genç Wherter'in acıları :) yine gelirse kaçırmayın. Bir de insternet sitesinde İDOB diyor Beyoğlu'nda. Ama ben hiç gitmedim. Orayı da arastirabilirsiniz

Devlet tiyatrolarında da , alarm kuruyorum tam 10u 10gece aldın aldin,alamadin biletler tükeniyor. Adeta vahşi doğa :))) ben balkondaki localardan alıyorum opera-bale biletlerini, onlar çabuk bitmiyorlar :)

Benim annem ve babam da öyle. Oysa yılda bir kere boğaz gören yerde bir çay içerler. Ne adalar ne modalar... Hep kendi mahallemizde takılır ya da akrabalara ev ziyaretine giderler.
Aynen alarmla yaşıyorum :) feci kapışmazlar oluyor. locadab aldim en ucuz o :) tüm salon hemen hemen bitti . 3 silahşör bale

Evet . Ben afifeye ve findikkirana gittim bayıldım . Şu anda 1 aralikta 3 silahşör prömiyer yapacak . Biletler kapış kapış. Sabah 2 dakkada bitti ama arada tek tük kalabiliyor .

Merhaba arkadaşlar. 3 yıllık evli 24 haftalık hamileyim. Doğduğumdan beri ben de eşim de çok büyük yerlerde yaşamadık (ortalama 500.000 nüfuslu yerlerde yaşadık). Sonra 1 yıl önce zorunlu olarak İstanbul a tayinimiz çıktı. Bu arada ikimiz de kamudayız. İstanbul u ikimizde hiç sevemedik. Çok kalabalık, yorucu ve pahalı geldi bize. Haftasonu kalabalıktan gezemiyoruz bile. İkimizde kalabalığı sevmiyoruz. Sadece işyerimde ben rahatım. Hiç karışan yok, mesai saatleri esnek. Eşim de o da yok. Yani kısacası işyerimden memnunum ama İstanbul u hiç sevemedim seveceğimi de düşünmüyorum. İsteğe bağlı Karadeniz in küçük bir iline tayin olma durumumuz var. Bu şehir baya küçük 120.000 nüfuslu, merkezinde deniz olmayan, sosyal aktivitenin pek olmadığı bir şehir. Bu şehire tayin isteyip istememekte o kadar kararsızım ki. Gidersek kalabalıktan, bu şehrin yoruculuğundan ve pahalılığından kurtulacağız. Birde bebek beklediğimiz için o şehirde çocuk büyütmek İstanbul a göre çok daha kolay ve güvenli olacak, hatta gidersek ücretsiz izin alıp bebeğimi iki sene kendim büyütebileceğim. İstanbul da ücretsiz izin alırsam geçinmemiz zor olur ve burada çocuk büyütmek çok zor olur diye düşünüyorum. Yani küçük şehire gidersek bizim için hayat şartları daha kolay olacak. Ama oraya gittiğimizde benim işim şuanki kadar rahat olmayacak. Mesleğim ve ünvanım aynı olacak ama işlerin karmaşıklığı, amir baskısı, mesai saatleri sıkıntılı olacak. Eşim için ise bu konuda değişen bir şey olmayacak. Birde o şehir küçük olduğu için sıkılma ihtimalimiz de var. Bu durumları düşündüğünüzde siz olsanız sevmediğiniz ama işinizin rahat olduğu İstanbul u mu, yoksa şehir olarak zor olmayan ama sıkılma ihtimalinizin bulunduğu ve işinizin zorlayıcı olduğu küçük karadeniz şehrini mi tercih edersiniz?
Tayin isteyeceğiniz ili tahmin ediyorum. Ben de ona komşu bir ilde yaşıyorum. Öncelikle çok küçük bir şehirde doğup büyümüş biri olarak hiçbir zaman yaşadığım şehri sevemedim. Çok sıkıcı ve aktivitesiz bana göre. Hatta İstanbul'a taşınmak için ölüp bitiyordum, bana göre hayat öyle bir şehirdeydi. Ta ki bundan 2-3 yıl öncesine kadar. Her gün haberleri görüyoruz. Bombalar, patlamalar, terör saldırıları, taciz, tecavüz ve daha niceleri... Bütün bunları gördükten sonra özellikle İstanbul bana son derece tekinsiz bir yer gibi geldi. Tabii bunlar her yerde olabilir ama ne kadar kalabalık o kadar tehlike demek. Bu sebeple son 3 yıldır her gün kelle koltukta yaşayacağıma küçücük şehirde sıkılarak ama güven içinde otururum daha iyi diye düşünüyorum. Ha eğer aktivite dolu bir yaşama sahip olsaydınız ben yine İstanbul derdim. Veya imkanınız varsa Ankara'yı önerirdim (bana İstanbul'dan daha güvenli geliyor). Ama siz zaten kalabalığı sevmiyormuşsunuz. Bu nedenle küçük bir il sizin için daha uygun olur diye düşünüyorum. Hem uçak denen bir şey var, sıkılırsanız boş vaktinizde atlar istediğiniz şehre gezmeye gidersiniz.

Bati Karadeniz....mesela Zonguldak
Bartin
Kastamonu
Denizsiz yasayamam ama buyuk il de olmasin diyenler icin...

İstanbul gezmek icin iyidir. Evli ve çocuğunuz da olacaksa Bakici sıkıntısı yaşarsınız gibi. Küçük yerde bulmak daha kolay. Artık her yere ulaşım kolay. Gideceğiniz il ya da her neyse uçağa atlayıp her yere gidebilirsiniz. Ben tayin döneminde İstanbul yerine Doğuya gitmiştim. Çok daha rahat oldu hayatım. İstanbul beni hem is hem de şehir olarak korkutuyor.

Bir istanbul aşığı olarak şunu söylüyebilirim

Evet istanbul çok kalabalık
Rahatça cikip gezemiyorsun bile
Çocuk buyutmekte zor olabilir ama ben hiç ayrilamam istanbuldan

Kimse alınmasın lütfen ama
Bi antalya,ankara bile bana küçük geliyor hiç yaşıcamı düşünemiyorum oralarda

Bu yüzden iyi düşününün derim I inciliboncuklu

Ben de İst derim ama emekliliğimi burda yaşamak istemem.Geliboluyu tavsiye ederim harika bir ilçe Deniz, kum,istediğin elin altında ben memurluğu kaçırmasaydım geliboluyu isterdim .Ordan bi siteden yazlık ev aldık.Gittikçe gelişiyor.Hem nezih hem sakin harika bence.Köprü bitince çok daha değerlenecek, şimdi bile değerli

Evet . Ben afifeye ve findikkirana gittim bayıldım . Şu anda 1 aralikta 3 silahşör prömiyer yapacak . Biletler kapış kapış. Sabah 2 dakkada bitti ama arada tek tük kalabiliyor .
Oooo bunu öğrendiğim iyi oldu. Bende bale izlemeye gitmek istiyordum ne zamandır. Eski Beyrut u biliyor musun Kadıköy'de hiç gittin mi ?

Ben Kadıköy tarafında oturuyorum ya daha yakın ve kolay olur benim için :)
Çok tesekkür ederim :)

Başlığı okuyunca memursan küçük şehir dedim.Konuyu okudum çift maaş ama gene de de Karadeniz deki denizsiz şehir diyorum.

Kalabalık,keşmekeş,pahalılık insanı yıpratan şeyler

Bana kalirsa istanbul bir kac seneye iyice yaşanmaz yer olacak.
Ben esimin is durumundan sebep mecburi istanbulun bu kesmekesligine katlaniyorum.
Böyle tayin durumu olabilecek bir isi olsa giderdim.
Her yer beton her yer insan.
ya suna sukreder oldum Allahdan and. yakasindayim diyorum yani bu bile sukur sebebi.
avrp. yakasi ayri bir kalabalik.

Sakinligi seven bir insansaniz orasi sizi cezbeder.

su ist deniz varda ne oluyor.
kokuyor, pis, aksam iceni, kalabaligi biz gitmiyoruz bile zaten mangal dumanindan yosun kokusu alamaz olduk.

mantıklı düşünmek gerekirse;

1) hayırlısı ile bebeğiniz doğduğunda , şehrin sıkıcılığından rahatsız olur muyum endişenize yer yok zira dışarı çıkmaya bile fazla vakit bulamayacaksınız.. yakınlardaki bir park bile sizi ferahlatmaya yetebilir.

2) yavrunuz eğitim hayatına başlayana kadar en sıkı yatırımı yapmak isteyebileceğiniz 5/6 yıllık süreçte ucuz bir şehirde dahafazla birikim yapabilirsiniz.

3) bebek doğduktan sonra daha fazla zamana ihtiyacınız olacak hem bebek hem ev hem de kendiniz için. küçük şehirde ulaşım vakit almayacağı için , bu anlamda da karlı duruyor.

Back