Ben İstanbul'da yaşıyorum ama İstanbul'u yaşayan kesimdenim. Devlet ve şehir tiyatrosundaki tüm oyunları takip ederim,fuarlara festivallere katılırim,evim merkezi bir yerde, her yere bisikletle gitmeye gayret ederim, metrobüse binmez karşıya vapurla geçerim,sabah güzel parklarda,kasrlarda piknik yapar,gece sahilde kayalıklarda mehtabı izleyip şarap icerim, her ay gonullu yabanci turistgezdirir İstanbul'un güzel noktalarına tekrar tekrar turist gibi heyecanla gezerim
İşte bu yüzden bunları yapmayan, İstanbul'da sadece ikamet eden insanların bu kalabalığı ve pahalliği niye çektiğini anlayamıyorum.
Ayrıca üniversite okurken 4 sene küçük bir ilde yaşamıştım. Ege'ye bağlı ama denizi olmayan. Bu yüzden küçük şehrin güzel yanlarını,rahatligini da iyi bilirim. Eger istanbul'da doya doya yaşamiyorsan boşu boşuna hamalligini çekmek yerine küçük bir şehirde yaşamak çoooook daha rahat ve keyfli. Ve her küçük şehre sanatcilar- tiyatro gruplari geliyor bir şekilde isteyen yine kültürleniyor:)
Karadeniz demiş,denizsiz demiş. Benim de aklıma Amasya geldi.
Amasya'da Deniz yok ama mis gibi nehri var. Çok güzel ve yaşanası bir şehir bence.
Dört bir tarafında devasa kayaliklar-kaleler olan şehirleri seviyorum,bana güven veriyorlar