Merhaba arkadaşlar. 3 yıllık evli 24 haftalık hamileyim. Doğduğumdan beri ben de eşim de çok büyük yerlerde yaşamadık (ortalama 500.000 nüfuslu yerlerde yaşadık). Sonra 1 yıl önce zorunlu olarak İstanbul a tayinimiz çıktı. Bu arada ikimiz de kamudayız. İstanbul u ikimizde hiç sevemedik. Çok kalabalık, yorucu ve pahalı geldi bize. Haftasonu kalabalıktan gezemiyoruz bile. İkimizde kalabalığı sevmiyoruz. Sadece işyerimde ben rahatım. Hiç karışan yok, mesai saatleri esnek. Eşim de o da yok. Yani kısacası işyerimden memnunum ama İstanbul u hiç sevemedim seveceğimi de düşünmüyorum. İsteğe bağlı Karadeniz in küçük bir iline tayin olma durumumuz var. Bu şehir baya küçük 120.000 nüfuslu, merkezinde deniz olmayan, sosyal aktivitenin pek olmadığı bir şehir. Bu şehire tayin isteyip istememekte o kadar kararsızım ki. Gidersek kalabalıktan, bu şehrin yoruculuğundan ve pahalılığından kurtulacağız. Birde bebek beklediğimiz için o şehirde çocuk büyütmek İstanbul a göre çok daha kolay ve güvenli olacak, hatta gidersek ücretsiz izin alıp bebeğimi iki sene kendim büyütebileceğim. İstanbul da ücretsiz izin alırsam geçinmemiz zor olur ve burada çocuk büyütmek çok zor olur diye düşünüyorum. Yani küçük şehire gidersek bizim için hayat şartları daha kolay olacak. Ama oraya gittiğimizde benim işim şuanki kadar rahat olmayacak. Mesleğim ve ünvanım aynı olacak ama işlerin karmaşıklığı, amir baskısı, mesai saatleri sıkıntılı olacak. Eşim için ise bu konuda değişen bir şey olmayacak. Birde o şehir küçük olduğu için sıkılma ihtimalimiz de var. Bu durumları düşündüğünüzde siz olsanız sevmediğiniz ama işinizin rahat olduğu İstanbul u mu, yoksa şehir olarak zor olmayan ama sıkılma ihtimalinizin bulunduğu ve işinizin zorlayıcı olduğu küçük karadeniz şehrini mi tercih edersiniz?